Szerintem ezek előzményei azok lehettek, hogy Laci valahogy alkohol mámoros állapotában eltévedt ,bekeveredett a gyóntatószékbe és bűneire, miatyánk helyett (tudván az atya Laci képességeit )ezt kérte.Mert annyi miatyánk -ot egy élet kevés hogy teljesítse. Szép lett! Munkaóra?
ebalint | 1773
2019-06-14 11:23:03
[19986]
A válasz ugyan nekem lett címezve.
Én nem kerestem az erre vonatkozó fórumos törvénycikkelyt, de ...mind1.
Bízom benne, hogy másokra is hatással lesz.
Egyébként lehet a vallási dogokról értekezni úgy, hogy senkit ne bántson, sőt gyarapítja az érdeklődő tudását...
Magas szakmai értékelés született D.Laciék amúgy valóban kiváló munkájuk okán.
Nem csodálkozom semmin.
RJancsi | 5811
2019-06-14 08:04:12
[19983]
Szerinted HOL jön ki a beszédhang az emberből? Direkt írtam beszédhangot, mert mint tudjuk más hangok másHOL szoktak előtörni. A válaszom teljesen pontos volt! Szóval neked is szükséged lenne egy kis szövegértelmezésre, kötekedésben viszont már a csúcson vagy! Ha az általad idecitált "mivel" lett volna a kérdőszó, a válaszban a garat, hangszalagok, nyelv, ajkak, fogak stb. lett volna a helyes válasz. De ilyet én nem írtam.
Nem "mivel" volt a kérdőszó, tehát a válaszod teljesen pontatlan. A szövegkörnyezet teljesen egyértelművé teszi, hogy a "hol" kérdőszó helymeghatározásra irányul. Kezdem már érteni, hogy miért van szövegértés feladat mostanság az iskolai vizsgákon.
Köszi de ezzel sem jutottam előbbre egy lépést sem a megvilágosodás felé. Még mindig nem világos, hogy akkor most hol fog énekelve beszélni a pap. Takarásban, vagy a hívek orra előtt fél méterrel.
"A templom fontos liturgikus helyeit építészetileg kell kijelölni, és egymástól elválasztani, az alábbiak szerint:
Előcsarnok: A templom előcsarnoka átmenet a világi és a szent hely között. Lelki szempontból a bűnbánat, és a megtisztulás helye.
Hajó: a templomhajó, lehetőleg centrális tér, a liturgia tényleges végzésének a helye. A diakónus és a pap a néppel együtt itt végzi a liturgia könyörgéseit, olvassa az evangéliumot és hirdeti azt. Spirituálisan ez a megvilágosodás helye.
Szentély: A szentély a tömegalakítás szempontjából nem jelentős, belül az ikonosztázion takarja el. Szellemileg és eszmeileg vezeti a hajót, és elsősorban eszkatológikus jelentése van: az Isten eljövendő Országát jelenti."
Nem vagyok templomjáró ember, ezért kérdem. Miért kellett a hátsó rész ezzel leválasztani? Nem a kereszt alatt szokott a pap misét tartani? Ha igen, akkor betakar a szerkezet sok ember látóterébe.
Ura, a határ menti kis Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei település görögkatolikus templomában 2019. június 9-én Szocska A. Ábel nyíregyházi megyéspüspök felszentelte.
Itt mutatkozik meg mennyire tudja valaki finomhangolni szoftvert a géppel.Jó a tárgyhűtés is. Lassan nekünk kell keresni valamit, hogy mire vagytok még képesek a gépeddel együtt!