valószínű zárlatos lett a nagyfesztrafó. Ez a leggyakoribb hiba.
Kb. fél táp áráért kapsz az ebay-en hozzá trafót.
Sajnos a nagyfesz már csak ilyen, anno a CRT monitoroknál, TV-knél sem tudtak tökéleteseket gyáratani. No persze ott is kivétel erősítette a szabályt, voltak soha el nem romló sorkimenők.
Sziasztok Nekem a k40 es co val van olyan gondom hogy minden működik de a lézer része az nem , menet közben abbahagyta a gravírozást , persze közben még ment tovább de nem égetett, a teszt gombra sem jön ki lézer fény , mi lehet a gond ? az tuti hogy a táp , de azon belül mi ? esetleg az optokapu halt volna be rajt ?
Török Tamás | 2045
2017-06-26 21:57:19
[11574]
Vedd le burkolatot és figyeld a csövet vágáskor! Amikor az ominózus kihagyás történik a csőben is megszakad a nyaláb? Mert akkor a táp és a vezérlés irányában kell elindulni! Ha viszont a csőben folyamatos volt a sugár és mégis kihagyást tapasztalsz akkor a tükrök és lencsék lesznek a hunyók!
Ismerősnek a zsír új 100W-os is ezt csinálja már az elejéről fogva, hogy 15% körül nem stabil a lézeremisszió. Már írtam róla itt is. Pedig a reklámozott helyen vette nem is olcsón.
Esetleg kellene nézni hogy a fókusz, az az a tükrök nem e elmozdultak, csőből mi jön ki, egy vastagabb plexibe belelőni közvetlenül a csőből különböző energiával, és még a táp, ha van lehetőséged akkor cserével kipróbálni, ha nincs akkor mérni a cső áramát
húzol pár csíkot mondjuk 3-4cm hosszan 5% ugrásokkal és látod hogy ingadozik e
van egy gyári kínai lézerem. 100 W-os. 900x600 mmes asztallal.
Olyan jelenség ütötte föl a fejét mostanság, hogy "rajzolásnál" nem kapcsol be a lézer. a beállítási paraméterek: speed:60 power:15% corner power:15%
De van olyan hogy bekapcsol a lézer van hogy nem. Ha feljebb állítom az erőt 22-25%ra akkor igaz bekapcsol, de akkor már szinte átvágja a fát, és az nem jó. Olyan jelenség is van, hogy elkezd rajzolni a gép, és néha néha kihagy rajzolás közben. Van egy biztonsági reed relé az ajtónál, ezt is kiiktattam már, de nem változik a dolog, néha megy néha nem. Megnéztem a tápnál a vezetékeket nincs kontakthiba.
Vágásnál is valami ilyesmi jelenség fordult már elő,hogy egy termék vágásánál nem mindenhol vágta át teljesen a fát. Igaz csak tized milliméteretek híján de pont nem vágja át. Picit megvágom pengével és már okés is.
Mi lehet a gond?????
PSoft | 18592
2017-06-26 18:51:29
[11569]
Mi volt a "közvetítő" anyag? Kereskedelmi segédanyag, vagy esetleg,...valami "saját recept" szerinti?
Pontosan milyen tápegységet ajánlasz az 5,5 W-os lézerszettedhez? Csak van kipróbált kereskedelmi típus.
A leírás szerinti 9-12 V azért ez esetben elég tág fogalom, mert nem mindegy, hogy szerencsétlen lineáris áramgenerátornak 15 vagy 26 W-ot kell elfűtenie.
Az baj 9V-osban nem nagyon van minőségi, ipari darab, pedig az lenne az ideálisabb.
GPeti1977 | 368
2017-06-22 16:45:35
[11559]
Levegő sebességgel arányos feszültséget ad 0 5 V között, csere vagy segitségért is adok amwnnyi kell, bontott.
Üvegcsöveset most rendeltem aliról, fél litert talán tud mérni, majd ha itt lesz jön a próba!
Hát hogy mi van ha több gáz van cserélve, többet kell szivattyúzni és több gáz fogy... bár mivel nekem nincs a rendszerben nagy sebességű gázáramlást elősegítő ventilátor, lehet szükséges lesz a nagyobb gázáram... na de még egyenlőre tükörtartót kell faragni
A nagy sebességű keringetés és hűtés ellenére is öregszik a gáz, szükséges a friss utánpótlás , ahogy írod is. Egyébként a hobby viszonylatban kb 0.1L/h csere kellene, és már megint ott tartok, hogy mi a fenével fogom mérni?
Amúgy sejtem, hogy így tartják fenn a gáz minőségét, hogy folyamatosan adagolják a friss gázt. automata fotó laborokban is így csinálják. Folyamatosan adagolják a vegyszert, és így mindig azonos a kémiai hatása, nem öregszik el.
Fanuc lézernél folyamatosan keringetik a gázt a csövekben 800km/h sebességgel. Valahol van is egy CD-n a 8-10 éve megjelent típusokkal bezárólag karbantartástól kezdve az összes komponensig minden. Sőt még egyfajta Fanuc Laser Training is.
Megkérdeztem az átfolyás mennyiségét 700-8000kW os lézerig 10l/h szükségeltetik a premix gázból, ha külön keverik helyben akkor is kb ez a mennyiség szükséges..
Kis esti olvasmány.. Lézerekről másképpen.. Lézerfegyver
keri | 14033
2017-06-20 14:37:00
[11538]
Gyakorlatilag mindegy a CO lézernek a felület. Azon a hullámhosszon mindegyik anyag közel ugyan olyan hatékony. Az oxidáció miatt viszont érdemes lehet aranyozni, bár gondolom ez is attól függ mennyibe kerül, meg milyen gyorsan oxidálódik, hiszen egy laza törlés a polírpasztával és újra fényes.
Van ismerős nagy cégnél, rákérdezek, hátha tud pontos információval szolgálni... engem is érdekelne hogy állandó vagy teljesítményarányosan változik
egyébként a nagy gépekben is komoly probléma a hűtés, ami a vákuum miatt nem épp egyszerű, 100 000 fordulatú vagy annál nagyobb turbó szerű cuccok keringetik a ritka gázt és hűtik
Bár igazad volna. A gépemet nem tudom kihasználni. Igaz a vadász is "verébre" lövöldöz a másfélmillás puskával. Neki sem térül meg soha az ára. De ezért HOBBY a HOBBY!
Egyébként le vagyon ez valahol írva, hogy mondjuk egy 100W-os átfolyósnak mennyi lehet a gázszükséglete? Meg úgy általában lehet konkrétumokat olvasni egy ilyen pontos működéséről, építéséről?
Anno RC nem közölt részleteket, vagy csak engem nem érdekelt annyira és elfelejtettem.
na azért valamit tisztázzunk, sztem elsiklottál felette amit átlagosan itt használnak 40W os én meg 4000w os berendezésről beszéltem lehet 40w os berendezésben elég lenne évekig...
Hali! Nekem a programban bent van Így elég korrekten meg lehet nézni, hogy mennyi idő ment rá. Külön számolja a csak lézer időt, a teljes időt és amennyit ment. Persze ez nem nagyon igaz, mert a gyorsítást és a lassítást nem számolja bele. Ezért némi eltérés van a valódi idővel. Arra jó, hogy látom kb. mennyi idő alatt készül el.