Épített nyomtatómnál mindenféle hókuszpókuszt bevetettem, hogy az asztalon maradjon a nyomat. Üveglap rajta kapton szalag, maszkoló szalag majd hajlakk persze homok fújt üveg. Persze mindegyik módszerrel bajok voltak. De a trehányság kifizetődő : eltörött az üveglap kicseréltem elfelejtettem a varázslatokat és simán nyomtattam az üvegre. Majd újból és újból PLA, ABS, PET-G mindegy simán ragadt az üvegre. De újabban a PSoft által említett fekete lemezre nyomtatok de csak azért mert a Wanhao-hoz azt kaptam.
PSoft | 18591
2018-10-29 21:34:05
[19568]
Időben később...írtam a mérésekről is.
Hogy nem azt használom, elég prózai oka van. Amit vettem később gépet itt a fórumon "alkatrésznek",(elektronika) annak meg volt az eredeti asztalfűtése is, üveglappal együtt. Akkor hirtelen...azt tettem a plexi gépemre. Azóta is az van rajta. Kivéve az üveglap, amiről a beállításoknál kiderült, hogy igen csak púpos a közepe, már...gyárilag.
Egyik fórumtársunk jóvoltából, van nekem is egy ilyen "csuda" műanyag lapom, csak az fekete színű. Még nem próbáltam, nem tudok róla véleményt mondani.
Amit most használok...
Nincs alu lap, a fűtés felett közvetlenül az 5 mm vastag tükörlap van. Én, mindig fűtött asztalra(tükörlap) nyomtatok. Nálam tökéletesen bevált a kisiskolások által is használt ragasztó stift. Azzal meghúzom egy vékony rétegben a fűtött üveg felületet, és mehet a nyomtatás. Még eddig, sosem engedte el a nyomatot. Sőt, melegen elég róla lefeszegetni. Viszont, ha az asztallap visszahűl, akkor erőltetés nélkül, magától elválik tőle a nyomat. Sokszor lehet egy felkent rétegre nyomtatni, ha mégis új kell, akkor egy vizes ruhával könnyedén letörölhetőek az előző ragasztómaradványok. Semmi alkoholos tisztogatás/bohóckodás nem kell, akár ujjlenyomatos/zsíros felületre is jól tapad a stift,és rá a nyomat is.
Nekem is ilyen csoda asztalt adtak a nyomtatóhoz, ha lehül akkor magától leválik róla a munkadarab, de idővel elfárad sajnos és csak ideig óráig marad meg rajta a darab. Már egy ideje fújkálom hajlakkal, mióta 2-3 óra munkája ment kárba Anycubic Ultrabase asztal
Aknai Gábor | 3083
2018-10-29 13:11:55
[19562]
Sziasztok,
múltkor láttam egyik fórumtársunkál egy ilyen Photon anycubic 3D nyomtatót:
Eszméletlen részletgazdagság, felületi egyenletesség jellemezte az elkészült tárgyakat. Egy UV fényre kötő műgyantát világít le egy LCD kijelző, és azt húzza felfelé az asztal.
RJancsi | 5809
2018-10-29 12:59:06
[19561]
@ Természetesen gondoltak erre, a mágneses laphoz adnak egy öntapadó mágneses filmet amit az alu asztalra kell ragasztani. De mivel elégedett vagyok a mostani lappal, nem rendelek flancos mágnesest hozzá.
Ugyan nem prusa, de az én nyomtatómhoz ilyen gyári asztal burkolatot adtak. Mindenféle kiegészítő anyag nélkül jól ragad rá a PLA és a PET-G is (ABS-t még nem próbáltam). Hajlékony, így nyomtatás után kicsit meghajlítva könnyen lepattintható a nyomtat. Létezik mágneses hátfallal is, de az alu asztalomnál ez nem különösebb előny.
Bár csak ott tartanák vele ! De még anyag is kell amit bele tudok tenni !
Lényegében az alkatrészek megvannak palást fűtésem is van 1200 Watt az nagyon sok szerintem! De az is lehet, hogy sokkal jobb, hogy nagyobb a teljesítmény.
Utána olvasva, szakkönyveket bújva, nem egy "állj meg cipó megeszlek" kategória.:(
Ahhoz, hogy állandó "minőséget" tudj produkálni, sok, hobbiban nehezen teljesíthető feltételnek kell összeállnia. A legkritikusabb talán, az extrudált szál méreten tartása, ami egyben a leglényegesebb kritérium is.
Nem akarlak lebeszélni... Én se tettem még le róla, csak...altatom a projektet.:)
Nyomtatta már valaki közületek a lentebbi videón is "szereplő" madarat?
morvfer7 | 2560
2018-10-27 22:13:01
[19536]
A rendőrhöz odamegy Budapesten egy járókelő, és így szól: - Mondja már meg, biztos úr, Budán vagyok vagy Pesten? - Hogy lehet ilyen hülyét kérdezni? - Mit tegyek, ha csak maga van itt.
Tudom ,hogy láma kérdés volt ,de el kell kezdenem valahogy. Olvasom a topikot és már mindenki nyomtat ilyen olyan békát,varangyot,csö...ös csajt kereket meg miegymást és én csak marogatok ,gravírozgatok. Besokalltam és elhatároztam magam egy 3D nyominger építésére. Közben olvasom a neten ,hogy a megvásárolt hiper szuper csilli villi keleti csodákon itt is és ott is javítani kell a szétesés elkerülése végett. Mivel itt nincs most kezdő 3D építő platform ezért hülyéket kérdezek. A tény az ,hogy a kis lézergravírozómat akarom átalakítani 3D nyomingerre ,ezért várható tőlem több hasonló kérdés. Képeket majd napsütéses időben készítek a folyamatról . ( nappal szemben a gázos részletek elvesznek) Meakulpa :