Nem sketch, hanem drawing from design, vagyis műhelyrajz. Ebbe szeretne Frob több alkatrészt behívni, de külön fájlokból. Insert-tel csak képet tud beilleszteni.
Tehát egy lapra kell tennie több dizájn-t és abból létrehozni a drawingot. Így egy műhelyrajzra kerül több alkatrész.
Hát biztos van jobb megoldás, de egyenlőre kijelölve az egészet, átraktam egy másik tiszta lapra, és úgy megvan, bár még dolgozni kell rajta sajnos hogy visszakapjam mindkét oldalt rendesen, de haladás ez is, csak azért írom ha valakinek segítség...
hogy lehet kész modellről dxf vagy dwg-t készíteni, mondjuk az is jó lenne ha a sketch-eket össze lehetne vonnie egy dxf be.
oka csak annyi hogy aspire-ban hamarabb vagyok a megmunkálással mint fusionban
Előre is köszi!
R.
vjanos | 5562
2019-06-19 18:27:14
[1542]
Fusion letöltési és aktiválási segédlet Kollár Józseftől:
Aknai Gábor | 3083
2019-06-17 21:56:22
[1541]
Üdv,
sikerült fogasszíjat csinálnom az újabb projektbe és jó lenne ha ezt is be tudnám vonni az animációs mozgatásba. Csinált már valaki hasonlót, mármint fogaskerék/fogasszíj párost egymással összefüggő mozgásra bírni?
frob | 2276
2019-06-14 12:46:41
[1540]
Sziasztok
Kezdek belelendülni, persze ahogy most is kérdés még akad
szóval van pár komponens, szeretném sorba rendezni, ahogy húzom a fában látszik is hogy hova helyezhetném de amikor elengedem nem rakja át
hogy kellene ezt csinálni?
előre is köszi!
R.
frob | 2276
2019-06-12 10:06:21
[1539]
Sziasztok
Jól gondolom, hogy ha már valamilyen szögben van a marandó felület akkor a 2D megmunkálás nem fogja megcsinálni, hanem a 3D megmunkálást kell felparaméterezni?
R.
pipaborze | 19
2019-06-07 14:49:08
[1538]
Üdv! Köszi ez most nekem is nagy segitség,párnapja ismerkedek Fusion 360-al.
Nem ajánlom a több alkatrészes rajzot bevinni kód generálásra. Ma 2 alkatrészt tettem be, amit a terjedelme miatt át kellett fogni megmunkáláshoz.
4 setup készült 10 megmunkálási művelettel. Ez a része simán lement. Ám ekkor eszembe jutott, hogy kell még egy lyuk, így a modell módosítása után vissza kódokhoz.
Bosszankodva láttam, hogy az összes setup és művelet felkiáltó jelesre váltott. Újra végig kellett menni mindegyiken, volt ahol újra kijelölni a face-eket, furatokat. Ráment fél óra... -grrrrr....
Szerencsére azért a legtöbb paramétert nem felejtette el, de azért ellenőriznem illett.
A több komponens egyértelmű, de akkor érdemes külön fájlokba pakolászni amikor kész minden és úgy megcsinálni a g-kódot és egyebeket. de elvileg komponensenként lehet generálni g-kódot ügye?
Ha egy fájlon belül több komponens van amit majd külön külön kellene megmunkálni az megoldható, vagy a megmunkáláshoz érdemes külön fájlba áttenni?
Tehát, megcsinálom a kész szerkezetet, a megmunkálandókra ott generálok g kódot is? Gondolom akkor a generálásnál meg tudom mondani neki hogy melyik sík amit forgácsolni kell?
R.
frob | 2276
2019-06-04 08:26:26
[1526]
Köszi!
Egyenlőre csak 3 tengelyen, remélem egyszer eljön az idő hogy lesz forgató is...
Az uccnc postprocessort honnan érdemes letölteni? reméltem beadja a google pl a fusionhoz tartozó oldal egyikét de csak forumok esnek be, régi bejegyzésekkel....
Húúú köszi a sok építő jellegű hozzászólást!! Tegnap este már kezdtem elveszteni a lelkesedést, de ma új erővel esek neki!
zozo | 5519
2019-06-03 21:56:13
[1520]
Ja, az autocad-ben az volt nekem is a nyerő, de mivel az alkatrészeket pozícióhelyesen készítem, copy-paste után a move menüvel illeszti be a rajzba, aztán a helyére is teszem.
Összeállítást a move/point-to-point-tal a legcélszerűbb csinálni.
zozo | 5519
2019-06-03 20:24:46
[1517]
A tool body-t amikor kijelölöd, pipáld ki a "keep tools"-t és akkor nem tűnik el a "kivágó tested", de a formáját kivágja a target bodyból.
Ha g-kódot generálsz, töltsd le az uccnc-hez való post processort és tedd a többi közé. Vagy tetszőleges könyvtárba, de akkor meg kell adnod majd az útvonalát.
Na örülök. A sketch attól még nem változik, ha arra van szükség, azt újból extrudálhatod. Vagy csinálsz belőle màsolatot és azon gyakorlod a különböző műveleteket. Az összeállítás a legegyszerűbb része, persze ha kötni a mozgásokat, azzal már el lehet szórakozni egy darabig.
Marópálya készítésében is szívesen segítünk, de a legjobb ha ezt is te gyakorlod be. Rengeteg jó videó van a YouTube-on, talán az első és legjobb magyar nyelvű Vilmos Jani fórumtársunké. De ott van még Lars Christensen, a NYCCNC, stb.
Csak összejött amit mondtál, szóval haladok. Ha később majd összeállítást szeretnék akkor az hogy működik? Mert látom, hogy amikor kivontam a testet az általam rajzoltból akkor az eltűnt a fából is... Újra be kell rakni vagy valamilyen módon elő lehet csalni? Ráadásul most csak az egyikből vontam ki, akkor először meg kellene rajzolni mindkét oldalit és úgy kivonni?
Majd későbbiekben marópálya is készülne belőle uccnc-hez majd ebben is kérnék segítséget... persze egyenlőre meg tudjam rajzolni az a cél