Szervusztok! Keresek valakit, aki jól ismeri az autolisp nyelvet. Segítség kellene, mert a megírt programsorban nem találom a hibát. Talán a nálamnál többet tudó, gyakorlott programozó észre veszi mit szúrtam el.
Köszönöm a segítséget.
TBS-TEAM | 2802
2021-05-27 09:42:56
[47086]
Bordás kereket kell rakni a szíj bordás oldalához még ha megvezetés is, csak így biztosítható a kellő előfeszítés és a megfelelő élettartam.
Előzmény: Szalai György, 2021-05-27 07:44:56 [47083]
Nekem így működnek a SmarStepper-ek. Kivezettem a step, dir és en jeleket és optocsatolót hajtanak meg.
Előzmény: Szalai György, 2021-05-27 07:03:46 [47081]
Szalai György | 9490
2021-05-27 07:44:56
[47083]
Hosszú, poliuretán anyagú HTD 5M profilú szíjat kéne vezetnem több irányváltoztatáson keresztül, de nem minden irányváltozásnál hajt, hanem van ahol csak megvezetve van a szíj. Ahol a szíj fogoldalon változtat irányt, de nem kell hajtania, oda tehetek-e fogatlan vezetőgörgőt? Menyire eretnek gondolat ez? Tönkreteszi a szíj fogait a sima felületű vezetőgörgő?
jani300 | 12257
2021-05-27 07:03:51
[47082]
Kis szerencse nem árt . Sima egyenes betonon szerintem sem fog megindulni . De ugye én nem értek semmihez , de a rohadék multikár sofőr egyedül lelökte a lemez platóról az E1N emet szerintem akkor repedt meg a keresztszán felső fele . Él még a görény , de remélem fognak az átkaim .
Egy kérdésem lett, a tisztelt 3D nyomtató építők táborához.
3D nyomtató Controller Board-nak a Stepper Motor Driver felé menő Step és Dir csatlakozójáról, (kiszerelt motormeghajtó esetén) meghajtható-e egy-egy optocsatoló Led-es bemenete, hogy ezen keresztül más motormeghajtót működtessek róla? Vagy az nem tud kiszolgálni közvetlenül ekkora terhelő áramot, hiszen a Stepper Motor Driver bemenetei csak mikroamper nagyságrendű áramot igényelnek.
Hátha megosztja valaki a választ.
RJancsi | 5809
2021-05-27 06:38:31
[47080]
"Te az I gerenda alsó felén görgetsz egyik végén befogott féltengelyeken. Nyilván kiszámoltad, hogy az úgy jó."
Méretezte a nyavalya. De jó műszaki hasraütéssel megsaccoltam, hogy a meleg hengerelt 100-as "I" acél kb. 1,8 m hosszon el fogja bírni azt a legfeljebb 40 kg-ot amire nekem kell. A futómacska gyári, 4 db kb. 16 mm-es behegesztett csapon van csapágyazva. A műbizonylat szerint 500 kg-ot bír. Talán az sem fog leszakadni. Nekem is mind a 4 kerék önbeálló. Elég kicsik (100 mm-es), de kövezett padlón mozog és a fugákon simán átmegy, alig döccen. A piros szín tényleg a figyelem felkeltést szolgálja. Azóta kapott (teljesen feleslegesen mert csak én használom) matrickat: "lengő teher", "fejvédő és munkavédelmi bakancs kötelező".
Előzmény: Szalai György, 2021-05-26 20:55:24 [47069]
remrendes | 4152
2021-05-27 06:37:02
[47079]
Nálam még egyszer sem csúszott meg, pedig néhány kilómétert békáztam már 2t körüli gépeket.
Szerintem ebben (is) igazad van . Az előzményeket ismerve viszont az a kötél azért lehetett mert egy lejtőn húzták fel a gépet a terepszintre ,és ott biztosíthatott lecsúszás ellen . A békázást azért nem nagyon szeretem ,túl keskeny felfekvő felületet ad . Kisebb gépeknél ,mint ez is , a géptalpnál szélesebb két kerékkel ellátott acélgerenda profilt szoktam a géptalp rögzítő csavarjaira csavarozni és akkor nem "billenik". A kis haránt gyalumat vontatókötéllel húztam így át párszáz méterről az aszfalton , elől két kerék ,hátul simán csúszott Ha négy kerék van akkor ugye még ezt a néhány száz kilót sem biztos hogy meglehet állítani egy lejtőn ha elszabadul .
Az a laza "biztonsági kötél", csak hamis biztonságérzetet ad. Ha az a többtonnás vas megindul a vason, biztos nem fogja meg. Én inkább a fém a fémen csúszás elkerülésére két deszkát, vagy egy raklapot tettem volna alá.
Előzmény: Szalai György, 2021-05-26 21:33:16 [47072]
Szalai György | 9490
2021-05-26 21:33:16
[47072]
Ez a láb szintezhetőség nekem is jól jött volna itt a füvön. Nem gondoltam rá, téglával kellett megoldanom. Van olyan két zártszelvény méret, ami illeszkedik egymásba?
Az indexről nyúltam , az a mentségem hogy nagyon tetszik . Van valami tényleg hirtelen sajátom is ,de azt inkább nem reklámoznám .
Szalai György | 9490
2021-05-26 20:55:24
[47069]
Király. A tiéd láthatóan más célra lett tervezve más körülmények közé, de abban nyilván egyezik az enyémmel, hogy a lehető legjobb, arra, amire kell. Én a ciszterna tisztítás után hobby CNC megmunkáló keretet építek majd az enyémmel, nehéz öntöttvasakból. Nálad láthatóan nem volt szempont a helyszűke miatt szálra szerelt tárolhatóság. Nálam minden keréknek elfordulósnak kell lennie a szűk helyen manőverezhetőség okán. (3x6m) Én sem akartam méregdrága egész szálat venni a vastelepen, inkább kerestem 3m körüli szabványtalan bontott 130-ast a Jófogáson. Te az I gerenda alsó felén görgetsz egyik végén befogott féltengelyeken. Nyilván kiszámoltad, hogy az úgy jó. Én meg a felső lapját terhelem, mert igy mindkét végén befogott tengelyekre terhelhetek. Nem tudom kiszámolni, de két huszas tengely, így megbízok benne. A láncos emelőm ötszáz kilóra van méretezve, annyit sem fogok emelni, de a szerkezet szerintem bőven elviseli. A színe nálad teljesen piros, gondolom a figyelem felkeltés miatt. Nekem is ez volt a célom a pirossal, de lefelé maradtam a számomra megnyugtató almazöldnél. Gondolkodtam én is a korszerű villanyemelőn, de a láncos már megvolt, jól teszi a dolgát és nem gagyi villanyost csak jelentős pénzért kapni. Szóval ez lett a vége, most van egy lyenem.
Tényleg nem dolgoztam ma . De majd ha holnaptól hasonló "csigasorokat" árulnak biznic topikban , a Te lelked rajta A "heng" csigásra próbáltam rákeresni de úgy tűnik nem ismeri a net . A bolt minősíti magát ,ahhoz nincs mit hozzáfűznöm . Egyébként az egyik szakmám valami légvezetékes telefon valami (BM HŐR elvileg igazolná ,ha még lenne) . Ott nem volt lánc a csigasoron Szemet szúrt na
Nem szeretnélek űberelni, csak bemutatni az én darumat. Múlt évben sikerült elnyernem az M4 autópálya (Berettyóújfalu-Ártánd) pályabetonjának a vizsgálatából egy jelentős részt. A bazaltbetonból 15x15x60 cm-es gerendákat öntenek amit hajlítással kell eltörni. Egy-egy gerenda kb. 33-35 kg. Épp elég alkalmanként 20-25 gerendát az építkezésen bepakolni a kocsiba, a laborba meg kipakolni. De a vizsgálatig víz alatt kell tárolni, így minden gerendát 6 alkalommal kellett megemelnem (kocsiba be, kocsiból ki, vízbe be, vízből ki, törőgépbe be, törőgépből ki. Hogy legalább a laborban nem kelljen emelgetni, összetákoltam ezt a darut. Az "I" gerenda Kidwick olvtárs érdeme ő guberálta nekem a MÉH telepen (nem volt kedvem egy 6 méteres szálat megvenni). A kerekek LoneWolf-tól származnak. Az oszlopok és a talp 100x100x3 mm-es zártszelvények, a csörlő és a haladómű (futómacsek) "bóti". 250 kg-ot tud emelni, így elég alacsony a kihasználtsága. Itt egy rövid videó a működéséről. A gerenda fogó "csipesz" a saját találmányom. video
Előzmény: Szalai György, 2021-05-26 15:25:38 [47059]
Faca lett, az összefogókkal meg...még facább lesz. Csak egy apró észrevétel... Az öreg csigasorra is kereshetnél valami "fiatalító" föstéket, így valahogy...nem passzol a régi bútor az új lakásba.
Előzmény: Szalai György, 2021-05-26 15:36:06 [47061]
Rabb Ferenc | 4360
2021-05-26 15:43:30
[47062]
Előzmény: Szalai György, 2021-05-26 15:36:06 [47061]
Szalai György | 9490
2021-05-26 15:36:06
[47061]
Igazad van, lesznek is összefogók, egész lent a kerekek fölött, egy-egy M12 csavarral rögzítve. Még nem készültek el.
Előzmény: Rabb Ferenc, 2021-05-26 15:33:27 [47060]
Rabb Ferenc | 4360
2021-05-26 15:33:27
[47060]
Lehet, hogy célszerű lenne a lábaiból "igazi A" betűt" csinálni még mielőtt a kerekekkel spárgázik egy nagyot. Most a súrlódás megfogta, de a sima betonon nehogy meglepi legyen...
Előzmény: Szalai György, 2021-05-26 15:25:38 [47059]
Szalai György | 9490
2021-05-26 15:25:38
[47059]
Ez lett a darum. Most volt az első emelése. Dolgozik rendesen. Való még rá négy darab SKF TT-130 kerék, de az csak a műhely betonon lesz hatékony, füvön csak baj lenne vele.
Előzmény: Szalai György, 2021-04-05 12:21:57 [46742]
Tudom, hogy számodra ez elképzelhetetlen, de azért mert a sajátom, nem működött jól, és ezért a saját szabadidőmből áldoztam a működésének a megértésére, kitakarítására, és a szükséges dolgok rendbetételére.Mielőtt indokolatlan sértegetsz embereket, azért átgondolhatnád a mondandódat. Zozo leírta a helyes választ.
Például a szennylehúzókat is cseréltem, mert igaz még működtek, de azért már ki voltak töredezve és ha már ottvoltam...
Egyébként 2 helyen van gyárilag kilyukasztva a szövet, az egyik helyen bele van oktojálva egy golyó. A másiknál pedig egy olyan 3-as körüli furat van, és itt van kicsit kifoszolva(és ez nemtetszik). Ha nem túl drága/nem kell négyzetméter szövetet megvenni, akkor cserélem, amúgy meg nem zaklatom, valószínüleg működik anélkül is.
Onnan is hanyagolható a szűrő, de azért jobb, ha bent van. Azt azért alálták ki oda, hogy a hengerből visszaáramló olajat megszűrje, a golyófészek védelmére. tehát hogy ne menjen kosz a golyó alá. Érdekes általában legtöbbször sérült ez az alkatrész, tehát nem látja be ezt a funkcióját. de lehet egyszerűen csinálni is ilyen kis szűrőt, én rozsdamentes szűrőanyagból szoktam csinálni,de egy békához azért nem állok neki
Igaz vagy 5-7 éve, de én egyik helyi szinesfém kereskedésben vettem rézszövetet, légszűrőhöz.
Köszi a FET-es tanácsokat, asszzem' megrendelem Kínából, ott láttam ugyanezt. Első nekifutásra a Farnell-nél sem találtam hasonlót. Amúgy egy töltésvezérlőben van.
Egy raklapemelő felújításában vagyok benne. A leengedő szelepén van egy finom szövésű rézszövet(gondolom szűrő funkcióval), ami megsérült(szerintem mikor szereltem megsérthettem, de ez mellékes). Honnan lehetne ilyen beszerezni? Vagy nagyon nagy bajt teszek vele, ha a sérült részt eldolgozom, de nem pótlom? Kb 20x40mm kellene belőle...
Kellene egy NCE3050K mosfet nekem, de a hazai boltokban nem találok. Mivel most egyebeket is a tme.eu/hu oldalról rendelek, kellene találnom valami helyettesítőt, de nem sikerült. Tudtok valami jó oldal, ahol ez idegbaj nélkül lehetséges?
Perisztaltikus szivattyút hajtok leptetővel, amolyan fárasztásos teszt, és most nem tudom leolvalni mennyit birt ki a cső... A beállítást leirnad pontosabban? Köszi