A Front Designer HPGL formátumú adatbázisát alakítsad át G kóddá egy konverterrel.
Nekem erre saját postprocim van, illetve van olyan Robsy NC vezérlő programom is, amit közvetlenül HPGL-el lehet etetni, így a G kódra nincs is szükség. Így pl. Coreldraw-ban vagy Sprint layout nyáktervező programokban tervezett dolgok is egyből gyárthatóak kényelmesen, közvetlenül.
Nem próbáltam, úgyhogy eméletként kezeld! Exportálod a rajzot DXF-be. A DXF elvileg importálható Mach3-ba közvetlenül, ez benne van a kézikönyvben Vagy a Mach3 mellé járó LazyCAM-mal is importálható a DXF.
Szia! Köszönöm a válaszodat! Most én voltam a figyelmetlen, mivel nagyjából néztem csak meg a rajzot és nem néztem át az összes vonalat, hogy melyik van kijelölve vágásra stb. Ezért volt több olyan hely is, ahol a felső vonal (gravír) alatt ott maradt a vágás vonala is, így kivágtam, mire észre vettem a hibát. Sok helyen jártam így De tanultam belőle!
Én a 'Rajzok, G-kódok' téma, 2966. hozzászólás utolsó "ékszerét" vágtam ki. Amelyik fogaskerékből 3 egyforma van, az inkscape g kód generátora ismeretlen hibát jelzett. Nem tudtam rájönni mi a bánatért nem tudja megcsinálni. Végül jó nagyra kinagyítottam a kérdéses kereket, csináltam róla egy képernyő mentést majd bitképként beillesztettem az inkscape-be, és ráigazítottam az eredeti kerékre. Utána a vektorost letöröltem, a bittérképest meg vektorizáltam és onnét kezdve ment a dolog. Nem túl korrekt, de működő megoldás volt.
Szia! Nagyon szépen köszönöm én is a rajzokat és fáradozásod! Próbáltam a teherautót. Érdemes nagyon átnézni mielőtt neki kezd valaki, mert vannak benne hibák! De ettől függetlenül tényleg nagyon jó!
Ha bárkinekvalami kívánsága lenne, privátban is bátran kereshet.
További szép estét az Uraknak
RJancsi | 5809
2018-01-07 21:24:29
[3000]
Ezt is néztem már. Két bajom van velük. Az egyik, hogy a címben "fa"lemeznek hívják majd utána simított papírlemeznek írják le. Akkor most miből van? A másik, hogy Pécs messze van tőlem, az 1600 Ft/csomag futárdíj eléggé megemeli a m2 árat.
Köszi! Már néztem őket is. Időnként vágok több menetben is, de jobban szeretem, ha egyből "kipotyognak" a kivágott részek. A lézer topicban épp most kérdeztem rá a kétoldalt papírral kasírozott hablemezre, hátha valakinek van tapasztalata vele. Sokfelé és relatív jó áron lehet kapni.
És ha két menetből vágnád? Psoft is csinált már effélét, és tett is fel képet róla.Amúgy egy tipp:ha van dekoros ismerősöd aki rendelkezik adószámmal, akkor Őket ajánlanám.
Köszi, már jártam a honlapjukon, de csak 3 mm-től felfelé van rétegelt lemezük. Az én kis kék lézerem 2 mm-t tud csak egy menetben átvágni. Olyat meg csak a modellező boltokban kapni piszkosul drágán.