Ilyennel ki találkozott már ???? A modellen lévő 35mm-es élhoszt a tervrajzra már 35.13 mm- re jelöli a program igen következetesen 2x már ujjra rajzoltam, de ..... hol rontom el???
Beillesztek fájlból egy alkatrészt, az ugye szépen komponensként költözik be. Aztán kitalálom, hogy kell még egy furat rá, de azt már nem engedi. (sketch a lapján, kör, majd extrude az anyagba, átmegy, csak nem lyukaszt)
Pedig egyszer szerkesztettem már komponenst, nem jut eszembe, hogyan csináltam. Na. lehet, hogy aludnom kéne inkább már és nem dolgozni....
Hogyan is lehetett ez? (törölni nem tudom a komponenst, hogy csak a body maradjon, mert akkor veszik a hozzá kapcsolt egyéb igs fájlból nyert komponens is)
Üdv Ezzel a Fusionnal meg lehet csavarni egy elkészült fogaskereket, hogy ferdefogazású legyen? Probáltam 123D vel de sehogy sem akart sikerülni
Aknai Gábor | 3083
2018-12-21 23:00:28
[1250]
Ahha, köszi. Beszéltünk is már erről a múltkor, de azt hittem újabb változás van benne. Ezt a pro verziót én is kipróbálnám, bár ezzel a verzióval sincs semmi bajom. Talán csak az idő hiánya, amit a rajzolással szeretnék tölteni.
100.000$ bevétel alatt ingyenes a cucc, akkor ez most, hogy is van? Az AutoDesk honlapján a Fusion360 előfizetése havonta 60.5€ Azért az nem kevés összeg.
Amikor belépsz a licensz lejárata előtti utólsó 30 napba, a Fusionon belül valahol fent a fejléc körül megjelenik egy visszaszámláló. Talán kékes gomb ha jól emlékszem. Arra kattintva feljön egy képernyő, ahol be tudod kattintani az újabb egy év ingyenes hobby licenszet.
A szép mosolyú Shannon McGarry-től kaptam egy kedves levelet, miszerint rövidesen lejár a próba időszak. Viszont választhatok havi vagy akár éves előfizetést is X vagy Y $-ért.
A hobbi változat merre van, vagy hol lehet kérni a csóri magyarnak való ingyér változatot? Segítsetek légyszi' még mielőtt búval bánatos leszek
vjanos | 5562
2018-12-21 13:13:25
[1244]
Érdemes egyébként megnézni a pédák közt a "CAM Samples" alatt a "3D Milling" kezdetűeket, azokban több féle finiselő műveletre van példa tenyésztett alakzatokon
Köszi- a paralelt próbáltam egész jó is lett,de az ajánlott fukcíó nélkül,simulácóban jónak tűnik igaz ídőben rendessen rá dob.de biztos jobb a felület.
Szerintem a 3D contour nem a legjobb művelet erre a feladatra... A leírásában is az van, hogy inkább a függőlegeshez közelebbi felületekre ajánlott, a vízszinteshez közelebbiekre más stratégiák alkalmasabbak.
Próbáld meg pl a parallelt, ott tudsz stepovert, azaz fogásszélességet állítani. Az "add perpendicular passes" pipával be tudod kapcsolni, hogy merőleges irányban is végigmenjen a felületen.
Aztán ha számít a megmunkálási idő, vagy sorozat meló, lehet érdemes több műveletre bontani: egy contourral lekapirgálod a falakat, a parallellel meg csak a meder alját, azt külön kijelölve.
Konrúrba én nem tudtam szögbe fordítani meg nincs is sok értelme,mert igazából plusz 1-2 egyenes marás kéne a tökéletes felülethez. Egyébb funkcókba persze eltudja az ember fordítani de nagyon sok felesleges útat tesz meg a maró.
Amennyire én tudom, nem nagyon. Én a "Stock to leave"-al szoktam játszadozni. Akár több egymást követő szerszámpályát is lehet így generálni, csökkenő ráhagyással. Buta, de működik...
Vajon mit hogy kéne állítanom CAM-ben hogy az alábbi képen látható túl nagy lépésköz kisebb legye contour marás közben, mivel a steppdown csak függülegessen állítható ahogy nézem.
Köszi ha valaki tud segíteni.
Biró Ferenc | 147
2018-12-19 15:42:44
[1230]
Köszönöm mindenkinek. Úgy hittem van egyszerű parancs (kapcsoló, ikon ) mint a domborúra, csak én nem találom.
Az szerintem nem fog menni. Vagy megrajzolod lepcsosen es aztan Fillet, vagy kivonod belole a korivet, vagy eleve ugy huzod ki. A Fillet parancs konvex elekbol elvesz anyagot, konkavhoz hozzaad.
A Gábor által linkelt videó teljesen jó megoldás, de mióta tavaly megjött a Sheet Metal funkció a progiba, van egy másik módszer is. Kiterítve, kb ahogy írtad.
Sziasztok Egy egyszerű dolgot szeretnék elkövetni, már mint valakinek biztos egyszerű nekem nem egyenlőre, ezért is kérdezem.
Szóval, rajzoltam 2 kört, majd kihúztam, lett belőle cső, no most ennek e csőnek a palástjára szeretnék rajzolni, amit majd a cső fal vastagságában ki szeretnék szedni. majd ha lehetséges erről a cső palástról terítéket készíteni
De már ott elakadtam, hogy rajzolok a cső palástjára?
Előre is köszi!
Aknai Gábor | 3083
2018-12-16 21:23:32
[1214]
Szerintem a konkrét választ ne itt próbáljuk feszegetni. Jani pl. sokat tett bele, hogy egy használható videó sorozatot készítsen nekünk a Fusion360-ról. Ezt nagyon köszönjük neki, mint felhasználók és talán további hasznos tudást oszthatunk meg itt is. Engem csak hobbi szinten érdekel a CNC ill. az egyedi gépek tervezése/építése, de várom már, hogy összeálljon a marógépem. Így amiket rajzolok, el is tudom készíteni a gépen, és talán készítek róla pár videót is.
Előzmény: Horváth Csaba, 2018-12-16 21:08:21 [1212]