Sziasztok! Nano-ra lehet legalább 4 tengelyt vezérlő GRBL-t tenni?
zozo | 5519
2018-01-29 15:16:23
[922]
Én meg komolyan vettem, hogy az én fehér hasúm tényleg olasz. Virít rajta a Made in Italy felirat. Igaz nem is volt nagyon drágább mint az előtte vásárolt felirat nélküli 2560-as mega.
Talán érdemes pár "bélyeget" venned pluszban, kezdeti bénázáskor kipurcanhat. Be lehet úgy jumperelni, hogy két végfok hajtson két motort, azonos jellel. Lézert is tudja vezérelni a negyedik meghajtó.
Nézegettem a választékot és a fórumon is többen ajánlották a Keyestudio termékeit és talatam szettben Uno + CNC Shield + 4 driver. Ha ezt a szettet veszem rálehet kötni a lézert?
Üdv én is az ebay vásároltam vannak minőségi darabok is. Ez a vezérlő 4 tenhelyt tud vezérelni illetve klónozni is tud. De van direkt lézerhez is ami 2-3 tengelyes és arduino nano van rajta. Ha jól tudod ez a neve Eleksmaker.
A két X tengelyen lévő motor tud vele egyszerre menni? Akkor a lézerhez kell külön vennem valamit vagy az alap CNC shield tudja kezelni? Ebayről érdemes rendelni? Minőségileg esetleg van különbség köztük?
Üdv ha arduinoba gondolkozol akkor Arduino Uno+ cnc shield+ A4988 stepper driver. GRBL szoftverrel. Ezzel a vezérlővel tudsz főorsót is hajtani.Ezt a drivert max 2A-ig lehet terhelni illetve sok okosságot tud, de van kimondottan csak lasere shieldek is.
Sziasztok. A Kezdő vagyok csoportban feltettem már pár kérdést , most az elektronikai részen a sor :D Szóval sokat témában olvastam és sok videóban láttam hogy arduinot használnak a gép vezérlésére. A gépem 3db NEMA17 2A-s motorból fog állni. 2db az X tengelyen omega hajtással. És 1db az Y tengelyen. A terv hogy egy lézer fog rákerülni a jövőben. Miket kell vegyek hozzá hogy éltre tudjam majd kelteni a gépet? Ez lesz az első cnc gépem úgy hogy előre is bocsánat a hülye kérdésekért
PallMallMan | 447
2018-01-24 10:11:14
[911]
Megoldható! amit leírtál javarészt inkább software kérdése. robotokat tanítanak be hasonló módszerrel.
Hello! Egy kérdésem lenne. Hogyan tudnánk megvalósítani, hogy egy dc servo vagy egy stepper motor egy joystik vezéreljen. Tehát a joystick kitérésével megegyező legyen a motor gyorsasága. A legkisebb fordulaton is és legmagasabb fordulaton is megfelelő legyen a nyomaték. Ezen felül a vezérlőnek tudnia kellene, adott pozicíót elmenteni majd a két pont közötti utat megtenni adott sebességgel, magyarul tanítható legyen a dolog. Ez egy kamera mozgató eszközt fog hajtani mégpedig egy sínen mozgó kocsit fog oda vissza vonni-húzni.
letöltöd a libraryt, kicsomagolod, majd bemasolod a Program Files/Arduino/Libraries könyvtárba. Lehet nálad Program Files (x86) könyvtár van, ha 64 bites az oprendszered.
Gondoltam letöltöm az ino-t, feldurrantom a NANO-ra, beállítom azt örülök. Erre csak a letöltésig jutottam. Mindenféle fordítási és egyéb hibával megáll.
Nem kényeztetsz el minket információval a problémád részleteiről. Mit csináltál, meddig jutottál el benne? Program a GitHub-ról letöltve-fordítva-feltöltve a Nanóba? Mit csinál? Mit nem?
Érdekes dolgot produkál az én Mega2560+RAMPS 1.4 panelom. Grafikus kijelző van rajta amin valamiért alig látszik valami hiába állítom a kontrasztot, de amikor megnyomom a RAMPS reset gombját és amíg nyomva tartom addig jó a kijelzés. Aztán elengedem újraindul a mega és utána megint nem jó. Látott már valaki ilyet? Lehet ezzel valamit kezdeni?
számot akarsz tárolni mért int használsz? byte nem elég és még konvertálni sem kell mehet direktbe eeprom/ register csak helyet kell lefoglalni neki (direct modon)!?
vagy is csak darabolva, mert a nextion kijelzőtől úgy küldöm el az adatokat, hogy hármas számcsoportokba formázom, így tutira úgy jön el, de asszem most hogy ezt leírtam, azt is megnézem mit küld ki magából, nem e az szívat...
itt egy régi projektem string alapon egy két funkcio...
#include <SoftwareSerial.h>
SoftwareSerial BTSerial(10, 11);
unsigned long elapsedTime; unsigned long onTime; int THRESHOLD=0; const int Enter_Button =2; const int POWER=12; const int MONITOR_LED=13; boolean state = true; String readString;
//BT----------------------------------------------- if (BTSerial.available()){ while (BTSerial.available()) { delay(3); char c = BTSerial.read(); readString += c; }
if (readString.length() >0) { BTSerial.println(readString);
if (Serial.available()){ while (Serial.available()) { delay(3); char c = Serial.read(); readString += c; }
if (readString.length() >0) { Serial.println(readString);
Nem nagyon vágom az arduinot, de az biztos (rendszertől függetlenül) hogy az eeprom írhatósága véges és nem is olyan sok mega2560 esetében 100.000 tehát csak akkor használd ha tényleg szükség van rá.
Még valami ha string.toint funkciót használom ésnem intbe hanem byte -ba rakom az eredményt? természetesen szintén nem éri el a 255 értéket akkor működhet?
kösz!
frob | 2276
2018-01-15 10:31:51
[884]
sziasztok okozhat e gondot a int változót eeprom.write paranccsal írom ki? viszont sosem jut el 255 ig egy érték sem alapvetően lehetne éppen byte is... de nem az
előre is kösz!
csatlos.laszlo | 145
2018-01-14 18:28:13
[883]
Fórumtársak! Tudna valaki segiteni! Arduino programtárhely, esetleg ahol hex f. is vannak.
Pali79 | 702
2018-01-13 23:28:50
[882]
Túl vagyok az első teszteken és találtam hibát is a dologban. A gyorsulási értékeket nem lehet normálisan állítani. pl. az első érték a menüben 10. Amint belépek a menüben már 100-ra változik és csak növelni lehet, azt is százasával.