Kipróbáltam én is, és nálam működik. Alábbi képen az UC100 kimenő jeleit látod logikai analizátorral felvéve. Én az első G-kódot futtattam, aminél nálad előjön. El tudod nekem küldeni a profil fájlodat, mert lehet csak bizonyos beállításnál jön elő.
Csak kíváncsiságból, meg hátha előrébb viszi a hiba megtalálását, írj már be a Z-nek nagyobb elmozdulást, legalább akkorát amekkorát a motortuning szerint ténylegesen tud mozdulni a motor.
Régi vezérlőn még valóban azzal kapcsoltam , de most más oka van. Ha nem adok meg Z mélységet, akkor a CamBam nem teszi oda a post processz M10 és M11 parancsot. Mivel effektív nincs vágás. Hisz a mozgási z és a vágasi z is azonos. De a lényeg akkor az, hogy Balázsék remélem rálesnek, mert kapcsolnia kéne a lézernek.
Sziasztok. Lenne egy észrevételem, de nem tudom a hiba miért van. Akinek van lézere és esetleg tud futtatni Mach3-at az megnézhetné ott jó-e a g-kód. Generálok Cam Bam programmal egy lézeres G-kódot, post processzként betesz M10 és M11 utasításokat. De az uccnc nem gyújtja be a lézert. Meg is találtam miért, csak nem tudom ez normális vagy sem. A hiba az F sebesség megadás miatt van. Mutatom a három példát. Elsőben nem gyújt be.
UCCNC 1.2040-es tesztverzióját feltelepítettem, referenciára álláskor rajta marad a kapcsolón nem áll le róla!!! Mit kell rajta beállítani?
dezsoe | 2934
2017-06-22 21:18:03
[4023]
Szia!
Egyrészt örülök, hogy azóta nem vacakol. Nem tudom, mi lehetett, tegnap több mint egy óráig próbáltam előhozni a hibát, de se UC100, se UC400 nem csinálta.
Másrészt a #3994-ben kissé elkapkodtam a választ, láthatóan régen néztem a laser plugint legutóbb. Akkor még a csúszkák 0-100%-ig mozogtak. Úgyhogy passzolom a kérdést.
Szia! Tegnap próbáltam előhozni a hibát. Én mindig a grayscale üzemmódot használom. 1 bites kép égetésnél is. És nem sikerült előhoznom a hibát. Lehet valami első telepítés utáni nyűg volt csak. Akkor most már csak Balázsék kis segítsége kellene, hogy meg bírjam érteni, hogyan is funkcionál az a két csúszka grayscale üzemmód mellett.
Szia. Este megpróbálom újra előhozni a hibát. Uc100-am van. Sima jpeg kép volt. Csináltam egy próba égetést. Végzett, utána indítottam élesben. Lasert bekapcsolta fehér részen, és xsak folyamatosan fekete csíkokat égetett kikapcsolás nélkül. Uccnc újraindításával megszünt a hiba. Azóta nem próbáltam. Eégebben volt ilyen gond egyik verziónál. De lehet csak egyszeri hiba volt.
Egyelőre nem sikerült előidézni a hibát. Légy szíves részletesen írd le, hogy a plugin pontosan milyen beállítással fut, kb. milyen képre jellemző, hogy hibázik (esetleg küldd a képet is). Kéne még, hogy melyik vezérlőt használod, és csatold, légy szíves, a profil file-od is, hátha azzal van valami probléma.
Az 1.2040-es verzióban a Save settings-ben benne maradt egy durva hiba, ami miatt a profil beállításokat hajlamos volt tönkretenni, ezért tűnt el a letöltés. Aki letöltötte, az se használja, majd lesz javítás hamarosan. Eredeti hír.
Lefutott egy kép égetés. Újra akartam indítani, és utána folyamatosan égetett csak, nem kapcsolgatott ki. Csak a program újra indítása szüntette meg. Kép betöltés után is ezt csinálta.
- A telepítő szól, ha a .NET Framework 2.0 nincs telepítve - A Plugininterface-ből hiányzott a .Codelist, javítva - A Plugininterface-ből hiányzott az .Addled új változata, amelyik tartalmazza a blinktype paramétert, javítva - Új: G84 menetfúró ciklus - Új: G85 fúróciklus, kiemelés előtolással - Új: G86 fúróciklus gyorsjárati kiemeléssel, megállított főorsóval - Új: G89 fúróciklus várakozással és kiemelés előtolással - Kilépéskor Reset funkció hívása, így nincs késleltetés a charge pump kikapcsolásában - Ha a G02/G03 ívet megállítottuk Stop-pal vagy Feed hold-dal az ív legvégén, akkor újraindításkor előfordult, hogy egy teljes kört jelentett az aktuális kódsor, mivel a kezdő- és végpont megegyezett. Ezt kiküszöbölendő, az aktuális sor mutató eggyel előrébb lép, ha az ív legvégén állítjuk meg. - A makró paraméterek megmaradtak MDI hívás után, így ha utána gombnyomásra indult egy következő makró, az megkapta ezeket a paramétereket. Javítva - A C# és VB példa plugin-ba (Example mappa) bekerült a Cyclestart_event, amit a program tartalmazott, de a példákból hiányzott. - A beállítások mentése (Save settings) működése megváltozott. Eddig a változók egyesével kerültek írásra, ami lassú volt, különösen lassú háttértár és/vagy antivírus program esetén. Mostantól a memóriában elkészül a file és egyben íródik ki, így felgyorsul a beállítások mentése is és kilépéskor az offszetek és egyebek letárolása is.
Pabló | 1615
2017-06-19 21:32:31
[4008]
Szia Balázs. Azt észrevettétek, hogy a 1.2039 verziónál ha laser pluhin félbe ban szakítva, utána folyamatosan éget következő indításnál? Valamelyik verziónál már volt ilyen hiba.
Pabló | 1615
2017-06-18 19:28:44
[4007]
Igen az lenne a jó, ha alapból nem bántaná. Újrahuzáshoz úgyis uninstalál az ember.
Hogy érted hogy a "nyelv nem ismerete"? A telepítő tud Magyarul, Angolul, Franciául és Németül. Valamelyik nyelvet csak beszéli a user?!
A túl sok visszakérdezéstől tapasztalataink alapján az átlag felhasználó a falra mászik. Szóval nem nagyon szeretnénk mindent állandóan visszakérdeztetni, mert az fárasztja a felhasználókat.
Akkor megvan oldva. Ha, alapból nincs bent a pipa, akkor a nyelv nem ismerete, és az emberi mulasztás (majdnem mást írtam) ami okozhat problémát. Tull sok mindent nem lehet tenni. Max ha benn a pipa, még egyszer kérhetne megerősítést, hogy biztos felül akarod írni? Köszönöm a választ.
Az UCCNC rákérdez, hogy felül akarod-e írni az alapértelmezett default és plazma profilt. Csak akkor írja felül a profilokat, ha a telepítésnél ez az opció ki van pipálva, egyébként békén hagyja. Szóval teljes mértékben a felhasználó dönti el, hogy felül akarja-e írni a profilt vagy sem.
Több olyan programmal is találkoztam, ami frissítéskor, újratelepítéskor automatikusan készít mentést. Csak azután kezdi el a fájlok cseréjét. A végén visszaolvassa a mentést. Valami hasonló megoldás sokaknak segítene. Gondolom sok meló megoldani azért nincs így.
Pabló | 1615
2017-06-18 12:56:38
[4001]
Már az megtörtént, de azért ezt jó lenne telepítésnél kiküszöbölni, vagy jobban láthatóvá tenni mivel is jár.
Okés akkor azt telepítem. Köszi. Ez a nagy kapkodás eredménye sajnos. Annyi vígaszom van, hogy volt egy forgató mentésem is, port pin beállítások abban meg vannak. Így csak a lépéseket kell újra kitalálnom. Ott még bordásszíj hajtásom volt.