Még mindig a szegnyereg: Kényelmetlen, de erős megoldásnak tűnik hogy a szegnyereg nem egy karral, hanem négy csavar meghúzásával rögzíthető. Kis gépen ahol egy egy művelet sokkal rövidebb ideig tart ott nagyon bosszantana ez a megoldás.
Külön érdekesség az ágy keresztmetszete... Elől magasan egyetlen prizma, aztán hátul - valahol jóval lejjebb a forgács levezető nagy lejtő után - valamilyen ellen profil(ok).
Rendben akkor várom az adatokat, hogy lássam milyen eltérések vannak, a prizma helyének méretei (remélem jól írtam, a bevágásra gondoltam) és a távolsága a közepéhez képest.
Egész biztosan át lehet alakítani. A méretektől függően vagy át lehet a talpat alakítani vagy le kell munkálni és egy új talpat készíteni. ( Ami lehet akár aluból is ) Szerencsére a báb jellegéből adódóan nem kell nagyon pontosnak lennie mert úgyis egyedileg tekered be a pofákat.
Arra lennék kíváncsi mennyire különbözik egy emu-250-es bábjától. Igen, lemérném a sajátomon a szegnyeregről és meg szeretném tudni mennyire kell(ene) faragni, ha egyáltalán lehet -e. Úgy tudom csúcsmagasságra megegyezik. A ágy szélessége eltér ...
Van odahaza bábom, megmérhetek rajta méreteket, de mond meg hogy mit, mert komplett rajzot nem készítek. A felfogató rész egyébként illeszkedik az ágyazatra, méreteit lemérheted a szegnyeregről is.
Nekem két egyedi csavar van ott ami bajonett tárcsát rögzíti akkor ha pl patronnal dolgozom (kúpvédő nélkül ) Magam a csavar kifelé eső feje alá tettem rugót, hogy a csavarok se csilingeljenek.
Igen, ha megnézed 'Esztergálás' téma, 39719. hozzászólás a linkjeimet a TOS is az M2-es IUG-hoz odafirkantotta a DIN6350-et, de a tucatáru M1 IUS-hoz már nem, hiszen az nem is szabványos.
Az megint más, hogy a Zalatool oldalán csak odaírták a DIN6350-et az olcsó TOS-hoz is.
Értem, nekem van itt 2db 200-as régebbi, ismeretlen gyártójú tokmány, de mindkettőnek más méretű az illesztőpereme. Régen ugye ahány ország annyi szabvány, nem volt még ISO...
A lényeg a jelölések megértésén van. A dolog ott ütközött ki nálam, hogy egy eredeti E400-as tokmánytárcsára, -mely 160 mm-es illesztővel van ellátva- akartam felrakni egy mezei TOS-t, mely mint kiderült 162 mm-essel készül. Ezért kezdtem kutakodni.
Ergo azon is M1 jelölésnek kell lennie és csak hátulról csavarozható. Valószínű az is a legegyszerűbb IUS sorozat tagja általános célra és amiben nem is készül emelt pontossági osztályú.
A francba, nem azt tanították itt a szakik, hogy a TOS-nál az M1, M2 jelenti a pontosságot? Hát nem... Az M1, M2, A, B, D, jelenti az illesztő átmérőt és hogy kópos vagy hengeres.
Létezhet, hogy a TOS tokmányok valamilyen szisztéma szerint illesztőperem átmérőben is meg lennének különböztetve? Pl. az M1-es osztályúaknak más a perem átmérője mint az M2-eseknek?
Hirtelen katalógusban csak M2-eseket találtam és a szerint a 200-as tokmány illesztőjének 160 mm-nek kellene lennie, de a kezem ügyében levő M1-es 200-asnak viszont 162 mm. Meg egy másik TOS-nak is, de annak nem figyeltem meg a pontossági osztályát.
tsab | 91
2017-05-29 12:11:47
[39716]
Emu-250-es bábja nincs valakinek elfekvőben?
Varga László | 1233
2017-05-29 10:29:00
[39715]
Keresek STAR 25 -ös golyós lineáris kocsikat füles 6 lyukas kivitelűt , 4db kellene . Csak kifogástalan érdekel,szokott itt ilyen lenni .
Kopirnyák | 2687
2017-05-29 08:59:15
[39714]
Sosem gondoltam volna hogy ezek a faesztergálók ekkora Isten barmai.... nem szokta ezeket agyonverni a munkadarab néha? Vagy ezek olyanok mint a macska, 9 életük van?
Istvan0728 | 391
2017-05-29 08:23:16
[39713]
Na ez sem semmi! A nyolcadik perctől csúcs technológia a nagyoláskor.