Szervusztok! Először is mindenkinek kellemes ünnepeket, boldog karácsonyt. Segítséget szeretnék kérni, mert buta vagyok. Vásároltam a CNCdrive-tól 2 db 3 fázisó encoderes léptető motor vezérlőt. Olyan csatlakozók vannak rajta, amilyennel korábban még nem találkoztam. Elvileg csavarok nélküli rögzítést tenne lehetővé, mint a Wago csatlakozók. De a vezeték nem áll meg benne, nem rögzítődik. Ha valaki tudja az okosságot, kérem ossza meg velem. Köszönöm. Teszek fel pár képet a csatlakozóról:
remrendes | 4151
2019-12-23 05:39:10
[43220]
Az eredeti posztban 500x500mm megmunkalhatosag volt, szoval itt mar van nemi rahagyas.
850 a lökete azt hiszem ,de keresztben tuti tudja Orosz hidraulikus ,egyszer végre megtaláltam a neten akkor tetten is ide linket róla . Talán a hagyományos forgácsoló gépekbe .
800x800 megmunkálásáért nem kellene kivinnem a kapun , tudja a harántgyalum , működött már ,csak nem mostanában .. Igazából a ténylegesen elérhető pontosság az amin elgondolkodtam kicsit . Vannak itt ötletek ami már a tervezésen és a felhasznált anyagon elbukik ránézésre . De valószínűleg cnc- t már nem fogok építeni .
800x800-as méretű váz még sok helyen megmunkálható. Ha egy komplett hegesztett, feszültségmentesített alkatrész, akkor szerintem egész jo eredményt érhet el.
Ez egy nehezen megválaszolható kérdés. Leginkább azért, mert a "házilagos" kivitelezésnek is vannak fokozatai. Ha jól emlékszem, épült már itt hasonló munkaterületű vasöntvény vázas gép, amiről nincs visszajelzés, mert valami olyasmi történt, hogy a projekt vége már nem volt publikus. Közvetlen-útmérős házilagos kivitelezésű technika is, ha jól sejtem még nem született. Szerintem kb. ez a kettő dolog kellene minimum az 5 századhoz - annak tudatában, hogy fémipar és elsőre jó darabot kell produkálni.
Mekkora pontosságot lehet elérni egy házilagos kivitelezésű cnc marógéppel ? Úgy 800x800 as munkaterület környékén . Most azért a házilagoson is azt értem hogy nem bájlaggal van megoldva a sínek beállítása ... Kíváncsivá tett pár mostani hozzászólás ,nem tagadom .
Csuhás | 6722
2019-12-22 07:49:19
[43204]
Fenőkő, lesimítja az esetleges, karcokat, sorját, ráragadt szutykot.
Előzmény: Szalai György, 2019-12-22 06:31:11 [43201]
remrendes | 4151
2019-12-22 07:38:51
[43203]
Nem lehet, hogy egy fenőkő?
Előzmény: Szalai György, 2019-12-22 06:31:11 [43201]
remrendes | 4151
2019-12-22 07:25:25
[43202]
Szerintem itt mar nem a vaz osszeallitas a kerdes, hanem a linearok beallitasa, hezagolasa.
Így kellene csinálnod ahogy a videón láthatod. De mivel nincs sík etalonod, ezért valamelyik sínt fogod kinevezni alapnak és ahhoz állítod majd a másikat. Így párhuzamosak lehetnek majd, de az alapsín esetleges hullámosságát átmásolod a másikra.
Mert, szerinted egy mezei vízmértékkel pontosabban lehet acél vázat otthon összeállítani? De persze mindennek ára van. Lehet venni 0.01-os szögmérőt is Mitutoyo
Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni! Építem a gépemet.A hegesztett acél vázra feltettem az y tengely lineárjait(aktuátoros).Van-e valami praktika amivel ellenőrizni tudnám hogy ezek egymással egy síkban vannak,és nemzárnak be szöget.Esetleg vízímérték,de inkább valahogyan indikátor órával szeretném
kb 20 éve számolom így ,ha számolok egyáltalán ... Na de hát nincsen nekem merszem ilyet beírni ... A D négyzet per négynek egyébként én is beugrottam egyszer... Vagy az r négyzet per kettőnek ,nem tudom de egyik rossznak tűnt első látásra
Ok de ha a rúd oldalról táplálunk akkor J Steelnek kötelessége lett volna ezt közölni . Én csak azt akartam érzékeltetni hogy nem kell semmi féle képlet tudás csak annyi hogy háromszor három az kilenc szorova pi vel ( kerekítve ) az huszonnyolc és azt osztva 4 el az hét no annak a százszorosa az hétszáz
Nagyjából igaz, de ha ilyen pontosan váltod a kp-ot N-ra, akkor fel kéne venni valamekkora súrlódást a tömítések miatt és az sem mindegy, hogy a dugattyú szabad oldalán vagy a dugattyúrúd felől hat az olajnyomás. De az erő nagyságrendileg tényleg ekkora.
Előzmény: ANTAL GÁBOR, 2019-12-19 19:27:55 [43177]
Csikarc | 5045
2019-12-19 19:33:48
[43178]
Most eljött az az idő mikor egy világ omlott össze bennem!
A dugattyú felület (3*3*Pi )/4 = 7.065 cm2 (Direkt Nem Si ben számolok mert így fejben is könnyen elvégezhető )
100bar = 100kp /cm2 vagyis a kapott erő = 706.5 kp . No ezt már át lehet váltani Newtonra ( 6931N )
Természetesen Si ben is el tudom végezni a számítást de akkor a dugattyúátmérőt méterben kell helyettesíteni a nyomást pedig Pascalban no ez már nem a fejszámolás esete
Valaki tudna mutatni egyy képletet, hogyha van egy 30mm atmeroju hidraulikus munkahengerem és 100bar olajnyomásom, akkor a henger hány Newton nyomóerőt tud kifejteni?
Saját gyártmány,nem klón.A honlapon megtalálod a hozzá való szoftvert,tud magyarul is. A fiam most ennek a programjával játszik,leendő első éves automatizálási technikus.