Van belőlük aktív szenes is. Kisebb gépekhez, talán elég lehet egy ilyen, kész szűrőbetét beépítése is. Valahol a Youtubon, a K40-es gépátalakítások között, van egy videó, ahol ilyet használ/épít be az ember.
Rabb Ferenc | 4361
2017-06-17 08:39:20
[11425]
Carbosint Kft. Annyi van nekik, hogy talán még el is adnak belőle
Törölt felhasználó
2017-06-17 08:14:39
[11424]
Ismerem van belőle néhány maszkkal együtt. Van még M76 mintájú polgárvédelmi maszkom is. De a tuti a óvóhelyeken használt szűrő lenne.
Vagy sima 3M-es gázmaszk betét. Kettesével van csomagolva. Én már egy hete dolgozok vele nagyon büdös műgyantával, de a maszkban semmit nem érzek ebből.
Aktívszenet kisebb mennyiségben - teszteléshez - akvarisztikai boltokban is lehet kapni. De még a Fresshapfban is van. Édesvizi és tengeri akvarisztikában egyaránt használják, a Sera elfogadható minőség jó áron.
Ja, igen. De amiről én beszélek az 100 Wattos CO2 lézer. A 40 wattosomnál viszonylag sikerült megoldanom. De ezt a gépet még jobban szeretném. De, nagyon túl lőni sem szeretnék. Nézegetem a csőventiket. 160 mm es csövem van. Van a gépnek is saját vetije, de az biztosan nagyon kevés, gondolom.
Egy olyan kérdésem lenne, hogy Food grades szilikont (tehát pl. muffin forma) lehetséges-e lézerrel vágni? Lézervágásban nem nagyon vagyok képben, azt tudom, hogy POM lapoknál szokott olyan lenni, hogy a vágás után újra összeolvad, megég, stb.
Mekkora lézerteljesítmény kéne ehhez? (nézegetem aliexpressen a fejeket )
Törölt felhasználó
2017-06-16 22:21:30
[11416]
Milyen lézered van? A ventik adatait meg tudod nézni?
a gép be van burkolva ugyebár azon 1 venti 1 flexi csőbe szívja majd annak a másik végén a másik venti felvan szerelve egy plexi lapra amit pont be teszek az kinyitott ablak helyére. Télen is így toltam teljesen jó
Akár a semleges témáról beszélgetés is előhozhat ötleteket. Pláne a célirányos. Gondolom ez minden lézeresnek gond, akinek komolyabb teljesítményű gépje van. Kíváncsi vagyok mit hoz a próbád.
Kedves Danibá! Most jött a gondolat.Tudom, hogy poénosnak tűnik, de Ki fogom próbálni a faszénen átvezetett füstöt. Veszek a benzinkúton egy zsákkal aztán meglátjuk. Nekem is gondot jelent néha.
Kék lézerrel plexibe az anyagon belülre lehet égetni ? Ha a fókuszt úgy állítom, hogy oda esse, akár rétegenként felmenve egy 3D-s ábrát is elvileg ?
Törölt felhasználó
2017-06-16 21:26:21
[11408]
Nagy lézergépesektől kérdezném elsősorban. Milyen teljesítményű elszívó ventilátor szükséges a füst és szagok megfelelő elszíváshoz? Kinek, mi a tapasztalata?
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
Másik kérdés, hozzáértőkhöz. Plexi lézervágásakor keletkező szagot mivel lehetne semlegesíteni, csökkenteni?
csatlos.laszlo | 145
2017-06-16 13:57:05
[11407]
Tisztelt érdeklődő!
Egészen pontosan tudok neked gyártás technológiát adni!
Kezdődik afilmel: Raszterrácson keresztül készitenek egy filmet, vagy Corel 12 programmal levilágitanak. A fémlemezt érzékenyitik, ugy mint a áramkör maratásnál. Kontakt másolással (1/1) levilágitják a fémet. Majd kezdik maratni. Hogy ne marjon a sav a betü alá, ezért marásálló, de oldható, festékkel, talpas maratást végeznek, pár lépésben. Ez tulajdonképpen, a nyomdai magasnyomás klisé technológia. Megoldható!
Kaptam részletes leírást, ezzel semmi probléma. Engem csak az zavart meg, hogy ezen három vezeték megy be a vezérléstől, amiket meg én néztem, azokon csak kettő.
Arduino Mega + ramps is ok, ha akarsz rá még LCD-t is tenni, hogy teljesen autonóm, SD kártyáról menjen a gép. Ugyanaz a Marlin elhajtja mint a 3D nyomtatót, de van belőle lézerhez speckósított változat is, lásd az alábbi linkemet.
Az egyszerű megoldás az Uno + CNC Shield. A 0.9-es GRBL már állítólag egész jól támogatja a lézerezést, ezt meg egész jól támogatja a LaserWeb progi, amit egyébként ajánlok figyelmedbe. DE ezzel ugye csak USBről megy a gép.
Dehogy egyszerűbb... szerintem sokkal összetettebb, hogy még a műanyag olvadás-szilárdulást is kézben tartsd...
Itt a kép előkészítésnek lesz majd egy tanulási görbéje, ha gravírozni akarsz.
A mechanika gondolom nem okoz gondot. Nekem régebben Küldött hebo egy egész oldalas leírást a lézer meghajtóhoz, a beállításáról, potikról, csatlakozókról, te nem kaptál ilyent? Gondolom van többféle is neki, az enyém 2W volt. Én a ramps egyik szervó pinjével hajtottam, azt simán rádugtam a vezérlő analóg bemenetére azt működött szürkeárnyalatos módban is.
Mivel még nem tudunk szagokat átküldeni a neten,így csak a hangot és a videóját küldöm.
gravomark | 960
2017-06-15 01:34:13
[11390]
Kösz most már látom, csak a fotó részét nem értettem, mert az nem öntött, és a maratással is kérdéses, mert min. 8bites szürkeárnyalatosnak látszik. Nem árt, ha van igény a minőségre, mert akkor megéri fejleszteni, itthon a vésett + festett alu/réztáblák a csúcs, azt is csak szökőévben kérnek, mert nem olcsó és nem is készül el pár nap alatt.
Ez lesz az, csak a fotó részét gondoltam, hogy valami lézeres eljárással csinálják. (az előkészítését a maratáshoz, ha azzal készül) Az öntőformát viszont cnc-vel kell megcsinálni, még mindig ott a kérdés, hogy az hogy lesz gazdaságos, ha olyan sarkos minden kisbetű is, mintha 0,1-es 2élű maróval lenne gyártva? Ragasztott betűk csak viszonylag nagyobb betűknél vannak ahogy látom, és nem több 100db betűt raknak így fel, mert ott elkerülhetetlen, hogy pár betű kilógjon lefelé vagy felfelé, a betűközöket nem is említve.
Ha a régi klimád nem tudja fütö modot akor rosszabb lesz ez a funkcioja max teljesen erre nem lehet rá álitani mer valaki csak erre használja szinte a klimát nyáron pára mentesitésre nem azt hogy megfázos legyen az egész család...
Belsö egység (hüt) aminek a höcserélöje hideg erre keringeti rá a beszivot belsö levegöt ami mellegebb igy kicsapodik a vizpára de a kinyomot levegö fütötként kerül vissza a keringetet légtérbe ezt méri a belsö pára szenzorja a klimának és a beálitot % megy a folyamat...
Azért ide írom, mert elsősorban a K40-es kínai lézert birtoklókat érdekelheti...
Már beépítettem az ollós asztalemelő szerkezetemet, így a lézerrel együtt vásárolt, az előző gazda által épített asztalemelőm feleslegessé vált. (sajnálom elbontani)
Tehát, van egy... A K40-es vázába illő, oda gyártott, orsós emelőszerkezetem. Masszív alu vázra épített, a rácsos asztallapot a négy sarkán szinkronban emelő orsókkal, az orsókon bronz anyákkal. A négy orsó szinkron mozgatását, fogasszíjas hajtás biztosítja. A rács emelése/süllyesztése, a vázon látható recézett "kézikerékkel" lehetséges. (könnyen átalakítható motoros hajtásra is) Az orsók végei,és a kézi állítás tengelye is csapágyazottak. A rács "szintezése" könnyen lehetséges, a bronz anyák magassága, külön-külön is állítható az orsókon. A vázszerkezet egy mozdulattal kiemelhető/visszarakható a K40-es munkaterébe. Fő méretei a képeken láthatóak.
Ha érdekel valakit, jelezzen! Kitalálok rá egy árat,és vihető.
keri | 14033
2017-06-14 20:06:19
[11383]
A klímák párátlanítása mindig hűtésként működik, viszont a hőcserélő hőmérsékletét éppen kicsivel a harmatpont alá állítja...ha nincs páramérő benne akkor gondolom szimplán olyan hidegen tartja ahol tuti kicsapódik a víz, és a ventilátort alacsony fordulaton hajtja, hogy inkább csak a pára kicsapódást segítse, ne a hűtést.
Szóval ez inkább csak alkalmi párátlanítónak jó. Ha hűtésen van a klíma akkor alapból is kivonja a párát. Fűtésen meg azzal hogy felmelegíti a levegőt a relatív páratartalom csökken, de az abszolút nem. Ezért jobb egy külön párátlanító gép, ha folyamatosan használni kell, mert az jóval gazdaságosabb.
Esetleg a mobilklíma is hatékony párátlanító, ha nem vezeted ki a meleg ágát