Sziasztok segítségre lenne szükségem! Mach 3 át használok elinditom a marás nula pontból és mindegyik tengely csak egyik irányba mintha kevsebbet lépne Így az anyag élén látom a lépcsöket rombusz formájú lesz az él / / így néz ki. Attól függ mennyi utat tet meg az adott tengely a program lefutatása alatt arányában csúsznak ell mivel az x ment most a legtöbbet így az csúszott el a legtöbbet 15mm 1:34 perc alatt. Mi lehet a baj nem csúszik a kuplung megnéztem és nem szorul semmi!
sanyi84 | 1358
2020-01-31 20:02:15
[43572]
Próbáltad már máshogy lefogatni? Mintha az első fogás jó lenne. Esetleg ráhagyni és második fogás.
Sok hiba lehet. Így a holt inkább mivelre módosítanám. Szögtapintós mérőóra kellene. Mert ez bármi lehet. Akár Z X hibája is. A legkézenfekvőbb hogy az Y a vége felé kopott lenne/sosem volt jó, elől azért jó mert összefeszül, viszont hátul/egy ponttól pont méret és tud kotyogni. Első körbe Y lin. csapágyakra tennék órát a jó/nemjó helyen és kb azonos erővel fel le emelném. De ezt a kottyantást lehet golyósanyábán, csapágyazásán (tengely) is eljátszani.
Közben megoldottam. A CLK- bemenettel sorosan van egy R5 jelölésű smd ellenállás. Annak az egyik oldala volt rosszul forrasztva. Egy másik vezérlőt kaptam és az alapján sikerült rátalálni elég hamar. Köszönöm a segítséget!
Van egy orsós, sines vezetésű faminta marós gépem és a munkaasztal végén behullámosodik, beremeg a minta. Az orsók két végén csapágyasak. Van valamilyen ötlet hol keressem a hibát? Köszi!
6600; A-,A+,B-,B+ - motortekercsek V+, GND - motortáp +5V - táp +5V Direction vagy 0V(LOW), vagy 5V(HIGH) így lesz CW vagy CCW
Enable - alighanem alacsonyra 0V(LOW), bár a jelölés nem egyértelmű, de bajt nem okoz, ha alacsonnyal nem forog, majd fog magassal(5V). A magasra húzást illik 1 kohm körüli ellenálláson keresztül megoldani.
Van egy ilyen csoda szerzeményem: https://robu.in/wp-content/uploads/2017/11/TB6600-input-output-diagram.jpg
TB6600 v1.2 léptetőmotor vezérlő. Mellé egy NE555 négyszögjel generátor (+5V, output, gnd). Hogyan kell összekötni a kettőt, hogy egy léptetőmotort csak forgasson? Nem teljesen értem a "CW-" jelzést és a "párjának" a hiányát.
svejk | 33151
2020-01-25 21:55:10
[43564]
Szerintem szénkefe csak oda kell ahol nagy a sebesség vagy fontos a kis súrlódási veszteség.
Teljesen korrekt . Szendrőládon ( ?) van egy üzem ahol gigantikus gázrugókat ( ?) gyártanak Ott láttam fogy az áramátadó egy higannyal töltött edény volt . Abban fogott egy tengely Azt mondták hogy az vált be legjobban . Persze ma már lehet tilos az ilyen alkalmazás
Az én verziómban az lényeg hogy nincs semmilyen kefe, csak fém a fémen.
Persze ez lábbal hajtós forgatónál lehet nem lenne az igazi, de talán ma már olyat senki sem csinál.
Előzmény: ANTAL GÁBOR, 2020-01-25 20:58:29 [43551]
svejk | 33151
2020-01-25 21:01:28
[43552]
KERESEK olyan emberkét aki egy barátom kissé viseletes CNC marógépé vissza tudná tölteni egy Sinumerik 810M-es vezérlőbe a PLC programot. (elemlemerülés) A gyári file-ok meg vannak.
Vagy legalább valakit aki meg tudná velem értetni a dolog metódusát. Nekem valahogy nem egyértelmű az egész, ráadásul labanc a nyelvezetű.
Jelige: Pénz a legkevesebb, de nem ingyen kérjük.
ANTAL GÁBOR | 4682
2020-01-25 20:58:29
[43551]
Pedig fotót is tettem föl az enyémről . A spillerek meg is kereshetik ...
Talán másfél éve kerestem itt a fórumon ilyet aztán legyártottam. 200-220 A CO2 testjét viszi át kb 50-60% időkitöltéssel.
Előzmény: ANTAL GÁBOR, 2020-01-25 08:51:45 [43547]
szf | 4462
2020-01-25 20:50:16
[43549]
Gépem képernyőén a jobb alsó részen előjönnek figyelmeztetések. Miért? Hogyan lehet megszüntetni?
Csikarc | 5045
2020-01-25 09:49:52
[43548]
Én is gondolkodtam a homlokon történő áramátadásnak,sőt már el is vittem a sárgaréz tárcsát az esztergályos fórumtársunkhoz de meggondoltam magam. Félve hogy, nem egyforma a kerületi sebesség és esetleg félrekopik a szénkefe. Gondoltam jobb a tengelyre zsugorkötéssel egy vörösréz persely és azt leszabályozni. Így több szénkefe férne el fizikálisan. A gondom még a szénkefék vezetékeinek mérete is amik a méretükhöz képest elég halványak. De inkább készítek fényképet róluk mert egy fénykép többet mond száz szónál.
Előzmény: ANTAL GÁBOR, 2020-01-25 08:51:45 [43547]
ANTAL GÁBOR | 4682
2020-01-25 08:51:45
[43547]
Van egy forgatóm amit hegesztésre használok Egy homlok bronzkefe adja át az áramot a testnek . Kb 25mm*25mm es . A másik fele ( ami forog ) egy 50 es vörösréz pogácsa . Mint említettem nem a paláston hanem a homlokon történik az áramátadás . ( kisebb a kerületi sebesség) . Évek óta teszi a dolgát Nem szikrázik nem melegszik A kefét Miskolcon szereztem be Krajnyák Gábor műszenes ismerősömtől
A 43501-ben még Sásdi Zoltán kisfeszültségű, gyengeáramú, túláram és zárlatvédett tornyáról volt szó. (Amiben alul van az összes hő termelő berendezés, felül meg a melegre érzékenyek.) A maga készítette LPT illesztő panelba (ha jól értem) sorkapcsokat forrasztott vezeték helyett, ami csavarlazulás miatt érintkezési hibás lett. Oda ajánlottam sorkapocstenger helyett a közvetlen beforrasztott vezetékezést.
Erről szól ez a történet is, semmi másról. A rugós sorkapocs is csak egy, a sokezer, mai rohanó -semmire nincs idő, másodperc spóroló- világunk silány termékei közül.
No ez meglepett, eddig én valahogyan csak "úri huncutságnak" tartottam a Wago csatlakozókat. Igazából még nem is használtam vagyis kerültem a használatát.
Vannak itthon komolyabb szénkeféim amit használni akarok majdan de igazából azt sem tudom milyenek vagy hova soroljam őket. A linkelt táblázatot nézve ha leátlagolom és 7 A/cm2-vel számolok akkor vajon jó úton járok? De még egyszer megnézem azt a táblázatot.
Előzmény: Rabb Ferenc, 2020-01-24 21:32:27 [43533]
Engem most a szénkefe érdekelne. Még nem néztem utána a neten ezért kérdezném hogyan méreteznek szénkefés áramátadókat. Pontosítva a kérdést max. 100 A-es áram üzembiztos, hosszútávú működésre hogyan számoljam ki milyen méretű szénkefe alkalmas. Alacsony fordulatról van szó vörösréz gyűrűt használva.
Révész Richárd | 2071
2020-01-24 21:24:04
[43531]
Érvéggel Elég gyorsan lehet vele dolgozni. Nagyon szeretem, nekem nincs vele bajom, igaz még csak 3 éve használom.
Eltettem a bontott hegesztő szekunderén lévő nyócas cinezett sarukat , nincsen azoknak kutya bajuk . Pedig biztosan van legalább 40 éves . Rézkábelt mindig cineztük saruzásnál . Mártva ,utána kiöntve ,rosszat még nem láttam . De hát balfékek vannak ,akkor inkább tiltsunk meg mindet ami elrontható . Ennek kapcsán beugrott , mekkora hátast dobnának egy hegesztve saruzott alu földkábelre ?