Köszönöm, valami ilyesmire gondoltam én is. A problémám csak annyi, hogy készen van a 3D modell a belső kimunkált részekkel kompletten. A próbanyomtatás során is minden a helyén van. Ezt most teljesen újra kellene kezdeni?
Én nagyon szívesen gyurmáznék a felületen, csak elkezdeni nem tudom. Teljesen úgy kell, mint a videón? Csinálni egy téglatestet és azt benyomkodni a határoló vonalakig, stb? Próbáltam úgy, de az nem lesz kézzel igazgatva teljesen pontos.
Valami módja biztosan van egy kész 3D modell felületét alakítani, de nem jövök rá a módjára. Azt nem hinném, hogy minden esetben újat kell kezdeni nulláról.
Úgy képzelem, hogy a modellre "terítünk egy hálót" és így berácsozva már alakítható.
Üdv! Van egy 3D modellem. Ennek a felületét szeretném kézbe illő, ergonómikus formájúra alakítani. Hol és hogyan kezdjek hozzá? Néztem videókat, de nem vagyok előrébb semmivel sem. Köszönöm.
Nagy Csaba | 149
2020-03-04 10:38:00
[1754]
megtaláltam keep tool down parancs köszönöm így már nem húzza fel a szerszámot. köszönöm
Segítsetek kérlek. Elkezdtem a gyakorlást a videók alapján a CAM programrészben és egy egyszerű henger marás feladatot tűztem ki magamnak. Hol tudom azt beállítani hogy minden kör végén ne húzza vissza a szerszámot hanem egyből lefele menjen, gondolom a linkin fül alatt van a baj. Most minden " sor " nál felmegy a retrac high ( 15 mm) ig feleslegesen. köszönöm szépen a segítséget.
Törölt felhasználó
2020-03-01 11:22:24
[1751]
Ahány ház, annyi szokás. Két teljesen egyformán jól használható dxf ritka, azonos alkatrész esetén különböző generátorokkal létrehozva. Így ha van gyorsabb módszered, azzal dolgozz, de azért a dolgaid a nagy adatfelhőbe felkerülnek, és ez sajnos nem gyorsítja a munkádat.
Lehet. De eddig nem volt ilyen jellegű probléma. Viszont, próbálgattam és a következőre jutottam (kissé béna vagyok a F360-hoz, csak egyszerű dolgokra használom). Ha a exportálom dxf-be, akkor a vázolt hiba van. Ha a sketch -> save as dxf menüvel csinálom, jó és gyors.
Sziasztok! Segítséget kérnék. F360-ban olyan hiba van, hogy ha egy rajzot dxf-be exportálok, akkor 1:10 méretaránnyal exportálja. Eddig 1:1 méretaránnyal történt(ez is kellene). Valamint iszonyatosan lassú a dxf export. Adott esetben több perc is lehet, pedig a rajzon csak 12 furat van egy lemezen. Az export a saját gépemre történik (SSD-re) Újra lett telepítve a win és a Fusion is, de nem lett jobb.
Valakinek van ötlete mitől lehet?
solid state | 3
2020-02-29 19:16:53
[1747]
Szia Csaba!
A Gábor oldaláról le tudtad szedni a fusion 360 at? Segítenél hogy kell. Köszönöm.
Az ős időkben ilyenkor megszakítottuk a 19-es méret segédvonalát. Nekem most is az lenne szimpatikusabb, mint a nyíl mellé beszuszakolni a "4" -es méretszámot. Az automatikus mérethálózat szerkesztő már nem foglalkozik ilyen esztétikai finomságokkal.
Például a 4-es szám kerüljön a mellette lévő vonal bal oldalára, a méretvonal legyen rövidebb ne keresztezzen. A méretezési hely maradjon ugyan ez, (minden más pont ilyen legyen).
Vannak korlátai a méretezésnek, de amiket írsz, azok mozgathatók. Tudod húzni, a méretszámra jobb klikkel tudsz menüt nyitni.... -vagy nem értem mire gondolsz. Konkrét példa segíthetne.
Nem erre gondoltam. Az alkatrészrajzon a méretezést szeretném másképpen, azért szeretném ha külön mozgatható a méretsegédvonal, a méretvonal, a méretszám.
Pedig egyszerű. Alt-ot nyomva tartva tudod kiválasztani a marni kívánt íveket. Illetve van még egy, kétszer rákattintasz az adott kontúrra/ívre, majd az open contour-t választod és utána a + jelet.
Egy alkatrész L-profilból. Minden rendben, már csak a jelölt lekerekítést akarom marni. Egyszerűen nem találom, hogyan tudom csak kizárólag ezt az ívet kontúrmarni.
Pár éve pedig csináltam hasonlót, de nem jövök rá hogyan.
Rabb Ferenc | 4359
2020-02-15 18:04:03
[1735]
A puding próbája az evés...
Túrtam egy darab XPS hablemezt és kimartam. A G-kód eléggé eltér az általam megszokottól - de műxik. Nincs lépcső sehol. Érdekes a kezdeti rámpa is, ahogy settenkedik a maró az anyag felé, de végül jó lett.
Szerintem mechanikai hiba lehet. Mivel nálad a "vízszintes" vonalak lépcsősek az arra utal, hogy "Y" irányban valami(k) kotyog(nak) Nézd át a gépedet és lehetőleg mérőórával ellenőrizd a visszaállási pontosságot és a kottyanásokat.
Nagyon kezdő vagyok a marás beállítással kapcsolatban. Elég furcsa a pálya. Az egyik betűből mar két fogást, majd kettőt a másikból. Ez után kimar teljesen egy harmadik betűt. És így öszze-vissza. Próbáltam, hogy sorba egymás után kijelőlöm a betüket, de nem hatotta meg. Úgy is össze-vissza mart.
Ha ilyen egyszerűbb esetekben jó, akkor rossz a G kód más esetekben. Elég zavarosnak tűnik a szerszám pálya is a képeden, próbálj meg beállítani valami másmilyen, normálisabb szerszámpálya generálási stratégiát a Fusion-ban.
Nagyon masszív az egész gép, nem lehet kézzel megmozdítani a Z tengelyt (a többit sem). Közvetlenül a rétegelt lemez szélénél, ahol a lefogatás volt, ott is ferde a marás. Ha megnézed az L betű alsó szárát, ott ferde. Ahogy megy a függőleges Y irányba, úgy csökken a ferdeség, majd merőleges lesz csak Y irányba.
Sziasztok! A segítségeteket kérem. Rétegelt lemez cnc marásához: Fusion 360-at és Mac3-at használom. A problémám a következő: az X irányú (jobbról balra) marás merőlegessége még elfogadható. Az X irányú (balról jobbra) maráskor a mart darab oldalfala ferde. Ugyan akkor ugyan ott az alapanyag meg merőleges. Amikor a maró Y irányba megy (mindegy, hogy fel, vagy le) a mart darab és az oldalfal is merőleges. A fotón bejelöltem azt, hogy melyik oldal merőleges, melyik ferde. Ha van valami ötletetek akkor kérem, írjátok meg. (ja, a maró 4mm átmérőjű, nem hiszem, hogy meghajolna). Köszönöm. Üdv., Gábor
Aknai Gábor | 3083
2020-02-07 16:09:09
[1722]
Szia,
mi sem egyszerűbb ennél. Azért dolgozik többmenetben, mert azt adtam meg neki. Amennyiben nagyobb fogást adsz meg és egyedileg beparaméterezed neki a késtípust, annyi fogásból csinálhatod, amennyivel csak akarod.
Nem erre gondoltam Ez nekem sem jelentett problémát. De mivel egy régi gép lett némileg átalakítva, így útjeladók, menetes orsók hiányában nem jöhet szóba a több menetes megmunkálás. Épp ezért nagy fogással 2 menetben sikerült megvalósítani a szerszámpályát, ami munkadarab elejétől végéig megy, nincs közbenső pálya végpont, mint ahogy ebben az esetben is látható a "nagy bumszli" előtt. Toni
Sziasztok ! valaki megosztaná velem a V. János féle fusion 360 segédletet mert az alábbi linken nem elérhető főként a cam része érdekelne köszönöm.
http://cnctar.hunbay.com/vjanos/Fusion360/
Scythian | 171
2020-01-18 21:38:21
[1715]
Ahogy olvasom az autodesk fórumon, nem én vagyok az egyetlen, aki ezzel a problémával szembesült. Sokan panaszkodnak, hogy az új verziós program tartalmaz néhány "bug"-ot, ami a szerszámpálya generálásának problémáit okozza. Egyes szerszámokkal azonban talán működhet. Holnap majd megpróbálok néhány 10 verziót kipróbálni, remélhetőleg egy alkalmas lesz pálya generálásához az X tengely irányú nagyoláshoz
Scythian | 171
2020-01-18 17:37:35
[1714]
Azia Gábor! Nem ragaszkodom, bár menne egyetlen fogással is. Amit szeretnék elérni, az a nagolás tengely irányú kivitelezése. Ehhez készítenék 2-3 pályát, lenne 2 nagyoló, és egy simító. Ehhez szerszámpályát a turning,q roughing opcióban adom meg, ez dolgozik parallel az X tengellyel. De ebben nem fogaadja el a beállításokat. Groov-ban elgogadja