"Lehetséges hogy a mai fúró üregelő sprayek hasonlóan jó kenőanyagok meneteléshez." Biztos vannak jók, de nekem ez a faggyús keverék jött be. De ez anyag föggő is mert kór és kór anyag közt is van különbség.
Lepukkant az egyik sárszivattyúm olyan szinten hogy ki is lyukadt az első pajzs. Öntöttvasból van, a menetes perselyes felújítást meghagynám télre. Mivel öntöttvas a hegesztgetést sem preferálom. Valami "csodaragasztóra" gondoltam amivel fel lehetne tölteni a kikopott részt. Van esély hogy valami megfizethető epoxi vagy más megállna benne ? Köszi
Ja, most nézem, kihagytam a lényeget. Elosztó kellene, amibe egy 16-os meg 8-10 db 10-es vezetékeket be lehet fogatni. Mint egy csokisor, egyoldalt közösítve, vagy sín, valami kulturált megoldás kéne. Nem tom mi a neve az ilyen jellegű elosztónak, google nem segített.
Annak idején még az Izzóban nagy vákum rendszerekhez rengeteg korr alkatrészt gyártottunk. Akkoriban a meneteléshez a "DUNDI" márkanevű üregelő sprayet használtunk, az volt akkoriban a csodaszer. Lehetséges hogy a mai fúró üregelő sprayek hasonlóan jó kenőanyagok meneteléshez.
Egyenlőre a faggyús megoldást részesíteném előnyben mert mástól is hallottam ill. rémlik , hogy talán az esztergályos topicban is mintha favorizálták volna.
Szia. Kösz a segítséget!Hasonlóra valamire (faggyú+kén) emlékeztem én is de mindig jól jön a segítség mert valójában vagy 30 éve nem vágtam vagy fúrtam menetet saválló vagy rozsdamentes anyagba.
Sőt kicsit úgy éreztem már zaklatásnak vagy túlvariálásnak tartották az ötleteket a menetek kialakításának különböző verzióira. Tovább már nem is foglalkoztam velük , menetfúrás oszt ámen.
Előzmény: Rabb Ferenc, 2019-04-10 09:07:11 [41306]
remrendes | 4239
2019-04-10 14:24:59
[41308]
Forgacsolo gepekhez valo emulzio, tomenyen. Nekem egy kis kupakban van, abba martogatom a menetelot. Nem mondom, hogy idealis a kialakitas, de amugy is az elso menet tartja a terheles 50-60%-at.
„eddig is így csinálták és nem akarnak változtatni rajta”
Vagyis eddig is szart gyártottak (gyártattak) és ezután is azt fognak mert az nekik két forinttal olcsóbb. A kínai tömegcikket is szarok - de azoknak az ára legalább tükrözi a minőséget.
A büszke magyar viszont a szarért is aranyat akar kapni...
Az ügyféllel meg lett beszélve, eddig is így csinálták és nem akarnak változtatni rajta. Inkább csak én keresném a legmegfelelőbb anyagot a "kenéshez" ill. talán a célra a legjobb menetfúrót viszont nem porkohászattal készültet választanám .Azaz még persze egy két rutinosabb tapasztalat, ötlet jöhet , én nem zárkózom el előle.
Az M8 2mm anyagban 1,5 menet mire elég? Fel kell tenni az ügyfélnek a kérdést. 8-10mm anyagvastagságnál: M8x1.25 normál csavar meghúzási nyomaték 17-25Nm M8x1.25 A2 rozsdamentes meghúzási nyomaték 13-26Nm Itt egy táblázat: https://hu.necron.hu/site/productdescription/id/19785
TBS-TEAM | 2968
2019-04-10 06:50:44
[41303]
Szegecsanya a jó megoldás 2mm anyagba pont ideális.
Csikarc | 5045
2019-04-10 05:58:07
[41302]
Sajnos menetformázót nem lehet használni ill. úgy beszéltük meg, hogy "sima" menetfúrás legyen.
A hétvégén nagyobb mennyiségű M8-as menetet kellene fúrnom 40x40x2 mm-es rozsdamentes zártszelvénybe. Kinek mi a tapasztalata a hűtő-kenőanyag ill. a menetfúró megválasztása terén azaz mi a legjobb választás?
sastas | 1222
2019-04-09 22:03:34
[41299]
Neked is mondom. Ez így értelmetlen szardobálás/fikázás. Mivel nem értesz egyet, mi a problémád. Tételesen fejtsd ki, mert anélkül ez KB olyan, mintha azt írnád ide, hogy ma is voltál WCzni. Sok hozzáadott értéke nincs.
Ja ! Csak hogy tudd a mondat (minden mondat) Nagy betűvel kezdődik ! Hogy veszed a bátorságot hogy fikázd egy ember munkáját ha még a magyar helyesírás szabályait sem ismered ?
Ez amit írsz szinte teljesen lényegtelen . Ami igazi érték azt kellene észrevenned . Némi időbe telik míg átlátja az ember , de utána megdöbbentő az itt felhalmozott tudásanyag , és segítőkészség . De nem kell erről senkit meggyőzni ,ha nem akarja látni .
Fogalmad sincs ennek a fórumnak az előéletéről, kényszer átalakulásáról, egy valakinek a szabadidejéből történő fejlesztéséről, de newbie regisztrációval máris határozott véleményed van.
Sziasztok vagy egy mitsubishi szervó motorom hozzá való vezérlővel. Mikor elkezdem vezérelni a motort jobbra illetve balra elkezdi a vázat rázni remegtetni egy bizonyos ideig majd abbamarad és a motor is melegszik rövid időn belül. Szerintetek mi lehet a baj? Választ köszönöm
RJancsi | 5811
2019-04-08 15:01:28
[41289]
Csak az érdekesség kedvéért... Talán emlékeztek rá, pár hete keseregtem rajta, hogy leégett a békebeli kompresszor motorom. Nem értettem hogyan működhetett egy db fix kondenzátorral meg egy külső bimetálos kapcsolóval. Jöttek ötletek innét, de a tutit senki sem találta ki. Ma telefonált a tekercselő srác. Ő is elcsodálkozott azon amit látott. Mint kiderült, a fixen rákötött kondi a motor belsejében egy röpsúlyos kapcsolóhoz csatlakozott, ami ahogy felpörgött a motor lekapcsolta a(z indító) kondit. A külső bimetálos kapcsoló meg egy segédfázis-tekercset szakított meg az elindulás után 2-5 másodperccel. Ritka megoldás. Azért égett le a motor, mert elszakadt a röpsúlyos kapcsoló húzórugója és rajta maradt az indító kondi a motoron. Ettől annyira átforrósodott, hogy az állórész leégett, de előtte a röpsúlyos kapcsoló összes műanyag alkatrésze összeolvadt ill. elszenesedett. Mivel beszerezhetetlen alkatrészekről van szó, azt ígérték, hogy az 1600 W-os egyfázisúból csinálnak egy sima 2 kW-os 3 fázisú motort. Az bírni fogja a gyűrődést és nem kell rá semmi flancos külső dolog, legfeljebb egy motorvédő.
Thermy | 7
2019-04-07 21:10:17
[41288]
Bocsi, nem neked akartam írni a választ, a hiba a szerszám szöge volt az asztalhoz képest ezért bordázta be! :/
Köszönöm, ez a hiba! Még egy olyan kérdesem lenne, hogy szeretnék co2 lézert építtetni a gépemre, ezzel foglalkozik esetleg valaki? Vagy van valami cég akit tudnátok javasolni?
1. Életlen a szerszám. 2. Alacsony a marószerszám fordulata. 3. Nagy az előtolás.. az (alacsony fordulatszámhoz képest...) 4. Nem elég száraz..(értsd: nedves) a fa..
"szét fogom köszörülni most már a nyomi albérlők fejét csakazért is"
Akkor kösz, hogy nem írtál csípőből. Kopogj be hozzájuk egy tányér sütivel, azután béketűrőbbek lesznek. Később talán szerelhetsz egy deszkalapot a kerítés tetejére úgy könyöklő magasságon, amin elpálinkázgathattok kertművelés közben. Jót tesz a vérnyomásnak, ha békében él a környezetével és persze saját magával is.
De még úgy is hanyagolni muszáj időnként a civilizációt, pár napot tölteni csendben, tavon, erdőn, hegyen. A természet a legjobb idegszanatórium. És ráadásuk tök ingyen van.
Röviden , az előző albérlők önként távoztak Az egyik úgy jött haza hogy telefonon nyittatta a kaput , és ha még nem volt nyitva inkább ment még egy kört a kocsival Előtte éppenséggel beszólt egy másik szomszédnak de ehhez nekem semmi közöm nem volt ,esküszöm . Nem olyan nagy baj az hogy nem vagyunk szomszédok ,én már látom Már legalább egy éve máshol nyomulok ,nem zavarogtam itt . Régebben valóban voltak meredek dolgaim . Most kb tíz napig volt egy dolog amit rámerőltettek és nem tudtam máshol megoldani , de igyekeztem nem nagyon zavarogni . Az idősebb tulajnak mondtam is hogy nem lesz ebből rendszer . És máshol egész nap nyomták a kisflexszet én is hallottam . Persze oda nem mernek menni , nekem irogat a jóember a facén . De letiltottam ,nem idegeskedek ezen ,és már a melót is régen elvitték , lehetett volna annyi esze hogy nyugton marad . Németországból irogat egyébként , gondolom ott is hallotta