Persze nehéz belekukucskálni, de...tükörsimának nem mondanám belül sem. Pedig, szerintem lényeges volna a belső felület minősége is. Sőt, inkább az, mint hogy kívül "szép fényes" legyen.:) Én, semmi trükköt nem fedeztem fel rajta, kb. úgy van, mint a linkelt rajzodon.
Előzmény: Szalai György, 2018-11-18 20:10:41 [19878]
kapcsolatot hogyan használod? pi>>>roter>>pc? Ezt a le állást nem értem mivel a pc csak kliens van jelen wiev mod... Roeterbe a pi nek fix ip cim kell kiosztani pl mac addres (DHCP Binding )alapon a legkönyebb fix átjáró ki osztani! Ha neten is akarod nézegetni oda valami TeamViewer modszer kell...pl
Volt olyan fúvókám, amelynek olyan sorjás/rücskös volt a furat környéke, hogy...félredobtam, választottam másikat a dobozból. Aztán egyszer... Épp unatkoztam,:)ekkor jött a "rehabilitálás" ötlete. Szerintem bevált...
A lényeget tulajdonképpen Te már leírtad ezzel kapcsolatban, nincs is sokkal több ebben a történetben.
Ezt használom most. De olykor amikor elmegy a pc pihenni és újra indítom akkor az kapcsolódáskor leállítja a nyomtatót. De nem tudom miért??? Illetve csak a saját hálózatomon tudom használni. Hogy lehetne ezt távolira beállítani?
Ha el kell mennem otthonról, szólok az asszonynak hogy időnként nézzen a nyomtatóra, ha befejezte a nyomizást akkor kapcsolja ki. Eddig hibátlanul működött.
Használ valaki valamilyen jól bevált távoli nyomtató felügyeleti rendszert, ha igen akkor mit?
RJancsi | 5809
2018-11-18 17:04:56
[19860]
Mert szép. Az oldalának szerintem tök mindegy, a furat környéke viszont lényeges lehet, hogy az olvadék egyenletesen jöjjön ki a fúvóka alól, ne tapadjon fel rá. Gondolom a szabálytalan alakú luk és a sorjás vagy legalábbis egyenetlen felület okozhatja, hogy amikor még csak előmelegítem a fejet, a szál időnként nem függőlegesen folyik le hanem felkunkorodik a fúvóka oldalára. Nyilván azért mert a szál akörül a pont körül fog tekeredni ahol feltapadt.
Az ilyen bolhacirkuszt nem szeretem a virsli ujjaimmal tartani. Ha sikerül erősebben odanyomnom és elszáll, eléggé esélytelen megtalálni a "rendben". (Nem kötözködésként, de mintha a Te műhelyedben becsukott szemmel elhajítanád valamerre. Na, azt találd meg!) Végül orvosi segítséghez fordultam, egy érfogó csipesszel fogtam meg (aminek "beakad" a szára ha összecsukod). Sikerült szemre tetszetősre políroznom, hogy az esztétikán kívül lesz-e valami haszna is az remélem soká derül ki.
Tegnap játszottam kicsit, egy plakettot csináltam íróasztalomra dekorációra. Itt az eredménye.
RJancsi | 5809
2018-11-18 13:14:14
[19852]
Köszi, akkor nem papírozok, van filc meg rongy korongom is. Keresek valami műanyag csövet amibe bele tudom nyomni. M7x1 menetfúróm biztos nincs hozzá. De lehet, hogy egy-két réteg zsugorcsővel egy rúd végére is oda tudom fogatni amennyire kell.
Igazából, elég a polírkorong is hozzá, valamilyen pasztával. Pár körbefordítás egy filckorongon, majd ugyanígy egy rongykorongon is. Utána egy furattisztítás(a már említett réz elemi szállal),és mehet a helyére Én, így csináltam.(ezt is, meg az előzőeket is)
Fúvóka kiégetés után is érdemes ezt a műveletet elvégezni, nem csak az új fúvókával.
Már többször, többen emlegették a fórumon. Hol lehet kisebb kiszerelésben megvenni? A neten eddig min-. 1 literes kiszerelésben láttam 3000+ ft áron. Szerintem 1-2 deci elég sokáig elég lenne a fúvókához. (Medencés cégeknél mint PVC ragasztó alig 7000 Ft/literért is van.)
Üdv Ajánlom az uraknak a tetrahidrofurános áztatást. Nagyon jól oldja a PETG-t is és igy mindenféle különösebb macera nélkül lehet tisztítani.
szf | 4416
2018-11-16 15:29:27
[19833]
Nálam egy bizonyos filament márkánál sorozatos volt a dugulás. Ilyenkor leszerel, gázzal megmelegít, majd folyásirányból egy 1,5 csigafúróval kézzel megfordítva kikap a maradék műanyag, ha esetleg bent szakadt volna. Gázzal megmelegít folyásiránnyal ellentétessen levegővel kifúvat. Legvégén egy gyufaszállal belülről megpucol (políroz). Nálam is a tefloncső beleér a fúvókába. De használom a megfelelő méretű nyákfúrót is, ha esetleg menet közben észlelem a dugulást. Ilyenkor, ha van rá lehetőség akkor kifolyás irányából megkurkászom (vagy beletöröm a hegyet és eldobom nyugati irányba).
PSoft | 18591
2018-11-16 15:06:31
[19832]
A mikroszkópos fúvókaképet nézve, úgy lehet a gyártás, ahogy sejtettem, csak tegnap nem írtam.
Szerintem...
A fúvókák mind egy méretű, nagyobb furattal készülnek. A gyártás következő fázisában lesz belőlük 0.2, 0.3, 0.4 stb. méret. A nagyobb méretű furatba "kalibertüskét" téve, majd körülötte a testet megnyomva lesz a furat végleges méreten. Erre utal a furat körüli körkörös "bemélyedés" is.
A mikroszkópos képen jól látni azt is, amit lentebb már írtam. Durva/érdes a furat környéke, ami befolyásolja a nyomat minőségét. Óvatos polírozással, ez nagy mértékben javítható.
Nem tudom mennyire volt eredményes a gázon való kiégetés és a fogpiszkálóval való kapirgálás. Most így néz ki. A 0.1 mm osztású film alapján tényleg 0,4 mm körül van a furata. A belseje elég sötét, nem tudtam úgy belenézni, hogy a mikroszkóp ne a külső perem fényerejére álljon be.
PSoft | 18591
2018-11-16 11:51:59
[19830]
Nyugodtan melegítheted a fúvókát gázlánggal is. Sőt az a jó, ha begyullad,és kiég, nem kifolyik a filament belőle. Utána egy "alakított" végű fogpiszkálóval/gyufaszállal tökéletesen ki lehet tisztítani a salakmaradékot belőle. A furatba meg, egy vörösréz sodrat a fúvókaméretnél vékonyabb szála, párszor megforgatod benne kívülről-belülről,és tökéletesen tiszta. És már...mehet is vissza a helyére.
Amióta a "fejben" az extruder kilépőtől a fúvókáig teljes hosszban teflon csövet tettem, egyszer sem volt dugulásom.
Az extruder belépőnél, egy darabka "furatos" szivacsot a filamentre húzva, a szál sem visz be magával idegen anyagot, port, szöszmöszt, stb. az extruderbe.
Csere előtt, tolok egy pár cm-t(kézzel/szoftveresen) a felfűtött fejbe, majd kihúzom a fejből a filamentet, bele a másik,és mehet a nyomtatás. A szálcseréből kifolyólag, sosem volt még dugulásom.
"DIY az nem egyenlő azzal hogy rossz, na meg "gyári" az sem azzal egyenlő hogy minden rendben van 100%-ra"
Tökéletesen egyetértek. a DIY gépek előnye, hogy szinte minden testre szabható, módosítható. A gyári masinák a "hülyébbeknek" jó, akik csak felhasználóként akarják működtetni és nem bajlódnak a tervezéssel-gyártással. Cserébe a gyáron múlik mennyire "olcsósítja", azaz mennyi pénzért mennyire jó masinát rak össze. Meg persze az is, hogy mennyire engedi a "beleszólást" a gyárilag jónak ítélt beállításokba. A szálaim ugyanattól a gyártótól vannak (Gembird), de nekem is feltűnt, hogy a különböző színek eltérően viselkednek.
Tudom, hogy elírás de nem bírom kihagyni: "forróra melegíteni egy elektromos hűtőpisztollyal "
Ezután nyáron a hőpisztollyal fogom hűteni a sörömet!