Encoderes Hitaci Dc motor bekötésével van problémám. Valamikor itt vettem a forumon.
Típus: DCM04A03E100
Van négy kijövő vezeték:
Sárga Piros Zöld Fehér
Kérdésem az lenne, hogy ezek közül melyik-melyik
+5V GND A B
TBS-TEAM | 2978
2020-01-19 12:32:53
[43470]
Jó gondolat.
230V betáplálású frekiváltókkal a maxot hozhatod ki a motoraidból. 230/380V motoraidat Deltába kell kötnöd majd a frekiváltőkhoz.
Előzmény: Arany János, 2020-01-19 12:16:48 [43469]
Arany János | 1421
2020-01-19 12:16:48
[43469]
Tehát nem félreértettem hanem egyáltalán nem értettem!!! Nagyon köszönöm a magyarázatokat! A privátot is!
A cél: akad itthon néhány 220/380-as (nem írtam el) motor, amiket évek óta rakosgatok. És kellene találni nekik valamilyen feladatot, mert kidobni sajnálnám. Viszont csak 230 van a szekrényben és nem is tervezek ennél többet. Ezért nyilallt belém a frekiváltó gondolata.
TBS-TEAM | 2978
2020-01-19 11:57:50
[43468]
Nem jól értelmezed az adattáblát.
Az amit beszurtál az a frekiváltó táplálható 3X 200-240V 50/60Hz.
Itt a hálózati feszültség 3X400V.
Ezt a frekiváltót táplálhatod 3 fázisról de szükséged van egy transzformátorra mely 3X400V be és 3X200-240V kimenettel rendelkezik.
Ha nincs ilyned akkor marad az 1 fázisú táplálás. L1 L2.
Előzmény: Arany János, 2020-01-19 11:17:24 [43466]
horcsab | 530
2020-01-19 11:48:11
[43467]
A legtöbb 200-240VAC 3 fázisú frekiváltót tudod használni 1x230V AC-ról. Ilyenkor a fázis-nulla betápot a frekiváltó bemenetének 2 fázisa közé kötöd. (Az adatlapját meg kell nézni, mert előfordulhat, hogy megkötéssel használható csak, a bemeneti egyenirányító terhelése miatt)
Előzmény: Arany János, 2020-01-19 11:17:24 [43466]
Arany János | 1421
2020-01-19 11:17:24
[43466]
Sziasztok! Mivel rászántam magam a frekvenciaváltókkal történő megismerkedésre és nézegetem az adattáblácskákat, feltűnt egy "apróság"! Többször előfordul, hogy egyfázisúként hirdetnek olyat, amin 3 fázis betáp szerepel.
Sziasztok! A táp kapcsolóüzemű, ac/dc konverter. A motor 4 kivezetéses, nincs sok opció a bekötésre. A motor áramot, lépésszámot végig zongoráztam, nincs változás. Másik motort kötve a rendszerre nincs probléma, azzal teljesen néma. A hiba a motorban van. Kérdés, miként lehetne csillapítani. Esetleg nagyfrekis zavarszűrő pl LRC? Köszönöm a válaszokat. Üdv
dtb | 1921
2020-01-18 22:22:10
[43461]
Én azért megnézném, hogy az a táp egyenárama menyire "egyen"... továbbá esetleg megpróbálnám a mikrolépések számát változtatni.
Van javítási lehetőség. De ehhez a következőket kellene tudni: 1. Mekkora a motorod egy tekercsének az induktivitása? Nézd meg a motor gyári adatlapjáról ezt. 2. Mekkora a max. árama? 3. Hány kivezetéses a motor? Ha 8, akkor hogyan kötötted be (sorosan/párhuzamosan)?
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni a következő problémára: Nema 34-es 2 fázisú léptetőmotorokról beszélünk, terheletlen állapotban nagyon zavaró nagyfrekvenciás kb.18-20kHz-es sípolás hallható. Vezérlő cserélve, illetve a motor másik vezérlővel is sípol, így biztos hogy a motor "rossz". A kérdés: Mi lehet a megoldás?? (azon kívül hogy motort cserélek) Köszönöm előre is a válaszokat! Üdvözlettel: Sándor
Kulcsar Zoltan | 4197
2020-01-16 08:33:44
[43456]
Szia
Kifogom próbálni ezt is , bár ebben tényleg elég béna vagyok
Jonak jo csak ez még nagyon kevés ( bár itt már a betük gömbölyübbek ) , pont a programozás hiányzik itt is ( párszáz paraméter , nem kell mind de abbol legalább lehet válogatni .
Köszönöm szépen .Hasonlot találtam már én is , a bekötéssel nincs bajom csak a programozással .Az enyém is ilyen al menüs de a sorrendekkel van a baj ahányat találtam annyi féle a beállitás sorrendeje ( most bövült eggyel ) , nem adom fel .Végig nézem mégegyszer a videot.
Nem ismerem a konkrét típust, de kinézetre ill. a sorkapcsokat nézve szinte ugyanaz, amiket éveken keresztül a csiszagépekhez használtam. Én a Motor Systemstől vásároltam őket és a leírás is fönnt van a honlapjukon, bár a régebbi típust már nem láttam, csak az újakat. A videó talán segítségedre lesz, amin Balázs bemutatja a kezelését. A manual elejébe anno kigyűjtöttem a fontosabb paramétereket, ezzel távolról nyomógombokkal lehet vezérelni. De ki is lehet szedni a kezelőpanelt és ha elég hosszú a kábel akkor meg lehet spórolni ezeket is, viszont akkor Local-ban kell hagyni az adott LED-et.
Kis segitség kellene : egy kinai föorsohoz kaptam egy frekiváltot de a hozzáadott kis füzet csak kinai szöveget tartalmaz .Kétnapja keresek valami számomra használhato nyelven program leirást de nem találok seholsem .
Ha valakinek ismerös ez az inverter esetleg van hozzá kis füzete ( kölcsön is jo ) segitsen . Itt találhato a "szerkezet" ( én föorsoval együtt vettem ) .
Az újratelepítés meghozta a sikert működik az XHC Ethernet mozgásvezérlő. Már csak annyi gond van, hogy a maró motor fordítva forog. Frekvenciavéltó vezérli minden úgy van bekötve mint eddig. A Mach3 ban be lehet állítani, hogy alapból merre forogjon?
Rossz nyelvek szerint a két rektor rivalizálása eredményezte . Ha Budán van állomás a műegyetem közelében akkor a " közgáz " rektorának is kellett egy . Iszonyat mennyiségű pénzt költöttek ott el . Napi 1 misi volt a bónusz ha a fővállalkozó spórolt egy napot ...
Mindenképpen Alu öntőformát szeretnék, hogy tartós legyen és le tudjak gyártani vele 100-150dbot is. Amerikából lehet rendelni, de szállítással vámmal eléggé drága lenne, illetve nagyjából 4-6dbos formák vannak, amik nekem kicsik.
RJancsi | 5811
2020-01-14 20:22:14
[43433]
Ha van 3D modelled, akkor a legegyszerűbb 3D nyomtatóval kinyomtatni. Utána akár közvetlenül használhatod öntőformának (gondolom valami lágy műgumi kerül bele), vagy öntesz egy merev gyanta "pozitívot" és a gumicukor gyártáshoz hasonlóan kukorica keményítőbe bélyegzel vele öntőformát. Az eddigi adatok alapján így látom.
Sziasztok! Egyik mérnök barátom ajánlotta ezt az oldalt. Szeretnék műcsalinak egy öntőformát készíteni. Találtam pár 3d modelt(kép csatolva), ami gyakorlatilag tökéletes, viszont villanyászként nem különösebben értek a cnc programozáshoz. Egy ilyet mennyibe kerülhet megterveztetni, kivitelezni? Ha valaki segítene, de info hiányában nem tud, írjon és válaszolok.
Köszi előre is, Koda
RJancsi | 5811
2020-01-14 19:54:29
[43431]
Mindegyik metroállomás vasútállomás egyben. Hiszen a metro tisztességes magyar neve: "földalatti vasút". Mint a dubai-i. Ott a metro 80%-ban hídon (felüljárón) halad, csak az "óváros" alá viszik be, nehony megsérüljenek az akár 30 éves műemlékek.
A Fővám téri állomást azért kellett betolni a Duna alá, mert ha a parton építik meg, gyakorlatilag összeér a Kálvin téri állomással. Így is joggal nehezményezte az EU, hogy túl sok a vonalhosszra eső állomások száma. Szakmai szempontból elég lett volna egy állomás a Fővám és a Kálvin tér közé, mindkét végén egy-egy kijárattal.
Előzmény: ANTAL GÁBOR, 2020-01-14 18:12:05 [43425]
RJancsi | 5811
2020-01-14 19:19:40
[43428]
Szerencsémre az M4-nél már nem kellett a közútálatnak örvendő betontechnológusként részt vennem. Legtöbbször a betongyárak "oldalán" álltam, igyekeztem segíteni nekik, hogy minél kevesebb probléma legyen a kiszállított betonnal. Azt kevesen tudják, hogy mi magyarok egy nemzetközileg is ritka és elismert problémát oldottunk meg. A Bikás park (Kelenföld városközpont) és az Újbuda központ állomások között több, mint 700 (HÉTSZÁZ!) méterre pumpáltuk a betont nap mint nap. És nem az volt a megoldás, hogy híg legyen a beton mint a bableves, mert a cső végén (az alagútban) le kellett simítani a beton felszínét a hossz- és keresztesésnek megfelelően. Híg betonnal ezt nem lehet megoldani, a sűrűt meg nem lehet 700 m-re elpumpálni. De ez itt már kezd nagyon OFF lenni, ha gondoljátok folytathatjuk a semlegesben.
ANTAL GÁBOR | 4682
2020-01-14 18:12:05
[43425]
Néhányan tudják hogy a Fővámtéri peron kialakítása teljesen más mint a többi ( a szerelvény nem fér be a rendelkezésre álló helyre ( egyik oldalon a Duna , a másik oldalon a Gazdaságtudományi egyetem a határvonal ) Nosza tegyük be a Duna alá ! No ennek a a kivitelezésének egy komoly rész feladatát végeztem anno . Éjszakánként alkalmam volt a betonozási munkákba betekinteni . Mint a sáskák jöttek a mixerek , ott állt egy technológus aki mintát vett , majd kiadta az utasítást hogy milyen segédanyagokat és milyen mennyiségben kell még bekeverni ( plasztifikáló anyagok stb ) Volt olyan amikor az volt a döntés : hogy vigye a mixeres a szarját ahova akarja , NEM KELL !!