Attilának (TakiDekor), és Danibának külön köszönet, hogy így érdeklődtek irántam, telefonon, és e-mailban egyaránt.Az elmúlt időben kapott levelekre mindenkinek válaszoltam.
Danibá, mivel tudom hogy szíved csücske, a levilágítós plexi, nézd mit lőttem neked a plázában.
Mint Attilának említettem telefonon, készültem nektek egy kis meglepetéssel.Kéretik tárhelyet felszabadítani.
cnchuszár
Törölt felhasználó
2018-03-14 22:59:38
[3194]
Köszönöm, hogy jelezted. Örülök, hogy minden rendben van vele.
Sziasztok Van egy vektoros pdf, amit átkonvertáltam gerberbe, de valami nem lett jó mert ha megnyitom,látni hogy pl.az iveket 2 vonalból csinálta. Ráadásul minden vonal duplán van. Csak gerbert tudok a cégnél használni, ezért kellene. Valaki esetleg megcsinálná nekem a gerbert? Ha jó akkor lenne még 3 pdf ami kellene. Köszi PDF
Törölt felhasználó
2018-03-13 12:04:33
[3190]
Valaki tud róla, mi van a Cnchuszar fórumtárssal?
Nem válaszolt a levelemre se. Elméletileg már haza kellett volna érnie.
A válasz számomra is segítség lenne. Aspire4-el dolgozom, itt nem találom az említett create merged toolpath parancsot. Egy órát készítenék a belső marások után nem sikerül a körbevágás. Mintha elfelejtené megcsinálni. A 2d Profile Toolparban szoktam megadni az adatokat. ( még csak 2 hónapja ismerkedem a cnc-vel.) A segítséget előre is köszönöm!
Cakkos szélű szívet kell kivágnom filcből, de nem sikerült megrajzolnom, és nem is találtam. 80mm széles 2mm-es cikkcakk vonalból rajzolt szívvel ki tud segíteni valaki? Köszönettel:DZ
Én is beleütköztem ebbe, kezdő vagyok még az Aspire használatban, vannak jó videók a youtube-on..érdemes némelyikbe belenézni. Célszerű egy alakzatot, ha több vektorból áll, összefogni. Kijelölöd, majd jobb egérgomb Join/Close vectors, vagy csoportokba foglalni, Group objects. Valamint a Toolpats ablakban a calculate parancs felett a Ramp kezdetű kezelőablakban rámenni az Order fülre és ott csak a Vector selection order ablakot kipipálni. Ezek után az általad vélt legjobb sorrendnek megfelelően egymásután kijelölni a kívánt vektorokat a shift bill.nyomvatartásával. A calculate parancs után a gkód ennek megfelelő sorrendbe íródik! A sorrendiségre jó a merged parancs is...pl. gravirozás után vagy belső alakzat vágás után külső körbevágásra használtam már a create merged toolpath parancsot is.
Sziasztok! Kellene egy kis segítség az aspire-val kapcsolatban. Most már tudok gkódot generálni kezdem megérteni a témát de miként tudom azt beállítani hogy két mozgás között ne a legtávolabbihoz ugorjon át. Pl. Van egy 200×200-as m.asztal azon két figura az egyik a lap alján a másik a tetején van. Vagy egy 200mm magas figurát az aljárol kezdje vágni nem pedig össze vissza. Remélem érthető voltam előre is köszi a segítséged.Szép napot!
cnchuszar | 603
2018-01-28 22:34:57
[3164]
Urak!
Kedden elmegyek egy kis időre.Kb 3 hét.Új gépért, anyóshoz, kicsit kikapcsolódni.Privátban bárki kereshet bármivel.Az elkövetkezendő 3 hétben sajna nem fogok feltenni semmit.De ha bármi kérdés, kérés lenne, csak nyugodtan.
Sziasztok! Lehet, hogy nem jó helyre írom. Win7-ről 10-re áttértem és azóta nem működik a solidcam. Valaki tudna ajánlani progit, ami sldprt-ből g-kódot csinál? Igazából elfogadok kész g-kódot is. Nem nagy cucc, egy 49mm-es és egy 52mm-es luk kellene mondjuk 12-es marószárhoz. A z-t majd állítom. Mach3-at használok, nem felsőfokon. Ha valaki tud megoldást, megköszönném.