HobbyCNC fórum  
FTP tárhely: http://cnctar.hobbycnc.hu v0.9.6 Régi HobbyCNC oldal: http://archiv.hobbycnc.hu

Új regisztráció / Átregisztráció a régi fórumról

Pénz keresési lehetőség

Pénz keresés és munka lehetőségek

Időrend:
Oldal 166 / 194 Ugrás ide:
Sorok:
|◄ Első  ◄ Előző   162  163  164  165  166  167  168  169  170   Következő ►  Utolsó ►|

Fórum főoldal  |  A lap aljára

KisKZ | 6456    2010-11-19 19:45:00 [1474]

Még azt sem tudod menyi idős vagyok.....
akkor....
Miről beszész?????
NA elég!
ost már ténleg!!!

Erről helről eg jópár genn embert ki kellene rúgni mert régesrégen csk korlátozzák zt, hogy egy szbd egymást segtő társakat tömörtő fórum legyen!

Beleértve mortóriumokt csk belterjes témákkl vló fogllkozást!

kész csókolom BANN PLEASEEE!!!!!

Előzmény: n/a (inaktív), 2010-11-19 15:47:00 [1465]

KisKZ | 6456    2010-11-19 19:42:00 [1473]

ÉS köszönök mindent!
az utóbbi után ugis ki leszek innen rúgv.
ki krj tudj hol ér el!

KisKZ | 6456    2010-11-19 19:41:00 [1472]

Kapu! Veled csak annyi, hogy tényleg más a véleményünk. Nagyon más de ez egy dolog.

Akit én hülyézek az az ember és nem a véleménye! És hogy miért teszem ezt vagy tudod vagy nem. De le vn szarva.

Danibá!
Nem látom számolást! Csk feltételezel!
a számolásod ott bukik, hog ilen szerződést nem lehet kötni! Törvényileg!!! Tehát h dolgoztatni kr csak teljesen rendes feltételekkel teheti. Igen ez hib lrásbn.
Ténleg oján vág milennek hátd mögött legtöbb ember trt. Bocs nincs több betűm de ez dolog.
Pont te kit pénzéhsége mitt utál (sok)mindenki hát mögött Te beszélsz rról, hog eg feltételezett ismeretlen hogn ákár bánni áz emberekkel.

Na és most ezt merd kimoderálni!!!!! Mert megtezsed!!!!

KisKZ | 6456    2010-11-19 19:34:00 [1471]

Paarazitaaa?
Na szevasztok srácok. Aamig ez a beteg majom itt van. Én ide többet nem jövök.
Megkérek mindekit aki segítséget kért, kér folymatban kévő segítség van felé nálam felejtsen el addig amig ez a környéken van.

Befejeztem, mert sajnos azt aami az arcára férne soha nem fogm tudni odaadni Neki mert eg gáv bujkáló semmirekellő....

Jah!
Megoldva Viktonál ott a címed.
Megyek!!!!

Elegem van!

n/a (inaktív)    2010-11-19 18:17:00 [1470]

No azért nem kell annyira felindulni érzelmileg. :D Ez egy fórum, a leírtakat különféleképpen értelmezheti mindenki, és reagálhat rá. Véleményszabadság van. Legrosszabb esetben is elfogyott pár bájt a szerveren. :D
Az általad ajánlottakról mindenkinek lehet véleménye, ezt nem tilthatod meg. Még akkor sem ha nem értesz vele egyet, vagy igaztalannak gondolod. Miután részletesen leírtad a feltételeket és a bérezést, akinek megfelelő az bizonyára jelentkezik. Őszintén kívánom hogy megtaláld a megfelelő munkatársat.

Előzmény: n/a (inaktív), 2010-11-19 11:08:00 [1444]

Törölt felhasználó    2010-11-19 17:58:00 [1469]

Számoljam ki?
Talán én vagyok az egyetlen, aki végigszámolta. Ott van lentebb. Az, hogy te csak azt látod amit látni akarsz az más.
Az, amit itt, sokan figyelmen kívül hagynak, amit minden rendesebb munkahelyen megkap, (te is) csak annyira megszokott, hogy észre sem veszitek az értékét.
De, én tudom mit jelent min munkaadó.
És nem véletlen a hirdetés tartalma, mert a hirdető is jól tudja, milyen költségeket takarít meg, és veled fizetteti ki, amit neki kellene. Így azt hiszitek milyen jó fizetést ad.

Ajánlom neked is, számolgassál, forintosítsd azokat, amit a puszta munkabéren felül kapsz, kézmosóba, fizetett szabadságba, étkezési hozzájárulásba, utazási térítésbe, üdülésbe, első 15 nap táppénzben, valódi béren bejelentve, ezért magasabb táppénz, nyugdíj és még sorolhatnám sokáig. Amit itt biztosan nem kapsz meg. Ha azt, ami te pluszba megkapsz, megkaphatsz azt mind forintosítva, levonod a 200 ból, minimálbért sem éred el.
Ez a bajunk magyaroknak, egy pici csavaros ésszel már meg lehet vezetni. Ő, pedig becsületesen leírt mindent, mégse értitek. Akkor, azt, hogy értenétek, ha ködösítene is.

Így vertek át, pár éve a gázszolgáltatók is mindenkit, amikor, a gáz áremelés mellé bevezették az alapdíjat, is. Így minden mérő után fizetsz évi 15 ezer forintot. A kutya nem kifogásolta. Pedig nem kevés pénzt vesznek ki a zsebünkből a semmiért. Mi ez, ha nem gáz áremelés?
Ráadásul, a vezetékeket is mi, én fizettem ki. Csak ködösíteni kell kicsit, a magyar nem tud számolni, csak sírni.

Előzmény: KisKZ, 2010-11-19 15:13:00 [1462]

kozmaj | 627    2010-11-19 16:34:00 [1468]

200 kp-t írt és nem nettó bért. Azért az nem ugyanaz... A nettó bér feltételezi a már levont és befizetett járulékokat is.

Attól, hogy félreérthető a hirdetése lehet becsületes munkaadó. Azzal sincs semmi gond, ha a pénzéért megköveteli a szaktudást valakitől. De ha nem akar szabadságot fizetni ott már erős kétségeim merültek fel a munkáltatói kötelességek betartásáról. Sajnos nagyon rossz tapasztalataim vannak a témában.

Előzmény: KisKZ, 2010-11-19 15:12:00 [1461]

msas | 331    2010-11-19 16:29:00 [1467]

Szegelgetek!
Te Beteg vagy, kezeltesd magad!

Előzmény: Törölt felhasználó, 2010-11-19 16:12:00 [1466]

Törölt felhasználó    2010-11-19 16:12:00 [1466]

Most olvastam, hogy mit írt szegény.
Nem gond ez.
Egyik ember meg tud sérteni egy másikat. De egy parazita…?

Munkát esetleg ajánlanak, de jövedelmet azt nem nagyon. Ezek a „cégvezetők” a lopáshoz és átveréshez is hülyék.
Azért próbálkoznak a melóssal, mert az a réteg a legkiszolgáltatottabb.
Most az a módi, hogy ha véletlenül van meló, de a jövedelem az a „gazdáé”.
Én meg olyan helyre gondoltam, hogy a melóért jár némi jövedelem is. Na ez a kettő együtt nem nagyon jön össze.
Akkor inkább elmolyolgatok otthon.
Régebben az volt a beidegződés, hogy dolgozz rendesen, aztán majd eléldegélsz. Ilyen szellemben gondolkodtam én is.
Ért néhány pofára esés, aztán kigyógyultam a munkamániámból.

No de, lesz ez még rosszabb is, mint most van.
Megy a kábítás, hogy azért nincs meló, mert „öreg az ország”. Ekkora butaságot?
A múltkor láttam a tévében, hogy Magyardombegyházán, vagy hol, azért nincs meló mert öregek az emberek, meg képzetlenek.
Akkor lenne ez igaz, ha dögivel lenne lehetőség a diplomásoknak.
De ez bizony nem igaz.

Nyugdíj, meg részben azért nem lesz, mert már ellopták. A másik ok, meg az, nincs munkahely. Nincs akiből kipréseljék a járulékot.

n/a (inaktív)    2010-11-19 15:47:00 [1465]

Most azt hiszed bölcs vagy? Mert a másképpen gondolkozót le Hülyézted?
Szerintem ez vissza szál rád!

Elvagy ájulva a beígért nettó 200E-töl! Amit egy eleve törvényszegő embertől sosem fogsz megkapni! Hiszen a túlfeszítet munkát úgysem bírod hosszú időn át huzamosan. Végül úgyis hibázni fogsz, és lesz indoka, hogy fizetés nélkül kidobjon! Most nem keresel annyit, hogy félretegyél későbbre! 40 évesen meg már nem fogsz kelleni sehova!
Fogadom, hogy fiatal vagy? Tapasztalatlan, kihasználható, hiszékeny és szószátyár!

Előzmény: KisKZ, 2010-11-19 15:15:00 [1463]

KisKZ | 6456    2010-11-19 15:20:00 [1464]

Bocs! A 200 bruttó persze csak bázis a lehetséges rugózáshoz!!!!!

Tehát!
mikor is 68?

Melyikőtök fizet 200 nettó környékén (+/-) a melósának, és mellette fizeti a munkáltatói terheket mellette??

Előzmény: KisKZ, 2010-11-19 15:12:00 [1461]

KisKZ | 6456    2010-11-19 15:15:00 [1463]

Közben ez a hülyegyerek még mindig itt köhög??
Persze a szokásos jellegéből adódó kötözködő oldalon. De jó lenne egy kicsit emelni a gyócceradagján.

Van egy fogadásom, hogy az első volt aki belekötött, méghozzá minősíthetetlen módon a hirdetésbe.

KisKZ | 6456    2010-11-19 15:13:00 [1462]

Danibá!!!
Te milyen 68 ról beszélsz??

Számold már ki és védd meg amit leírtál....
Valami talán nem stimmel, vagy nem is olvastad el KGeri utóbbi, magyarázó hozzászólását.

Szóval várom ezt a varázslatos számítást!!!

Előzmény: Törölt felhasználó, 2010-11-19 13:49:00 [1454]

KisKZ | 6456    2010-11-19 15:12:00 [1461]

Kgeri:

".....bejelentés kérdése: természetesen bejelentve. Hogy is lehetne másképp? ??...."

Bejelentés, munkaszerződés, a munkáltató kötelezettségeket maguk után vonják.

A munkaszerződésben kötelező jellegű kitátel a munkabér valamilyen formályú megállapítása. Tehát ezinnen nem kérdés.

MEgkérnélek, hogy ne a 200 at írjátok ide!
Hanem a bruttót, amit szintén nem lehet megkerülni a már említett bejelentés mellett!!!

Előzmény: kozmaj, 2010-11-19 14:06:00 [1456]

KisKZ | 6456    2010-11-19 15:05:00 [1460]

Ezért írtam az aggályaimat a szabadsággal kapcsolatban.
Amennyiben ez törvényileg egyértelű akkor nincs kérdés. Ha ennek kénytelen megfelelni, és emiatt ez a rész rendben lenne a törvények szerint, akkor minden továbbiban tartanám a vélményem.

Előzmény: n/a (inaktív), 2010-11-19 13:41:00 [1453]

Motoros | 5077    2010-11-19 14:16:00 [1459]

Persze az aggályokat is megértem, mert sok a rosz tapasztalat, de itt azért ezekből semmi nem bizonyított. A munkavállalónak ha nem tetszik akkor odébbáll..ennyi.

Törölt felhasználó    2010-11-19 14:15:00 [1458]

Mielőtt valaki úgy gondolja, hogy a munkaszerződés alakja és tarlma kívánságműsor.

Pl. a szabadság kiadása és annak írásbeli rögzítése is törvényben szabályozott.

Munkaszerződés címszó alatt rengeteg információt lehet találni.

Motoros | 5077    2010-11-19 14:10:00 [1457]

A "referenciák" fülre kattintva meg kell hogy állapítsam:.
Ezeket az alkotásokat..igen ezek kreatív alkotások...nem lehet megvalósítani kizsákmányolt bérrabszolgákkal. A cég szerintem egy jól működő vállalkozás ahol biztos mindenki leteszi a garast. Ez csak egy jó csapatmunka esetén lehetséges.Az installáció..dekoráció az egyik legjobban menő terület manapság. Itt van lehetőség a tanulásra és tudásával bárki aki alkalmas rá az a cég egyik kulcsfigurája lehet amit idővel a cégvezetés kénytelen díjazni.A 200 az kezdésnek nem rossz. Ha bizonyít a pali akkor már is alkupozicióba került...pár hónap és el tud érni emelést ha akar. Csak sok ilyen hasonló hirdetés lenne. Próbáljunk pozitívan megközelíteni dolgokat, a közérzetünk is javulhat.

kozmaj | 627    2010-11-19 14:06:00 [1456]

Igazad van, de kérdezzük meg a munkaadót! Be jelentett munkáról van szó? Ha igen jár a munkabér, szabadság(fizetett), táppénz, nyugdíj stb... Danibának teljesen igaza van. Az esetleges mozgóbért is meg lehet említeni a munkaszerződésben. De nincs olyan lehetőséged, hogy dolgozol nekem, majd valahogyan kapsz fizetést de ezt nem írjuk le előre. Gondoltatok arra ha bejelentett munkáról van szó a nettó kézhezkapott 200000 forint mennyiben lenne a munkaadónak? Kérdezzük meg a hirdetőt: teljesen legális bejelentett munkát ajánl? Az őszinte választ kíváncsian várom!!

Előzmény: KisKZ, 2010-11-19 13:20:00 [1452]

Törölt felhasználó    2010-11-19 14:04:00 [1455]

Én úgy gondolom, hogy a törvényi háttér ismerete nélkül NE mondjon véleményt munkaügyi kérdésekről.
Mint ahogy az ábécé ismerete nélkül is bajos olvasni, írni.

Törölt felhasználó    2010-11-19 13:49:00 [1454]

Ha te is 68 ezerért dolgozol, meg is érdemled.
Az ördög mindig a részletekben van. Aki csak a felszínt nézi, csodálkozik, ha besüllyed a mocsárba.

Én több min tíz éve is lényegesen többet fizettem a dolgozóimnak. Az mellet mindent fizettem amit általában szoktak, vagy kell.
Olyat nem kell alkalmazni, aki nem termeli ki a költségeit.
Ha, magasra teszem a mércét, azt meg is kell fizetni. A silány olcsó munkaerő biztosan ráfizetés lessz, előbb utóbb.
De itt, kvalifikált munkaerőt keresnek, látszólagos pénzért. Mit ér az a bér, aminek közel 2 harmadát arra költöm, hogy mehetek dolgozni?
Lentebb már kifejtettem ezt. Talán érdemes elgondolkodni rajta.

n/a (inaktív)    2010-11-19 13:41:00 [1453]

Nem hiszem el, hogy nem érted?

Ha szabadság nem jár!
Akkor Táppénz sem jár! Nyugdíj sem jár!
Hiszen akkor sem dolgozol!
….????

KisKZ | 6456    2010-11-19 13:20:00 [1452]

.....
már bocsánat!

A szabadság problémakör kivételével (ami nekem sem tetszik, és nem is tudom, hogy ezt igy törvény szerint meg lehet-e valósítani), valaki visszaszámolta már azt, hogy mennyi fizetésről van szó valójában? Szóval uyg elsőre mindenmás nélkül csak annyit: Mennyit is jelent ez bruttóban?????

De kurva jól megy itt az embereknek!

Valamiért ugy érzem, hogy a negatív hozzászólük egy része vagy vállalkozó (és azt hiszi jobban fizet pedig kétlem, mert ha így van szóljon és megyek!!!!) vagy pedig át sem gondolta, hogy ez mennyi pénz!

Ugy látszik senki nem dolgozott még olyan helyen, ahol a 8 óra után nem tette le a lantot az ember ha munka volt. Jelentem én most is ilyen helyen dolgozom. És itt még csak nem is nézik azt, hogy hány órát vagyok benn pluszban!
még soha nem fizették ki az összegyűlt órákat!
Mellette a bennmaradás nem alkalmi, hanem mondhatni általános dolog.

A másik hogy mintha nem ismerné itt senki a jó öreg mozgóbér fogalmát. Valamilyen módon szankcionálni kell ha egy melós szart csinál.
De ugy látszik a prémium fogalma is ismeretlen sokaknak. Mert ugye valamivel ösztönözni is kell a melóst. (erről az irányról még csak említést sem tesz senki lentebb)

n/a (inaktív)    2010-11-19 12:47:00 [1451]

Azt mondják a zsák, megtalálja a foltját! De attól még az foltos zsák marad!
És végül mindkettő megy a szemétbe!

Törölt felhasználó    2010-11-19 12:26:00 [1450]

Örülök, hogy pontosítottál! Ezzel pusztán az a baj, hogy sugárzik belőle az önzőség, a csak a te érdeked számít. Addig, amíg nem tudsz gondolatilag és érzelmileg helyet cserélni az alkalmazottaddal, addig nem fogsz hozzá állni megfelelően.
Az a szemlélet, nagyon téves, hogy csak a tényleges munkavégzést vagyok hajlandó megfizetni. Ugyanis, minden, a munkaerővel kapcsolatos teher, a munkavégzés ellenértéke. Ezeket a terheket a dolgozóra hárítani, hosszabb távon biztosan nem lehet. Így, ilyen szemlélettel nem tudsz stabil dolgozóra szert tenni. Mert aki kényszerből belemegy, az, az első adandó alkalommal otthagy. Kezdheted előlről. Több lessz a veszteséged, mintha, megbízható, elégedett alkalmazottat fizetnél.
Szerintem, előbb, utóbb mindenki rájön, hogy vele jól jár a benzinkutas, az állam, a takarító, meg te is, csak ő nem tudja megvenni a gyereknek a cipőt, akkor próbál más lehetőség után nézni.
Szerinted, mit szólna a pék, ha azt mondanád neki, te csak a kenyérért vagy hajlandó fizetni. A 30-35% vizet, meg a sütéshez használt meleget, szállítási költséget nem. Ezért itt van egy százas a kiló kenyérért. Lehet, oda adja, ha a százason múlik az élete, de biztosan kitalál valamit, hogy ez ne ismétlődhessen meg sokszor.
Ha, téged kielégít, az ilyen, két, három havonta cserélődő, kényszer dolgozó munkája is, akkor jó úton jársz. Csak, próbáld megkérdezni magad, elmennél-e magadhoz dolgozni az általad kért és kínált feltételekkel? Ahogy nézem a cégedet, érdemesebb lenne, hosszútávban gondolkodni, még ha elejében úgy tűnik kevesebb, marad a te zsebedbe.
Tudod, a régi dinasztiás cégek is az előrelátásuk miatt maradtak meg hosszú nemzedékeken át. A mai vállalkozók jó része mindent ma akar, bármi áron. A céghez, hozzád hűséges, odaadó dolgozó kinevelése bizony komoly feladat. De bizonyos ponton túl, csak ez az út vezet.

Én, 30 éve vállalkozó vagyok. 20 éve van cégem. Ebből kifolyólag, sok alkalmazottal volt dolgom. Ezért, veszem észre a csavart rögtön az ajánlatban.
Tudom, a dolgozót nem érdekli, neked menyi költséged van vele kapcsolatban. Sőt, van, hogy el se hiszi, ha mondod neki. De neked, úgy kell kalkulálni, hogy megéri-e, ha minden költséget fizetsz.

Az, látszik, semmiben nem tévedtem abban, amit írtam az állás ajánlatoddal kapcsolatban.
Hogy miért szólunk bele, az ajánlatodba, ha minket nem érdekel? Csupán szolidaritásból, társaink iránt. Lássanak tisztábban, mielőtt döntenek.
Mert igaz a mondás: "nem minden arany, ami fénylik".

Törölt felhasználó    2010-11-19 12:22:00 [1449]

Közelebb nem jutottunk.
Lényegében mindegy, mert engem nem érdekel az ajánlat.
Ettől függetlenül.

„bejelentés kérdése: természetesen bejelentve. Hogy is lehetne másképp? ?? „

Ez ugye poén?
Mert ha bejelented, nem bújhatsz ki legálisan a szabadság alól.
Hacsak, úgy nem, hogy határozott időre szerződsz. Ami ugye kizárja a „karrier” lehetőségét. (Nem fix állás és fizetsz, amikor kedved tartja. A szerződésben nem rögzíted a bért. Viszont, ha nem akkor a jogszabályok szerint nem szerződés. Tehát, nincs bejelentve)
Nagyjából úgy néz ki, hogy hívsz ha kellek. Ha meg nem, legyek készenlétben bármikor.
Nincs ezzel gond, csak nem illik díszes papírba csomagolni.

Na mármost. Ha egy ilyen poént, mint a fenti idézet megeresztesz, aki gondolkodik, kétségei lehetnek a szavahihetőségedet illetően.

Nem az ígért összeg volt az, ami szúrta a szemem. Ez tényleg alku kérdése.
Ami vérlázító volt számomra, hogy nagyon átlátszóan akarsz másokat palira venni. Kihasználva azt, hogy kb 3 millió ember van kilátástalan helyzetben.
Nem vagy ezzel egyedül.
Abban is biztos vagyok, hogy fogysz találni magadnak embert.
Abban is biztos vagyok, hogy ismeretségi körödben már senkit nem tudsz bepalizni, azért próbálkoztál itt.

Mert.
Ha komoly a szándékod a LAKÓHELYEDEN bemész a Munkaügyi Központba és bejelented, hogy kínálsz egy ilyen lehetőséget. Másnapra legalább ötvenen fognak tolongani nálad, akikből választhatsz.
De nem!
Neked messziről jött ember kell.
Vajon, miért?

MoparMan | 3987    2010-11-19 11:46:00 [1448]

RESPECT!
aki értelmesebb egy csomag petrezselyemnél, az kb. ezt következtette ki magától is. aki meg nem, az egyből lafaszozta az előző csoportot...

KisKZ | 6456    2010-11-19 11:30:00 [1447]

Ne haragudj, hogy mögédállok!
Ahogy Laslie mondja, szerintem is teljesen igazad van:

"
#1441 SVEJK

"Szerintem mindent egybevetve rosszabb körülmények közt dolgozik itt a többség, már akinek egyáltalán van hol "
"

KisKZ | 6456    2010-11-19 11:28:00 [1446]

RESPECT!
Akinek érdekes az tovább érdeklődik, akinek nem az nem és befogja a száját.

Laslie | 7674    2010-11-19 11:27:00 [1445]

Egy doboz gyufáért 200.000 fogok kérni az adok veszekben. Akinek megéri az vegye meg, akinek meg nem az lépjen túl rajta.

Akinek 200.000-et megér a vitatott munkalehetőség az menjen és dolgozzon. Aki nem csinálná 200-ért az meg lépjen túl rajta.
-------------------------

#1441 SVEJK

"Szerintem mindent egybevetve rosszabb körülmények közt dolgozik itt a többség, már akinek egyáltalán van hol "

Na ez a lényeg. Én is beálltam Svejk mellé a sötét oldalra.

n/a (inaktív)    2010-11-19 11:08:00 [1444]

Kedves Fórum társak,
de leginkább kedves: Danibá, Szegelgetek, Vakegér, Deák József stb…

Mivel ez egy teljesen spontán ötlettől jött (lehet félig-meddíg átgoldolt) álláshirdetés volt egy hobby fórumon , tényleg nem értem mi a csudáért kell ezzel ennyit foglalkozni. Ha valakinek nem tetszik, hát nem tetszik, foglalkozzon mással. Ha azt írtam volna, hogy ki kellene marni 500db terméket de van rá 200.000.-Ft-om akkor is az lett volna, hogy ilyen munkáért ennyit fizetni, mennyek a p*csába ???

Emberek!
Még egyszer megpróbálom, talán így érthetőbb lesz számotokra:
Munkakör:
Elsődlegesen :CNC, laser, gép kezelés, karbantartás, programozás, esetleges fejlesztés.
Másodlagosan (opcionális): elektronika, mcu, pcb, stb…
Harmadlagosan (opcionális): projekt vezetés, egyszerű menedzsment (az elsődleges munkakört kitertjesztve)

(az opcionális lehetőségek, mint „+extrák” voltak megjelölve a hirdetésemben. Aki vett már fel alkalmazottat az tudja, hogy milyen jól áthidalhatóak egyes problémák amikor a „melós” több mindent átlát, úgymond több dologhoz ért.)

Mivel biztosan jó logikával áldott meg titeket a Teremtő, azért már az elején rájöttetek, hogy egy Kiállítási installációt-díszleteket gyártó cég, milyen pontosságú (mérettűrésű) termékeket gyárthat. Mennyire hihetetlenül bonyolult alkatrészeket tervezhet, elektronikákat fejleszthet. Szerintetek? 

Fizetés:
„200 KP /hó.” elsődleges tájékoztató adat nagyságrendileg. KP = készpénz, vagyis kézbe. Vagyis ennyi marad. Nem bruttó, mint többen írtátok, de itt nem részletezem. Mire? Hát az elsődleges munkakörre (látszd feljebb) értelemszerűen.

bejelentés kérdése: természetesen bejelentve. Hogy is lehetne másképp? ??

„+/- teljesítménytől függően” Ha kell, akkor elmagyarázom, de nyilván biztosan tudjátok: óriási különbségek vannak a tervezési/gyártási szakaszokban a „melós”ok között minőségben, hozzáállásban,sebességben . A selejtről meg ne is beszéljünk. Itt 100%-ig az emberi tényezőt kell érteni. Természetesen a próba idő alatt ez az érték bekalibrálódik, amit nyilván megvitatunk.

„jutalékos rendszer”- megintcsak értelemszerűen: Harmadlagos munkakör opció (lásd feljebb). Igen kevés az ambíciózus, jóképességű ember aki bátran-felelőséggel vállal ilyen jellegű átfogó feladatokat. Mivel az én vállamról veszi le a terhet, így az én nyereségemből is részesedik. Számszakilag: jutalék = (nettó eladás – anyag – munkabér – alapköltség ) * x, ahol x 0.05 től 0.2ig lehetséges nyilván projekt vagy általános megállapodás szerint. Lehetőségeinket ismerve nem felelőtlenség ez alapján kijelenteni hogy így a elsődleges munkakör bére „többszöröse” is lehet amint írtam is.

„Egyéb anyagi juttatások nincsenek”: Egyik fő problémám az elszámolásoknál, hogy általánosságban nem kezelhető le egyszerűen az, hogy ki mikor hová utazik, mit eszik, melyik nap volt fizetett szabin, melyiken nem. Engem nem érdekel, hogy ki honnan jön dolgozni, milyen minőségű autója van, mennyit fogyaszt stb… A lényeg: a munkát akarom megfizetni nem a sallangokat és trükközéseket!!! Van ingyen kávé (nespresso kapszulás), ingyen üdítő, rendes étkező, komplett fürdőszoba, stb… minden ami ahhoz kell hogy haladni tudjunk. A pizzákat és egyebeket mindig a cég álja, ha pl sokáig dolgozunk este stb. Remélem ez így érthető.

„szabadság” kérdése. Ami nincs: nem fogok egy hónapi munkabért kifizetni azért egy évben, hogy valaki ne dolgozzon. Még egyszer mondom: a munkát tudom megfizetni, mivel csak azzal jutunk előrébb. Ami van: Természetesen előre egyeztetés alapján mindenki el tud menni nyaralni, síelni, stb.. ahova csak szeretne. Csak a pihenőidőt vs. projekteket kell szinkronizálni, ennyi az egész. Ha éppen nincs valami „dráma” valamelyik projektel, akkor minden szabadon átütemezhető. Vagyis pl.: „KGeri, holnap nem jönnék mert otthon kellene kerítést festenem”, vagy „Haza kellene ugranom valamiért…” . Ezek soha nem voltak problémák.

„munkaidő” az összes előzőleg említett dologból logikusan kikövetkeztethető: nem napi 8 óra fix. Nem tudom mennyi. Van hogy napi effektív 16 óra is összejön. Átlagosan talán 9 órára saccolnám. Projekt függő, sebesség függő, hozzáállás függő, stb… Ha valaki akar dolgozni, Ha valaki akar előrejutni, Ha valaki akar feljődni, itt lesz lehetősége. Nem az óráját fogja nézni, abban biztos vagyok…

Na lassan ennyi elég lesz. Csak azért írtam le ezeket, mert szerény véleményem szerint butaság lenne egy álláshirdetés alapján valakit, vagy valamilyen réteget (kisvállalkozók) előre meg ítélni.

Cégem nevét, ha lehet nem hoznám itt nyilvánosságra, ezt remélem azért megértitek.

Néhány egyéb felmerült feltételezés tisztázása:
- nem vagyok kiskorú
- van családom, 3 gyerkőccel
- van fűtés a munkahelyen
- nem szedek belépőt
- nem szivattyúzzunk ki energiát az alkalmazottakból
- nem 0-24 órás munkahelyet ajánlunk
- értem a 3x8=24 et. Nem szükséges a hátamba gravírozni
- tudom miről beszélek

További szép napot Kedves Fórumtársaim…
Üdvözlettel:
KGeri

svejk | 33055    2010-11-19 10:32:00 [1443]

Persze én is mindig megszívom hogy kimondom amit gondolok, nem is lett belőlem csak egy senki

Tudod, hallgatni(néha) arany.

Kár volt most is idézgetni ez csak szócséplés a vitát tovább szítva tartó dolog.

Előzmény: n/a (inaktív), 2010-11-19 10:28:00 [1442]

n/a (inaktív)    2010-11-19 10:28:00 [1442]

Igazad van svejk!
Ezt azonban nem én írtam,vagyis nem én kezdtem az anyázást!

*1422*"attila!
nem, nem vagyok érintett a dologban, még csak nem is ismerem az urat.
DE!
ne akard kihúzni a gyufát, mert már úgy is a bögyömben vagy!"

*1413*
tegnap 19:20 | Válasz | #1413

"te miről beszélsz baszki?
ki írta, hogy nem lesz bejelentve?
a szabadság megváltható pénzzel...
verést sem ígért senki.
te is osztod az okosságot ami ész nélkül nem kötelező! "

Szóval akkor kinek kell menni?
Természetesen megyek ha mennem kell de szerintem nem én voltam a hunyó.
Azért az igaz hogy szókimondó vagyok.Sokszor ez a baj!!

Előzmény: svejk, 2010-11-19 10:11:00 [1441]

svejk | 33055    2010-11-19 10:11:00 [1441]

Micsoda felháborodás lett itt ebből az álláshirdetésből!?
Odaállok a "sötét" oldalra, nekem tetszik, mint írtam is...
Tetszik az egyenes beszéd, semmi nyálas kerítős duma.
Gondolom volt már egy-két élhetetlen semmire kellővel való tapasztalata

Az hogy kinek felel meg az ajánlat, azt majd mindenki eldönti saját maga, miért kell ebből ügyet csinálni.

Szerintem mindent egybevetve rosszabb körülmények közt dolgozik itt a többség, már akinek egyáltalán van hol

Előzmény: svejk, 2010-11-16 13:20:00 [1358]

svejk | 33055    2010-11-19 10:02:00 [1440]

Te egy művelt, okos, ügyes ember vagy...saját bevallásod szerint.
Akkor mi a f@szért van az, hogy ahol megjelensz a második levélváltásnál már ugatás van?
Én elhiszek mindent Neked, de csak ha erre vagy képes légyszi önszántadból hanyagold a fórumot!

Előzmény: n/a (inaktív), 2010-11-19 08:58:00 [1435]

svejk | 33055    2010-11-19 09:57:00 [1439]

Most kezdjek el törölni!?
Az a baj a házigazda nagyon elnéző

MoparMan | 3987    2010-11-19 09:27:00 [1438]

és mintegy pontot téve az ügy végére, kérnék egy moderátort akinek van ilyen jogosultsága, hogy ezt a faszkapal Shütz Attilát vagy engem bannoljon a fórumról!
Köszönöm!

MoparMan | 3987    2010-11-19 09:19:00 [1437]

várlak szeretettel!!!

Marton Zoltán
1202 BP. Kölcsey u. 6.

Előzmény: n/a (inaktív), 2010-11-19 08:58:00 [1435]

n/a (inaktív)    2010-11-19 09:13:00 [1436]

Igen ez az Danibá!!!
Ez a lényeg!!!

Előzmény: Törölt felhasználó, 2010-11-18 21:28:00 [1431]

n/a (inaktív)    2010-11-19 08:58:00 [1435]

Ez a nívód!!Ennyit tudsz!Szívesen megbeszélném veled négyszemközt az élet keményebb oldalát,csak azt gondolom ,hogy egy kis CSÍRA lehetsz.Ez meg persze a férfiakra tartozik.
A homály mögé burkolózol és osztod az észt.
Sajnálom hogy az édesanyád nem tanított meg a tisztességre és a tisztelettudásra.
Gondolom sokat próbálkozott ,de az ilyen kis lelki sérült csíráknak ez az egyetlen mentsvár hogy chat mögül rázkódik.
Szóval nem fogok lealacsonyodni hozzád.
A többieket meg nem kell untatni mindenféle hisztis kisgyerek ugatásával.
Természetesen megbeszélhetjük négyszemközt,mint már említettem bármikor.Nyilván meg tudnánk beszélni szép szóval is. Mindig arra tanítottak hogy ne éljek vissza az adottságaimmal!Sosem tettem,de talán egyszer .....

Előzmény: MoparMan, 2010-11-18 22:42:00 [1434]

MoparMan | 3987    2010-11-18 22:42:00 [1434]

nem szókimondó hanem szókiforgató!
amit mondtam, vedd annak aminek akarod.
a feszültséggerjesztésen kívül még nem produkáltál semmit!
egy akadékoskodó pöcs vagy!

Előzmény: n/a (inaktív), 2010-11-18 20:54:00 [1429]

Törölt felhasználó    2010-11-18 22:25:00 [1433]

Előzmény: alma999, 2010-11-18 21:52:00 [1432]

alma999 | 170    2010-11-18 21:52:00 [1432]

Tekintsétek meg ezt a honlapot! Kapcsolódik az előzőekhez.
DekorNet

Törölt felhasználó    2010-11-18 21:28:00 [1431]

Látom, itt alig van, aki számol is. Sokan csak a ki írt 200 ezret látják.

Az a gondom ezzel az álláshirdetéssel, hogy ígér egy abszolút bizonytalan 200 ezret, ami rögtön látszik, hogy meg se fogja azt közelíteni. De, induljunk ki a számolás okán 200 ból.
Levonandók: 1 havi munkabér 1-11 ed része, szabadság nem fizetése címen. 18.181 Ft.
Útiköltség térítés hiánya: Bejárás, mondjuk 60 km ről, az napi 10 liter benzin, + kocsi kopás. Nagyon szerényen számolva, napi 4500 Ft. Havi, csak 22 munkanapot számolva. (Ettől biztosan több várható) Az havi 99 ezer Ft.
Nincs ebédtérítés, támogatás. Nem tudom most mennyi a szokásos, de ha azt mondom 500 Ft, biztos nem tévedek nagyot. 22 x 500 az 11 ezer Ft.
Minden más szociális támogatás, (tisztálkodó eszközök, védőital, munkaruha, stb. 3000 Ft./hó

Lehet, azt is mondani, ne járj haza, legalább könnyebben teljesítheted az elvárást, miszerint rendelkezésre kell, hogy állj éjjel, nappal, ha a helyzet úgy kívánja. Akkor csak havi 4-5 ször merül fel a utazási költség neked. Viszont hozzá jön az albérlet költsége. Így valamivel kevesebbet fizetsz.
Nélkülözheted a családod, elmaradnak az apró munkák otthon. Meg, a beszélgetések a családdal Stb. És itt a Stb. nek is jelentősége van.
Ha beteg leszel, biztosan nem kapsz táppénzt az első 15 napra amit a munkáltató fizet.
Bejelentve se leszel biztosan, csak minimálbérrel, ha ...........

A konkrét levonandó forint= 18.181 + 99.000 + 11.000 + 3.000 = 131.181 Ft.
Marad 68.619 Ft munkabér. Na ezért dolgozzál, és állj rendelkezésre éjjel, nappal. Na, ennek örvedezzetek.
Szóval, tessék számolni is.

Ez olyan, mint az adócsökkentés és gyerek kedvezmény most. Az ismerőseim örvendeznek, hogy ez micsoda jó dolog. Pedig, ha számolnának, rájönnének, hogy ezek őket nem érintik, vagy csak negatívan, mert mindegyik 200 ezer alatt keres.

Szóval, tessék számolni is.

KisKZ | 6456    2010-11-18 21:07:00 [1430]

Én csak azt kérdezném meg.....
Valaki beszélt már KGerivel arról, hogy pontosan mit is jelent az ami le van írva?
Mert egyrészről tényleg sok olyan dolgo hangzott itt el ami a hirdetés első olvasása és értelmezése szerinte akár jogos is lehet....
De sok a feltételezés is.

n/a (inaktív)    2010-11-18 20:54:00 [1429]

Ugye nem kell fenyegetésnek vennem ezt a rugózásod,mert akkor sajnos mérges lennék,bár inkább értelmes emberekre tudok néha haragudni.
Bízom benne, hogy átgondolod a sok hülyeséget amit itt össze vissza hordasz.Nem véletlen hogy nem osztja senki a nézeted!Ezen elgondolkodhatsz.Bocs de szókimondó vagyok.

Előzmény: MoparMan, 2010-11-18 20:01:00 [1422]

n/a (inaktív)    2010-11-18 20:38:00 [1428]

Azért még nem terjeszteném fel Teréz-anya díjra. :D Egyszerűen arról van szó, hogy más a leányzó fekvése ha vállalkozó vagy, és más ha alkalmazott.
Ha vállalkozó vagy akkor a magadét építed, bevállalod a "mániákus" gályázást sokszor ténylegesen 16-18 órában. Mert tudod hogy miért vállalod, ha jól megy a bolt tiéd a nyereség.
Ha alkalmazott vagy, akkor egyszerűen elvégzed a munkát amire szerződtél, és elvárod hogy a teljesítés UTÁN kifizessenek. Függetlenül attól hogy azon a vállalkozónak mennyi nyeresége, vagy vesztesége van.
A probléma akkor van ha a vállalkozó elvárja hogy úgy dolgozz mintha a tiéd lenne a cég (értve ez alatt, hogy minden problémától mentesítsd, önállóan intézd az ügyeket), miközben annyit akar fizetni mint egy sima gépkezelőnek.
Én is látom nemegyszer a hirdetésekben a kiírt feltételeket amiben szakképzett polihisztorokat keresnek aki mindent egymaga intéz, és azon csodálkozom: tényleg azt hiszik hogy aki megfelel a követelményeknek az elmegy alkalmazottnak? Akkor inkább elindít egy saját vállalkozást.

Előzmény: csiki, 2010-11-18 19:12:00 [1412]

KisKZ | 6456    2010-11-18 20:30:00 [1427]

1. Ha valakinek nincs munkája, kapva kap minden alkalmon. Főleg ha mondjuk azon a környéken kötött valamiért és nincs egyéb lehetőség.
Ha valakinek ezek a feltételek eleve nem felelnek meg, innem nem is megy tovább. Legyint egyet és mással folytatja a napját.

2. Egy ilyen hirdetés után komoly beszélgetés következik (ha valaki ezt elvállalja a hirdetés elolvasása és értelmezése után).
Ott válnak tisztává a dolgok.

3. Az okos munkavállaló olyan biztosító feltételeket szab amelyek megfelelőek a számára.
(ha tud)
4. Ha nem megy, akkor nem megy a dolog.

Kész.

Miért kell erről vitázni?

Törölt felhasználó    2010-11-18 20:18:00 [1426]

Érdekes a stílus, de belefér.
Ez már nem a "kimontta" kategória.
Próbáld meg ezt a tréfát a Munkaügyi Főfelügyelőségnél, vagy az APEH-nál elsütni.
Egy és kétmillió között lehet a "jutalompont" a zsebből zsebbe akcióért.
Egyébként, már én is unom ezt a témát.
Ennyi értetlenséget, félre magyarázást ritkán lehet olvasni, mint ebben a témában.
Tiszta ködösítés, félrevezetés amivel páran próbálkoztok.

Előzmény: MoparMan, 2010-11-18 19:48:00 [1420]

n/a (inaktív)    2010-11-18 20:10:00 [1425]

Az egyik munkahelyemen havonta verték szét az ajtó fölötti tokozást. Ahányszor új munkaerő jött. Egy idő után már fel sem néztünk a csörömpölésre: tudtuk hogy ő is felavatta az elektromos kézi-targoncát :D

Előzmény: Lakatos, 2010-11-18 07:21:00 [1392]

Fórum főoldal  |  A lap tetejére

Időrend:
Oldal 166 / 194 Ugrás ide:
Sorok:
|◄ Első  ◄ Előző   162  163  164  165  166  167  168  169  170   Következő ►  Utolsó ►|

◊ 
[ 1.0647 ]