Kinyomtattam én is Cree2 kockáját. Azon kívül, hogy picike, és mélyek a betűk (2 mm) nekem nem volt vele gondom. Nem szabad gyorsan nyomtatni. 0.4 fúvóka, 0.2 rétegvastagság, 10% kitöltés. Lassan lett nyomtatva, és próbára lecsökkentettem a hűtést, hogy úgy is ki lehet-e nyomtatni az Z és Y tetejét.
Tulajdonképpen ennek ellenére sem lettek nagy hibák benne. Az X Y első rétege látszik, hogy lepottyant, mert 2 mm-t még a levegőbe rajzolja alátámasztás nélkül, de a többi már helyén van.
RJancsi | 5809
2019-01-07 20:08:08
[20784]
A DesignSpark nekem is meg van, de ritkán használom. Ha használnám talán tudtam volna hogy erre is képes.
Köszi! De ismerve a kínai mondást: nem azzal segítesz az éhezőnek ha halat adsz neki, hanem ha megtanítod halászni, írd már le hogyan (milyen programmal) lehet megcsinálni.
Sziasztok! Egy kis segítség kéne... A Thingiverse-ről szeretném ezt a sűrített levegős motort kinyomtatni. A gondom a lendkerekekkel van. Nem tudom miért, de a tervezője a középső hengeres részt nem tömörre hanem vékonyfalú csőként rajzolta, és a Cura emiatt nem rak bele merevítőrácsot hanem csak a külső héjjal foglalkozik. Addig nincs is baj, amíg fel nem ér az extruder a tetejére, de a fedél alátámasztás nélkül elég hullámos lett, és a tengelycsonk sem tapadt meg rendesen, egy idő múlva letörte az extruder. Hogyan lehetne a középsó hengert "tömörré" pontosabban belső merevítőrácsossá tenni?
PSoft | 18592
2019-01-07 19:22:25
[20776]
Honnan szedted azt a kockát?(stl)
Valamiért nálam sem ok, "hézagos is".:( Több másikat próbálva, nem mondom hogy tökéletes, de egész más az eredmény.(10x10x10 mm mindegyik) Pld. ezzel...
0.15 a réteg, 20% kitöltés, 205C° fej, 60C° asztal, Herz-es PLA, a többi paraméterről lentebb írtam, ugyanazokkal ment most is. '3D nyomtatás' téma, 20625. hozzászólás
Érthető, azért próbálok segíteni, ha tudok valahogy. Engem is anynira zavart valamelyik nap az a Neon lámpa, hogy addig nem hagytam abba a hiba okának keresését, amíg meg nem javult.
Segíts nekem ebben légyszi! '3D nyomtatás' téma, 20689. hozzászólás Nem értem a logikáját, az én általam már félig-meddig megszerkesztett configot hogy tudom beolvastatni vele?
Mivel nem ismerem a pontos előzményeket gyanítom, hogy épp az a gond, hogy nincs semmi használható CAD programja ami megnyitná a letöltött/kapott DWG/DXF fájl, ezért kéne valahogy STL-re konvertálni amit bármelyik szeletelő beolvas.
Nem versenyként írom csak olyan tesztként az otthoni gépe erre a kis modellre minőségre ide dokumentálhatná (képek,nyomtatási paraméterekkel) hogy sikerült nem sok műanyag... xyz_tube_10mm
Törölt felhasználó
2019-01-05 16:36:51
[20757]
agyaggalamb | 307
2019-01-05 16:26:13
[20756]
Sziasztok! TCM2130 kompatibilis a 3D nyomtatóknál ismert RAMPS1.4-el? Ha nem átalakítható vagy forgalmaznak hozzá saját shield-et?
Törölt felhasználó
2019-01-05 16:14:38
[20755]
Jó moka volt dvr8825 kísérlet 16/32 sem hozott várt javulást nálam legalábbis csak negativot inkább vezérlőnél... vissza kerültek az a4988 talán még egy diódás megoldás meg érdemelnének (simitásként)...
Müködne a dolog fesz megoszlik a 2 ventin sorosan! Kiss ventiket használtam soros power elenálásal hegesztő gépekbe nagyobb feszről tulfesz az ellenálláson eset az áram meg a venti állitja be !
És ha sorba kötöm a két 12V-ost? Egyenáram szempontjából ok lenne, de mégiscsak valami indukciós szerkentyűk. Nem tudom mennyire "fájna" a vezérlésnek...
Szerintem a legegyszerűbb... Fogass fel magára a 12V-os venti(k)re egy, vagy egy-egy stab. kockát,és meg van oldva a probléma. Ha úgy teszed fel rá, hogy a légáram is érje, még hűtve is lesz, de szerintem szükségtelen.
Sziasztok! Mennyire eretnek dolog a tárgyhűtés 1 db 24V-os ventilátorát 2 db 12V-os sorbakötött ventilátorra cserélni? Mert 24V-os csak az van ami a nyomtatómon, 12V-os meg van vagy 8-10 db, több egyforma is. Így egyszerűbb lenne két oldalról hűteni, mint a meglevő ventilátorra nyomtatni valami szűk kétágú fúvókát. Vajon a tárgyhűtés "vezérlése" mit szólna a két sorbakötött ventihez? Probléma lenne, vagy tenné a dolgát mint az 1 db 24V-osnál?
frob | 2276
2019-01-05 12:27:48
[20748]
Szia, köszi, ennyit nem szánok rá, nekem is csak játék lenne, sima madzagos 3D nyomi az van, de vannak dolgok amelyket macerás azzal elkészíteni, főleg a piciknél kérdéses, meg ha valami nagyon vékony cuccot kell, szóval ritkán van rá szükség, de akkor működik frankón, és ez a lényeg!
Láttam lötyit jó árban alin, rpi lcd párosítás uv ledekkel nem gond, lesz egy kis idő majd foglalkozom tovább a témával egyébként gondolkodtam hogy nem a pici lcd-t hanem ahogy más is írta egy nagyobb méretűt áldozok be rá, még is csak legyen már egy jó nagy méret ha építek...
Tudna segiteni valaki, ATOCAD DWG, vagy DXF bol STL formátum konvertálása.
vonal rajz, nem kellene kitoltes.
keri | 14033
2019-01-05 08:59:41
[20744]
Ezt meg minek? Nem csinál semmi olyasmit a Slicer elején sem, ami bármit befolyásolna ezen a téren.
Én csak annyit tettem a Cura start rutinjába, hogy a Homing után elküldöm parkoló pozícióba ahol befűzi 35mm hosszan a filamentet, letörli a fejet és úgy kezd nyomtatásba.
A vége ciklusban 30mm-t visszahúz, lehűti a munkadarabot, és ekkor lejátszik egy dallamot, majd elmegy parkoló pozícióba.