DC PVM fordulatszám szabályozó alkalmas-e arra, hogy egy nyomógombbal vezérelt (amíg nyomva tartom addig "dolgozik", elengedem leáll) mágnesszelep működését lassítsa? Ami a lényeg, folyadékáramlást szabályoz a szelep, és így az áramlás mennyisége csökkenne.
roland7 | 632
2020-05-16 03:10:51
[44174]
Üdv! Köszörűkő esetén az A24 nem túl durva felületű ház körüli általános célra? Egy 60 vagy 80-ast gondoltam mellé még.
PSoft | 18591
2020-05-15 21:51:02
[44173]
Nem kell ahhoz táblázat. A motorvédőt/hőkioldót, mindig az alkalmazott feszültséghez tartozó, a motor adattábláján feltüntetett névleges áramra állítod.
Van olyan táblázat ahol meg lehet nézni hogy - 3x400V- os motor deltába kötve - a bimetálos hőkioldón levő amper skálát hová kell állítani a motor névleges teljesítményétől függően? Illetve egy újabb motor lesz felrakva amin van a kötődobozba két szál vezeték amin rövidzárat mérek gondolom van a motorban egy hőkioldó ha ez tényleg az akkor nem érdemesebb leszerelni a mágneskapcsoló mellettit és ezt bekötni csak?
sastas | 1217
2020-05-15 13:59:13
[44170]
Sziasztok, UCCNC vel kapcsolatban egy ismerősnek van pár kérdése, plazma/lézer cső/szelvény profilvágással kapcsolatban. Valaki egy telefonszámmal ki tudna segíteni?
King Tony 3/4-es készlet: https://www.szerszamok-webaruhaz.hu/king_tony_kezi_dugokulcs_keszlet_34col_16db_os_6_6316mr
King Tony 3/4-es készlet racsni nélkül: https://spiral-szerszam.hu/index.php/kezi-szerszamok/crowa/15-r%C3%A9szes-3-4-os-k%C3%A9zi-dug%C3%B3kulcs-k%C3%A9szlet-6-6316mr04-kingtony-detail
(Ilyen nagy mérettartományban előnyösebb a 6 lapos kialakítás, mert ez jobban lapra fogja az anyát/csavarfejet, mint a 12 lapos/szögű dugófej.)
Ez attol fugg, mit vennel es mire. Pl ez eleg olcsonak tunik, viszont ez draganak, tekintve, hogy ennyiert ilyet is kapsz. 3/4-esbol viszont szinte mindegy, vegyel egy gepi dugokulcs keszletet, meg egy fix szarat.
Nekem van egy Yokito 1/2 colos dugókulcs készletem. Még anno a Kőbányai piacon vettem egy ukrán??? férfitól. Elég igényesnek tűnik a kidolgozottsága. Talán még az anyagminősége is megvan. Szerintem tuti, hogy nem japán cucc. Valami ruszki koppintás lehet. Nagyon, de nagyon hasonlít a King Tony dugókulcsaira. Kerestem ennek a Yokito gyártónak a honlapját a neten, de semmit sem találtam róla. Ezért is gyanús számomra ez az egész. Valamire való szerszámgyártónak ma már van honlapja. A King Tony valamivel drágább, mint ez a Yokito, de annak legalább van honlapja, ahol utána tud nézni az ember az "előéletnek". Ma már sok webaruházban lehet jó áron King Tony szerszámokat vásárolni. A (spiral-szerszam) vagy a (szerszamok-webaruhaz) webaruházban pl. elég kedvező áron lehet ilyen szerszámokhoz hozzájutni......de ha egy kicsit keresget az ember a neten, akkor más áruházban is vannak leakciózva King termékek.
Tiszteletem!Segitséget szeretnék kérni,keresek Heidenhain iTNC 530 Szóbeli Tételeket,CNC forgácsoló vagy CNC programozó,Kidolgozott segédanyagot,jegyzetet,Otthoni tanulásra,Köszönöm a segitséget?
J-Steel | 1721
2020-05-13 01:19:15
[44161]
Nem lehet szerkeszteni utólag, a lenti egyik mondat így helyes: " Azt mondják a csere üstházat dobbal szállítják, az ára valahol 60E körül lehet. A gép pedig ér vagy 100.000 Ft-ot újonnan."
Képzeld el, az üstházat, amiben a dob van már legalább 2016 óta nem csavarozzák, hanem ragasztják. Egyedül a szimmeringet és a fűtőszálat lehet cserélni. Ha valami beesik a gépbe, akkor nem is tudom már kivenni a dobot. Azt mondják a csere üstházat dobbal szállítják, az ára valahol 60E körül lehet. A gép pedig ér vagy 100 Ft-ot újonnan. A gyártók azt hazudják, hogy az EU direktívákat a max hangerőre és A+++ besorolásra csak így tudják tartani. Ezen kívül állítólag higiéniai okai is vannak.
Gyorsan vettem is egy régi Whirpool felültöltőst ami még nincs ragasztva.
Egyébként vannak gépszerelők, akik vállalják, hogy a ragasztás mentén szétfűrészelik az üstházat, és ha megtörtént a javítás, akkor furatokat helyeznek el és tömítő anyaggal összecsavarozzák a két felet. Ennek ára olyan 35E Ft. Láttam egy videót, ahol valaki szétfűrészelte. Hát kell kitartát hozzá és egy szabad nap.
Szia. Én sem erre számoltam, mert a képeken, videókon nem ilyen van. Sajnos ezt a pesti lakásban kellett SOS megoldanom, így gányolnom kellett. Nyilván a műhelyben pikk-pakk készítettem volna egy körmös kulcsot. Úgyhogy belehajtottam a furatokba 1-1 6os vagy 8as csavart "köröm" gyanánt, aztán ebbe akasztottam be a villáskulcsot.
Nem láttam még ilyet . De körmöskulccsal próbálnám . Látszik hogy két szembelévő csappal lett meghúzva . Meg hát ott vannak a nyilak . Olyasmivel mint a flex kulcs .
Én is kérdezek, hátha van itt gépszerelő. Van egy Zanussi felültöltős mosógép aminek a szimmeringje tönkrement, és csapágycserére szorul. A kérdés az, hogy aki látott már ilyen csapágyházat, az milyen szerszámmal szedte le? Elvileg a szimmeringet és csapágyat ezzel a zöld izével együtt adják mint cserealkatrészt.
propeller | 1
2020-05-12 11:13:21
[44153]
Sziasztok! Még új vagyok itt a fórumon, köszönöm a befogadást! Van egy kinai kézi vezérlőm, HB04 vezetékes. Vagy 3 éve vettem de idáig nem használtam, nagyon kezdő vagyok a HobbyCNC témában. Néhány napja elővettem, gondoltam kipróbáltam, mivel odáig mára eljutottam, hogy néhány alap munkára már tudom használni a gépem. Csak van egy kis problémám vele. A kijelzőjén nem minden karakter jelenik meg. A plugin benne a MAC3-ban. Egyébként szerintem rendben teszi a dolgát. Kicsit zavar ez a kijelző probléma. Én az LCD kijelző hibájára gondolok. Vagy esetleg lehet valami más oka is? Tudom a távgyógyítás nem egyszerű. Feltúrtam a netet de a benne lévő kijelző modult sehol nem találtam. Esetleg a kapható LCD kijelzők közül valamelyik ráköthető , hogy lássam azon mi jelenik meg? Köszönöm, ha valaki válaszol! Váradi Mihály
Kopirnyák | 2648
2020-05-12 10:10:37
[44152]
Nekem erről hirtelen ez a márka ugrott be, és ez lengyel. Nem szar, de nem is olyan amilyennek látszik. Szerintem ez a Tokiyo "szabadon" hasonló elv alapján neveződött meg. Egy jó szerszámkészletet 20-30 évente egyszer kell megvenni. Nagyapám 60-as évekbeli dugókulcs szettje a mai napig kiváló (géplakatos volt) csak nem olyan szép mint ezek. Vettem már extool prémium 1/4 dugókulcs szettet, elsőre jónak tűnt, másodikra is.... most veszek helyette king tony-t, abban még nem csalódtam. Hozzáteszem van csillag- villáskulcs szettem, román IUS gyártmány, kiváló minőség, csak nálunk nincs neve.
Sziasztok! Használt már valaki Yokito szerszámot? Mi a véleménye erről a szerszam márkáról? Állítólag japán minőségű, autószerelői, ipari szerszám márka.
http://www.maxpo-szerszam.hu/yokito.html
Gyakorlatilag 3/4"-es dugókulcs készlet érdekelne leginkább, de bármit meghallgatom.
baltech | 89
2020-05-11 22:23:38
[44150]
Nem, dehogy. Ez a főnököm kolbásztöltő gépének a motorjának a forgórésze. Talált egy céget, aki elvállalta a tengely legyártását, de kipréselve kellett volna odavinni a mintát, de nem tudtuk kipréselni a műhelyben a présen.Ezért kértem segítséget. Úgy tudom, ahol elvállalták a tengely gyártást, kipréselték.
Üdv. Az uj tengelyt fogazni akarod? A fogazási adatok megvannak hozzá? Nem egyszerű feladat. De nem is csoda, Némi szaktudás meg szerszám, és szerzámgép, ha elérhető. Ferenc
Üdv. Valószinű hogy vállas a tengely.Bepréseléskor a lemezek kifordultak, igy szorulnak a tengelyre. Én a nagyobb átmérőlyü oldalon leszoktam szurni, hogy tovább tudjam tolni a lemeztestben a tengelyt. Visszafelé nekem még nem sikerült. Ferenc
Így nem szokott kijönni. Meg kell fúrni a tengelyt akkora fúróval, hogy kb. 2 mm-es falvastagságú csőtengely legyen belőle. Akkor már a leendő csőtengely enged annyit, hogy könnyem ki lehet préselni a kalickák sérülése nélkül.
Egy aszinkron motor forgórészből szeretném kipréselni a tengelyt. Valaki látott már ilyet közelről? Nem tudom megállapítani hogy a forgórész tövénél lévő rozsdásabb rész az maga a tengely, vagy egy zsugorgyűrű. Esetleg az is elképzelhető hogy ezt így öntik ki, és nem lehet szétpréselni? A fogaskerék felőli tengelyrész a vastagabb. Mindkét irányba próbáltam préselni, de nem akar megmozdulni.
Kopirnyák | 2648
2020-05-05 20:05:38
[44137]
3/2-es pneu útváltó és nincs szenvedés. 1 gombnyomás- 1 ütés.
Alu lemezbe kellene számokat beütni. Ötlet kellene könnyen gyártható pneu. ütőhengerre. Egy gombnyomás-egy ütés.
Szolnoki Ferenc | 410
2020-05-04 22:40:59
[44133]
Van egy Erba 300 tip. kis esztergám. Mostanában az a nyűgje, hogy kisebb fogásoknál is le tilt az elektronika. Régebben vasat , rezet is esztergáltam vele , most a metamid is sok neki. Van erre valami meg oldás?
PSoft | 18591
2020-05-04 21:05:29
[44132]
Igen, az is lehet a "visszafele" forgás oka. Szimmetrikus -mindkét irányban összeszerelhető- állórésznél ezért szokták "összejelölni" szétszedés előtt a dolgokat.
Jani jól mondta, cseréld a segédfázis tekercs -piros- két végét. De ugyanoda jutsz, ha a másik tekercs -főfázis- két végét cseréled meg, amiből az egyik a képen fekete, a másik meg...nemigen látszik.
Köszönöm, kipróbálom! Közben a fürdőszoba magányában lehet, hogy rájöttem, mi a hiba... Lehet, hogy magát a motortestet, a tekercseket fordítottam el véletlenül 180°-kal, akkor lehet, hogy azért fordult meg a forgásirány. Holnap okosabb leszek.
Segítséget kérnék villanyászoktól. A korábban kérdezett szivattyú már szinte teljes összeszerelt állapotában van, de hiába ugyanúgy kötöttem vissza, ahogy eredetileg volt, nem jó forgásirány. Ez a fotó még a szétszedéskor készült, garantáltan ugyanígy van visszakötve, vagyis már eredetileg is el lett valami cseszve. A képen a fehér köpenyes vezeték jön a konnektorból, a fekete a kondi. Mit kell forgásirány váltáshoz megcserélni?
Dolgozott valaki EU-215 esztergán? Használatával, az egyes kezelőszervekkel kapcsolatba lennének kérdéseim! Legyetek szívesek az e-mail címemre írni, mert ezen a fórumon "nem vagyok otthon". Viszonylag sürgős lenne a segítség, mert tegnap este sikerült "elvarázsolnom" a gépi előtolást! Előre is köszönöm!