Én is gondolkodtam ezen a mechanikán/összeállításon. De, ugyanarra jutottam, mint Te. Ezek a file-k fönt vannak a Thingiverse-n. De aztán, egy másikat választottam, direkt hajtással.: „ https://www.thingiverse.com/thing:2553011 ”
Szerintem semmiképpen sem! A motorok belső áttételének olyan mértékű kottyanása van, hogy csak vacakot lehet összekókányolni belőle. Építettem ezekkel a motorokkal, de nem jó. Közvetlen hajtás kell rá.
Tegnap volt az extruderek és a szálcserélés főpróbája épülő gépemen. Szálcsere 510 alkalommal történt meg hibátlanul. A visszahúzást 100mm-re kellet beállítanom. Jól látható 15 órát ment a gép.
keri | 14033
2019-04-04 09:12:12
[22087]
Mert mi gond volt a régi bútorlapos gépekkel? Ráadásul ezen rendes lineáris tengely van, ami ezen szerkezetnél a meghatározó, nem az összekötő elemek. A műanyag alkatrészek pedig meglepően erősek és merevek. A feladatra hibátlan. Nem kell hozzá drága aluváz, meg golyós orsó, hogy gravírozzanak, egy Dremmellel. A tervezés tényleg jó. A különbség meg az, hogy töredék munkával fillérekből össze tudja rakni magának a játékos gyerek, azt amivel mi szenvedtünk fióksínekkel meg bútorlappal.
Szerintem csak irigy vagy csinálj inkább te is egy 3D nyomtatót a kötekedés helyett, aztán pár év alatt rájössz hogy gyakorlatilag mindenre IS használható. Még az esztergámhoz is nyomtatni szoktam mostanában az alkatrészeket
Előzmény: Rabb Ferenc, 2019-03-31 20:31:57 [22039]
Aknai Gábor | 3083
2019-04-03 07:51:54
[22086]
És igenis maximális respect az ilyen csávóknak, akik rengeteg munkát beleölnek egy ilyen gép (most vonatkoztassunk el attól, hogy kinek és mire használható) dokumentációjába, képes összeállítási útmutatójába és ráadásul a fájlok megosztásába.
Előzmény: Rabb Ferenc, 2019-03-31 20:46:12 [22041]
Szerintem google-val fordított...jónak tűnik. De, egy a "műszaki angolt" ismerő/tudó, lehet másképp látná.
Nekem pl. zavarja a szememet a fordításban a hosszú magánhangzók részleges hiánya.(pl. ő-ű-re gondolok) Viszont, a többi ott van.(pl. í-é-á) Most ez csak figyelmetlenség, vagy más az oka, egyelőre...nem tudom.
Hát be kell hogy valljam, csalódtam a 3D nyomtatásban. Vagy a készítő nézte el a méreteket, de nagyon, vagy a nagy hőtől összement, mert mint a csatolt képen is látható, sehogy se fér be a tojásom a tojásbirizgálóba
Arra gondolsz amit nem fejeztem még be, mert az első nagyon jól működik. Azért azt sem használnám CNC marónak mert arra szerintem gyenge, na meg az már van és jól müködik, de az kb. 90kg, nem 15 mint a 3D printerem.
Hétvégére kölcsönkaptam egy Ender3 nyomigát. Kinyomtattam vele a (még egyelőre) nem létező elektromos motorcsónakom vízsugárhajtóművének egyik alkatrészét. Waterjet PET-G 245g 25 óra. "Terveim hegyekké nőttek..."
Előzmény: Rabb Ferenc, 2019-03-31 20:46:12 [22041]
vadember | 1886
2019-04-01 05:49:45
[22053]
Legalább publikálná valaki ezeket a hasznos tárgyakat is! Itt csak annyit létok, hogy a béka meg a kishajó után a 3D nyomtató gyengébb alkatrészeit feljavítják saját nyomtatott alkatrészekkel és ezután elfogynak a hasznos ötletek. Ezután már néhány dolgon kívül csak lim-lom szobrokat látok elkészülni.
Bár aki gondolkozik egy univerzális gépen az nem drotvázal indul neki egy nyomtatóra sem vannak itt olyan mechanikák pl e-camera jé simán birná a cnc maró motros megmunkálást is...
Rengeteg mindent csinálnak belőle tudom és éppen ezért nagyszerű "játék" lehet, annak akinek erre szüksége van. Nekem nincs, de elismerem a jelentőségét.
Én is így voltam vele először, hogy soha nem lesz nekem 3D nyomtattó! Meg voltam elégedve a CNC eszterga, maró és lézerrel, de a 3D nyomtattó szerintem egy nagyon hasznos dolog! Szinte minden napra van valami!
Hányszor hallottam már ezt. Komolytalan, játékgyártás stb. Én is pont ugyanígy gondoltam. Színvonalas cnc megmunkálással és tervezéssel is foglalkozó üzem gyakorló gépészmérnökeinek a kis irodájukba is csattog egy filléres gép. Prototípus gyártásra használják.
Gondolj bele megtervezed a induktív tartóidat, bedobod a nyomtatóra elindítod, gyártása közben tudsz mást csinálni. Kész a terméked, felszereled az érzékelőket. Tudsz próbálni. A cnc masinádnak első munkái közt meg a fémből készült tartók legyártása. STb....
Először is, kell egy lemezgarázs. Akkor az autó átköltözik oda és a jelenlegi garázs lesz a műhelyem. Ezen kicserélni a tetőt, szigetelni, gipszkartonozni. Azután már csak be kell cuccolnom. Az állványos fúrómat homokfúvatni és lefesteni, felszerelni az asztalára. Ezen asztal másik feléből asztalos maróasztalt csinálni, liftestől-mindenestől. Utána már tudok lépni a gépem ügyében. Persze addig lehet vásárolni hozzá ezt-azt. Szóval válaszolva a kérdésedre: csak órák kérdése...
Rendes a srác, még step filébe is felrakta. Így a DS Mechanikállal úgy lehet szerkeszteni, mintha azzal lett volna szerkesztve.
Azért nyák kapirgálásra eltudnám egy kisebb változatát képzelni, és még talán jó is lehetne. Így, hogy könnyen bele lehet nyúlni a szerkesztésbe, nekem tetszik.