Gondolom, a szögsebesség ingadozás kiegyenlítése miatt kérdezed. Esetedben nem sok jelentősége van szerintem, de az alábbi leírás alapján el lehet agyalni a dolgon:
Marógépem előtolásában egy kardán viszi a hajtást az asztalhoz. Most kap két új csuklót, olyant mint ami a mellékelt képen látható. Kérdés hogy van e valami szabály hogy a tengely két végén levő csuklók milyen szöghelyzetben legyenek egymáshoz képest?
Aknai Gábor | 3083
2020-04-17 17:11:35
[44021]
Ahogy Miklós is mondja, kapcsolj hűtőfolyadékot és frankó lesz a felület is, ill. a marószárra sem ragad semmi.
Tavaly ősszel én is kipróbáltam a plexire való Datron marót hűtés nélkül és hűtéssel is, az eredmény magáért beszél.
A hűtőfolyadékot szintén a Sorotec-ről rendeltem a FogBuster-hez. Baromi jó cucc.
Amig a marószár az anyagban XY síkban halad, addig minden jó, nem keletkezik kis gyűrű a marószárón plexiforgácsból. Amint az anyagba Z mentén süllyesztem szinte mindig keletkezik. Ezt most egy kis fadarab odaéríntésével megoldom. De macerás állandóan figyelni és félek ha felgyülemlik akkor problémát okoz.
Jól sejtem hogy attól keletkezik a gyűrű, hogy a forgács nem törik el?
Z irányban már lementem 100mm/min-re. Mit érdemes kipróbálni még? Helixben ha lemegyek az segít? Még lasabban? Vagy van valami trükk? Több kisebb lépésben menjek le? De ilyet a fusion nem tud sztm.
laacika | 3145
2020-04-11 19:02:26
[44018]
Valaki esetle ismeri ezt a gépsatu márkát?gyártót? Sajnos csak ilyen fotó van,csak a jelet látni.
Ehhez csak egy csavar kell, meg anya, alátét. A végén átdugod a csavart, anya belülről, jó nagy erős alátéttel, hogy ne középen nyomjon. A távolságot meg akár egy rúdanyaggal csökkented. A három elemre támasszon rá. A csavar ráfeszül a rúdanyagra, aztán tolja is le valamelyik a végét
Igy ahogy áll! A két csúszó részt alul hagynám és egy kis hidraulikus emelővel fesziteném mikőzben hőlégfújóval melegitem a felső anyagot. Van olyan orsós autó emelő is amelyik alkalmas erre a célra (toyota) csak a talpa elférjen. De akár egy nagyméretű kétpofás csapágylehúzó is megoldás lehet . Persze másfajta elrendezéssel. Ha nincs fizikai rögzités akkor szét kell jönnie. A meleg a ragasztást is " oldja"
Va egy ilyenem. Ez a gépemnek a "Z"tengelye. Sok-sok idő óta az ebben lévő menetes orsót ki szeretném cserélni golyósorsóra. Fórumtársunk segítségével hozzá is jutottam egy megfelelő méretű orsóhoz. Problémám: Én azt gondoltam, hogy ez egy szétszedhető darab. Ehhez képest nem... Nem akarok kalapáccsal nekiesni, hogy kivegyem belőle azt a tagot, amibe a golyósanyát kellene beépíteni. - A./ rakjam félre ezt az egységet, vegyek anyagot, és valakivel csináltassam meg - B./ Valahogy mégis szedjem szét, és maximum, amit tönkretettem azt cseréljem ki
Előzmény: Arany János, 2020-04-05 15:58:45 [43993]
zoli0302 | 380
2020-04-05 19:34:36
[43997]
Sziasztok ! Az lenne a kérdésem, hogy van e valakinek olyan transfer programja ami egy pc ről képes egy G kódot átküldeni eg siemens sinumerik 840 vezérlőjű megmunkáló központra. Létezik erre megoldás de a winpcin nevű program egyszerűen nincs sehol letölthető verzióban...
Timár László | 244
2020-04-05 18:36:22
[43996]
A wildfire a creo elodje. PTC. De persze nem rajz, 3D modell.
Előzmény: Arany János, 2020-04-05 17:18:37 [43995]
Arany János | 1382
2020-04-05 17:18:37
[43995]
Wildfire: erről hirtelen nem találtam semmit. Creo: ez rémlik, hogy rajzoló progi. Ha a kérdés arra vonatkozik, hogy mivel rajzoltam: Alibre. Szertném megmutatni, hogy hogyan mozognának az alkatrészek, ha elkészítenénk a masinát! Egyszerűbb lenne mint magyarázni, hogy ez a rész erre forog, miközben az a rész arrafelé csúszik!
Előzmény: Timár László, 2020-04-05 16:55:46 [43994]
Timár László | 244
2020-04-05 16:55:46
[43994]
Wildfire, Creo ?
Előzmény: Arany János, 2020-04-05 15:58:45 [43993]
Arany János | 1382
2020-04-05 15:58:45
[43993]
Sziasztok! Tudnátok ajánlani egy programot, amivel a megrajzolt gép mozgásait be lehet mutatni? SimLab-bal nem boldogulok sajnos!
angelero | 23
2020-04-05 07:58:25
[43992]
Lehet teljesen butaság, de ahogy nézem a méreteket az OZ 12-es patron ugyanaz mint az SYOZ 20, Vagy nem?
Katona Tamás | 139
2020-04-04 13:16:59
[43991]
Köszönöm szépen! Így már működik!Tudtam valami huncutság van a dologban,de már nem emlékeztem rá,pedig már egyszer megsz..tott!
Sziasztok!Segítségeteket szeretném kérni egy OMRON E6b2-cwz6c encoder bekötésével kapcsolatban.Egy hagyományos pozíciókijelzőbe rs232 D sub 9 pin csatlakozóba kötöm be (szerintem) pozícióhelyesen,és nem csinál semmit.Úgy emlékszem vagy 10 éve is szívatott már meg hasonló encoder,de nem emlékszem mit is csináltam vele,de jó lett!Ötleteket várok,előre is köszönet!
RJancsi | 5809
2020-04-03 15:57:28
[43986]
A gúgli a mi barátunk! Igen ez egy szelepülés maró. Némi zlotyiért teljes készletet is kapni.
Üdv! Tudtok segíteni abban hogy ez eredetileg milyen eszköz volt? Elég lassú fordulatú. Első tippre szelepmarónak gondolom. Ma kaptam ajándékba.
István83 | 326
2020-04-02 21:32:43
[43984]
Ez annyira nem rossz ötlet.Gyári megoldást láttam egy marógépen.Fent volt egy motor és egy elektromágneses "tengelykapcsoló".ami cserekor összekapcsolt,csak volt egy főtengely reteszelő szerkezet is.Plusz egy racsnis szerkezet recsegett benne ha elérte a kellő meghúzási nyomatékot.
Az mindegy (szerintem) hogy hidraulikával, vagy egy mechanikus erőkarral akarod-e megoldani a RÖGZÍTÉST, (mint pl. az esztergáknál a mech.gyors patron behúzó..)
Hagyományos gépeknél.. (ahol menetes a behúzószár) A marótüske és a behúzó mechanizmus közötti 'biztonságos' KAPCSOLATOT A FŐORSÓN BELÜL, (a főorsó átalakítása nélkül) - a rendelkezésre álló hely figyelembevételével- elég nehéz megoldani..
Előzmény: Timár László, 2020-04-02 17:16:19 [43979]
Timár László | 244
2020-04-02 17:16:19
[43979]
Neked freemail van, ahogy látom. Beállítások: SPAMSZŰRÉS Itt állíthatod be a spamszűréshez tartozó beállításaidat. Az egyes beállítási lehetőségek mellett részletesen leírjuk, melyik mit jelent. A beállításokat bármikor megváltoztathatod. A blokkolási listában szereplő címekről érkező leveleket nem kézbesítjük postafiókodba. Beérkező leveleid feladójára kattintva van lehetőséged betenni címüket a blokkolási listába
Hogyan tudom megtiltani egy cégnek hagy emilkét tudjon írni a címemre ? Balfék voltam ,jóhiszeműen megadtam ,most visszaélnek vele , 600 pénzekért akarnak ott felszólításokat írogatni , hát írjon levelet , ajánlva ,ha már annyira akar ... Ja , ilyen gusztustalan cégek miatt nem fogok újat regisztrálni . Megette a fene , nincs elég amire figyeljek úgyis ...