Sziasztok. Segítségeteket szeretném kérni.Venni akarok marómotort cnc.mre. Ezt a marómotort néztem ki ,és ezt a frekvenciaváltót.Kérdésem az hogy jó lenne hozzá a frekiváltó? Köszönöm,segítségeteket.
ORCA17 | 604
2020-08-09 15:02:48
[44773]
P0010: motor paraméterek kézi gyorsbeállítása, és a gyári alapértékek visszaállítása (Quick commissioning)
0: Gyorsbeállítás kész (az inverter üzemkész)
1: Motor paraméterek kézi gyorsbeállításának indítása (a végén, a véglegesítéshez P3900=1 !!!)
Köszönöm a gyors választ. Átírtam hogy teljes hozzáférésem legyen, de nem engedi átírni az alapvető paramétereket. Elkezdem az elejéről, köszönöm a segítséget.
Köszönöm a választ. Ott nekem 0 van beállítva, és nem tudom átírni. Egy kis szállítószalag motorját szeretném működtetni, az lenne a cél ha valami miatt megakad a szalag, álljon meg a hajtás.
Sziasztok. Segítséget kérek Siemens Micromaster 440 frekvencia váltóval kapcsolatban. Be lehet-e állítani a motor nyomatékot maximumra, visszacsatolás nélkül? Nagyon sok menüpontja van, és nem sikerül eligazodni. Köszönöm ha segít valaki.
NickE | 428
2020-08-09 09:29:12
[44767]
Néhány hónapja én is elkezdtem gyűjteni online anyagokat a témával kapcsolatban, de még nem léptem a tettek mezejére. Még "injection mold(ing)" facebook csoportok is vannak.
Ami érdekes, hogy több helyen említik, hogy lehet 3D nyomtatással öntőformát készíteni. Mondjuk itt inkább a gyantás nyomtatást szokták használni, jobb a minőség is.
Itt is vannak hasznos infók: https://www.techkits.com/pages/faqs/
Én láttam egy pofon egyszerű, asztali fúrógép kinézetű fröccsöntőt, amivel a kínai hölgy csinálta a vezeték csatlakozóit. Megforrasztotta berakta a alu sablonba, és húzott egyet a karon és kész volt a öntött csatlakozó.
Ehhez hasonlított a masinája. szerintem nagyon egyszerűen lehet csinálni, ami neked kellene.
Én 20 30 évvel ezelőtt a nyomógomb fröccsöntés úgy oldottan meg, hogy egy hengeres mintába be tettem egy számoló pálcika darabot, gáz felett megmelegítettem és fogóval összenyomtam. Utána csap alatt lehűtöttem, és kiszedtem belőle a kész gombot. Sokkal gyorsabb volt az esztergályozásnál.
Egy ideje böngészem a netet de nem találok választ: Létezik-e olyan kicsi asztali fröccsöntő gép amivel kábel végére lehet törésgátlót vagy pl egy szerelt jack dugót önteni? Pár száz darabról volna szó alkalmanként.
szaffibetti | 318
2020-08-08 13:36:56
[44760]
Köszi, angolul meg van, csak nem minden egy értelmű, mert keverik a típust.
Nincs valakinek RKC REX-C100 0-400 C-ig magyar leírása. Kicsit marháskodik beállításnál. Vannak forgalmazók az országban és láss csodát nekik sincs hozzá. Pedig a fogyasztó védelmi törvény elő írja kötelezően.
CsGergő | 21
2020-08-04 08:14:57
[44757]
Körist használtam a múltkor is, és igazad van jobb a kemény fa ln is azt szeretem ez nem is "vita" téma, de semmilyen fám nem volt otthon, és ki akartam próbálni.
Előzmény: Rabb Ferenc, 2020-08-04 07:38:46 [44755]
De kár ezt az értékes és drága szerszámot egy minden szeméttel teli forgácslappal pusztítani. Használj tömör fát, ha lehet akkor keményfát, pl bükköt. Olcsó és még elfogadható minőségű.
Esetleg az abszolút nulladik próbához XPS hablemezt (lábazati hungarocell)
A miértre nem tudok válaszolni, illetve tudok, de nem túl értelmesen: azért, mert így írta meg Balázs. Tippelni tudok, hogy így gyorsabb a sor feldolgozása, mert vagy érték van, vagy #változó. Szép nagy file esetében jelentős időt lehet vele megfogni.
Ez jó post proci. Ha semmiképp nem megy, akkor az alábbi fórumon is kaphatsz ötleteket. Egy német fickó fejleszt folyton a DDCSV -re, én is updateltem párszor régebben, de már nem voltam rég ezen a fórumon. Segítőkész csapat van ott is. http://madmodder.net/index.php?topic=11598.new;topicseen#new
Ez már egy jó kérdés. A CAM programban semmiképpen. A #82-nek megint semmi köze a Z mozgáshoz. A vezérlődben kell beállítani, de ehhez a kütyühöz egyáltalán nem értek. A #33-at próbálhatod csökkenteni, de azért jegyezd meg (fel), hogy mennyi volt eredetileg. A #45-#48 vagy a #99 lehet még nyerő, bár nem igazán értem a logikáját. Lehet, hogy csak az angolra fordítás lett furcsa. (#45-#48 XYZA "kézi" gyorsulás???, míg a #99 "működési gyorsulás", magyarázatként "tengely sebesség"??? Kutya legyek, ha értem, de próbálgasd és ha az egyik nem jön be, akkor mindig állítsd vissza, hogy egyszerre csak egy dolgot változtass.)
Ugyanitt a paraméter listában tudod módosítani, de nem ez a problémád oka. Ez csak a biztonsági magasságra emelés, 0 vagy 1 is lehetne, a g-kódban gondolom úgyis benne van. Én is a mechanikát ellenőrizném először.
A DDCSV-hez van külön post processor pl. a fusion360 oldalán, érdemes azt használni.
Már csak akkor az lenne a kérdés hogy ezt az értéket hol tudom módosítani, illetve hogy csak a Z motorra külön legyen érvényes ez az érték.
CsGergő | 21
2020-08-03 09:23:08
[44741]
Lehet inkább ez kell
CsGergő | 21
2020-08-03 09:17:58
[44740]
Teljesen igazatok van Urak,rosszul értelmeztem a saját "képemet". csak Z irányban rossz.
Csak az a fa hogy amit először csináltam faragást, azt megcsinálta újra, bár ott nem 6 mm kellett mozognia csak 2-3 talán.
A start értékek 60 mm/min re lettek átírva mert, a nagyobb Y motor máshogy nem akart elindulni.
Csatoltam.
Rabb Ferenc | 4360
2020-08-03 09:03:31
[44739]
Miért gondolod, hogy minden irányban téved? A számok kontúrjai rendben vannak csak egy bizonyos "Y" pozíciótól a "Z" tengelyed nem emelkedett fel a g-gód által megadott magasságra. Innentől van a hibás rész.
Szerintem csak a "Z" tengelyed hibázott. Szorul, vagy túl nagy a motor képességeihez a beállított sebesség/gyorsulás.
Mennyi a g-kód generálásakor megadott "Safe Z" értéke?
A képen csak -Z irányú eltérést látok. A negatív Z eltérést általában szoruló mechanika vagy kilazult tengelykapcsoló szokta okozni. Nem bírja felemelni a Z-t, lefelé viszont megy simán, mert abban az irányban segít a gravitáció. Ritkábban szokott még túl nagy Z gyorsulás is ilyet okozni: a léptető lépést veszít a nagy gyorsulás miatt, persze, szintén emeléskor.
saját gyártás. DDCSV 2.1, jó a g kód, mind a 3 irányba, nem tudom mennyit tér el, a képen látszik a kifutás és a mélység változás,össze vissza nem mindig ugyanott.
Adott egy kis villanymotor (porszívó) kicsit amperszaga van. Megnéztem, az egyik szénkefe be volt szorulva, nem nagyon érintkezett. Javítás után rettenetesen szikrázik a kefe, büdös is, és pár másodperc alatt is forró lesz. Ez valami komolyabb hibára utal, vagy idővel összekopik, esetleg érdemes lenne a kollektort fölszabályozni?
Köszönöm!
dezsoe | 2934
2020-08-02 18:47:13
[44731]
Pedig kéne neki, mert nem fut le helyesen UCCNC alatt. Mégpedig azért, mert UCCNC-ben nem megengedett a koordinátákhoz számítást írni, tehát nem írhatod, hogy G0 X[#1+#2], hanem két sorban előbb #3=[#1+#2], majd G0 X#3. Nálam ki is színezte szépen, ami piros, az hibás: