mennyi levegő kell hogy keresztül menjen a fejen vágás, gravírozás közben? l/perc? m3/perc?
előre is köszi!
Törölt felhasználó
2017-09-16 21:57:39
[12632]
Egy kis próba dió "fára". A felső 1200mm/perc az alsó 3000-el készült. Utóbbi elkészülési ideje 37 másodperc Élőben valamivel jobban látni mert a vaku igen csak érdekessé tette.
Törölt felhasználó
2017-09-16 20:54:48
[12631]
"szállítás miatt bekenik hogy így védjék" Most ez komoly, mert viccnek elég durva ! Ezt a dumát a sarki marinéni lehet, hogy beveszi meg a döglött lőtéri kutya, de ne nézzenek már madárnak senkit ! Mert a kis kinai nem tud megvenni egy csomag orvosi gumikesztyűt azért nem kell ez a parasztvakítás.
Holnap ezért fogom átmérni a cső párhuzamosságot hossz irányban és függőlegesen is, illetve a mechanika párhuzamosságát az oldalhoz (így elméletileg derékszögben lesz a sugárnyaláb a kilépő oldalon). A tükrök is megérnének egy misét. Ótvar zsíros ujjlenyomat mindegyiken, válasz a sárgától: szállítás miatt bekenik hogy így védjék (wtf, védőkupak már luxus?!)...
Ahogy mondod, nem konyhaasztalon hanem dzsunkán ! Felteszik az alapanyagokat a dzsunkára és mire behajózik valami más felségvizekre elkészül a termék. Aztán látható a made in EU felirat az ilyen csoda akármiken.
Mellesleg a tükör pozíciók is megtréfálhatnak. Azoknak is egy vonalban kellene lenniük ezért is mászkálhat a nyaláb.
Ahogy mondod. Belső mechanikát újrafúrtam, és beállítgattam, most már rá lehet fogni hogy derékszög. A mechanika felfogatását is átfúrtam így már párhuzamosan be lehet tenni a házba (remélem)... Azért a konyhaasztalon dolgozni ilyenekkel nem leányálom, de ahogy elnézem az összeszerelés minőségét ez még csak nem is konyhában készült.
Rontani nem fogsz vele az az egy biztos ! Sajnos kicsi sárga csak összehányja ezt a k40-es vackot aztán próba nélkül meg a csomagba ! Mert az is tuti mikor megérkezik közel működésképtelen. De gondolom ezt tapasztaltad is.
Cső vízszintes, a készülék házzal párhuzamos. A készülék oldallemezénél az Y tengel irányban első és hátsó pozíció között megvan a 2mm differencia. Maga az X-Y mechanika sem tökéletes derékszög. Átfúrom a furatokat a mechanikán,és akkor talán be lehet úgy forgatni hogy az oldallemezzel párhuzamosan fusson az Y tengely. Elméletileg ez megoldja a sugár vándorlását, remélem a gyakorlatban is...
Hogyan lehet jól összehozni a vágást a gravírozással? Valahogy nem sikerült összehozni a kettőt, a gravírozás dotg-vel, azután csak meghagytam a határt és a körvonal inkspace készült.
LittleSV | 841
2017-09-16 15:52:57
[12624]
Hát csak gagyi vízmértékem van, azzal a készülékház sem vízszintes... Ahhoz képest a cső most már az. Érdekes hogy a közeli pozícióban még kis pontot éget a sugár, a távoli pozícióban már egy kis átlós vonalat (fél-1mm)?!
Ha a cső nem párhuzamos akkor ne várj csodát ! De a k40 mechanikája egy vicc mert egy derékszög nincs benne és ez is okozhatja a problémát. Ilyenkor szoktam elővenni azt az ismeretlen noname gyártó nevét viselő él derékszöget (Mitutoyo) és megvizsgálni, hogyan is állunk ha nem ülünk.
Kövezzetek meg, de nincs valakinek hasznosítható infója k40 lézer tükrök beállítására? A csövet beállítottam (#1 tükör felé kissé lejt), most középre lő. #2 tükörre középre lövök ha az Y tengely hátul van (két tükör közel). Ha előre húzom az Y tengelyt akkor átlósan a #2 tükör szélét találja el. Ha itt beállítom az #1 tükör csavarjaival a megfelelő pozíciót, akkor az Y-t hátratolva az előbb még középen lévő pont elmászik jobbra le átlósan (kb fele annyival mint amennyivel elől a másik irányban volt elmászva). A leírásban az van hogy ismételgessen addig ezeket a lépéseket míg jó nem lesz, de ez k. nem akar jó lenni Szóval mit baltázok el? A csövet tegyem teljesen vízszintesbe, és távtartókkal állítsam be a magasságot (elérni az #1 tükör középpontját), majd kezdeni újra a beállításokat? Az #1 tükör állító csavarjait teljesen ki kell tekerni, és úgy beállítani a lézer sugár középpontját? Köszönöm!
Viszont eszembe jutott a megoldás. Megveszem korábban a kék diódát, felpakolom a maró helyére a régi gépen, oszt kivágom magamnak a lánc darabjait. A kivágott darabokból összerakom és befejezem a lézervágót, lézer átmegy arra, oszt jónapot. Köszönöm, okoskodás nélkül ez nem merült volna fel, marad ez a verzió. Pá.
lazi | 1489
2017-09-16 12:56:43
[12620]
A nem túl eszeveszett árból szállítással együtt lazán összejöhet egy tízes, itt a fórumon is lassan eluralkodik az a szokás, hogy a bontott cuccok majdnem új áron mennek, szóval nem erőszak, ha ekkora probléma egy lézervágó alá bekurjantani és fél óra alatt lezavarni akkor kimarom maróval 4 nap alatt, oszt akinek kell az rajzolgat majd magának. Mint én. Ennyire egyszerű.
frob | 2276
2017-09-16 10:56:01
[12619]
Valóban, és ha nem extra széleset szeretne az ember akkor még boltban sem eszeveszett árú Ezen én is gondolkodtam amikor néztem a gyártott cuccokat...
Nem rossz, de lézer topikban igazából plexiből vagy fából vágott verzióra gondoltam. Ha valaki hajlandó lenne kivágni, megrajzolnám az összes darabot, amit aztán bárki felhasználhatna.
Sok esetben, a cső magasabban van mint a víztartály. Van aki a visszafolyó vizet úgymond, "csurgatja" a tartályba, így is elősegítve a víz hűlését. Ilyenkor a munka befejeztével, a szivattyú megállása után a cső automatikusan le is ürül. Semmi gond nincs ezzel.(téli időszakban még előnyös is lehet) Újraindulásnál pár pillanat,és a szivattyú már tölti is fel az üres csövet. Amíg a tartályhoz visszafolyó csonkon nincs megfelelő áramlás, úgyis tiltva van a lézertáp.
Persze, üzem közben törekedni kell a cső vízterének levegőmentességére,(ezt általában egy jól választott szivattyú, automatikusan meg is teszi) meg kell találni a cső, csőcsonkok optimális helyzetét... De egy "babszemnyi" bennrekedt buboréktól még...nem dől össze a világ.
Jelentem kijött :D Leszedtem ezeket a csodás lefogató kengyeleket, megemeltem a csövet, kicsit megforgattam és buborék volt nincs. Most már csak vissza kell pakolni, és rendesen beállítani hogy pont a tükör középpontjába legyen a sugár. De ahogy elnézem a konstrukciót ez sem lesz egyszerű menet.
az egész üveget, azon keresztül a gázt ami a csőben van, ha ez túlmelegszik, akkor megszűnik a lézer emisszió míg le nem hűl , na de node, ez így egyszerű lenne, de a bonyolítás ott van hogy ebben az esetben a gáz erőteljesen öregszik, és biza rövid időn belül kuka belső méret csökkentővé válik a cső...
Mint hozzá nem értő kérdezem, végülis mit hűt a víz? Magát az üveg csöveket kell hűteni, vagy az azon áthaladó sugarat (ami a kilépés előtt a levegőn halad át, de kilépve is már csak a levegőben megy tovább)?
Hát a vízpumpa amit adtak hozzá az elég nokedli... Mondjuk azt nem is értem miért ebben a pozícióban rakták be a csövet (szimplán igénytelen a kínai vagy szándékos a cső élettartamának rövidítése miatt).
alap hogy a légbubi nem tud távozni ha nincs elég nyomás ami kivinné, vagy a kimeneti csonk nincs úgy állítva hogy kimenjen, de akkor is első körben érdemes, külön egy csővel kilégteleníteni és utána rátolni azt ami most rajta van, ha már fel van fordítva a csonkja...
Szia. Ha jól látom az nem légbuborék, hanem olyan mint ha ott magasabb lenne a cső és a végén már csak kb fél magasságig folyik a víz. Nem a legjobb a kép, élőben élesen elkülönül és jó látszik ez. Az első tükörben is a középponttól kicsit feljebb visz a sugár, ezért gondoltam hogy kissé lejtenie kellene a csőnek a kimeneti irányban, bár ebben az esetben egy esetleges légbuborék nem biztos hogy ki tud menni, kivéve ha az egész csövet elforgatom és a kimenő vízcsonk felfelé állna (ha erre gondoltál te is). Megnézem hogy a többi vezeték miatt el lehet e forgatni.
Helipoti agyonüthetetlen jószág, egy beton vibráló szerkentyűt szoktam javítani néha, ott a vibroasztal vízszint érzékelőjében 5 helipoti van, amihez soha nem kell nyúlni mert nem állítódik el, pedig ez aztán rázkódik, nem úgy mint egy lézerfej tetején...
jobb lenne ha a cső kimenő vízcsövének csonkja nem lefele hanem felfele állna, akkor kijönne a bubi belőle, bár minden bizonnyal a mozgatás miatt újra kell kalibrálnod a tükröket viszont ha nem teszed meg, akkor lesz a csőben egy olyan rész ami túl tud melegedni, és az bizony semminek sem jó, főleg nem a cső élettartamának!!!
Első körben nézz szét az alin, sok cucc van, és a vezérlők is megvannak hozzá, olyanok amelyek vagy alapból esznek rengeteg formátumot, és vagy még a corel, photoshop és még sok más sw pluginnel érkeznek könnyű használat(ot ígérnek )
bár nem fíber és galvó, csak co, de én is egy ilyen vezérlőt veszek, kíváncsian várom milyen lesz, napokban kell majd megérkeznie
Ó hát a fene sem gondolta hogy ha a feltöltött képen a megosztást választva a generált linket bemásolom nem lesz jó (múltkor még csak a ?dl=0-t kellett kivenni), mivel más böngészőablakban megjelenik (ezt direkt kipróbáltam mielőtt beszúrtam).
Az normális jelenség hogy a kilépő oldali vízcsőben csak félig van a víz és nem a teljes térfogatában?
Eljutottam addig az élesztésben hogy a vízhűtést összeállítottam, de itt elbizonytalanodtam. Bár így látszik hogy áramlik a víz benne...
Kelepeisz Lajos | 3530
2017-09-13 19:19:06
[12585]
Meg ugye egy valamire való áramkörbe helikális potit tesznek ami meg mégannyira sem hajlamos elhangolódni, nem egy olyan áramkör van ami vibrációnak kitett helyen van és mégsem hangolódik el.