Nincs áttétel, a motor tengelye kuplunggal közvetlen a 10×4-es trapéz orsóra csatlakozik, ahogy a többi is. Majd holnap kipróbálom a driver cserét, de nem hinném, hogy azzal van a gond, mert a pontosság az rendben van, tehát annyit mozog amennyit kell. A többi tengely simán megy akkora sebességgel amennyi a programban be van állítva, akkor is ha a kijelzőn lévő encoderrel léptetem a tengelyeket.
Én úgy vettem észre, hogy nem tesz különbséget a G0-G1 között. Csináltam nemrég egy sorozat fúrást úgy, hogy G1 F50-nel mozgattam lefelé és simán G0-val felfelé. Ekkor vettem észre, hogy a G0-ra is ugyanazt az előtolást használja. Át kellett írjam a G-kódot olyanra, ahol minden mozgásnál megadtam az előtolás értékét, különben sose végeztem volna vele.
A műhelyes gépemen van marlin, de úgy emlékszem, deklarálva vannak valamelyik fájlban a mozgások mm/min mértékegységgel, tehát ezt használja G-kódból.
Prinx: Igazad van, elméletileg G0 után a max. speed-et kéne felvennie és értelmetlen F értéket adni, de úgy emlékszem, elfogadja az F paramétert. Palit megkérjük és majd kipróbálja. Aztán megnézi G1 után is ugyanazt. De valóban, G1-et kellett volna írnom.
Érzékelhetően gyorsabban megy, de meg sem közelíti az X, Y tengelyek sebességét. Egy kicsit idevágó kérdés csak, hogy biztosan jól értem-e: a configban a sebesség maxok mm/sec-ben vannak megadva, de ha a G kódban írom az F1200-at akkor az mm/min-t jelent ugye?
#define DEFAULT_MAX_FEEDRATE {50, 50, 50, 25} // (mm/sec) #define DEFAULT_ACCELERATION 100 // X, Y, Z and E acceleration in mm/s^2 for printing moves #define DEFAULT_AXIS_STEPS_PER_UNIT
Meg tudná nekem valaki mondani, hogy a Marlin-ban hol lehet beállítani a Z tengely sebességét? A Config-ban hiába adok neki bármilyen értéket csak gyökkettővel hajlandó mozogni. A többi meghajtás szépen beállítható, de a Z valamiért nem hajlandó gyorsabban menni.
Ami a fö problémád gondolatom szerint uno,nano,mini probálod megoldani? sajnos ezekben az alap bootloader nem támogat usb-hub emuláciot ami a projekted alapja ezért kell egy Arduino-Leonardo beszerezned hozzá ö támogat usb hub emuláciot (keyboard.h)...
Ilyen érintőpadot akarok csinálni.touch A forráskód pedig itt van:Github A CapactiveSensor library-t már feltelepítettem, mert valahol azt írták hogy szükség van rá.
Van itt egy másik is de az itt linkelt program leáll fordítási hibával.touch2
Nem, minden egyes karakternél. A protokollnál lehet/kell megadni, mennyi legyen az adatbitek száma, a paritásbit páros vagy páratlanra egészítse ki ( even/odd ) és hogy hány stop bit legyen. Pl. 7E1 azt jelenti, hogy 7 adatbit, páros paritás, 1 db stop bit. De start bit mindig van. És minden egyes karakternél.
Bocs hogy belekotyogok, de biztos vagy benne, hogy a soros portnak van "nyitott" állapota ? Van két madzag, és ha a végükön a protokollok egyeznek, akkor az egyiken jön az adat ha jön, a másikon pedig megy ha megy. A Serial.Available jelzi ha jött valami.
Sorosport státusz ellenörzés mit is értek serial.begin ha nyitom ott valami történik pl start bit vagy más jelenség lehetne figyelni e csak egy pl gondolat vagy port nyitási idöt? Sorosport státusz: open port>>>led_on close port>>>led_off
Sorosport státusz ellenörzés szeretnék csinálni de az istené nem jön össze ifSerial erre lene álitolag de gyakorlatba semmi nem hozz eredményt! Aztán gondoltam mást ha benyitom a sorost akor küldene egy karaktert egy serial.write de a Serial.available nem veszi észre amit serial.write elküldöt csak ha én manuálisan beirom terminálba és enter nyomok(ez nem jó automatizálni kell) az elküldöt karaktert figyelem serial.find feltételesel..
Szerintem próbáld ki, hogy a LED_BUILTIN értékét definiálod, vagy csak beírsz helyette szimplán 13-at. Olvastam valahol, hogy nem működik az a konstans valamiért....
Serial.available is jó lene de ez mért nem veszi észre amit beirok Serial.write ("ok") modal csak akor veszi ha terminálba "ok" és entert nyomok!? Serial.find probálnám de csak amit beirok termial/entez azt keresi meg Serial.write karakteres beirásra nem reagál..
if (!Serial) { port=0; } if (port==0)
{
digitalWrite(LED_BUILTIN, HIGH); // turn the LED on (HIGH is the voltage level) delay(1000); // wait for a second digitalWrite(LED_BUILTIN, LOW); // turn the LED off by making the voltage LOW delay(1000); } }
Valaki tudja milyen modszerel lehetne figyelni hadveres uart port státusz(arduino) alat ? Amit szeretnék ha port nyitás megtörtént egy led aktiv ha uart bezárodik led inaktiv... Nem igazán találok megoldást!
A fiam próbálkozik az Arduinoval. Ezt a programot szerette volna elindítani de hibajelzéssel megáll. A kép jobb oldalán van az eredeti kód. Nem bírok felfedezni különbséget a begépelt és az eredeti között, mégis megáll. Egy RGB ledszalag fényét kellene színváltás közben halványítíni-fényesíteni.
elektron | 15859
2018-03-17 17:02:18
[984]
Kösz, akkor inkább adok neki kívülről tápot.
Meg az USB-n is vagy 4.5V körül van és az nem sokat tud adni amúgy se, vagy 0.25A-t eleve ha jól emlékszem.
Amikor próbálgattam folyton bontotta az usb kapcsolatot ha megmozdult a motor. Külső tápról járatva (5V) nem volt gond. Kínai gagyi motorok és egy fém kerekes "márkásabb" is volt köztük.