Talán, a harmadik lapon tárgyalja a plugint. Ott írja azt is, hogy melyik Mach verziótól felfele "kompatibilis". A következő lapokon, link is van a letöltéshez, meg ott a letölthető .pdf is hozzá.
Vagy, az "eredeti" forrás, az ArtSoft oldalán, ott van a pluginok között.
Már csak azért is, mert minden levilágítóban lézer dolgozik, pásztázó, különféle megoldásokkal Nyilván sokkal gyorsabb és nagyobb felbontással, mint ami hobby szinten megvalósítható. Szóval lézer lesz benne így-is-úgy-is ....
Egy kis próbálkozás a kék lézerrel. Sajnos az egybites képek ilyen kicsiben elég fostossan ergya eredményt hoztak. Aztán a P3-as laptop is elég érdekesen működött mach2-vel a BMP plugin-al. Azt hiszem kénytelen leszek rákötni a i5-ös vasat aztán kipróbálni Mach3 laser plugin-nal is.
Dr.GodMan | 1463
2017-06-12 10:31:35
[11317]
Helló! Akril festékkel bevont és lézerrel leégetett lemezes módival is működik a savmaratásos megoldás. De a lézer sem fog szürkeárnyalatos képet csinálni. Mindkét technikával majd ugyan az a minőség előállítható de mindig is jobb lesz a levilágítós kivitelezés. De nemhinném, hogy minden kivitelező lézerrel oldanák meg, már csak azért sem, mert ehhez kell a lézer masina. És a fototechnikai levilágítás, filléres a lézer bekerülési költségeihez képest. Persze a végeredmény kb ugyan az egy egyszerűbb rajzolatnál, a lézernél is piszok részletes kép alkotható de levilágítás lényegesen jobb végeredményt tud hozni. Viszont a maratási eljárás az ami majd adni fogja a tényleges minőséget és részletgazdagságot. Hiába tökéletes a kitakarás, ha a maratással odavesznek a részletek. Emellett a kidolgozása a részleteknek is nagyon mérvadó!
Én mindenképpen a levilágítós megoldást javasolnám ha valaki ilyen irányban szeretne készíteni valamit. Tapasztalat, hogy gyorsabb, egyszerűbb és lényegesen olcsóbb a levilágítás. Míg egy normális képet lepásztáz az ember lézerrel, a levilágításos megoldással a bibliát is megcsinálod lemezre. Ha mindenképpen lézer, akkor Galvo lézerprojektor az ami szóba jöhet.
Ezt a témát is érdemes érinteni, ha valakit érdekel, már csak a tapasztalatszerzés miatt is, nem lehet tudni, mikor jöhet jól ez a technika is...
Mint ahogy a nyákos topikban is szokták írni, lefújod festékkel, leégeted ról a festéket, mehet a maratóba...
Amit meg linkeltem nem rég, hogy elektromosan megmaratják, hihetetlenül gyorsan működik, kis só a vízbe, meg egyenáram, végighúzod a szivacsot a felületen lassan és már is van 1-2-3 tized a legkeményebb vason is..
Az nem lenne elég gyors megoldás, mert van olyan tábla, ahol egész oldalas szöveges rész van, kisbetűkkel, azt semennyiért nem érné meg egyesével ragasztgatni, meg nem is lenne az elvárt minőségű, valami savmaratásra tippelek, csak nem tudom, hogy lesz olyan mély, hogy utána még festékkel is ki lehet húzni, ráadásul a betűk felszíne nem sérülhet. (esetleg utána polírozzák?) Nem véletlen annyi az ára ezeknek a tábláknak amennyi, (500-1000 USD+) nyilván így is sok munka van vele, de végeredmény magáért beszél.
Kösz, szerintem valami anyaggal bevonták a rozsdamentes lemezt, erre lézerrel rámentek, (fotóminőség, szürkeárnyalat, min. 8 bites minőségben) és utána savmaratás. Egy lépésben csak fekete-fehér képet lehet csinálni, árnyalatos fotót nem hiszem.
Mindig visszatérö de miért? Hogy eltérö hullámhosz kioltják egymást nem erösitik ez gagyi plexiten is müködik ha eltér a lézer hulámhosszátol a plexit szine nem engedi átt!
Konkrétan leteszteltem az alábbi videó szerint az általam beszerzett védőeszközt és nem látható az amit átenged. Mondjuk valami névtelen francia gyártó terméke amit nem szabadrabló boltban be is lehet szerezni 600Ft-ért Lehet ezután a teszt után elég lett volna a 2 számmal világosabb is ?
Szerintem nem mindenki olyan gyors mint te vagy Chuck Norris aki még szempillával elkapja a 3 Gigawattos sugarat és odébb pöccinti. De hogy még jobbat mondjak a agybajon kapható védő szemüvegek se sok szart értnek az alábbi teszt szerint.
Helló! Néha volt olyan munkám ahol képet, szöveget vagy egyebeket kellett fém felületbe belevarázsolni. Készítettem emléktáblákat, extrém meghívókat, utcatáblákat és hasonlókat , próbáltam több technikát de nekem a savmaratás jött be, ezzel volt a legjobb minőség és szerintem a leggyorsabb technika is ez. Elkészítem a sablont, majd a felületet fényérzékeny lakkal kezeltem és fototechnikailag levilágítottam. Előhívás után mehetett lubickolni a savfürdőbe. Kb mint a nyák készítés csak erősebb savakkal és kényesebb műveletekkel. Pikk-pakk kész és a végeredmény matematikai, fullos minőségű! Természetesen minden fázisnak megvan a maga technikája, amit sok munka és próbálkozás árán tapasztal ki csak az ember.
Mivel erős savakkal és lúgokkal dolgozunk, védőfelszerelésre érdemes odafigyelni! Persze az elszívás sem árt! Ezt a technikát mire kitapasztaltam, jópár órácskám elment, de a tudás megfizethetetlen...
Két mintadarabról egy kép, anyaga: tükrös rozsdamentes lemez
De a hirdetés közepén az is ott van, hogy a kimenő lézerteljesítmény kevesebb, mint 5 mW. Tehát ez tulajdonképpen egy 5 kW-os kézmelegítő, aminek melléktermékként van egy pici fényemissziója is.
Ha már lézer a topik címe akkor egy releváns kérdés is elhangozzon. Kék lézerhez milyen alternatíva van a szóródó fény elleni védelemre már ami a látószerv védelmét illeti? Én találtam már rá egész jónak mondható megoldást, de kíváncsi vagyok hátha van valakinek még jobb és olcsóbb ! Nem hinném, hogy ettől lenne olcsóbb.
valakinek van valami tippje, hogy ez hogyan készült? Annyit lehet tudni, hogy rozsdamentes acéllemezen maratott, de előtte valahogy fotóminőségben "ráteszik" a feliratot, ami saválló, utána megy a savfürdőbe? Van még profibb is, ahol bronztáblán a betűk állnak ki, (2-3mm-re) és ott is van fotó.
Törölt felhasználó
2017-06-09 22:37:47
[11301]
Hozott anyagból dolgozunk ! Sajnálom ez volt itthon !
Rossz hírem van. Nem 5-ös hanem 10-es menetemelkedésű, azaz 20 méter / perc helyett a maximum elérhető sebesség 40 méter / perc Tehát átlóban 56méter / perc lenne az elméleti legnagyobb sebessége a két tengelynek. Ennek a töredékénél is le akar szakadni az asztalról a mechanika. Nem is tudom mit kellene ez alá építeni. Mondjuk alumíniumra marógépnek is megfelelne egy plusz lineáris csapággyal megtámasztva az X tengely levegőben lógó végét.
De a te géped gatyagumival rángatja a fejet ez meg golyós orsóval 5-ös menetemelkedéssel. (ha jól emlékszem) Az is tedd hozzá, a géped összesen van annyi mint ezen a Y mozgatta tömeg Megyek és megnézem a menetemelkedést !
De hülyék vagyunk mi, vacakolunk a 2W-os drága lézerdiódákkal. Ez sokkal jobb. 500W-os kéklézer!!! És csak két lítium akkuval megy, nem is kell drága tápegység
keri | 14033
2017-06-09 21:00:01
[11293]
Milyen hullámhosszon 95%? ~1000nm? Mert mondjuk a kéklézer hullámhosszán pont nem jó a réz és az arany. Viszont az alu pont jó. Megkérjük Pált hogy gőzöljön rá egy kis alut és még UV tartományban is tökéletes lesz a tükör.
Igen nekem is ez ugrott be elsőre, hogy egy vizes hűtőblokkot kell felpolírozni. Sőt igazából valami jó kis puha aluból kell csinálni a blokkot azt polírozva nem is kell gőzölni.
tehát jobb mint 95% a reflexiója ezen a hullámhosszon valahol láttam háztáji mérést erről, az ember rendes teljesítménymérővel állt neki a történetnek. megmérte a közvetlen csőből kijövőt 1 tükörrel 2 tükörrel és a számítások hozták a könyvben leírtakat valóban pár % elveszik a tükrökön, ezért jobb minél kevesebb tükröt és lencsét berakni a rendszerbe
egyébként nem hülyeségből hűtik az összes tükröt a nagyobb rendszerekben, igazság szerint a kicsikben sem ártana, csak ott elég még a levegő mozgása, bár ha lenne mögötte mondjuk egy hűtőborda biztos jobb lenne, mivel csak nyel el energiát, emiatt elmászhat a geometria...
Nem tudom mert nem próbáltam. Üvegről van rá esély, hiszen tükröt szoktatok gravírozni. Viszont úgy gondolom ha a réz tükör működik, akkor az aranyfüst mögül is elvezeti a hőt. Kb. mint amikor papír pohárban felforralják a vizet lángon.
Piszkosul nem értek hozzá, de egy CO lézernél még az 5 mm-es nyalábnak is elég nagy lehet az energiasűrűsége. Nem párologtatná el idővel azt a pár mikron vastag aranyréteget amit házilag rá lehet varázsolni?
P3-as laptopomon csak a Mach 2 fut rendesen. Azon nem is néztem ezt a lézer plugin-t. ( Ha egyáltalán van ) Különben is az egész gép pár óra alatt lett összedobva. Abból is a nagyobb része hibakeresés volt, mert az egyik tengelyen gerjedt a motor. ( fellazult az egyik tengelykapcsoló ) Majd beállítom a Z tengely dir jelére a lézer ON-t aztán tesztelek még egyet. De ebben a formában a plugin még várat magára mert 20m/perces tempónál a gép kimenne a műhelyasztallal együtt ha elkezdene ide oda rohangálni az X. Tehát röviden ennyi.
Ha "Z" dirrel kapcsolgatsz, vagy azt is "fölhatalmazod" a kapcsolásra...:) Nem firkálta volna össze a kakukkodat. De hát, ha lusta vagy....:) Amúgy, egész jó! Ezek szerint, lehet ágyúval verebet! Mach-plugint...próbáltad már?
Első próba amit a P3-as laptopon találtam G kodot abból. Az átemeléseknél ki kellet volna kapcsolni a lézert, de nem volt kedvem keresgetni. A fókuszon is biztos lehetett volna kicsit még állítani, de az sem igazán érdekelt ebben a melegben. Valaki hiányolta az AC szervós lézert, na most ez azzal készült ! 2.5 Wattos kék lézerrel eloxált alu lemezre 300mm / perces előtolással.
keri | 14033
2017-06-09 18:27:08
[11284]
Igen, az tényleg jó. Nagyapám használta autó polírozáshoz, és sokáig én is. De a 3M-es finomabb és igazából hatékonyabb anyag. Egy nyalásnyit szívesen adok ha erre jársz, mert amúgy tényleg túlárazott...de ugye az iparost ez nem érdekli, a kuncsaft fizet :D
Nikkelezni lehet egész egyszerűen házilag. Itt a vegyi topikban volt egy leírás még pár éve. Talán pont Szalai Gyuri tollából Viszont a nikkel jó ide? Én inkább az aranyozást próbálnám meg, az tuti nem oxidálódik.
Egy tükrösre polírozott fémfelületen(most az anyaga elméletileg mindegy)sokkal később indul meg az oxidáció, mint egy úgymond "rücskös" felületen?
Előzmény: Szalai György, 2017-06-09 12:39:46 [11277]
PSoft | 18592
2017-06-09 17:14:03
[11279]
Persze, lehet kérdés, akárhány.:)
Két lappal lentebb, lényegében Svejk is erre próbált rákérdezni az..."Előreláthatólág hány naponta kell majd újrapolírozni őket?" című mondatával. 'Lézer' téma, 11173. hozzászólás
Neked is csak azt tudom mondani, amit akkor neki írtam, kettővel fentebb.
-...vékonyka lakkréteg? Nem ismerek olyan lakkot,(ami nem azt jelenti, hogy nincs)ami károsodás nélkül, hosszú távon bírná a sugárnyaláb bombázását. -...házilagos nikkel bevonat? Nem tudom, erre sincs házilag kivitelezhető eljárásom.(ami megintcsak nem azt jelenti, hogy nem lehet házilagosan)
Egyébként,(megintcsak kísérlet jelleggel)játszadozom egy valamilyen KO-xx,(vagy saválló) tükör gondolatával. (annál, nem lenne gond az oxidáció) Egyelőre a vörösréznél se gond, de ott a lehetősége.
Előzmény: Szalai György, 2017-06-09 12:39:46 [11277]
GPeti1977 | 368
2017-06-09 14:31:22
[11278]
Európából lehetne beszerezni egy 30 - 40W os CO2 lézer csövet "kínai" áron olyan 30-40 ezer HUF értékben?