Én a gyári panelrajzot nézem és ott úgy van ahogy leírtan . Teljesen egyforma a felépítés . A Nano illetve az Uno Tx lába megy tovább a másik egység Rx jére (azon megy a távirat ) Az UNO elküldi a Nano nem
Ezt nem Gábor építette, hanem a kici kínai, úgy hívják, hogy Arduino Nano. A kérdés az, hogy mi a túróért nem jön ki normális jel a panel szélén levő csatira.
Napok óta szívok Kis segítséggel csináltam egy programot Uno-ra Feltöltöm és Ok . Ugyanazt rátöltöm Nanora . És nem működik . Szépen felmegy de nem működik. Egy táviratot szeretnék küldeni egy másik Arduinónak . Az UNO szépen elküldi a NANO nem Köztudott hogy mindkét panelon van egy CH340 es kinai chip ( olyan mint a FTDI csak kínai ) A schematic et elemezve mindkét egység megegyezik . A kontroller kimenetei két ledet hajtanak ( a felhúzó ellenállások 1 kohm ) és ugyancsak 1 kohm os soros ellenállásokkal mennek a CH340 chiphez.
Szkópolni még nem szkópoltam . Lehetséges hogy ugyanaz a program másképp fordul le UNO ra ill Nanora ?
A Nano ban a kontroller SMD az UNO ban Plastic DIL
Akinek van ötlete hogy mi lehet az örvendeztessen meg vele
PSoft | 18696
2019-05-23 21:00:26
[1406]
Nem kell bocsánatot kérned, ez a természetes. Kérdez az ember,és ha valaki tud, válaszolni is fog a kérdésekre.
Még annyi kiegészítést tennék az ottaniakhoz, hogy természeten egy közös GND vagy 0 pont is van az LPT-n, pl. a 25, 24, 23 csatlakozó pontok bármelyike jó meked.
FREE fel regeltem lett egy api kulcs mi a tehendöm tovább ?
próbálgatok más példákat is legfrissebb könyvtárak de azzal is néma a kinyert adat.. Létezik más ilyen valutás+lib megoldás ami megbízható keresgéltem de megoldás nincs egyenlőre rá..
Sziasztok! Lenne egy olyan gondom, hogy van egy arduino uno eredeti és van egy kék vezérlőm 4 tengelyes.Szeretném össze kötni őket a nyomtató porton keresztül.Ketté vágtam a nyomtatókábelt és ki méregettem melyik vezeték hová tartozik. De nem tudom, hogy melyik pin mit csinál és, hogy hová kössem az arduino-ban! Esetleg valaki tudna nekem ebben segíteni?
freewind | 94
2019-05-23 08:02:09
[1390]
2018. december 4-től új API van. A példa amit belinkeltél a githubon „Apr 3 2018” dátummal találtam, vagyis a régi szerint próbálkozik ezért nem kapsz vissza normális választ.
kodban mi a gond euro usd nem ad vissza árfolyamot pedig van internet 192.168.1.23 ut vonalon!
SERIAL:
connecting Wifi: test ....... WiFi connected IP address: 192.168.1.23 --------------------------------- Getting ticker data for bitcoin Error getting data: Failed to parse JSON --------------------------------- --------------------------------- Getting ticker data for ethereum Error getting data: Failed to parse JSON --------------------------------- --------------------------------- Getting ticker data for dogecoin Error getting data: Failed to parse JSON --------------------------------- --------------------------------- Getting ticker data for bitcoin Error getting data: Failed to parse JSON --------------------------------- --------------------------------- Getting ticker data for ethereum Error getting data: Failed to parse JSON --------------------------------- --------------------------------- Getting ticker data for dogecoin Error getting data: Failed to parse JSON --------------------------------- --------------------------------- Getting ticker data for bitcoin Error getting data: Failed to parse JSON
#include <CoinMarketCapApi.h>
/******************************************************************* * An example of getting ticker info from coinmarketcap.com * * * * Written by Brian Lough * *******************************************************************/
// CoinMarketCap's limit is "no more than 10 per minute" // Make sure to factor in if you are requesting more than one coin. unsigned long api_mtbs = 60000; //mean time between api requests unsigned long api_due_time = 0;
void setup() {
Serial.begin(115200);
// Set WiFi to station mode and disconnect from an AP if it was Previously // connected WiFi.mode(WIFI_STA); WiFi.disconnect(); delay(100);
// Attempt to connect to Wifi network: Serial.print("Connecting Wifi: "); Serial.println(ssid); WiFi.begin(ssid, password); while (WiFi.status() != WL_CONNECTED) { Serial.print("."); delay(500); } Serial.println(""); Serial.println("WiFi connected"); Serial.println("IP address: "); IPAddress ip = WiFi.localIP(); Serial.println(ip); }
void printTickerData(String ticker) { Serial.println("---------------------------------"); Serial.println("Getting ticker data for " + ticker);
// Ticker unfortunately is not the symbol for some reason. // Go to CoinMarketCap.com and select the coin you would like to check // The ticker name makes up the last part of the URL // e.g: http://coinmarketcap.com/currencies/bitcoin/ , "bitcoin" is the ticker value
// Currency is optional, so you can pass only ticker if you want. // Check out the currency drop down on CoinMarketCap.com to get available values CMCTickerResponse response = api.GetTickerInfo(ticker, "eur"); if (response.error == "") { Serial.print("ID: "); Serial.println(response.id); Serial.print("Name: "); Serial.println(response.name); Serial.print("Symbol: "); Serial.println(response.symbol);
Serial.print("Price in USD: "); Serial.println(response.price_usd); Serial.print("Price in BTC: "); Serial.println(response.price_btc);
Serial.print("24h Volume USD: "); Serial.println(response.volume_usd_24h); Serial.print("Market Cap USD: "); Serial.println(response.market_cap_usd);
// These fields will not come back if you do not request a currency Serial.print("Price in requested currecy: "); Serial.println(response.price_currency); Serial.print("24h Volume in requested currency: "); Serial.println(response.volume_currency_24h); Serial.print("Market Cap in requested currency: "); Serial.println(response.market_cap_currency);
void loop() { unsigned long timeNow = millis(); if ((timeNow > api_due_time)) { printTickerData("bitcoin"); printTickerData("ethereum"); printTickerData("dogecoin");
api_due_time = timeNow + api_mtbs; } }
dtb | 1922
2019-04-21 20:05:22
[1387]
Nem, még nem volt időm bővebben foglalkozni vele, mert közben vendégeim voltak külföldről. Igazából olyan pici a lézer nyaláb, hogy nem is nagyon látható. Az érzékelőnél nem a szórt visszaverődés a probléma, mert bármiyen felületen próbáltam, hasonló eredmény jött. Van többféle LIB hozzá, végig kell nyálazni mindet, melyik hogyan kezeli, melyik adja a legpontosabb értéket.
"De akkor meg minek?" Kipróbálni vettem, hogy mennyire pontos, mert videók alapján stabilan kellene hoznia ugrálás nélkül a milliméteres pontosságot, de úgy látom, pontosabb órajel szükséges hozzá, illetve maga az érzékelő is többféleképp beállítható. Többféle üzemmódot tud, van egy GPIO pinje, ami beolvasásnál high-re vált, ha kész az adatbeolvasás, tehát egyfajta megszakítás kezelőként, jeladóként lenne használható. Kész a távolságmérés? Akkor lépj egyet odébb(stepper), jöhet a következő magassági adat. Ha sikerülne tizedes pontosságot elérni, akkor egy egyszerű 3D scannert lehetne belőle csinálni.
Mondjuk nyers adat ami kijön a cuccból, ha beállítod fixen, és lősz vele majd átlagolod pl 100-200ms bejövő adatát akkor kapni fogsz egy jó értéket... végül is a lézeres távmérők is úgy működnek, kézből közelítő adat, nekitámasztod a falnak és vársz míg csippan, no akkor tényleg mm pontosan megmondják hogy mennyi az annyi de ahhoz kell nekik is vagy 1sec
Előző cégnél ahol dolgoztam vásároltak egy fényerő mérő műszert. Bosszankodott a főnök, hogy csak igen nagy fénynél (közvetlen a lámpa alatt) mutat valamit is. Persze a fekete védőkupak levétele után megtáltosodott a kijelző
Sziasztok CAN busszal szórakozott e már valaki, nem épp autó, hanem munkagép, olvasni kellene belőle mint a könyvből szerencsére leválaszthatók az eszközök, szóval egyesével tesztelhetők...
Mivel eddig nem kellett vele foglalkoznom eléggé sötét terület. Lentebb egy minta, a bal oldalsó csak ms idő, a többi a lényeges adat. Arduino projectet próbáltam ki, sokadikra össze is jött ennyi, ami itt látható az a két végállás, és a közte változó érték... és ezt egy eszköz szolgáltatta.
Ma megjött végre a VL53L0X (lézeres távolságmérő) modul kínából. Szereld magad verzió, nosza, böszme páka elő, forrasszunk egy kicsit, majd tesztprogram. Semmi válasz. Nem érzékel. Páka vissza, újra átnéztem minden forrasztást nagyítóval, a biztonság kedvéért kicsit még megfolyattam a cint még 1x,... Semmi válasz. Nem érzékel. Akkor tuti a program sz@r. Net, másik sample. Felölt, próba semmi. Amit találtam a neten ehhez, mind kipróbáltam. Semmi. Egy óra múlva kezdtem feladni. Kínomba már a forrásokat olvastam, hátha van benne valami utalás, hogy mit felejtettem el, de semmi. Aztán megütötte a szemem az egyik oldalon valami: "Don't forget to remove the protective plastic cover from the sensor before using!" ...és lőn csoda! (egyébént alap szintű, csak mm pontosságú, de ott is ugrál az értékek között, tehát nem pontos)
Törölt felhasználó
2019-03-21 13:01:45
[1377]
Rc522 alvó modban van (amikor nem olvas) de az aktiv olvasó freki 13.56mhz akziv mindig ezt nagyobra teljesitményre vált amikor kulcsot olvasol de ezt egy ciklus hivja meg itt ebbe a void részbe betudsz tenni pl Serial.print(olvaso1); olvasó hadver azonositó cim itt nincs max a kulcs id első bájt az azonos pl s50..s70.. azt is lehet figyelni!
ss lábat huzogatja itt is! Az adot loop részbe raksz egy szöveges rész ha látni akarod melyik rf olvasó megy könyvtár nem támogat eszköz cimet rc522 (id) mert akor nem kéne ezek a lábak huzogatása fel/le... https://github.com/ClueControl/Multi-RFID/blob/master/MultiRFID.ino
Egy Unonal, ha sorosan szeretnek tobb eszkozzel kommunikalni, ugy, hogy tudjam is, hogy ki felel vissza, akkor melyik vezeteket erdemesebb kulon valasztani? Az SS tunik logikusnak es 2db RC522 olvaso mukodik is vele, de itt olvastam, hogy valakinel a Master fele meno MISO vezetekkel mukodik.
Thowra | 267
2019-02-08 15:51:06
[1373]
Itt van egy összehasonlítás https://www.robomart.com/blog/difference-between-arduino-uno-and-arduino-leonardo/
https://www.arduino.cc/en/products/compare
A Leonardonak több analog I/O ja van, alkalmazástól függően érdemes ránézni a helyükre.
szenzoronként 700ms min lekérdezés parazita modba amire egy vonalra felfűzheted öket 2 szálas vezetékre párhuzamosan ha nem lényeg a frissítési idő 10 szenzornál 7sec pl cimzés chip id szerint !...
Próbálni nem próbáltam, de szerintem a PCF8574 nagyon lassú az 1-wire időzítéseihez. (Még LCD-hez sem vált be, pedig ott csak annyiból volt érdekes a sebessége, hogy addig nem tudott mást csinálni a proci.) Ha már mindenképpen I2C, akkor MCP23008 vagy MCP23017 vált be nekem, de lehet, hogy jobb lenne procilábat adni neki, ha megoldható.
Valaki hasznát már arduinhoz I2C port bővítőt (PCF8574)? Lehet a bővítőn keresztül használni DS18B20-at? Azaz 1-wire bust? Van-e hozzá mintapéldája?
Köszönöm, ha segítesz!
Törölt felhasználó
2019-01-04 19:01:56
[1367]
unonal 1be van konekt ide com port unonal 1ki nincs konekt ide com port unonal 1be van konekt ide com port minden második feldugásnál uno és ide közöt nincs kapcsolat sose windows hangja mindegyiknél jelzése szinte ugyanaz 4db unonál ez a jelenség egyforma!