Mert ez a szűrő már megvan és új. Minek még keresni egy másikat újabb problémákkal és felesleges időpazarlással. Kell venni a boltban két idomot 700 Ft-ért és már szerelheti is össze.
Frédi is ilyesmire gondolt, szerintem. Áteresztő csavar, a szembe pedig keményforrasztani a csövet. Legalább így állítható is a cső iránya. (ezt a képet találtam hirtelen, de hasonló kell)
Egy 8/10mm-es rézcsövet kellene õsszehoznom egy olajaszűrő tartóházzal melyben 3/4-es unf belső menet van. Hidraulikás boltban biztos tudnak ajánlani valamilyen megoldást de kiváncsi vagyok valaki tud e valamilyen megoldást erre. Kõszönöm.
Bácsi Zoltán | 554
2019-09-05 06:34:23
[42466]
Köszönöm a választ! A tesztek alatt nem is igazán figyeltem a LED jelzéseket, csak a minap ötlött szembe, hogy mindkét LED világít. Az MSD végfok esetén nem világít csak a pwr. Most csináltam egy éles tesztet a TB6600-val, és most működés közben nem világít, csak a pwr LED. Az alarm csak be-be villan. Pedig a motor áram bőven a határérték alatt van.
Adott egy 20x47-es önbeálló csapágy, száraz környezetben, tehát zsírozni kellene.
Tud valaki valami frankó zsírt, ami nem mászik ki belőle? A svájciak megkenték több évre, de nem tudom sajna, hogy mivel. Pedig egyik oldalt még nyitott is.
horcsab | 530
2019-09-02 18:18:55
[42461]
Sziasztok! Van itt valaki akinek van régi Indramat hajtásos CNC gépe és esetleg van multimétere? 2 ponton kellene megmérni a feszültséget. Segítséget előre is köszönöm! (A töbit privátban)
T.fórumtársak:Kérdezem,hogy az UC 100 mozgásvezérlő egységhez gyárilag kapcsolható 4 tengelyes léptető motor vezérlő bölcső helyett alkalmazható egy Ramps 1.4 modul? Aki a témában járatos vagy csinált már ilyet kérem segítségét. Köszönöm
dezsoe | 2934
2019-08-30 10:25:29
[42457]
Megnéztem. Már nagyon régen használtam ezt a verziót, így nem emlékeztem rá, hogy hogyan működik.
(prerequisites) (1. need a working probe) (2. tool needs to be within 10mm of copper board for the 1st probe, ) (i.e. Z0.000 should be no more than 10mm above the board initially) (Note: The first probe will touch off Z to 0.000 when it first touches to copper, ) (all other probe values are relative to this first point)
Írja az előfeltételeknél, hogy úgy kell indítani, hogy a Z=0 a bemérendő felület fölött, de kevesebb, mint 10mm-re legyen. Magyarul, amikor elkezded, akkor szemre állj be kb. 5mm-re a paneltől és nullázd le a Z-t. Utána indíthatod. Egyébként milyen programmal használod? (Mach3, LinuxCNC, UCCNC, egyéb?)
Autoleveller077.exe nevű Java-igényes verzió van nekem. Gyorsan kipróbáltam és nem tett semmi rosszat. El tudod küldeni (fórum tárhely, emil stb.) a kiinduló és az eredmény file-t? Belenéznék, hátha találok valamit, hogy miért rontja el.
Megkeresem és megnézem. Nekem anno működött, aztán írtam egyet magamnak Eagle-re és UCCNC-re kihegyezve. Meg a Cahit nevű úriember is csinált egyet, az van az UCCNC telepítőben. Nyilvános a forrásprogramja.
Segítség kéne. Biztos van at URAK KÖZÖTT AKI HASZNÁLJA AZ Autoleveller nevü kis programot, ami fel "térképezi" a felületet, a hinákat betudja a Z tengely adataiba, DE: nálam úgy megy, hogy elindul a kezdőpontra, elkezdi méregetni, hol a Z nolla. Nem a 0,0 ponton kezdi, hanem a legnagyobb -x bal oldali sarokban. Ez nem is zavarna, csak utazás közben elkezdi utaztatni a T-t, lefele, és bele karcol a nyákba, rossz esetben a maró csorbul. Mit kellene írnom, akkor menjen a Z lefele, ha már ott van a tetthelyen. Miután odaér szépen teszi a dolgát, de addig??? Úgy kerültem meg a bajt, eleve odevittem, ahol kezdenie kell. De nem kényelmes.
lari | 1203
2019-08-26 20:38:47
[42450]
Megpróbáltam, működik rendesen. Köszönöm a segítséged!
Mach3 alatt futtatva azt csinálja amit kértél. Az X tengelyt -100 értékkel eltolja. Ha a második horony marása közben leállítod, az újraindítás előtt az MDI-be írd be: G52 X0. Így a programot újra az első horonnyal kezdi.
Igen a MACH3-nál én is alkalmaztam, de alprogramban még nem. Jelenleg ez UCCNC-ben működne. Én inkább arra a bizonyos pontra lennék kíváncsi, ahova be kell illeszteni a G52-t?
Azzal kezdtem: Ha ez Mach3... Ennél a programnál nincs ilyen veszély. A koordináta eltolás abszolút értékben történik. Én legalábbis mindent így programozok. Az inkrementális megadásnál nagy a tévesztés veszélye.
Nem tudom, hogy a több munkadarab nullpont használata lehetséges-e (pl. g54,g55,g56...)? G52-nek (fanuc-ról tudok nyilatkozni) megvan az a veszélye, hogy ha az eltolást követően nincs végigfuttatva a program a koordináta visszatolásáig (pl. reset-tel megszakít), a második művelet újraindításánál még egyszer (már másodjára is) eltolja a kezdőpontot, mert a dolgozó az újraindítást megelőzően elfelejti MDI-ban azt visszaállítani... Én ezért nem szeretem a G52-t használni, akár csak egy "lesorolós" marásnál pl. paraméteresen léptetni a MDB-koordinátarendszert. Ilyenkor inkább az egy munkadarabon belüli több nullpont használatát szoktam előnyben részesíteni.
Ha ez Mach3, a G52 végzi a coordináta eltolást. Tehát a megfelelő helyre be kell írni: G52 X-100 A program vége előtt ne felejtsd beírni: G52 X0 Ez visszaállítja az alap helyzetet.
Egy kis segítséget kérnék. Szükségem lenne -talán- egy koordináta eltolásra, de nem tudom, hogyan lehetne kivitelezni. Alább van egy reteszhorony készítő programom, ami jól működik. Hogyan tudnám legegyszerűbben elérni azt, hogy ha elkészült a reteszhorony, akkor újra elinduljon, de pl. X-100mm-el arrébb?
Köszönöm!
(Az anyag tetelye Z0-n legyen) (Az kplya kzepe X0 Y0 pozciban legyen) #1 = 6.25 (Az ékplya r sugara) #6 = 24 (Az kplya teljes hossza) #2 = 3 (A szerszm sugara) #3 = 18.5 (ékplya mlysge) #4 = 7 (Z Fogsok szma) #7 = 10 (Z kiemelsi magassg) #10 = 100 (X/Y marsi sebessg) #11 = 40 (Z fogsvteli sebessg)
(----------------------ide jn a tnyleges program---------------------------------) m3 s2500 G00 X0 Y0 (Bellunk a lyuk kzepre) g00 z1 g01 z0
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni a következőben: Kaptam egy képen látható servo szettet. Szeretném Step-dir vezérléssel használni. A gyári X-10-es csatlakozón az 5-14-15-21-22-24-es lábak voltak bekötve.Kérdésem, hogy lehet-e valamilyen formában ezt a vezérlőt step/dirrel hajtani? A PDF-et letöltöttem hozzá, de mindenütt csak a DER-es verziót hozza, ehhez a DEK 15-3-hoz nem találtam semmit.(motor és resolver hibátlanul be van kötve) Előre is köszönöm a segítő hozzászólásokat! Üdv: Sándor 06206217777
Bácsi Zoltán | 554
2019-08-19 06:40:15
[42430]
Sziasztok kedves fórumtársak.
Debrecen, és vonzáskörzetében keresek embert, aki a gyakorlatban használ GRBL+LightBurn szoftvert. Szeretnék tanulni, tanácsot kérni, okosodni a témával kapcsolatban. No és persze élőben látni a működését.
Köszönöm szépen.
NickE | 428
2019-08-15 09:10:23
[42429]
Kösz a tanácsokat! Egyelőre nem megyek tanfolyamra.