Ezzel az a gondom, hogy a mérőóróa csúcsa mögött ott "tornyosul" az óra, amitől nem igazán lehet az élhez férni.
Azon jár asz eszem, hogy egy olcsóbb 150 mm-es digitális tolómérő pofáit kéne meghosszabbítani, és a toldás végébe egy-egy kis csapágygolyót ragasztani. Ezután 100 mm-es távon "lenullázom" a tolómérőt. Így a kijelzett érték elé egy "1"-est biggyesztve meg van a méret. Csak kérdés, mennyire merev a rendszer, illetve a rövid csőrre méretezett csúszka mennyire viseli el a 150 (160) mm hosszú karok nyomatékát még ha óvatosan mérek is vele.
Hát igen. Nézegettem, de a 150 mm mérési tartományút nem láttam csak legfeljebb 120 mm-t, és az is nettó 230 e Ft körül van. Mivel egyszeri feladatról van szó, nem éri meg megvenni.
Előzmény: Szalai György, 2019-08-09 08:38:39 [42364]
Csuhás | 6722
2019-08-09 08:46:03
[42365]
Élt elég nehéz mérni mert az nem olyan jól tapintható mint egy sík lap. Azt hiszem én gyártanék valami cél eszközt, egy U alakú valamit aminek az egyik végén volna egy 45 fok körüli él míg a másik végén egy hasonló él közepén épp egy kicsit kiállna egy mérőóra hegyes tapintója. Azzal lehetne stabilan beletapintani a darabba. Előtte pedig lehet mondjuk raporterekkel kalibrálni.
Sziasztok! Tanácsot szeretnék kérni. Úgy tűnik a közeljövőben egy munkám során kb. 600-1000 db mérést kell végeznem. A feladat 150 mm élhosszúságú köszörült acél kockák ("dobozok") belső éleinek a megmérése. A fenék élek megmérése a gondom. Milyen eszközzel lehetne praktikusan megoldani? Jó lenne 0,05 mm pontosan mérni. Gondolkodtam kétpontos furatmérőn, de azzal nem az élt mérném, hanem a mérőfej méretétől függően az él melletti "falak" távolságát. A neten láttam hosszúcsőrű tolómérőket, de 150 mm hosszút nem, csak legfeljebb 50-60 mm-t. Arra gondoltam, hogy egy digitális tolómérő pofáit kéne valahogy meghosszabbítani, csak nem tudom mennyire sikerülne mereven megoldani, hogy a mérés pontos maradjon.
dtb | 1914
2019-08-09 07:22:44
[42362]
Szeintem legalább 25mm átmérő kellene. A 16mm szerintem gyenge. Minél mélyebben dolgozol, és minél nagyobb vágófelületen, annál erősebb lineárok kellenek. Kár időt, pénzt, munkát pazarolni rá, csak azért, hogy rágyere, tényleg gyenge a kontsrukció.
Sajnos csak amikor már az összes furat rajta volt a levágott falapokon, illetve a csövek megvoltak döbbentem rá, hogy kishazánkban sem és külföldön sem találni 18-as tengelyre siklócsapágyat, vagy lineáris csapágyat. Gondolom egyáltalán nem létezik. Igen ez az én tudatlanságom. Két megoldás körvonalazódott bennem, vagy csinálok egy perselyt és használok 16-os csöveket a 18-as furatokban, vagy b verzióként esztergáltattam POM-ból perselyeket, és azokkal próbálom összerakni. Viszont ennél a verziónál is problémákba ütköztem, ugyan is a csőátmérők és a perselyek illesztése miatt szükségem lenne 18-as állítható dörzsárra,amit nem nagyon találok a környékünkön. Ti mit javasoltok? Létezik 18-as tengelyre valami siklócsapágy megoldás? A 16-os tengelyekkel túl gyenge lenne a konstrukció?
Köszönöm előre is a válaszaitokat. by Hunber...
Istvan0728 | 383
2019-08-08 08:42:18
[42360]
Mire akarod használni az üvegfóliát, és miért kell méretre vágni?
Ha telefonra kell, akkor kapsz mindenfélét méretben:https://xpro.hu/termekkategoria/mobiltelefon-kiegeszitok/kijelzovedok/?gclid=CjwKCAjw7anqBRALEiwAgvGgm7Vj6DQXo1U3QQ9zsdKdY2MenIfHk5YVrfKPkP1pp7yK8iAPysJMqBoC3noQAvD_BwE
Köszi ezt a videót,ismerem ezt a két fickót. Jól bemutatja a két fajta üveget. Esetemben az a lényeg hogy edzetlen üvegfôliát be tudjak szerezni mert az vágható lesz.
2 fajta üveg van állatába lassú hűtésél gyártják ezt vághatod méretre ahogy tetszik amit gyorsan lehűtenek az biztonsági üveg gyártási mérete a végleges mert aztán kristályosra törik (belsö feszültség akora) gyors hűtési eljárás miat mindegy mivel akarod bekarcolni gyémánt vagy keményfém! Keres olyan vágot ami ön olajzos és a vágo görgö minél kisseb 1..2mm max kemény fém is jó ilyenbe nem kell gyémántnak lenie (de ez pénz kérdése) a precíz kézi üvegvágóknak ez a titka!
Akkor utánna járok,mert nekem úgy rémlik hogy mikor bejöttek ezek a képernyővédő fóliák akkor kezdték a műanyaggal,majd utánánna jött a sima üveg (ami úgy tört mint egy ablakūveg) majd jött az edzett üveg. A nem edzettet gondolom gond nélkül lehet üvegvágóval vágni.
Vákuumformázást csinált már valaki? Alapanyagokra (beszerzés), és alapfogalmakra lennék kíváncsi. Esetleg érdemes új topikot nyitni? Nem tudom hova írjak így még egy helyre felteszem.
balu366 | 4
2019-08-05 13:23:15
[42339]
Köszönöm szépen, de sajnos messze lakok Budapesttől :/
Hozzá jutottam egy esztergához, ami jelenleg működésképtelen, nincs vezérlője. Mivel lehetne ezt beüzemelni a legmodernebb,legolcsóbb módon, itthoni hobby használatra?
laacika | 3145
2019-08-04 15:14:10
[42336]
Kõszi,bár az árat nem látom de majd ennyi a Mitutoyoshop-nál is. Nem akarok hamisítványt venni,pont ezért kérdeztem,kértem segitséget,mert egyértelmű hogy inkább adjak még félszer annyit és az biztos hogy eredeti. Abba maradtam az eladóval hogy elküldi és csak akkor fizetem ki ha megbizonyosodok róla hogy eredeti. Õssze gyüjtögettem (segitségeddel is) hogy mikre kell figyelni s hogy állapitható meg hogy tényleg eredeti-e. Hosszasan elbeszlgettem egy fickóval a Mitutoyoshopnál is. Ha megjött jelezni fogom az eredményt,hátha más is venni akar.
Sikerült a kúpot megoldani, de a szögskála tényleg csak közelíteni jó, semmi másra. És kezdem érteni miért nagy kincs egy jó köszörűs egy cégnél. Csak azt nem értem miért nem akarják őket meg is fizetni.
Zalatools -nál 32 ért AOS tolómérő, számlával, garanciával, és ezekben nem merül le 2 hét után az elem, még ha nem is pontosabb mint a hamisítvány. Van egy Mahr tolómérőm úgy 15éve, sajnos ez is kapott már sokat az élettől, de egyszer kellett még cserélni benne a CR20-as elemet. Nem kétlem hogy háztájiban jó a kínai hamisítvány tolómérő is, de engem borzasztóan zavar, hogy a fordulatszámmérőtől a szögmérőig, a nevenincs tolómérő is "zabálja" az elemet, természetesen mindig akkor merül le amikor nagyon kellene. Jó, tudom legyen tartalék mindenhez, de egy Varta 9 voltos elem 2 hét alatt kiürül áltában a fordulatszámmérőben.
Lenne egy kis problémám. Egy SD kártyám úgy döntött, hogy önálló életre kel. Ez az jelenti, hogy nem lehet rá másolni, és nem lehet róla törölni sem. Pontosabban lehet, de amint kiveszem majd vissza, ugyan úgy rajta van minden, vagy épp az előtte másolt dolgok eltűntek. A formázásra sem reagál. Vagyis sikerült egyszer gyors, majd normális formázást is végigvinni, azonban utána ismét minden addigi adat rajta maradt. A kérdésem az lenne, hogy tudok ezzel csinálni valamit, vagy egyszerűen dobtam kuka?
nyotti | 61
2019-08-02 06:47:05
[42331]
Értem, köszönöm. Még egy kicsit érlelnem kell magamban ezeket az infókat, plusz lehet hogy az ötlet is átalakul egy kicsit (sőt, lehet hogy inkább nagyon).
Van már BL verzios is akkor jó ha sokat mérsz excelbe feltudsz vinni méreteket vele pc/ androidos megoldással is meg monitoron is lehet DRO méretes megjelentésre is használni ..
Kínairól digirő még annyit 1db van csak belőle elem merüléskor (villog lcd)egy szakaszon csinál érdekes dolgokat kihagy 50..60mm szakasznál 10..15mm tert 0 összetolva jön ki ez az összege pluszba uj elemel nincs probléma...
Húzható feszre állítom a rögzítő csavart mozgó részen (ne bilenyen) méret szorításkor befolyásolja a mérést és ez szinte az összes tipusra vonatkozik...
Kérd meg az eladót, hogy váltson át inches mérésmódra és úgy csináljon egy fotót. Az eredeti Mitutoyo négy tizedesjegy felbontással mér. Tehát így pl. 12.2564 a hamisaknak csak három tizedes jegy a felbontása.
Előzmény: ANTAL GÁBOR, 2019-08-01 14:58:23 [42321]
ANTAL GÁBOR | 4642
2019-08-01 14:58:23
[42321]
dórnyival
Előzmény: ANTAL GÁBOR, 2019-08-01 13:37:04 [42320]
ANTAL GÁBOR | 4642
2019-08-01 13:37:04
[42320]
Csak ne kínai csapágy legyen az etalon !! Mert annál is csalódás fog érni Más : egyszer 2 furatot kellett fúrnom hogy a kúpgörgős csapágy álló gyűrűjét ki tudjam ütni a helyéből egy dónyival Hát a HSS fúróval nem belefúrtam a kínai gyűrűbe .....No comment
Ha nem kéne szemüveg , a digi tolómérő sem kéne ... Occsó digi tolómérő úgy pontos ha minden mérés előtt mérek vele gy csapágyat , úgy érzem mekkora erőre mennyit csal ...