De basszus nem egyszerűbb lett volna rögtön előhuzakodni a Te módszereddel és azt mondani: Nem úgy kell azt csinálni gyerekek! Akkor mindenki láthatta volna, hogy Te vagy a király!? (így csak felforgató maradtál megint)
Attól hogy a fórumozók tanulatlanok, még választani tudnak, ki a lehetősége ki a tudomány iránti vágya szerint.
Nem kell a boldogsághoz egységugrás, de nyugalom annál inkább.
Én már nagyjából kapizsgálom amikről írsz, hisze már vagy 12 éve a tanulód vagyok, de nem kell ezt mindenkitől elvárni. Mindenki saját magának tanul.
Ha tényleg érdekel, mikkel foglalkozom, az adatlapon a weboldal alapján kapsz bőven ismertetést, még az egységugrásról is írogattam ott DC és step motorhajtások kapcsán. Ja és lézer témákat is találsz bőven.
11766-ig mindent lehetne törölni. Abban kellene egyetértenünk, hogy az úgy együtt komolytalan volt az az ominózus minden mindegy beírás, amire kénytelen voltam reagálni. Ennyi volt csak az egész.
Felőlem meg tényleg mindenki azt csinál, úgy gondolkodik, ahogyan akar. Nyilván van olyan ember aki egész életében még csak nem is hallotta az egségugrás kifejezést, nincs rá szüksége, hogy tudja, mi az, nem érdekli, nekem meg elég fontos, mert a munkám kapcsán naponta sokszor használom. Egy bíztos szakmailag ezekből mindenki csak tanulna, ha az szokásos pár ember nem ugrana egyből erre rá.
11873-ig tudunk törölni. Egységesen válogatás nélkül törölni kell mert utána katyvasz lesz. Aztán a divergenciával kapcsolatos dolgokat visszarakom, T42 meg tiltom mert szakmailag nem tud hozzátenni a fórumhoz.
designr | 3604
2017-07-07 21:14:01
[11969]
Valami korrekt megoldás pedig kellene..mikor nincsenek itt a felforgató elemek teljesen normális kerékvágásban megy minden...nállam már rég átbillent a Robsy fórum építő-fórum romboló mérleg..és nem az ő javára..
Ha meg akarod várni, vacsorát, holnapi reggelit, de még a holnapi ebédet is tedd magad mellé! Én, kurvára ráérek!
Villantsál Te először az M140-es kapcsán, ha már szóba hoztad! Ne csak dumálj a vakvilágba! Az, biztos tudományos lesz, nem olyan egyszerű, már-már "parasztos" mint az enyém. Én meg majd utána eldöntöm, akarom-e, hogy tudj az én eredményeimről. Ilyen egyszerű lenne ennek a pár napnak a lezárása.
De melyiket hozzászólást töröljük? Szerinted meghatódik, meghatódok ha egy hozzászólás törlésre kerül? Az lenne az igaz ha az adott fórumtagot lehetne kényszerszabadságra jelölni.
Semmivel sem nagyobb haverom mint Te, csak az Ő munkásságát könnyebben megértem még ha nem értek vele mindig egyet. Nem utolsó sorban tisztelem is érte amiért önzetlenül megosztja velünk a tapasztalatait. ...és a kisnyúl is egy tapasztalat.
Na de mesélj sikerült azóta mérned valamit? Nem várnám hogy nagy különbség legyen a gyári és a saját magad által polírozott réz tükrök között, de kíváncsi vagyok mi lett az eredmény!
Megvárom a nagy haverod publikációját, hogy megtudjuk, a minden mindegy elveinek a végeredményét, és akkor már a PSoft féle lézer kisnyúl mértékegységei kapcsán tisztán látunk. Addig meg igyelszem keveset szólni, hiszen két hónapja ezt tettem. Csak tudod van az szakmaiatlanság szint, ez volt PSoft minden mindegy szöszenete, amikor már nem bírtam tovább, és jeleztem, ez már picit sok, illetve nagyon kevés.:)
Vazze Psoft, vond vissza a tanaidat mert úgy jársz mint Giordano Bruno.
De ha van benned egy kis tartás akkor most már azért se, ezek után inkább sose tudjam meg milyen jópofa lézer teljesítmény adatokat kapott a kis M140 bemérése kapcsán.
Na megyek a p... én is mert nem állok jót magamért.
Törölt felhasználó
2017-07-07 20:50:51
[11953]
"Mondjuk hasonlítotok egymásra nem kicsit!"
Ezt kikérem magamnak!
Nézd már meg ennek a Pál nevű egyénnek a Fórumos adatlapját. Mennyi infó van rajta???!!!
A régin legalább kimerte írni, valamiféle géplaktos a végzettsége.:)
Mióta egy másik "sarokból" nézem, hót nyugodt vagyok. Most is.:) Tegyetek Ti is így! Én már, csak kacagni, nevetni, röhögni tudok rajta. De azt meg ugye, mégse tehetem nyilvánosan.
Kedves Hobbysta Barátaim! Lassan már nem merek rákattintani a kedvencek közé tett fórumra mert kedvetlen közé kéne tennem. Vagy rossz fórumot választottam. Azt látom már a negyedik napja, hogy ahelyett, hogy gyakorlati kérdésekkel és válaszokkal lenne tele a monitorom csak farok méregetésre telik egyeseknek. Nekem is van kék gyöszöském és még két co2 lézer gépem de nagyon sok ötletet tapasztalati képletet elfogadok annak ellenére, hogy több éve magam is gyűjtöm őket. Ha már egyszer nincs annyi a bukszában, hogy gyári cuccot vegyen az ember, meg kell elégedni a "gagyi" saját magunk által eszkábált dolgokkal. Nekem 22 éve működik az 1x2m-es CNC 3D asztalom de a mai napig lóg a bele. Sose készült el teljesen. De sosem romlott el. Néha attól félek ha valami vezeték leszakad, az sem tudom honnan. Én magam vagyok az egységugrás mikor az egyik géptől a másikig ugrálok mert éppen kigyulladt a fránya 4es rétegelt lemez. Én is a az olcsót veszem, mert a vevő nem fizeti meg a lézerhez gyártott lemezt ami 5x többe kerül. Azért ne várjunk el VOLVO paramétereket a TRABANT-tól. Aztán mi van, ha a saját tükör nem tökéletes? Majd megkeresi az árát a gyárinak. És lehet itt nanométerekről és egyebekről elmélkedni, ha a 0.1mm-es nyalábommal bele pösszentek a fába a hő miatt lesz vagy .02 0.3 mm. Akkor nem mindegy az a pár nanométer? Bocs a hosszas dumáért csak már szeretnék valami kézzelfoghatót is olvasni a fórum oldalain. ja és a stílus is mintha romlana. Néha azt hiszem, hogy ez egy parlamenti fórum.
svejk | 33042
2017-07-07 20:46:42
[11950]
Vezesd elő vazze, vezesd elő!! Erre várunk már napok óta.
Majd ha elakadál az elveid mentén miszerint, ezeket vallod:
"Esetemben még az is mindegy, hogy 28,4 sec. vagy 38 sec. a hasáb nyalábban tartásának, vagy a mérésnek az ideje. Nincs jelentősége. Lehet az akár tíz, de akár ötven másodperc is. Szerintem, a hasáb fizikai mérete, de talán még az anyaga is mindegy.",
nos akkor szóljál, majd segítek. De előbb be kell látnod, ez így együtt nem kerek, amiket írtál.
Már egy jó párszor ajánlottam nyiss a saját honlapodnak egy fórumot, ott aztán úgy neveled a népet ahogy akarod. Moderálhatod kényedre kedvedre a sok kételkedő gyengeelméjűt
Még azt is megígérem, hogy nem fogok oda benézni soha, bár igazából kíváncsi vagyok a munkásságodra eredményeidre, de nem ezen az áron amit itt művelsz ezen a fórumon.
Robsy, felb@szol agyilag már megint mindenkit, felforgatod a fórum nyugalmát!!!
Két napja már felettem a kérdést -akkor megkerülted szokás szerint- , megismétlem:
"No de hogy a Te neved is áldva legyen, mesélj arról, hogy Te hogy végzed el ezeket a méréseket. Ha még eddig nem csináltál volna ilyet, akkor egy használható mérési elvet vess ide a nekünk." 'Lézer' téma, 11824. hozzászólás
Mert ugye mindennek a kiindulója a lézer teljesítmény mérése összehasonlítása volt, ebbe kötöttél bele.
Vezesd már végre elő azt qrva méréstechnikádat, mert még a honlapodon sem olvasható róla semmi!
Vagy ha nem tudsz értelmeset írni róla akkor menj a p... megint el egy pár hétre a fórumról.
Uff...
Törölt felhasználó
2017-07-07 20:28:22
[11943]
De nem érdekes, hogy adott személyre adott lakhelyre semmilyen találat nincs a magyar mérnöki kamaránál ?
Ez egy olyan világ, ahol képtelen vagy felfogni, hogy ezen a fórumon biza senkit nem érdekel az egységugrásod. Mindig elgondolkozom a beírásaid után, hogy direkt csinálsz hülyét magadból és alázod nem csak magad hanem a mérnöktársadalmat is, vagy alapból csak ennyire vagy képes. Zseni vagy, szerkessz magadnak egy egységugrós fórumot vagy inkább szektát és ott eszetlenkedj, itt ismét eljátszottad a már régen nem létező becsületed.
Lassan már csak te mersz ezekkel a ...... embereknek példákat írni. De azt is láthatod, lepereg róluk, rájuk kell hagyni, hiszen mint volt rá példa annak is érvelsz, aki két számot nem tud elosztani helyesen, de közben van bátorsága ilyen témákról dumálni, vitázni. Jajjjjj Istenem, milyen világ lett ez!
Előzmény: Szalai György, 2017-07-07 18:54:59 [11928]
Törölt felhasználó
2017-07-07 19:54:26
[11932]
A hatalmas römegő gyakorlatilag merev vasbeton fal egyszercsak ott terem, azelőtt levegőt hasított az autó. Ez egységugrás teszt, ha nem hiszen verd be a fejed egy falba vagy bólogassál a levegőbe. Egyszerű gyakorlati teszt a hitetleneknek.:)
Az egységugrás mint módszer és függvény független a folyamatra kapott időállandó eredménytől. 1 mikroszekundum, 1 másodperc, 1 perc, 1 óra , 1 nap, vagy 1 év is lehet az egységugrás eredménye.
Előzmény: Szalai György, 2017-07-07 18:54:59 [11928]
lazi | 1489
2017-07-07 18:55:39
[11929]
Amúgy itt is benéztél valamit. Az egységugrás jel egy bemenő jel. A törésteszt egy adott sebességre gyorsított autó lefékeződéséről szól, a lassulást mérő szenzorokat nem egységugrással vezérlik, hanem ők szolgáltatnak jelet aminek az időbeli lefolyását elemzik ami messze nem arról szól, hogy kötelező egységugrásnyi idő alatt adott jelszintre csökkennie vagy növekednie.
Ha a gitárhúr hangjára vagy kíváncsi, akkor megpendíted. Mechanikai négyszögjelet adtál a gitárhúrra, vagyis egységugrasztottad. A húr válaszfüggvényét az organikus szonár analizátoroddal (füled) kiértékeled. Hangmagasság, lecsengés, intenzitás, szín, stb. Tehát az egységugrás teszttel egy sor dolgot megtudhatunk az acéldrótról. Sok minden másról is.