Ipari felhasználásra alkalmas kardáncsuklók, melyeknek munkaszöge 45°. A csuklók anyaga acél, melyek DIN 808 -as szabvány szerint készültek. A szimpla kardáncsuklók több féle furat kivitellel rendelhetők. A G sorozat 1000 1/min-es, míg a H sorozat 4000 1/min-es fordulatszámig használhatóak munkaszög függvényében. A G sorozat siklócsapággyal, míg a H sorozat tűgörgővel szereltek.
Szép estét Urak ! Egy olyan problémába futottam bele, hogy az egyik gépemre semmiképp nem tudok G kódot küldeni. A gép egy spinner vc650 sinumerk 840 shopmill vezérléssel, az a gondom, hogy ha a gépre küldök egy filet azt nem tárolja el a gép. Töltés közben kiírja a bitek mennyiségét, esetleg /!/ a file nevét...és törli azt. iso filet vár a gép, vagy 6 verziót próbáltam ,3 féle transzfer programmal és kb 20 beállítás variációval ,az eredmény rossz, vagy rosszabb.. van valami ötletetek merre induljak tovább ?
jani300 | 12314
2020-04-17 19:53:50
[44030]
A forgás átvitelnek van szögsebesség hibája egy fordulaton belül . A két szembefordított csukló hibája kompenzálja egymást , valahogy így gondolom . Többen félreérthették ,hiszen már egy adott gépről van szó ott tervezve van a tengelykitérés , az nem változik .
Magam úgy gondoltam hogy mindegy, de lehet olyan szempont amiről nem tudok. Az a képek alapján látszik hogy azonos szöghelyzetűek a gyári tengelyek. Pár fok úgyis lesz mert szemre fúrom fel az illesztőszegek furatát. Kicsit más, de kardán: Még a karantén előtt vadászgattam méh telepen mosógép harmonikás gumicsöveit, pont akadt olyan ami majd ráhúzva a csuklóra bent tudja tartani a zsírkenést, és kint a forgácsot. ( sokalltam a gyári porvédő pár ezer forintos árát )
Kopirnyák | 2705
2020-04-17 19:41:21
[44027]
Meg szoktál adni a csuklóhoz tartozó maximális szöghelyzetet. Ha valamiért ez nem adja ki a szükséges elforgást, duplacsukló kell az egyik végére és jó lesz.
Gondolom, a szögsebesség ingadozás kiegyenlítése miatt kérdezed. Esetedben nem sok jelentősége van szerintem, de az alábbi leírás alapján el lehet agyalni a dolgon:
Marógépem előtolásában egy kardán viszi a hajtást az asztalhoz. Most kap két új csuklót, olyant mint ami a mellékelt képen látható. Kérdés hogy van e valami szabály hogy a tengely két végén levő csuklók milyen szöghelyzetben legyenek egymáshoz képest?
Aknai Gábor | 3191
2020-04-17 17:11:35
[44021]
Ahogy Miklós is mondja, kapcsolj hűtőfolyadékot és frankó lesz a felület is, ill. a marószárra sem ragad semmi.
Tavaly ősszel én is kipróbáltam a plexire való Datron marót hűtés nélkül és hűtéssel is, az eredmény magáért beszél.
A hűtőfolyadékot szintén a Sorotec-ről rendeltem a FogBuster-hez. Baromi jó cucc.
Amig a marószár az anyagban XY síkban halad, addig minden jó, nem keletkezik kis gyűrű a marószárón plexiforgácsból. Amint az anyagba Z mentén süllyesztem szinte mindig keletkezik. Ezt most egy kis fadarab odaéríntésével megoldom. De macerás állandóan figyelni és félek ha felgyülemlik akkor problémát okoz.
Jól sejtem hogy attól keletkezik a gyűrű, hogy a forgács nem törik el?
Z irányban már lementem 100mm/min-re. Mit érdemes kipróbálni még? Helixben ha lemegyek az segít? Még lasabban? Vagy van valami trükk? Több kisebb lépésben menjek le? De ilyet a fusion nem tud sztm.
laacika | 3149
2020-04-11 19:02:26
[44018]
Valaki esetle ismeri ezt a gépsatu márkát?gyártót? Sajnos csak ilyen fotó van,csak a jelet látni.
Ehhez csak egy csavar kell, meg anya, alátét. A végén átdugod a csavart, anya belülről, jó nagy erős alátéttel, hogy ne középen nyomjon. A távolságot meg akár egy rúdanyaggal csökkented. A három elemre támasszon rá. A csavar ráfeszül a rúdanyagra, aztán tolja is le valamelyik a végét
Igy ahogy áll! A két csúszó részt alul hagynám és egy kis hidraulikus emelővel fesziteném mikőzben hőlégfújóval melegitem a felső anyagot. Van olyan orsós autó emelő is amelyik alkalmas erre a célra (toyota) csak a talpa elférjen. De akár egy nagyméretű kétpofás csapágylehúzó is megoldás lehet . Persze másfajta elrendezéssel. Ha nincs fizikai rögzités akkor szét kell jönnie. A meleg a ragasztást is " oldja"
Va egy ilyenem. Ez a gépemnek a "Z"tengelye. Sok-sok idő óta az ebben lévő menetes orsót ki szeretném cserélni golyósorsóra. Fórumtársunk segítségével hozzá is jutottam egy megfelelő méretű orsóhoz. Problémám: Én azt gondoltam, hogy ez egy szétszedhető darab. Ehhez képest nem... Nem akarok kalapáccsal nekiesni, hogy kivegyem belőle azt a tagot, amibe a golyósanyát kellene beépíteni. - A./ rakjam félre ezt az egységet, vegyek anyagot, és valakivel csináltassam meg - B./ Valahogy mégis szedjem szét, és maximum, amit tönkretettem azt cseréljem ki
Előzmény: Arany János, 2020-04-05 15:58:45 [43993]
zoli0302 | 387
2020-04-05 19:34:36
[43997]
Sziasztok ! Az lenne a kérdésem, hogy van e valakinek olyan transfer programja ami egy pc ről képes egy G kódot átküldeni eg siemens sinumerik 840 vezérlőjű megmunkáló központra. Létezik erre megoldás de a winpcin nevű program egyszerűen nincs sehol letölthető verzióban...
Timár László | 250
2020-04-05 18:36:22
[43996]
A wildfire a creo elodje. PTC. De persze nem rajz, 3D modell.
Előzmény: Arany János, 2020-04-05 17:18:37 [43995]
Arany János | 1422
2020-04-05 17:18:37
[43995]
Wildfire: erről hirtelen nem találtam semmit. Creo: ez rémlik, hogy rajzoló progi. Ha a kérdés arra vonatkozik, hogy mivel rajzoltam: Alibre. Szertném megmutatni, hogy hogyan mozognának az alkatrészek, ha elkészítenénk a masinát! Egyszerűbb lenne mint magyarázni, hogy ez a rész erre forog, miközben az a rész arrafelé csúszik!
Előzmény: Timár László, 2020-04-05 16:55:46 [43994]
Timár László | 250
2020-04-05 16:55:46
[43994]
Wildfire, Creo ?
Előzmény: Arany János, 2020-04-05 15:58:45 [43993]
Arany János | 1422
2020-04-05 15:58:45
[43993]
Sziasztok! Tudnátok ajánlani egy programot, amivel a megrajzolt gép mozgásait be lehet mutatni? SimLab-bal nem boldogulok sajnos!
angelero | 31
2020-04-05 07:58:25
[43992]
Lehet teljesen butaság, de ahogy nézem a méreteket az OZ 12-es patron ugyanaz mint az SYOZ 20, Vagy nem?
Katona Tamás | 139
2020-04-04 13:16:59
[43991]
Köszönöm szépen! Így már működik!Tudtam valami huncutság van a dologban,de már nem emlékeztem rá,pedig már egyszer megsz..tott!