Mondjuk ebből a szempontból szégyen a programnak, hogy pl a cncusb kínai sw tud magyarul:) Meg még jó pár nyelven... Kár hogy ilyen képre feliratos program lett, ha lenne nyelvi fájlja biztos lefordította volna már valaki. Persze ettől lehet jó, sőt!
kushidó1 | 930
2017-07-11 06:29:51
[4083]
Üdv Mindenkinek, aki egyetértett és annak is aki nem. közel 70 éves vagyok kicsit játszadoznék egy egészen pici cnc masinával. Sajnos nem tudok angolul és bár az ember holtig tanul, feltethetően nem is fogok megtanulni. Annál is inkább mivel nem igen van rá ingerenciám. Jó lett volna az ismert nyelven ( magyar) megismerni egy számomra teljesen uj világot, ráadásul még "drehás" multam sincs. Csak ugy önszorgalombol, talán kiváncsiságbol vettem ezt azt - többek között esztergagépet és ezt a kis kombinált cnc,- t. Esztergálni még most sem tudok, de megtanultam gönbölyíieni, -talán.De mindegy majd probálgatom. Mégegyszer köszönöm, hogy időt szakitottatok rám.
Nincs mit beépíteni a programba, csak a képeket kell átrajzolni. (A szövegek jelentős része képen van.) Van ezen kívül egy képernyő leíró, abban van még pár mondat. A képek a letölthető programban benne vannak, bárki nekifoghat, akár csapatostul is.
Meg lehetne csinálni, hogy felrakni a fordítandó szöveget valami közöl oldalra Google Drive, vagy akármi és aki akarna benne böngészve odarná a fordítást, aztán ha megvan meg beépíthető a programba. Persze úgy kéne, hogy valaki le ne törölje benne a fordítottakat .. csak hozzáírni lehessen, meg a saját beírását törölheti esetleg, javíthatja.
Vannak olyan felhasználók is mint én! 55 év felettiek,drehások akik inkább forgácsolni tudnak, mint angolul! De ne kelljen már szótározni egy magyar fejlesztésű programnál! Micsoda blamázs,ez Balázs!...
A Wrikrys-nél csak kiválasztom a jazik-ot ...és milyen jó!!!
Ugyanebben a topikban kb. évente előjön ugyanez a kérdés. A válasz is ugyanaz: minden porcikája szerkeszthető (illetve átrajzolható) a programnak. Aki igényli, lefordíthatja.
Viccet félretéve, nagyon kevesen keresik a magyar nyelvű felületet. Leginkább azért, mert egyrészt már szinte mindenki megszokta az angol nyelvűt, másrészt azért, mert a neten fellelhető dokumentációk és cikkek igen komoly hányada angol nyelvű. Aztán meg lehet keresgetni, hogy mi micsoda.
Gondolom, nem véletlen, hogy még senki nem fordította le: 358db kép van a megfelelő mappában, ezek közül van bőven feliratos, amit fordítani kéne. Plusz a képernyő leíró. Én biztos nem fognék hozzá...
Ezt a progit magyarok írják, fejlesztik. Elsősorban külföldiek számára. Más programmal is találkoztam amelyiknél ugyanez a helyzet. Akkor lepődtem meg, amikor a magyar fejlesztő, tulajdonos magyarul válaszolt, és elmondta, hogy is van a dolog.
Köszönöm a választ, nincs magyarul elérhető cnc progi? illetve G- kódra generáló program?. HA van ilyen kérlek írjátok már meg asz elérhetőségét és a nevét. Ez az UCCNC program a nevéböl itélve van valami magyar vonatkozása? vagy csak érdekes egybeesés a betöltéskor megjelenő POLGÁRDI név?.
kaqkk007 | 1564
2017-07-09 19:29:59
[4072]
Nem ,de a képernyő testre szabható akár teljesen új is készíthető .
- Koordináták, offszetek és egyebek mentése kilépéskor. Az előző verzióban nem kerültek mentésre kilépéskor, javítva - Bizonyos körülmények között az M10/M11 nem kapcsolta a kimenetet, javítva - G86 fúróciklus kapott egy H paramétert, amivel választani lehet a gyors vagy programozott sebességű kiemelés között - Softlimit probléma: ha az előellenőrzés ki volt kapcsolva, de a softlimit engedélyezve volt, akkor a tengelyek nem megfelelően álltak meg g-kódból vezérelve. Javítva - Új: Getrotate függvény makróban és plugin-ban
dezsoe | 2934
2017-07-08 11:50:53
[4064]
Ha már minden megjegyzés nélkül kilököd ide a linket immár nem először, akkor legalább ne a letöltésre, hanem az eredeti cikkre mutasson. Ebből az idelökött linkből nem derül ki például az az apróság, hogy ez nem egy hivatalos, hanem egy teszt verzió. Az sem derül ki, hogy mi változott. Itt is megjelenik mostmár minden teszt verzió, csak legfeljebb pár óra késéssel.
Proci elég jól meg volt terhelve, pedig semmi programot nem futtatam a hátérben. A régebbi verzióval ma is szépen ment kb másfél órát is egyhuzamban. Ez az X akták.
Sziasztok! A 2039-es verzióval valaki már járt úgy, hogy hosszabb g kód futtatása közben gondol egyet, és megáll egyhelyben? Kb 1perc elteltével megy tovább. Ezt többször is megcsinálta. Régebbi verziókkal nem volt ilyen gondom. Szerintem nem a pc alkotja, de ki tudja. Ilyenkor a kis ablakból nem is engedi felnyitni a progit.
exup | 639
2017-06-24 15:57:12
[4049]
Elküldtem mindkettőtöknek. Amúgy valóban a profile file-ban van valami "hiba". A gyári Plasma és original UCCNC profile file kapcsolja a lézert. Azért örülnék, ha kiderülne mit állítottam be rosszul.
Kipróbáltam én is, és nálam működik. Alábbi képen az UC100 kimenő jeleit látod logikai analizátorral felvéve. Én az első G-kódot futtattam, aminél nálad előjön. El tudod nekem küldeni a profil fájlodat, mert lehet csak bizonyos beállításnál jön elő.
Csak kíváncsiságból, meg hátha előrébb viszi a hiba megtalálását, írj már be a Z-nek nagyobb elmozdulást, legalább akkorát amekkorát a motortuning szerint ténylegesen tud mozdulni a motor.