Nahhh, majd a hosszú téli estéken...bele is költöztetem.:) (megszűnik a jelenlegi "gólyafészek" a gép bal oldalán.
végyé | 443
2018-11-14 14:21:03
[19813]
Üdv 60% os a kitöltés. Nem csináltam másikat mert nem voltam benne biztos hogyan tűri a stresszt, de hát bármikor csinálhatok. A fő dilemmám a kis és a nagy kerék találkozásánál fellépő nyíróerő elviselése volt. Ott ugye elég kicsi a felület és ott a réteg összeragadása viszi át az erőt, mondjuk a csapágy távtartó betét javít valamit a dolgon. Apropó, azt tudják az urak hogy a PETG-t igen jól oldja tetrahidrofurán? Manapság azt oldva ecsetelem be az üveglapot és igencsak leragad a tárgy
Azért gondolkodtam az átépítésen mert mikor a repülő alkatrészeit nyomtatom, akkor az adagoló úgy jár mint egy varrógép. Az előtte lévő, mágnesesen rögzített szálérzékelő folyton leesik a folyamatos rángatástól. A vásárolt programcsomag Prusa-hoz lett megcsinálva, és annál, csak 0,8mm mozgások közt a szálvisszahúzás. Nekem meg a bowdeneshez fel kell emelnem 6mm-re. Lehet, hogy a hőfok filament függő , de ott eredetileg 230 fok van beállítva, ezt is le kell vennem 190-re. Mikor a belső bordázatot alakítja ki, többnyire csak odanyom egy kis pöttyöt és már megy is tovább, a szárnyborítás, meg nagyon vékony, csak fúvóka vastagságú, vagyis 0,4mm. A sok szálmozgatástól meg olyan mintha pacázna a gép, mert mert a szárnyborda gyakran kitüremkedik a borításból. De volt olyan, mikor a darab egyik fele sima lett a másik meg kitüremkedett.
végyé | 443
2018-11-14 07:30:55
[19810]
Üdv Na had dicsekedjem egy kicsit Már volt szó róla nyomtattam egy fogaskereket a villanybicajom motorjába. Ehun-e
Először PETG ből de azt rosszul szereltem be és lemart pár fogat, gondoltam PLA az azért merevebb a második ebből lett. Na ezt már a megadott pozícióba tettem be és azóta is jól működik. Igaz nem megyek folyamatosan a villannyal , csak emelkedőkön használom de hát pont ilyenkor van nagy terhelésnek kitéve a fogaskerék. Kíváncsi vagyok mit fog hosszútávon szólni a zsiros környezethez és a fellépő erőkhöz.
végyé | 443
2018-11-14 07:19:58
[19809]
Üdv Én a direkt extruderest alakitottam bowdenesre, de aztán gyorsan vissza is Az álltalam nyomtatott dolgoknál semmi előnyét nem tapasztaltam, annál több volt a gondom vele. Biztosan belehet azt is állitani hogy jó legyen nekem nem jött össze.
Bár eddigi tapasztalataim alapján semmi bajom a bowdenes gépemmel, elültettétek bennem a kételyt, hogy lehetne jobb is. Arra gondoltam, hogy nyomtatok egy konzolt amivel a filament toló motort közvetlenül az extruder fölé rakom. Így a teflon bowden cső egyenes és akár csak 1-2 cm hosszú is lehet. Az már szinte direkt etetés. Kérdés, hogy a keménygumi görgők mit szólnak a többlet terheléshez.
Victor75 | 114
2018-11-13 22:42:45
[19807]
Gondolkodom, hogy a bowdenes gépemet átszerelem direkt extruderesre, mert a hosszú filementnek nagyon látom a hátrányát a sok gyorsjáratnál (6mm-eket kell visszarángatni) Egyenlőre egy MK8-as lesz felszerelve, ilyenem van itthon. De rendeltem egy Titan extrudert is, viszont ez ha jól nézem már áttételes, vagyis gyorsabban kellene a léptetőmotornak forognia ugyanannyi szálelőtoláshoz. Ezt szeletelő programban lehet valahogy állítani, vagy a firmvare-t kell valahogy megbuherálni? A nyomtatóm oldalán vagy hasonló előtoló egység felszereléséről videó, de se az egységet nem látom mint megvehető tartozékot, se a videóban szereplő program nincs a nyomtatóhoz kapcsolódó, letölthető programok közt. Mega-S szálelőtoló
Törölt felhasználó
2018-11-13 14:56:52
[19806]
Gyanakszom inkább a sorosport buffer részre gyanakszok pc az ok szerintem asrock q1900dc ment! Ami a videon van ESP3D wifis megoldással ment lightburn és ramp szerverrel is ... De jó hogy leirtad amit te is tapasztaltál ramp szerverel ! Ami létezik távoli megoldás azt mind ki kell próbálnom! Még utazik a pi zeros megoldás remélem az nem lesz gond otprint.... Jó látni aki próbál segíteni nem csak halhatnak... köszi a help!
Gyenge PC-vel,(Compaq 6710b laptop, 4GB ram, 2,4GHz proci) én is hasonlót tapasztaltam Repetier Host-nál. Probléma volt, a nagyobb .stl file-k feldolgozása is, 60Mb körül, már kevés memóriára hivatkozva meg szokott állni a feldolgozás. Mióta PC-t cseréltem, azóta nincs ilyen gondom.
Adatkommunikációs probléma? Ezt láttam a Repetier Host nyomtatás alatt gyenge PC-vel. Nekem az volt problémám amikor egy laptopon keresztül próbáltam hajtani USB-n keresztül és nyomtatási előnézet is volt meg más programot is akartam párhuzamosan használni. Amikor megszüntettem nyomtatási előnézetet és másra nem használtam a PC-t akkor jól ment, meg akkor is amikor kicseréltem a PC-t egy gyorsabbra vagy pedig SD-kártyán keresztül nyomtattam.
Az a kis bökkenő, hogy limitálva van adatbázis oldalon - szándékosan - a hozzászólás hossza. Jelenleg TEXT-re van állítva ami 64kB hosszat engedélyez. Ez a jelenlegi UTF-8 kódolásal mintegy 21.000 karakter lehet. A te hozzászólásod ennél hosszabb volt, ezért ott csonkolódott, ebből lett a galiba. Tettem bele "védelmet" mostantól jelzi és nem engedi elküldeni ha több mint a megengedett. Előnézetben is működik a "védelem" (eddig ott jó volt ha egyébként sok is volt). Lehetőség szerint a "giga méretű" kódokat linkeljük, rosszabb esetben 2 hozzászólásban berakható.
Azt hittem jól raktam fel, minden más fórumra így szoktam.
Ide raktam a kódot, de mégsem lett jó.
Most látom hogy ez a rövid jó, de lehet hogy azért nem ment mert a config fájl hosszú....?
Nem merem újra próbálni mert Chrome probléma is van...
Előzmény: Törölt bejegyzés
Törölt felhasználó
2018-11-11 18:36:57
[19793]
OK, nem értem mi volt a problémád azzal hogy úgy ment fel (hibából) de ha problémád van akkor a Chrome a probléma és én azt oldanám meg előbb ha én azt használnám.
Ilyet máskor lécci-lécci-lécci NE! Mit sem sejtve beléptem a topicba és az okosnak mondott telefonom lefagyott a kilométeres hsz-től. Hiába indítottam újra, a Chrome alapból ugyanazt az oldalt próbálja betölteni ahol legutóbb járt, megint lefagyott. Le kellett törölnöm a chrome-ot és újratelepíteni hogy elfelejtse a rontást.
Előzmény: Törölt bejegyzés
Törölt felhasználó
2018-11-10 21:22:08
[19787]
itt reg nélkül is lehet fájl megosztást csinálni és ide be linkel... https://files.fm/
Auto pid kalibrálást meg érdemel a gép az alap pid szinte semmire sem jó ugy +- 5c is lehet a hisztézis... infra folt szerűen mér 5..10cm terület kell az olcsobb infrás cuccoknak hogy becsült értéket is mutasson....
Nálad az asztal kb. olyan meleg, mint amit az infra mutat, nálam nem. A fejet én nem mozgás közben, hanem "előmelegítés" alatt, statikusan mértem. Kb. 1 cm messziről mozgatva a hőmérőt próbáltam a legnagyobb hőfokot elcsípni. De a legutóbbi kedves fickó már egész jó lett PET-G-ből. Sehol egy hiányos réteg, szakadozás. Már csak a támaszok sorjamentes eltávolítására kellene egy jó módszer, mert eléggé "szőrös marad utánuk a darab.
PLA-t nyom, 60 °C beállított asztal hőfokkal, a fej, 205 °C-a van állítva.
Infrással mérve az asztal felületét, 56-58 °C közötti a mért érték. A fejet nem tudom reálisan mérni, az alkalmazott csillámlemez "hőszigetelés" miatt. Magán a fúvókán tudnák mérni, de az sem lenne most reális, a mozgás, no meg a nyomathűtés miatt.
Holnap hazahozok egy kontaktot is, ráteszem az asztalra és beborítom valami hőszigetelő réteggel, hogy ne legyen nagy hőveszteség. Kíváncsi leszek az eredményre. Most a lehető legnagyobb (255°C) hőmérsékletre állítottam a fejet és 80°C-ra az asztalt. Újból megpróbálom a PET-G-t. Már 8 mm magasan jár a fej, eddig biztató a tárgy kinézete. Nem réteges, nem lukacsos. Várom az eredményt, de az csak órák múlva lesz meg, kb. 60 mm magas a "dolog".
Én az asztalt nem emlékeszem hogy mértem volna, de a fejen kontakt hômérôvel (K-hôelemes) ugyanazt mértem mint amit a gép mér. Asztalnál ugye a gép nem az üveglapot méri, ott nem is várnám hogy egyezzen.
Azt hiszem megtaláltam a múltkori PET-G próbálkozásom sikertelenségének okát. infra hőmérővel rámértem az asztalra, amikor 70°C-t mutat a kijelző az asztal felülete elég egyenletesen 58°C meleg. A fej 200°C kijelzésnél 170°-os, 240°C-kijelzésekor meg csak 205°C. Szóval jóval hidegebb, mint gondoltam. Szoftveresen 255°C-nál melegebbre nem lehet állítani, így legfeljebb 210°C körülire melegszik fel, ami PLA-hoz bőven jó, de PET-G-hez vagy ABS-hez kevés. Kíváncsi vagyok valaki megmérte már a kijelzett/valós hőmérséklet közötti különbséget a saját gépén, vagy mindenki elhiszi amit a kijelző mutat?