Van ismerős nagy cégnél, rákérdezek, hátha tud pontos információval szolgálni... engem is érdekelne hogy állandó vagy teljesítményarányosan változik
egyébként a nagy gépekben is komoly probléma a hűtés, ami a vákuum miatt nem épp egyszerű, 100 000 fordulatú vagy annál nagyobb turbó szerű cuccok keringetik a ritka gázt és hűtik
Bár igazad volna. A gépemet nem tudom kihasználni. Igaz a vadász is "verébre" lövöldöz a másfélmillás puskával. Neki sem térül meg soha az ára. De ezért HOBBY a HOBBY!
Egyébként le vagyon ez valahol írva, hogy mondjuk egy 100W-os átfolyósnak mennyi lehet a gázszükséglete? Meg úgy általában lehet konkrétumokat olvasni egy ilyen pontos működéséről, építéséről?
Anno RC nem közölt részleteket, vagy csak engem nem érdekelt annyira és elfelejtettem.
na azért valamit tisztázzunk, sztem elsiklottál felette amit átlagosan itt használnak 40W os én meg 4000w os berendezésről beszéltem lehet 40w os berendezésben elég lenne évekig...
Hali! Nekem a programban bent van Így elég korrekten meg lehet nézni, hogy mennyi idő ment rá. Külön számolja a csak lézer időt, a teljes időt és amennyit ment. Persze ez nem nagyon igaz, mert a gyorsítást és a lassítást nem számolja bele. Ezért némi eltérés van a valódi idővel. Arra jó, hogy látom kb. mennyi idő alatt készül el.
hát a mi viszonylatunkban sokáig, 4kW os lézereknél igénybevételtől függően 2héttől a 2 hónapig terjedő intervallum de ne felejtsd el, hogy ehhez a rendszerhez kell vákuumszivattyú is ami folyamatosan kell hogy menjen! kis csöveknél annyira nem érdekes a dolog, de a nagyoknál 150-180w, na ott már ha jó a tükör pár biztos ki lehetne kapni nagyobb teljesítményt is megfelelő táppal
350e huf egy palack fixtöltésű csőbe való gáz a lindénél, megkérdeztem
sima co kevés, kell oda még más az átfolyós rendszereknél is, bár az a gáz már olcsóbb 50e/palack
én a tükör beállításon na meg a tükrökön buktam el, de most itt van a zsír új tükörpáros az asztalomon, remélem rövidesen oda jutok hogy működővé varázsolhatom a "próbababát"
Azért szerintem egy ügyes műszerész meg tudná oldani a tükörbeállítást...javítottam már CD lejátszó optikáját amikor leszakadt CO2 is akad itthon. Biztos jó az a k.va drága gázkeverék, de sima CO2-vel is működtek lézerek.
Abban viszont igazad van, hogy éri meg. Nem hiszem hogy szórakoznék ilyen hülyeséggel. Gáz keringetés, meg hűtés, meg üvegtechnikázás (bár jó móka) meg tükörnek stabil állítható mechanikát építeni.
Azon viszont csodálkozok, hogy pont a hátsó tükör fárad el hamarabb. Azt hittem a félig áteresztő ami jobban melegszik.
Hali! Én csak annyit szeretnék hozzáfűzni a CO, CO2 tudományos feszegetéshez, hogy ez egy meddő "vita". A lézerszakmában mindenki tudja, hogy az CO2, röviden CO. A Hegesztőnél se mondjuk, hogy CO2 hegesztő egyszerűen CO hegesztő. Rágcsáljuk a műanyagüveget a betontalpfát stb. Egyébként mindenkinek jó barkácsolást.
"A téma elméleti, de a kapott eredmények és koncepciók ellenőrzése céljából kísérleti kollaborációban tervezzük végezni." Gyere le Szegedre a lézerközpontba ...
Szóval, te is csak "úgy" jó ízzel...fújtad!:) Köszönöm a választ!
Előzmény: Szalai György, 2017-06-19 05:43:52 [11502]
Szalai György | 9544
2017-06-19 05:43:52
[11502]
Pásztortarhonyát fogtam vacsorázni, kb. 650 nm hullámhosszú fényt visszaverő, vörös lézer színű céklával. Hogy mekkora hőmenyiséget adtam át belőle a levegőnek miközben fújtam? Jó kérdés. Ezért tettem fel Neked is.
Prof. Lorenz Cederbaum, vagy Dr Vibók Ágnes nyilván bemutatkozott volna, nem csak idemásol egy PhD témakiírást... aminek ráadásul semmi/alig valami köze a topikhoz. Vagyis nem akart az illető semmit sem mondani és ez sikerült is.
Nemrég kérdeztem itt a fórmon, hogy kb. 1,5 mm vastag szilikont átvisz-e egy ilyen lézer, mint amit most Te írtál (2,5 W, kék), viszont senki nem válaszolt.
Be tudnál tenni esetleg egy ócska szilikon muffin formát csak úgy szórakozásból, hogy mi lesz? :D
Vagy ha meg tudnánk beszélni egy találkozót, akkor én vinnék + érdekelne a gép is!
nos két dolog - 80% nál nem találtam jobb értéket, - elvileg hamarabb fog elszíneződni mint megsütné a kezed mivel jóval rosszabb hővezető mint a réz..
Nem tudom, ez megint csak kíváncsiság volt a rozsdamentessel kapcsolatban. De majd...odatartom a nyaláb útjába.:) (ha gyorsan átforrósodik, biztos nem jó):)
Jó lenne mérni/összehasonlítani a veszteséget/elnyelődést, valami egyszerű módszerrel.
Lézerrel szabályozható nemadiabatikus folyamatok molekuláris rendszerekben Molekuláris rendszerekben, amikor két vagy több elektronállapot azonos energiával rendelkezik elfajult vagy más néven degenerált elektronállapotokkal van dolgunk. Ilyenkor átmenetek jönnek létre az egyes adiabatikus elektronállapotok között, melyekért az ún. nemadiabatikus csatolások a felelősek. Nagyon sok olyan kémiai, fizikai folyamat játszódik le a természetben, pl. disszociáció, proton transzfer, több atomos molekulák izomerizációs folyamatai vagy gerjesztett állapotok sugárzásmentes lebomlásai stb., amikor egy molekuláris rendszerben degenerált állapotok (ún. „kónikus kereszteződések”) lépnek fel. Ezen kónikus kereszteződések az elektron energiaszintek között kulcsfontosságú szerepet játszanak a nemadiabatikus molekuláris folyamatokban. Ilyenkor a mag és az elektronmozgás csatolódik, amelynek következményeként az energiacserélődés az elektronok és magok között igen jelentőssé válhat. Nemrégiben megmutatták, hogy kónikus kereszteződések kialakulhatnak akár álló, akár pedig haladó lézerhullámok hatására is egy molekuláris rendszerben. Míg a „természetes” kónikus kereszteződések nem szabályozhatóak, addig a fénnyel indukált megfelelőik, igen. Ezen utóbbiak helyzetét a lézer frekvenciája, míg a nemadiabatikus csatolásuk erősségét a lézer intenzitása határozza meg. Vagyis változtatva a lézer fény frekvenciáját és intenzitását, eltérő tulajdonságú kónikus kereszteződéseket alakíthatunk ki. Ilyen módon szabályozni tudjuk a molekuláris rendszerbe „mesterségesen bevitt” nemadiabatikus hatások erősségét. Ezzel egy új, „lézer-anyag” kölcsönhatáson alapuló kontroll elmélet alapjai teremthetők meg. A doktori munka célja lézerrel indukált kónikus kereszteződések hatásának vizsgálata két ill. háromatomos molekulák különböző fizikai tulajdonságaira (fotodisszociáció, irányítottság, stb.). A téma elméleti, de a kapott eredmények és koncepciók ellenőrzése céljából kísérleti kollaborációban tervezzük végezni.
frob | 2339
2017-06-18 22:40:08
[11491]
ez igen! és a co2 laser hullámhosszán vajon milyen az elnyelődés?
-Polírozok egy rozsdamentes tükröt is, kíváncsi vagyok a polírozás milyenségére.
Nos, egy mezei A2-70-es M10-es hlf csavar feje. Szerintem,(ránézésre)egész jó lett! Még, a csodapaszták nélkül,(akkor még nem voltak nálam):)a "klasszikus" polírpasztával.