Sosem próbáltam még a megosztást. Az lenne a cél, hogy a 3D nyomtatót összekötöm a laptoppal. Ilyenkor elvileg a nyomtatóban lévő SD kártyát külön meghajtóként látná. A PC-n a megosztott mappában lévő STL fájlokat a laptoppal nyitnám meg és generálnék G kódot. Ezeket közvetlenül tudnám az SD-re másolni. Jelenleg most ez a módi:
PC-n megcsinálok mindent kimentem SD-re a gcode-t SD a nyomtatóba rak, bekapcs. felfűtés, szintezés, nyomtatás
De ha valamit nem jól csináltam (elfelejtettem az alátámasztást), akkor nyomtató kikapcs, SD ki, PC-be vissza, módoítás, kimentés, SD a nyomtatóba, bekapcs., felfűtés, szintezés...
Kérdésre kérdés. Egyáltalán működött már valaha a megosztás? Ha még nem, akkor a csoport jelszót beállítottad? Nincs most a közelemben Win7, de valahol a biztonsági beállításoknál ki lehet kapcsolni, hogy nem kérjen jelszót. Ott keresd, ahol a hálózat típusok fel vannak sorolva, otthoni, külső, stb... Ilyen idióta lenyíló tagolt képernyő rémlik. Holnap megnézem egy Win7 gépen, ha addig nem jársz sikerrel, vagy Teamviewer...
Nem CNC de sok okos ember fordul meg itt. Mióta (nem túl régen) WIN10 van a gépemen, a Chrome nem nyitja meg a pdf fájlokat. A súgó annyit javasol, hogy a beállításokban ellenőrizzem nincs-e a "pdf letöltése" beállítva megnyitás helyett. Természetesen nincs. Ha egy pdf fájl tartalmazó linkre kattintok nem jelez semmi hibát csak épp üres képernyőt látok.
zozo | 5527
2020-03-01 19:00:44
[43668]
Abban itt mindenki képben van. Írd le mi a problémád vele
Ehhez a vezérlőhöz egy léptetőmotor vezérlő és a léptetőmotor kell. Beprogramozod, hogy mennyit lépjen és merre és csak annyit lép egy start parancsra amit beállítottál. Neked jó arra a feladatra.
Közben videón látom kell, hozzá vezérlőkártya is. Újabb kérdésem, ha használja valaki ezt a vezérlőt, ez tud olyat, hogy kizárólag gombnyomásra adott lépést végrehajt? Pontosítva, hagyományos osztófejet szeretnék motorizálni, és ugye ott csak akkor léptetni ha én indítom, alkalmas erre a feladatra?
Kopirnyák | 2702
2020-02-29 13:03:31
[43660]
Használ valaki a képen látható mozgásvezérlőt? Ehhez kell még valami, hogy egy léptetőmotort életre keltsen?
roland7 | 632
2020-02-29 10:50:52
[43659]
Szép napot! Laptopról szeretném elérni a PC-n lévő mappát. Otthoni hálózatban megosztottam. Valami gond van, mert a képeken lévő hibát kapom. Win7 van mindkettőn. Mi lehet a probléma? Köszönöm.
svejk | 33151
2020-02-28 17:26:12
[43658]
Segített, köszönöm!
Tehát nem regenerálható a belseje.
Előzmény: Szalai György, 2020-02-28 16:45:07 [43656]
NCT tanulok. tudtok példákkal segíteni ahol kétoldalas tengely megmunkálás van. Beszúrással, menettel..stb Köszönöm előre is! Sörbe utazom:)
szabo jankó | 427
2020-02-26 08:02:58
[43653]
Szép napot mindenkinek! Van itt a fórumon valaki aki ért az NCT 101-es vezérlőhöz? A gép visszacsatolás 2 hibával meg meg áll. Ezt az Y tengely plusz irányú mozgásakor teszi. A hibakód szerint sebesség követési miatt van. Csak plusz irányba jön elő. Refpont felvételénél is csinálja bekapcsoláskor de törölve a hibát rendesen felveszi a referenciát. Program közbe mindig akkor áll meg amikor plusz irányba indul a mozgás, és úgy tűnik hosszabb X mozgás után Y irányú induláskor jön elő a hiba. Kör mozgáskor nem produkálja a hibát. Kerestem a szervizeseket de eddig még nem hívtak vissza bár megígérték.
farkastibor | 670
2020-02-25 20:35:51
[43652]
Üdv. Érdemes lenne egy másik számítógépen kipróbálni (valószínűleg lefagy) nagyméretű g-cod esetén ajánlott a videokártya . Antivirus , TaskManager ...stb okozhat még broblémákat.
Adott egy 3 tengelyes gép. Munkafolyamat közben egyszerűen leáll a gép. Fúrás folyamatokat végez a gép. A főorsó ugyanúgy forog tovább de az x,y,z tengely nem megy. Azaz olyan mintha elvenné a gép az áramot a mozgató motorokról. Mach3 vezérli. Ha leállítom a gépet, azaz mach 3 felületén stop gombbal a főorsó megáll, de a tengelyeket nem tudom mozgatni a billentyűzettel. Nem áll ki hibára a gép. Nem jelez semmi hibát a mach3. a gépet egy teljes számítógép újraindítással tudom újra mozgatni. Teljesen random módon jön elő a hiba.
Igen az volt a baj, vettem hozzá rendes cnc shieldet, meg 2db DRV8825-öt és működig is. Viszont ez dvd meghajtóból tényleg csak gyerekjáték, "semmire" nem jó. Arra gondoltam, ha már így üzemel ezzel az arduino+ cnc shield, készíteni kellene valami komolyabb lézergravírozó gépet. Ebben tudna valaki segíteni, gondolok itt, milyen motorokat, lézert érdemes venni,valami üzemképes kapcsolásnak is örülnék.
Sok számitógépes kolléga van , hátha valaki tud segiteni.. Egyik laptopom, Lenovo i5..5-6 éves akksi majdnem halott mindig tápegységről hajtom.. Jelenség hogy bekapcsoláskor random jelleggel néha ugy indul, és ugy is működik hogy képfrissités..képváltás..vagy ha az asztalra leteszek valamit nem folyamatos hanem töredezett.. kikapcsoláskor is töredezve szakaszosan sötétül..Ha leteszek valamit a tálcára lassan..szakaszosan teszi le.. Ilyenkor ujraindit..és minden szuper.. Ha nem inditom ujra igy működik hosszabb ideig..nem tér magához.. Mi lehet? Wifiről megy a net, de saját fájlokkal is ugyanez a jelenség.. Hátha valaki tud tanácsot adni..
RJancsi | 5811
2020-02-21 19:50:37
[43642]
Egy CNC shield kb egy ezres, 2 db DRV8825 1500. Szóval 2500 Ft-ért biztos, hogy működésre bírod venni. Sok ilyen tojáspingáló gép épült itt a fórumon is különösebb probléma nélkül.
Sziasztok! Elkezdtem építeni próbaképpen 2db dvd-meghajtóból egy kis gravírozó gépet. Sikerült összeállítanom, de valahogy a programozása nem sikerült. Egy arduino uno+Motor Driver Shield L293D + Mini Micro 9G SG90 RC Servo Motoregységből áll. Az lehetséges, hogy a Laser GRBL nem működik együtt a Motor Driver Shield L293D-evl, csak a CNC V3.0 shield Module-al? Mert sehogyan sem sikerül rábírnom a működésre.
Ez ugyan nem ugyan az a típus, de ugyan azon az elven működik. Ne kérdezd, hogy ki másolt kitől.
Előzmény: szabad paraszt, 2020-02-19 22:14:42 [43632]
mdani2 | 273
2020-02-20 03:46:20
[43633]
Szia!
Nekem ennek az orosz változata van. Ha jól emlékszem akkor a tetején lévő csavar való arra, hogy ha kioldod akkor kézzel el tudod forgatni a középső tárcsát és durván beállni a szögre. Utána lerögzíted és a finom állító csavarral beállítod, hogy a libella középen legyen és leolvasod az értéket. A felső csavarnál azért van egy horony, mert belül szerintem két gyűrű van és ezt a két gyűrűt fogatod össze azzal a csavarral. A belső gyűrű az ami szabadon elfordul, a külső gyűrű, ami összeköttetésben van a finom állító csavarral. Szerintem csak annyi lehet a baja, hogy meg van benne kötve a zsír vagy kenőolaj és összeragadt a két gyűrű. Én más optikánál találkoztam ezzel a problémával. Szét kell szedni, petróleummal elmosni és műszerolajjal újra megkenni. Viszont vigyázz a mérő raszterezett üveglapra, mert az érzékeny a vegyi anyagokra. A bal oldali csavar szerintem vagy valami rugót rejt vagy valami kiigazításhoz/szereléshez dolgot.
Előzmény: szabad paraszt, 2020-02-19 22:14:42 [43632]
szabad paraszt | 212
2020-02-19 22:14:42
[43632]
Sziasztok,
segítségeteket szeretném kérni. Vásároltam itt a fórumon egy a képeken látható clinometert, dőlésmérőt.
Kerestem, de sajnos nem találtam a neten sem valamilyen felhasználói kézikönyvet, sem az adott típussal foglalkozó bemutató videót, leírást.
Azt hiszem a működési elve az meg van, meg egyszer már egy hiányos darab esetén beszéltünk is róla.
A gondom a következő: - ha jól gondolom, akkor a vízmértéket is tartó körlapot akár teljesen körbe is lehetne fordítani, hiszen ez kell ahhoz, hogy egy dölés esetén vízszintbe állíthassam a vízmértéket.
Sajnos ez nem megy, valamibe beakad és csak olyan 10 foknyi fordulatot enged összesen, méghozzá a 0-tól (ha szemben vagy vele), akkor a minusz (bal) irányba.
Először azt hittem a tetején lévő (C - felső csavar) akadályozza, de nem. Azt teljesen ki lehet csavarni, de akkor is -10 foknál elakad.
Az (A - finomállító)-t is teljesen ki lehet csavarni, de akkor sem lehet tovább fordítani a számlapot.
Maradt a (B - bal oldali csavar), de az nagyon be van állva és kissé le is van nyírva a feje. Arra gondolnék, hogy ez a csavar biztosítja és ebben akad el belül. De nem mertem megrángatni, inkább kérdezek tőletek.
Ha valaki ismeri a szerkezetet, kérem segítsen.
Németh Szabolcs | 673
2020-02-16 17:21:42
[43631]
Üdv Minden Fòrumozònak !
Hosszù évek után ùjra itt vagyok . Rögtön lenne egy kérdésem a szakik felé . építek egy viszonylag nagy (hoszù) marògépet ,hegesztett acél zártszelvény alapvázzal ,amit képtelenség költséghatékonyan síkba munkáltatni. Az igényelt sík felület kb 5500 X 1200 mm ! Az az ötletem ,hogy a kész gépvázat szintezve ,a két hosszanti oldalon felszerelem a Minitech 45x180 T-slot profillal ,majd arra a Hiwin sín plusz 1-1 kocsit ,majd ezeket összekötve egy egyenes léccel ,a kb 1-2 -3mm vastagon felhordott fémragasztòt hùzok a felületre .A Minitech 45x180 as profilbòl lesz az asztal kialakítva a síkolás után. Majd ezt a ragasztòréteget kell "tusíroznom" csak ! erre a ragasztòval képzett sík felültre kerül a T-slot profilokbòl képzett asztal ,majd a sínek stb . Elsösorban sárgaréz ,bronz darabok marása ,gyalulása lenne a gép feladata . Acél,rozsdamentes fùras,menetelés max 12mm átméröig . Munkaterület kb 4500x650x200mm lesz,egy 4Kw ER25 léghütéses maròmotor lesz az eggyik fej,a másik 2-3 még alakul. A sín Hiwin 30mm,4500 mm hossz ,2 persze ,2-2 kocsival . A kérdés az lenne ,hogy a fémragasztòval képzett sík felület müködhet e ,illetve csinált e valaki hasonlò elven már gépvázat ?
Miki2 | 2340
2020-02-16 10:27:04
[43630]
Szervusztok!
Segítséget szeretnék kérni. Van egy 3G3MV-A4075 7.5 kW 3×400-V AC bemenetű OMRON frekvencia váltóm. Eddig tökéletesen tette a dolgát, ám a minap úgy döntött, nem indítja el a motort. A kijelzőn megjelenik az aktuális frekvencia, de a motor meg sem mozdul. Kérem, ha valaki sejti mi lehet a gond segítsen kideríteni, mi lehet az oka. Ha lehet javítani, azt is írja meg aki el tudja végezni. A kézikönyvet el tudom küldeni.
Köszönöm a segítséget.
Biró Ferenc | 147
2020-02-14 22:10:13
[43629]
Sajnos ezen túl vagyok. Manuál 25000HZ-et ír, ezzel kezdtem, nem jó, mentem feljebb, nem jó.
Feltételezem, hogy Mach3-at használsz. Nézd meg a kernel frekvenciát, és próbaképp vedd a legkisebbre. (port & pins-> kernel speed) ha ott jó, akkor teszteld egyel gyorsabban. (vagy nézd meg a leválasztó manualjat, ott mennyit írnak) Egy próbát megér...
Előzmény: Biró Ferenc, 2020-02-14 21:38:31 [43627]
Elsőre cseréld ki az USB kábelt egy minőségi árnyékoltra, pl. ilyenre.
Előzmény: Biró Ferenc, 2020-02-14 21:13:22 [43625]
Biró Ferenc | 147
2020-02-14 21:13:22
[43625]
Szép estét! Segítséget kérek, eddig ilyen (1. kép) illesztőm volt. A hibajelenség az volt, hogy hogy teljesen véletlenül úgy lefagyott a számítógép, csak a fő kapcsolóval lehetett kikapcsolni. Mechanikai szorulás nincs, vezeték csatlakozások megfelelőek.
1.Kicseréltem a leválasztót,(2.kép). Most olyan problémám van, hogy nagyon gyorsan méret eltérés (lépésvesztés) van, „X” irányba pozitív „Z” irányba negatív. 2.Nincs a gépen végállás kapcsoló, de ha rákattintok a GOTO ZERÓ-ra nem pontosan áll 0,00-ra a kijelző sem. 3.Én az előtolást egérrel (kattintással) állítom, ha most kattintok csak néhány (mondjuk kb.3mp) múlva reagál. 4.Szoftverből M3 működik, Flood kapcsolóra nem reagál. Mit tegyek?