Értem én, csak az A itt a filament keresztmetszete: márpedig az r^2*PI azaz (1,75/2)^2*PI vagy (D/2)^2*PI és nem (1,75*1,75/2)^2*PI... a linken véletlenül azért lett jó az eredmény mert ott (1*1/2)^2 volt ami éppen 0,5^2...
Szóval jól számoltad ki csak nem jól volt leírva. Ha azaokkal a számokkal a beírt képlet szerint végigszámolod akkor 140W lenne az eredmény.
Nekem a devil design PET-G eddig bevált, legalább 5-6 kilónyit elhasználtam már. Nem volt gondom átmérővel vagy a műanyag minőségével. Egy nagyon kevés spectrum filamentet is használtam, az PET-G szintén, nem volt vele problémám.
Szuper! Még tavasszal megépítettem ezt az órát hozzá nyomigáztam a dobozt is. A tulaj a munkahelyi asztalán nagy becsben tartja. Lehet még egyszer összedobom......
Ahogy az első képen látod. A "hárombetűs színű" PLA... 205 fokon ment a fej, asztal 60 fok. A 0,2 réteggel nem igazán "szép", 0,1-el jobb lett volna. Az idő, valahol 7-7,5 óra között volt.
üveglapal keztem szintén én minden nyomtatás elöt még zsirtalanitok hogy biztos legyen denszesz vagy clean Kaptonal mért szarolnék pluszba ha az űveg jol tapadna? De szerintem ez a kinai pla zsugorodik ennyire amit már irtam itt még másal nem nyomtatam volt tpu 5..10m amit probáltam ...
Az a gondom, hogy nem tudom mitől működik,és mitől nem működik az üveglap. Mert van, hogy rendesen tapad rá a cucc, minden kencefice nélkül,és van, hogy nem. Az üvegnél, biztos, hogy az első réteg paraméterei a döntőek, hőfok, sebesség, vastagság...
Valamelyik nap nyomtattam PLA-t hideg, fűtés nélküli üvegre. A stifttel kenve, ugyanúgy tapadt mint a fűtöttre.
Fagyasztó helyett. Alkohol és desztvíz 1-1 keveréke. Egy fújás és pattog le a pla mintha muszáj lenne. Sima vízzel hűtve is próbáltam nem olyan hatékony.
sima pla 200/60c Ha nincs tapadás az is felszakad Külsö sraf keztem de elcsavarodva felvált.... alkatrészeknél nem megyek 50% alá kitöltéses alap szabály nálam ....
Én általában semmit nem használok az üvegen. Sőt amikor elhoztam az üvegestől felraktam és egyből nyomtattam rá. Elfelejtettem a nagy kapkodásban lepucolni. Volt, hogy az üvegről a fagyasztó segítségével jött le a nyomat.
De amióta a PSoft nyomtat és keni ragasztóval hát én is elkezdtem. De most újból visszaállok alulemez és rajta a buil plate.
Elmult 3...4 napban felváltak a nyomatok az asztalrol minden beállítás ugyanaz amivel eddig melózót a gép sik üvegen kapton szalag a kaptonal történt valami szerkezeti átt alakulás mert 800 papir matitás után szintén volt uj nagy tapadás szoval ezt is cserélni kell időnként ami szin felületen semmi sem látszot elváltozás... Szóval ilyen is tud szopatni...