Ez a masina megéri azt a 35 euró felárat a többi hasonló kategóriás géphez képest?
Köszönöm!
Törölt felhasználó
2017-09-25 21:19:27
[12731]
Eröl volt már szó dioda hibáját kilépó nyalábot régen 2db 15...30 prizmával rendezték aztán párhuzamositotak és fokuszáltak igy volt a nyalább udvar rendezet... uj teknika elötétnek henger lencse horizontális irányba sudár és fokuszálás eredmény hasonló... Most amit általánoságba van kék lézereken az is min 2..3 rétegü lencse amit egynek látsz ...
Sokaknak van itt kék lézer az asztal sarkában... kérdezném a fókuszt hogy oldották meg, lévén ügye a dióda képe egy kissé szögletes, lehet kapni hozzá olyan lencsét ami kiküszöböli ezt az abnormalitást, vagy mindenki az eredeti kicsiknai lencsével nyomul?
Törölt felhasználó
2017-09-25 15:48:53
[12729]
az uj ezcam3 3d...
Törölt felhasználó
2017-09-25 15:46:07
[12728]
még hozá teném hogy a galvo munka terület lefedést bövitési lehetöségét tudja xy asztala bövitésisel ezcam+ vezérlö ez nagyon kompatibilis....
90W co vajon viheti a vasat, rozsdamentest biztos nem, de talán a szénacélból 0.5 mehet neki?
gravomark | 960
2017-09-24 21:13:22
[12723]
Egy 30W-os fiber át tudja vágni a rozsdamentes acélt is, csak lassan. (0,01mm-ként gyorsan csak sokszor egymás után.Legalábbis kb.1mm vastag anyagot max. még lehet így vágni)
Előzmény: Török Tamás, 2017-09-24 10:17:23 [12720]
gravomark | 960
2017-09-24 20:58:52
[12722]
Jónak tűnik, de ezt összerakott gépre is rá lehet valahogy tenni?
Eddig ezt láttam, ami biztos jó lenne: Theta lencse, 200mmX200mm Ehhez még kell egy tükörmozgató mechanika (galvo fej) meg maga a lézer + szoftver. A jó szoftver alapkövetelmény.
Még jó hogy a Trotec mindent tud, az a felső kategória, kb. mint a Merci az autóknál. (fókuszállítás, körberajzolja, hogy hova fog menni a lézer, stb..)
Nem értek hozzá, és nem is akarok ezzel foglalkozni. (Elég nekem az itt levő gépeket karbantartani. (3cnc grav meg egy CO lézer) A FIBER lézerre is csak azért gondoltam, mert tele az Ebay lencsével, meg alkatrészekkel, a komplett gép meg min. 1M Ft. Nem tudom milyen szoftvert lehet utólag hozzábarkécsolni, de ha az gyenge, és körülményes használni, akkor nem érdekel az egész, mert ennek pont az a lényege, hogy villámgyorsan tud gravírozni, de csak kis munkaterületet, és gyorsan kell tudni cserélni a változó adatokat, egy CorelDraw szintű kezelhetőség kellene, mert ott gyorsbillentyűkkel meg printerdriverrel ez másodpercek alatt megy. (a lézerek sima printer driverrel mennek) A piros lézeres munkadarab helyének mutatása, központ piros lézerpontos kijelölése is kellene, mert ez is gyorsítja a munkát. Itt a villámgyors termelés a lényeg, nemcsak egyforma sorozatmunkáknál, mert az még Cut2D+Mach3-mal is menne.
De a fizikát ismered 6...7 tananyag lehetet tehetetlenség... mer ezt kel le küzdeni tükrök sulyát pláne ipari lézerné ami vastag mert az a sik és torzitás mentes de enek tömege van amit xxxx mágneses erövel küzdenek le a pontos pozicionáláshoz amire a vinyo fej a legjobb példa látszolagos méretekre fej / mágnes!
Persze, csináltam hangszóróból is scannert, de nyílt-hurkú rendszerrel mint eggyel lejjebb írták, nem lehet szépen rajzolni. Hülyén hangzik a hasonlat, de az "egységugrás" hiányzik belőle.
Ez egy kínai Cambridge klón. Érdekes a négy fényelem, felesleges bele, vagy kettő valami furcsa dióda belőlük. Keress egy sima mezei ledet, ha azt meghajtod akkor a fényelemeken kell mezei feszültséget mérni.
milyen potenciákat lehet mérni kivezetéseken (ohmikus...vezetöi nyitot/zárt irány olyan félvezetöi gondolok pl ami diodán vagy leden mérhetö!)? optikai vissza csatolás pl:
Minden rendszert nem ismerek, de scannernél meglepődnék az enkóderen, analóg visszacsatolása kell, hogy legyen. Más megoldás nincs, szét kell bontani, hogy kiderüljön mi van benne, de a négy vezeték karcsúnak tűnik, kettőt eleve elvisz a tekercs, a maradék meg max. tápra elég, és hol a jel.
Ami nekem van galvó, (nem régen raktam fel képet róla) abban milyen enkóder van, van ötleted? 4 vezeték jön ki belőle, egy GND, a másik 3 at nem tudom, talán egy - egy + meg egy kimenet.
Lézer paraméterhez (foráshoz xxx nm) ehez veszed a galvó fejet ami paraméterezet adatai vanak bele értve milyen hulámhosz tartományra készült (optika?)... Ezt nem nehéz ki matekozni!? Ne kisérletez külön alkatrészel csak kész modulkat használj, nyajadon marad az fehér hollos alkatrészek ha nem válik be kész modul meg azonal hadra fogható amire tervezték.... Minöségbe meg közép ut amit neked kell bejárni (piac kutattás pl alibaba)!
A márkás lencse és a gagyi között max. torzításban van különbség. Ha bírja az anyaga, akkor mehet bele a lézer. Ha a lézert veszed, a bekapcsoláson kívül más gondod nem lehet vele, nem hiszem, hogy KIT-ben akarod és kristályonként összepakolva, a becsatoló mechanikát magad drehálva szeretnéd összehozni. Fókusztáv, minden adott, fölépakolod a scannert megfelelő teljesítményű tükörrel, oszt kész a gravírozó. Ha a scanner okoz problémát, én beüzemelem neked, ha sokallod az árát, van a fiókban vagy 10 darabhoz anyagom, csak össze kell rakni. Elektronikája nem egy nagy durranás, ez a téma mint minden más a lézertechnikában, mesterségesen van túllihegve, hogy lehessen vele kaszálni.
Pont erre várok szakembert, hogy most akkor össze lehet-e rakni márkás Theta lencsét , fiber lézerforrást, stb.. különböző típusokból, hogy valami megfizethető minőséget kapjak. (min. a kínait, kicsit nagyobb munkaterülettel) Senki nem ért a FIBER lézerekhez? Nem néz ki űrtechnikának, a kicsi kínai 1M Ft-ért is árul ilyet, csak túl kicsi munkaterületű,(110mmX110mm) de már az is 6-8m/s sebességgel gravíroz, és 20W-os.
hegesztés is ha szines volt akkor oxidácio került bele vagyis rossz lett a jo varat fényes titán szinü volt az volt a megfelelö minöségü varat.... egyszer kiprobálom! legtöbb huladékbol test ékszereket csináltam karközöt is melegen huztam formára szép szines volt az is de nem lágyult ki soha a sárga álapotu hevitéstol sem... A plazma vágás az nagyon keményé tete mert ezel darabolták xxx vastagság után!
egy kis darabot megmelegítesz, ha van kézi gázégővel, és ahogy melegszik úgy változik a színe vagy egy tálka két kanál só, víz, most hogy melyik a pozitív és negatív hirtelen pasz, de próba, legalább 20-30V al kezd akkor rögtön látszik hogy szineződik
ez nem megmarja, hanem az oxid réteget növeli, mindkettő, a melegítés és az anodizálás is hajrá, tegyél majd fel fotót, hogy sikerült
Hát csak sima titán van ithon (leset huladék paksra készült höcserélök anyaga) az nem jó? De ezt nem nagyon ál szoba semi maró anyagal sem h2o2+60%hcl keverékel sem pedig ez már 18 aranyt is jelöli...
ilyen nagy üzlet a jelölés hogy ennyit bele áldozná? Ha a hadwer megvan csak össze csavarozod itt már hadra fogható alkatrészekböl épitkezöl nem ilik kisérletezni lencse meg hasonlo beválik vagy sem kész részegységel amit felraksz egy gépvázra és hagy szoljon!
Ez már nem az az olcsó kínai, 10-28ezer USD+vám+szállítás+áfa áron van. 140mmX140mm munkaterület, 30W fiber. IPG fiber lézer Van itt szakember, aki összerak nekem valami hasonlót? (olcsóbban persze)
hát de legyártható fogod a titán alut, rákötöd az egyenáramot, és belelógatod sós vízbe, amibe a másik vége van az egyenáramnak, ha jól rémlik valami 20V tól 80V ig változik folyamatosan a színe ha kimaszkolod akkor már is megvan az ábrád....
de ha van lézer, akkor elvileg, ahogy a videón is volt, besugárzott teljesítménytől függ a színe, tehát, elviekben, ha egy szürkeárnyalatos fényképet ilyenre gravírozol akkor annak színesnek kell lennie, na nem olyan színű lesz mint a kép lenne eredetileg, hanem besugárzott teljesítménytől függően...
még pár hét és kipróbálom... épp folyamatban van a gépem elkészítése...