És még valami, a lineáris vezeték 1 darabból van, ahogy látom a fogaslécből a legnagyobb 2m , legalább is cncdrive-nél, poewrbelt-nél van 3m hosszú is, de még mindig lemarad fél méterrel a kívánthoz képest...
Lineáris vezetés kiváná ugyanezt ha végig alátámasztot azt mire teszed fel ? Volt itt aki mestere volt a Léces gépek épitésébbe Kulcsár Zoltán de ö már nem jár fel ide....
felejd el a lánckereket pontos átételezéshez még (elöfeszitó csavart fogaskerékel is)... De viszont fogasléces megoldásal dinamikus és pontos átételezést tudsz elérni még cnc megmunkáláshoz is ...(nem nyomtató/lézer) igénybevátelre gondolok...
"... mi a fenét is magyarázok neked aki egységugrik egyet és minden meg van oldva"
Ne légy már ennyire minősíthetetlen stílusú, mert ezt a negyedik pontot nem is írtam a 12866-ban.
Mint kiderült, hatalmas tévedésed van, jobb ha ezek után csöndben maradsz, és elgondolkozol a viselkedéseden, és megtanulod, megérted a lánchajtás valós műszaki alapjait.
Rossz iskola tanárod lehetett, mert ez csak egy virtulális áttétel, ami ingadozik a valóságban lánchajtásnál. Téged azért nem zavar valószínűleg, mert mint sokan sajnos, már hozzászoktál a virtuális, alternatív, felületes valósághoz, amit a mai "modern", csicsa képernyők hazugságaik kapcsán ontanak ránk éjjel-nappal (tisztelet a kevés kivételnek).
Csak végtelen fogszámú lánckerék esetében lenne állandó az áttétel, de mint tudjuk, végtelen fogszámmal nehéz valós, gyakorlati lánckereket legyártani. Az meg hogy hol kezdődik a műszaki gyakorlati szempontból elhanyagolható alaphiba (ami még akkor se lesz NULLA), az idetartozó hajtás képletekből és az alkalmazás pozícióhiba követleményeiből állapítható csak meg egyértelműen.
Ha 1:1 az áttételaránya, és elég nagy fogszámmal kalkulálunk, akkor is jelentkezik ez a jelenség? Gondolok itt olyasmire mint mechanikus másológépek (pantográf) és hasonló szerkezetekre, amennyit mozdul az egyik tengely annyira követi a másik, itt a lánc a közvetítő a motor fordul valamennyit, azt a lánc követi, húzza-tolja a másik kereket.
Viszont ha "elméleti síkon van valóban minimális áttétel változás", akkor a gyakorlatban de pláne van. Mindig az elmélet a döntő, a gyakorlat csak következik az elméletből.
Az pedig hogy Neked mi a minimális, relatív és túl általános dolog a műszaki életben, érdemes azt pontosan kiszámolni. Meglepődsz majd, nem is olyan minimális az a fogszám függvényében.
Természetesen még a feszítő keréknek is fogaskeréknek kell lennie, hogy ne ugráljon a feszítés sem.. "Sokszög" nem egy felületén fekszik fel egyszerre, egyébként valóban, ha csak pár fogon érintkezne a lánccal a kerék, zötyögne az egész, de nem egy finommechanikát láttam már lánccal megoldva, pengésig feszítve is évekig teszik a dolgukat ...
Az attetel valtozast szerintem ugy erti, hogy nem tokeletesen gordul le a lanc a kerekrol, mivel merev. Ha oldalrol megnezed, akkor kullamzik is. Mondjuk en nem attetel valtozasnak mondanam, mert azt a fogszam adja meg, hanem inkabb luktetesnek neveznem. Persze lehet helytelenul
Elméleti síkon van valóban minimális áttétel változás, mivel a lánckerék fogszám általában alacsony, így sokszögön és nem kerek felületen lépked a lánc. Ez a hullámzás csökken a fogszám növelésével, és minél kisebb láncosztással.
Ha megnyugtat én téged tartalak komolytalan manusnak még hogy változó áttétel??!! honnan szedted? igen tudom biztos ültél a bringádon és váltottál és ebből az jött le hogy változó áttétel :D na rólad ennyit részemről...
Én inkább sírnék a helyedben, nem röhögnék, ugyanis: 1. Megnyilvánulásod alapján nem tudsz semmi komolyat a lánchajtások elméletéről. 2. Magabiztos vagy a tudatlanságodra. 3. Még gyúnyolódni is próbálsz.
Sok ez így együtt, de elkönyvellek azon pár "fő hangadó" sorába, akik ezt csinálják itt évek óta, amikor szembesülnek a Robsy által ismertetett kőkemény valósággal, műszaki tényekkel.
Gondoltam én is a fogaslécre, de egyenlőre nem az van első helyen, túlságosan nagy pontossággal kellene feltenni mind a fogaslécet, és a vele párhuzamos sínt , ezt jelenleg nem tudom garantálni, mivel nem köszörült felületeken lesz...
egyébként meg mivel úgy is kell áttétel, direktben nem fogja hajtania motor a láncot ( ha lánc lesz), hanem csak a tengelyt ami a láncot tekeri, arra is azt gondoltam, vagy is másolom más ötletét, hogy felül átkötöm egy csővel a két oldalt, nehogy elmásszon egymástól, és még így is két motor fogja hajtani, így meg lesz a kellő erő a gyorsuláshoz is...
remélem rövidesen már a képeket nyomathatom hogy áll, mert egyenlőre még csak a csövet nézegethetem
Meglepődtél? Írtam már párszor, ezen a fórumon nem kérdezni kell, hanem kijelenteni, lehetőleg olyat aminek köze nincs a valósághoz. Az okoskodók kioktatásából aztán ki lehet szűrni a hasznos információkat.
Hát köszönöm a válaszokat! Ez a fórum mit sem változott. Tipikusan magyar!
Lehet másnak hasznos lehet... A gravírozásra a megoldás:
giltam | 15
2017-10-12 21:20:36
[12851]
Sziasztok.
Most vettem K40 gépet Amazon-ról. Gondoltam leírom az első tapasztalatomat. Első vásárlás Németországból. A gép laser csöve megsérült Így vissza a feladónak. (az eladó csak gépet árult) Nem akartam még egyszer ugyan abba a hibába esni.
Utána kerestem egy olyan eladót aki csövet is árul. Mert ha újra megsérül akkor, tudjon küldeni csere laser csövet. Megjött a gép. Első bekapcsolás után 3mm rétegelt lemezt vágtam. (10mm/s sebességgel vágom a 3mm-es rétegeltet, 9mA) Mindenféle tükör beállítás nélkül alap géppel! Sokfélét lehet olvasni hogy alap gép nem tud ilyent. Ezért még szállítás közben rendeltem. Komoly lencsét (18mm ZnSe Focus lens )meg levegőfúvókat.(lightobject.com ról) Még nem érkezett meg, de kíváncsi vagyok mennyit segít majd.
Amit viszont nem tudok, hogy hogyan lássam el levegővel a gépet. Szobába szettném használni és nem szeretnék hangos kompresszort. Láttam már olyat aki paintball tartályt használja. Persze ez kicsit nehézkes a töltés. Vagy amit sokan használnak az akvárium kompresszor. Ilyennel van valakinek tapasztalata?
Másik kérdésem. Minden vágást megismétel a gép. Ezt hol lehet kikapcsolni az ismétlést? CorelLASER-t használok?
Illetve milyen megoldást lehet kulcstartót elkészíteni? Hogy a gravírozás és a vágás megfelelő sorrendben történjen. Olvastam hogy lehet rétegeket használni vagy színezni a különböző műveleteket. pl piros a vágás kék a gravírozás. De nem tudom hogy meg ez gyakorlatban.
Köszönöm a válaszokat
Törölt felhasználó
2017-10-12 19:23:58
[12850]
Hát hasonlo veszet találmány még a C-Mount tokozás is..
A hajam égnek állt, mikor láttam ezt a "kínai modult". Tok/sapka nélküli pucér chip... Az optikát "feszítő" rugó, lötyögősen karicstol a kapszulában, tized milliméterekre a chip kivezetései mellett.
A NUBM08 gyárilag gömblencsével van szerelve, ezt vedd figyelembe! Sokan leszedik a fedelet, hogy használhassák, aztán csodálkoznak, hogy néhány hét alatt gyengül, elhalálozik. Más fórumokat olvasva, állítólag sajnos már néhány kínai modulban is előfordul. Vákuum, vagy védőgáz van benne, nem tudom, de az biztos, hogy ha belül a dióda levegővel érintkezik, rövid idő alatt tönkre megy.
Van nekem egy 10-20w körüli (mérete alapján) szilárdtest lézerem, ND:YAG. Nem volna hozzá valakinek tápegysége villanófényhez? Vagy leírás, hogy hogyan lehet nekiállni egy ilyen táp építésének?
köszi
Törölt felhasználó
2017-10-10 13:09:51
[12845]
néz átt az arduinos topicba.... arduinora van több alternativa is lézerhez... de van mach3 alá is valami laseres plugin...