De igen isp. Egyébként találtam olyan régebbi avrdude-t amivel működik a programozás. Sajna még az sem kerek, mert most bitbang módban hagyja az usb-t vagy a drivert és az usbt kell ki-be húzni hogy a terminál lássa az eszközt a programozás után. Persze lehet hogy ma találok valami kényelmesebb megoldást erre is.
Nem nagyon értem egy egyszerű java futtatás mért nem lehet összehozni android alat hisz pl webes oldalaknál mindig jelen van ez a nyelv is motorként ott müxik...
Ez szép és jó lene ha pc (offline) kell hozzá ha androidon futtatni akarsz egy projektet pl pc futni a kell egy blink szervernek java hogy androidon megtud nyitni az adott projektet!:( androidon nem sikerült még futtatni eddig a java blink szerverét...
Keresek valakit, aki el tudna készíteni nekem egy hasonlót! Egyenlőre 1db-ra lenne szükség, tesztelésre, de ha beválik, akkor akár több darab is érdekelne. Arduino Mega 2560
Ez egy 3 vagy 5 nyomás szenzorral ellátott vezérlő lenne, amivel levegő szelepeket vezérelnék.
elektron | 15859
2018-07-31 23:25:16
[1161]
No és mikorra kellene ?
Melyik féle assembler, mert van belőle pár féle, meg mi a feladat konkrétabban ?
Ha 328ba nincs bootloader nem tudsz rá feltölteni usbn sem! bootloadert isp lehet feltölteni 328ra aztán kezeli az uart usb rész ide alol .... https://www.arduino.cc/en/Tutorial/ArduinoISP Nem olyan bonyolult megoldani...
Csak a DIL tokos Atmegát cseréltem, kihúztam a foglalatból, és beleraktam a másikat. A 13-as láb LED-villogtatója ezen is működött, vagyis az IC fel van programozva. Sajnos nincs több DIL-tokos UNO-m, így kifogytam az ötletekből. Amit mértem: a potméter megkapja az 5 voltot, a csúszkája leadja a leosztott feszültséget az A(0) bemenetre. Átírván és átdugván az A(1) bemenetre, a helyzet nem változott. Mint írtam, az SMD-chipes alaplapnál azonnal működött. 1-2 héten belül -talán- megérkezik egy DIL-tokos alaplap, lehet tovább rugózni rajta.
Törölt felhasználó
2018-06-18 10:15:58
[1136]
Ha jol veszem ki a szavaidbol dil 328 chipeket cserélgesz csak vagy egész panel hibásnak gondolod?
Használ itt valaki Bascom-ot atmelhez, duinohoz? Nekem évek óta bevált, kis móricka programoktól kezdve hangfeldolgozó gsm modulon át kommunikáló tízezer soros programokig.
Törölt felhasználó
2018-06-18 10:12:11
[1134]
Ezekel semi program nem megy ? Ha nem akor lehet nincs az atmega chip bootloader!
Fogj egy voltmérőt és mérd meg a feszültséget magán a proci lábán, mindkét panel esetén. A használt bemeneten és vref lábon is hátha külső referenciát használ a programod.
Szevasztok! Belevágtam az Arduinoba. Első mintaprogram, a LED-villogtatás 100 % sikert hozott. Második mintaprogram a "Read analog voltage". Potméter, soros plotterrel megjelenítés. Állandó 5 V-ot mutat a plotter. A lapka Arduini Uno, a DIL-tokos Atmegával. Átdugtam egy másik, de SMD tokos UNO-ra, ezzel tökéletesen megy. Közben megérkezett a megrendelt DIL-tokos Atmega, kicseréltem a foglalatba, az eredmény ezzel is ugyanaz, nem megy. Hol lehet a hiba?
Forrasztgassam át a panelt? Az árarányokat elnézve a panel leginkább az IC csomagolóanyaga.
Nagy kár nem fog érni, ha a veszélyes hulladékok között végzi. Valakinek van ötlete? Előre is köszönöm! Lajos
kaqkk007 | 1563
2018-06-18 05:30:10
[1131]
Azért a köszönöm jól esik nem? A segítségért soha sem vártam többet ...