Sziasztok.Gondoltam, egy kérdés erejéig én is zavarnám a fórumtagokat. Sikerült szereznem egy lemezvágógépet elfogadható áron. Annyit tudok csak róla, hogy egy táblán GÉFI-Győr felirat van rajta. Előrebocsájtanám, hogy a gép rendesen működik. A vágandó lemez méretét hátul egy kiálló nyúlványon lévő tekerővel lehet beállítani, ami egy menetes orsót hajt. Arra gondoltam a CNC-k nyomán, hogy jó lenne megoldani, hogy egy (szervó- vagy léptetőmotorral) meg lehetne hajtani ezt a tengelyt, esetleg valamilyen útadó, vagy léptetőmotor lépésszámlálásával meg lehetne oldani elektronika segítségével ezt a beállítást. Valami processzoros dolog kellene, hogy eltárolható legyen az állá, illetve a méret, ahol a gép éppen áll, és ne kelljen minden bekapcsolás után nullázni, vagy végállásba vinni a mélységállítást.
MoparMan | 3987
2020-07-09 11:36:45
[44572]
megtennéd, hogy veszed a fáradságot, hogy használod a link beillesztés gombot? segítség lenne a többieknek
Előzmény: Timár László, 2020-07-09 11:25:24 [44571]
Az a helyzet, hogy ilyet valszeg nem fogsz találni. Vagy keress olyat ami 4-es és 2-es falú, azt kimarod 5-re ha nem túl sok kell, vagy marad amit ajánlottak, a 6-os és a közdarab. A legtöbb ilyen U profil üvegbeszorításra használatos, abból pedig úgy tudom van 3-4-6 os méret.
Próba alapon ide írom. Segítséget kérnék, ha van valakinek régi Heidenhain vezérlős CNC-je (kokrétan 407-es), hogyan és milyen progival lehet visszatölteni a PLC és paraméter fájlokat?
Devecz Miklós | 2658
2020-07-08 14:23:29
[44565]
A 6 mm belvilágú miért nem jó?
Teszel egy vékony műanyag fóliát a plexi és az alumínium közé hézagolónak.
Sziasztok! Valaki tudna valamilyen hazai beszerzést, egy alu U profilra amivel az 5mm-plexit körbe tudnám szegni.Marógép elhúzós ajtó lenne belőle.Csak vastagabbakat találtam.
bundyland | 1677
2020-07-07 07:27:05
[44556]
Nincs mit, mondjuk én is csak Mitsubishibe vagyok otthon inkább.
Üdvözlök mindenkit! Szervómotor és vezérlő vásárlás előtt kérdezném, hogy a következő motor és vezérlő párosítások müködnek, vagy kompatibilitási problémák vannak? Mitsubishi MR-J2-40A és HC-KFS43 motor. Mitsubishi MR-J2S-40B és HC-KFS43G1 motor. Elnézést kérek, ha buta a kérdés, de hát itt van a helye! Köszönöm a választ!
üzemelt már be valaki ilyen SKF elektromos zsírzót? Vannak hozzá gyári Mazak-os zsírzó patronjaim, csak azt nem tudom, hogy a kimenetre milyen csövet kell tennem? Illetve, hogy mekkora nyomás várható üzemelés közben? Az órát elnézve egy sima 10bar-os levegőcső erre nem lesz elegendő. Nagyobb átmérőjű viszont nem fér már el az energialáncokban.
Köszi, Gábor
dtb | 1914
2020-07-06 12:07:32
[44545]
"Nem-nem az már bonyi lenne." ...pedig a Virtualbox a megoldás, pláne, hogy portable verzióban is telepíthető. Egy usb kulcs, és szinte bármilyen op.rendszert futtathatsz, mert Te állítod be az alatta levő vas paramétereit. Egy kis ismerkedés nem ártana...
Levettem a polcról egy notit és még akkor megoldódott, csak mint írtam hirtelen nem értettem mi az ok és elsőre BIOS beállításra gondoltam, de aztán olvastam az okát.
Aki nem szakmabeli vagy nem foglalkozik napi szinten ilyenekkel annak minden átállás nehézkes, így nekem is. De elfogadom, aztán később már az új lesz a megszokott.
(ja, megnéztem azt a Clonizellát sajnos nekem annak még a beüzemelése sem tiszta, de majd kérek helyi segítséget)
Ha ragaszkodsz ehhez a vashoz, akkor probald meg egy virtualis gepben futtatni a Ghost-ot. Virtualbox, kesz. A raw device mappingon el lehet toprengeni, es meg egy-s-mason. Elsore macerasnak tunik, a vegen pedig tiltakozol, ha a power gombhoz kell nyulni.
Az A20-at lehet hianyolni, de hany giga ram (vagy a helye) van abban a gepben? A dos, es az arra eleg sokaig epulo machanizmusok ezt mar elvarhato modon nem tudjak kezelni. Abban teljesen igazad van, hogy fajdalmas az ilyen ujdonsag befogadasa, akar meg is lehetne sporolni - de van, hogy nem lehet.
no dehát ez a DELL T3500 egy viszonylag modern DDR3-as gép erős Xeon procival. Egy komoly workstation, de még szervernek is elmegy. ki a tököm akarna rá DOS-t tennni? érted a problémát?
Én most először találkoztam ezzel a problémával, ezért mertem kérdezni a megoldásra. Más Dell gépnél sem találkoztam még ilyennel, de majd ezután ráfigyelek.
Ezek a mentések nekem javarészt régi DOS-os cnc gépekhez kellenek arhiváláshoz vagy winyócseréhez. Vannak célgépeim, pl. 486SX ISA busszal és egy csomó cga/ega kártyával egzotikus monitorok javításához. Volt, hogy egy ilyen CGA kártyáról letermelt procival tudtunk egy nyomdagépsort relatív rövid idő alatt újraindítani.
Van egy Bosch PBD 40 asztali fúrógépem amin tokmányt (chuck angolul) akartam már régen cserélni, de soha nem tudtam az eredetit levenni, mert nem mertem annyi erővel nekiállni amennyi kellett. Úgy éreztem mintha oda lenne hegesztve mert nem mozdult meg. Írtam Bosch szerviznek itt Svédországban kérdezni hogy tudnám levenni és kicserélni, de a válasz csak az volt hogy küldjem el a gépet nekik és ök kicserélik... Hülyének néznek? Miért fizetnék arra hogy ugyan olyant cserélnék ki, csak ujjal, amivel nem vagyok megelégedve? Nem azt kérdeztem hogy ki tudják cserélni, hanem hogy ÉN hogy tudom...
Na mindegy, gondoltam még egyszer megpróbálom... és bummmmm sikerült egy nagy robbanás hanggal meglazítottam és le vettem.
Csináltam egy videót ha valakit itt érdekel és ilyen gépe van és ugyan olyan gyáva mint én voltam...
MoparMan | 3987
2020-07-05 21:15:41
[44537]
van olyanom is amiben már van "komjuter", ám nem várom el tőle, hogy a tegnapi szoftvert rá lehessen tölteni és ettől 400LE legyen mert egy hasonló cucc amit tegnap gyártottak már tudja.
viszont nem is kell kompatibilisnek lennie semmivel az tudjuk, hogy a számítástechnika világa merőben más téma. 2020-ban nem várhatod el, hogy egy gép 1990-es dos kompatibilis legyen. mert egyszerűen nincs rá szükség az esetek 99.9999%-ában. ahol meg van, oda "célszerszámot" használnak.
Ghost? Ha image / mentés / visszatöltés, akkor arra Clonezilla (https://clonezilla.org/), ha boot javítás, akkor arra is van más. Ha az EFI-vel kell játszani, ahhoz úgysem auoexec az ideális... Szóval Clonezlla.