Az screen editorban amikor elmented a képernyőszettet, akkor végignézi hogy mely tab oldalak vannak kiválasztva és ezt menti el a screenset fájlba. Így lehet megoldani azt, hogy a kívánt tab oldalak jelenjenek meg induláskor. Nem akartunk ennek külön menüt/konfigurációt csinálni, így a legegyszerűbb szerintem a kezelése.
Igen, nagyon tetszik. Élesben még nem teszteltem, de ahogy időm engedi ki fogom próbálni. Gyakran kell furat-középre ráállni, amihez nagy segítség ez a program és egy elektromos 3d tapintó.
Örülök hogy tetszik és letöltötted. Nem tudom az UCCNC miért nem mindig a RUN képernyőn kezd, de sajnos így működik, mindig onnan kezd ahol utoljára bezártad a Screen editort. Majd legközelebb átírom a telepítési útmutatót a használati útmutatóban de a működést ez nem akadályozza.
p.s. I love Google translate and the Hungarian spell checker in Firefox...
Én kipróbáltam egy demo UCCNC-re feltelepíteni. Az a kérdésem, hogy normális az, hogy az UCCNC elindíása után nem a run képernyő jelenik meg, hanem a Configuration general settings. Persze jó így is, csak nem ez a megszokott...
Ne haragudjatok de most fedeztem fel egy hibát. Akik ezt használják azokat kérem hogy újra töltsék le és a M20040.txt makrót cseréljék ki mert az előzőben egy bogár van.
A hiba azt eredményezheti, hogy a szonda a munkadarabba ütközik, ha a munkadarab külső középpontját keresi az "X, Y Outer Ceter" gombbal nyomva. Nem hiszem hogy sokan használják ezt a gombot, de tisztában legyetek a problémával.
Az történik, hogy az Y irányba történő vizsgálatot követően a szonda Y középpontjára megy, és negatív X irányába mozdul el, de a mozgás csak a "Probing size" értékének csak a felére megy a szonda leengedésekor. Ezt az új makró korrigálja ezt a hibát.
Örülök, ha tudtam segíteni. Saját képernyő oldalt tudsz csinálni saját magad. Az UCCNC-ben van beépített képernyő szerkesztő. A Configuration\General settings\ Az Edit screen gommbal tudsz belépni a képernyő szerkesztő módba.
A gombokat, DRO-kat, LED-eket stb. át tudod méretezni, át tudod helyezni. Tudsz új alkatrészeket, tab oldalakat, gombokat, stb. felrakni a képernyőre.
Itt van egy példa a képernyő szinte teljes átalakítására: http://www.thecncwoodworker.com/2017.html
Illetve némi alapvető leírást találsz a képernyőszerkesztő kezeléséről az UCCNC leírásában.
Más: Nekem ezen a kis érintőképernyős kb A5 méretű tableten jól ment az UCCNC és seperc alatt úgy megszoktam, hogy később a másik gépen ami nem érintős ott is a képernyőt nyomkodtam. Forgácsra porra nem érzékeny, egy kis kihajtható konzolon elvan. Viszont a RUN képernyő helyett vagy mellett jó lenne egy lebutított RUN képernyő csak a nagyon fontos, de nagyméretű gombokkal, hogy a bütykös nagy ujjammal ne ötöt nyomjak egyszerre kisméretű képernyő esetén.
A belassulás oka az lehet, ha Windows 10 van a gépeden, hogy a Március óta kiadott Windows 10 frissítések OpenGL bug-okat tartalmaznak. Szóval ha Win 10-ed van, akkor a belassulás attól van, hogy a Windows frissítette magát a Windows update-en keresztül és letöltötte a bug-os update-eket.
A bug egyébként az integrált Intel HD grafikus kártyákat érintik. A HD 4000 és némely HD 5000 szériáról hallottunk eddig, hogy ezeken nem működik megfelelően az OpenGL grafikus gyorsítás a hibás update-ek telepítése után. Sajnos a Microsoft és az Intel Március óta sem oldotta meg ezt a problémát, pedig biztosan tudnak róla, mert nem csak az UCCNC-nek okozott ez gondot. Játékok és grafikus progik fórumain is lehet róla bőven olvasni.
Komoly erőfeszítések árán viszont nekünk sikerült megoldást találni, hogy ez a bug ne okozzon problémát az UCCNC-nek és teszt verzióba ki is lett adva olyan verzió, amiben ezt a problémát némi körüljárással orvosoltuk.
Javaslom próbáld meg letölteni és felrakni a legfrissebb teszt verziót, az már tartalmazza az említett kód változtatást, ami megoldást jelet erre a problémára: http://www.forum.cncdrive.com/viewtopic.php?f=2&t=240&start=40
Jó lesz ez, szerintem. Billentyűt, egeret vagy nem kell rákötni, hiszen azért van az érintős cucc, vagy lehet kapni bluetooth-os billentyű-egér kombót. Nekem mindenesetre tetszik.
Valamikor egy Lenovo Ideapad Mix 300 tabletra raktam az UCCNC-t ami külön egy rápattintható billentyűzettel birt. Azért erre hogy teszteljem az érintőképernyő hogyan s mint megyen. Ha a billentyűzet normál USb 2.0 jára raktam az UC 100-at akkor rendszeresen lepattintotta. Ez ugy-e idegesítő meló közben. Ha viszont az érintőképernyős tablet saját mikro USb jére raktam akkor jó volt......így emlékszem. Szerintem a billentyűzet egy USB portként van deffiniálva és néha a Win rákérdez valamit. De csak ezt én tippelem, lehet más a helyzet.
Tegnap meg ezt a fenti motyót előszedtem.....már vagy 1 éve nem használtam....és az UCCNC teljesen be volt lassulva, amit nem tudtam mire vélni mert a másik gépen meg rendesen futott.
Ez az USB HUB megoldás lehet mégsem tökéletes, az egér ki és bedugásakor is javarészt megszakad az UCCNC kapcsolata mert az USB porton keresgélés folyik. (nem tudom a külső tápellátás megoldaná-e, kiderült a tápcsatinak csak a helye van meg ezen a gagyi USB HUB-on )
De a lényeg, ha nincs baszogatva az USB port akkor stabil a kapcsolat az alap 100 ms-os buffer-rel is.
Azt még ki kellene próbálni, hogy a töltő micro USB ajzat teljes értékű-e mert akkor oda lehetne egy HUB-ot rakni a pendrive-nak.
Végszükségben maradhat akár a WiFi isa G-kód file-ok átvitelére.
látom futni fog rajta, viszont kérdés hogy a ~50% terhelésnél mennyire fog izzani a tablet, végül is nem ilyen kis számítási teljesítményre van optimalizálva, ezt ügye már több soron le leszögezték
Tesztelem a tabletet, de kérlek benneteket üzleti ügyeket ne írjatok ide, majd el jön anaank is az ideje és helye.
A config az alábbi: Egy 2.0-ás USB HUB benne egy USB Ethernet átalakító és egy egér. No meg persze az UC300ETH Nem találtam meg a HUB külső tápját, így a pendrive-ot még pluszba nem nagyon szereti feldugáskor.
Ilyen terheléseket mutat menet közben:
Sz.József | 3148
2017-10-09 09:32:24
[4418]
Ha jó tapasztalataid lesznek vele UCCNC ügyileg, akkor egyre benevezek... No persze az irányítószám is fontos tényező... Köszönöm.
Kettőnket is érdekel a dolog . Légy szíves folytasd ! Ha minden pozitív akkor jelezd,hogy mennyiért lehetne hozzá jutni ( addig is 2 foglalva ) .. Magán levél is megy ...