Egyélű és lehetőleg csavart élű maró jól használható műanyaghoz. A sokélűbe beleragad a forgács, ez viszont kidobja. Meg kell pörgetni rendesen, az előtolást pedig 5 század mm/fordulat körül állítottam be legutóbb és szép felületet kaptam. Ez csak irányadó érték, tapasztalati úton lehet jól megválasztani POM vagy PVC anyagokhoz az előtolást. ESD műanyaggal fél napot szórakoztam, mire jól tudtam forgácsolni és persze jól elfelejtettem felírni magamnak későbbre a tutit.
Üdv mindenkinek. Abszoludt kezdőként nekiálltam építeni egy picike marógépet. Arduino vezérlés, kicsi stepper motorok satöbbi. Egész jól menne is a dolog a gép jól működik teszi a dolgát de problémábab ütköztem. Műanyagra szeretnék marni de nemtudom mien forma forgácscoló szerszámot kéne választanom. gondolom tisztességes előtolással alacsony fordulaton kéne marni, de mien élkiképzésű szerszámot ajánlanátok hozzá? És még kérdésképpem annyit hogyha nyákokat szeretnék kimarni akkor sima egyszerű kis gravírtű megfelelhet e a célra? Előre is köszi a segítséget.
Nem biztos, hogy eredményre vezet, ugyanis tudomásom szerint eladták a Ganz kapcsolót .. pár hónapja. Lehet elbocsátást nyertek a dolgozók, és megszűnt a gyártás is .. nagyanyámnak volt ott kapcsolata, majd max utána kérdeztetek.
a KK0-6014-es Ganznak nem tudja valaki a bekötését? Kivettem a dobozából anno a papírt és persze hogy elhánytam ... most méregethetek.
jani300 | 12257
2017-10-02 02:43:58
[35285]
Működik ! A saját akkuival ! Kint fel lettek töltve ,és elindult . Azt is észreveszi hogy nincsen rádugva a ventilátor ,hibát jelez . Már csak az a kérdés színuszos e a kimenete
Előzmény: Arany János, 2017-10-01 13:37:17 [35278]
zozo | 5519
2017-10-01 14:16:59
[35279]
De hát ott van az 1000/50-es, ha elfér, akkor miért ne lenne jó? Az nem baj, ha magasabb a feszültség tűrése.
Előzmény: Arany János, 2017-10-01 13:37:17 [35278]
Arany János | 1382
2017-10-01 13:37:17
[35278]
Az esély természetesen megvan! Egyetlen üzletben forgalmaznak ilyesmit, csak a nyitva tartásuk nem egyezik a munkaidőmmel! Fahrenheit 60W-os páka, szippantó, és egy varrótű! No és az "indulat" háttérbeszorítása! A masina pedig reggel óta működik! Remélem nem kiabáltam el!!! Ha már így kezdődött a hétvégém, nekiestem egy régi LG1718S monitornak is, amit már vagy 5 éve őrzök. Ez is kondicserés. Beleőszültem mire bejött a kép rajta! Három kondi ebben is domborított! Kettő már ki lett cserélve, de a harmadik helyett nem találtam megfelelőt! Egyik kukaszökevény PC-tápban sem volt 1000mikro-25V-os kondi! Amiket találtam: 2200/16V 1000/50V Érdemes lehet valamelyikkel próbálkozni? Ha nem akkor ezzel megvárom, amíg eljutok az üzletbe. Végtére is mindjárt itt a Karácsony.
Az összehangolt csak "összehangolt". Nem a pontoság a lényeg csak a matek része kellene.
horcsab | 529
2017-10-01 13:21:28
[35276]
PLC-ben vagy matekban nagyon ügyesek segítsetek!
Adott egy Unitronics HMI PLC, CAN buszon 4 szervóval. A 4 szervó 4 tengelyt jelent. Ezeknek kellene összehangolt mozgást végezniük, lineárisan. Valaki tudna segíteni a matek részében, hogy a 4 tengely sebességét hogyan lehet kiszámolni. 2 tengelyre tudom az interpolációt, de 4-re kellene. Amit tudok feltételek: - tengelyek kiindulási pozíciója (X,Y,Y1,Z tengelynevek) - tengelyek végpozíciója - előtolási sebesség
Törölt felhasználó
2017-10-01 12:47:25
[35275]
Egy pákával szoktam ezeket csinálni (Weller) és minden esetben sérülés mentesen sikerült kicserélni. Sőt mezei ónszippantóval szoktam a furatot tisztítani. Csak a technika nem mindegy ahogy csinálni kell ! Aki tud forrasztani az egy bádogos pákával is megcsinálja. Nem kell ahhoz márkás cucc, csak NE pillanatforrasztó legyen !!!
Kicsike városotokban kicsike eséllyel fogsz kapni ilyen kondit. Nem lehetetlen. Helyesen mondja Áts Laci, hogy meg kell nézni azt is amit beforrasztasz. Nem olyan könnyű egy alaplapból úgy kiforrasztani egy kondit, hogy a cibálástól ne sérüljön a belseje bár ez sem lehetetlen. A problémát az okozza, hogy az alaplapok 8-16 rétegűek is lehetnek és mindig valamelyik belső rétegen viszik a tápokat és a földet. Nagyon jó a hővezetése és kívülről nehéz úgy felmelegíteni, hogy az ón megolvadjon. Az igazi nehézség egyébként a már kiforrasztott kondi pad-jét úgy kitakarítani, hogy az új kondi lába belemenjen. Nekem eddig vagy két pákával (alul, fölül melegítem) vagy megfelelő méretű injekviós tűvel sikerült (nem ragad a tűköz az ón). A két páka ilyenkor is nagy segítség.
Előzmény: Arany János, 2017-09-30 16:55:55 [35265]
GB35 | 2067
2017-10-01 11:32:59
[35271]
Sziasztok ! Fel szeretném tölteni a fehérvári talis képeket a tárhelyre. Total Commandert használnék FTP-hez. Ha valaki tudna segíteni a belépési infokkal azt megköszönném. Régebben megvoltak, de időközben elvesztettem a fonalat. Előre is köszi.
A legtöbb készülékhez van headset lehetőség amin ott a mikrofon bemenet. Egy átjátszó kábellel, esetleg egy ellenállásosztóval (potméterrel) a jelszint is összehozható. Android a külső USB-s hangkártyát is nagyon jól kezeli ! (legtöbb típust) PC-n meg Virtual Audio Cable-el és egy MP3 lejátszó programmal is összehozható. (itt nincs plusz analóg-digitál digitál-analóg konverzió) Ez csak pár példa a teljesség igénye nélkül !
Hátha valaki tud segíteni. Egy barátom régóta nyaggat a következő problémájával: Hangkazettán lévő szövegelést kell neki legépelni, ez elég lassan megy. Jó lenne valamiféle használható beszédfelismerő ami akár közvetlenül hangszóró- mikrofon kapcsolatból a szöveget szerkeszthető text formátummá alakítja lehetőleg kevés hibával. Az sem gond ha a kiindulás MP3 formátum. Amit eddig találtam és a legjobb de mégsem: Google Chrome böngésző Dictanote bővítménye ami jól felismeri a mikrofonba mondott szöveget, de már egy diktafonból lejátszott szöveggel nem tud megküzdeni talán a zajosabb környezet miatt. Mi lehetne a megoldás? --esetleg valamiféle zajszűrés, vagy létezik más használható programocska?
Arany János | 1382
2017-10-01 07:30:28
[35267]
A kidomborodó "pospi" és a rajta megjelent sötét színű idegen anyag azt hiszem elég bizonyíték.
Elvileg nem lehet baja a nagyobb konditól. A régit óvatosan forraszd ki,a többrétegű panel könnyen sérül és nehezen fog kijönni. Ha biztos akarsz lenni a dologban akkor a kiszedett kondikra adjál 5V-ot valamilyen tápról és nézd meg,hogy valóban zárlatosak e. Ha nincs ilyen tápod akkor köss vele sorba izzót és egy usb-ról ki tudod próbálni. Ha nem zárlatos a kondi akkor más gond lesz sajnos.
Előzmény: Arany János, 2017-09-30 16:55:55 [35265]
Arany János | 1382
2017-09-30 16:55:55
[35265]
Igen! Tudom, hogy árulják! De kicsike városunkban szombat-vasárnap ezek a ... kereskedők képesek pihenéssel tölteni az időt, míg a magamfajta melós ilyenkor esik haza a melóból! A 2200-as kondik egy régebbi alaplap barkácsolásából maradtak meg! Átmérő stimmel, magasság elfér. Amiben bizonytalan vagyok: az érték vagy a feszültség nem változhat? Már nem emlékszem!
Azok különleges kondik és ritkán fér el nagyobb. Ha van másik alaplapod akkor abból szedjél ki ideiglenesen inkább. Árulják ezeket elektronikai boltokban,alaplapi kondenzátor néven. Nagyon kicsi ESR értékük van,ezért nem jó helyette más fajta.
Előzmény: Arany János, 2017-09-30 16:23:06 [35263]
Arany János | 1382
2017-09-30 16:23:06
[35263]
Sziasztok! SOS segítségre lenne szükségem! Meghalt a PC-m, nem akar bekapcsolódni! Ránézésre a táp élne, az alaplapon viszont van két darab 1000 mikro-6,3V-os kondi amik "domborítanak". Viszont csak 2200-6,3V-os található itthon. Kicserélhetem-e őket, vagy ez így a végső elmúlást jelentheti?
Kappann | 218
2017-09-30 15:24:05
[35262]
Üdv.
Keresek olyan segítséget aki jártas "szublimációs" nyomtatásban. Pólókat szeretnék készíteni. Egyediben.
Üzenetben,vagy emailben ha lehet.
Köszönöm.
jani300 | 12257
2017-09-29 19:52:35
[35261]
Az akkuk döglöttek , hiába van valamennyi feszültségük . Megpróbálom két másik akkuval . Fehérvár sajnos megint nem jön össze . Trafósak ezek , utánanéztem közben , működési sémákat láttam .
Szerintem is illene legalább töltenie. Próbáld meg két autó akksival. A panelen is lehet biztosíték csak a beforrasztott smd biztosítékok inkább látszik diódának. Kéziműszerrel még az AC részt is meg lehet óvatosan mérni. Meg az előbb említett diódákat. Fehérvárra jössz?
Van egy Nova 1100 AVR ups em . Ez már a második ami semmit sem csinál , nem lehet bekapcsolni . Semmi szemmel látható hibát nem látok a panelon , bizti nincsen . Estleg ezeknek van valami típus hibájuk , vagy csak béna vagyok még bekapcsolni is ? Kapcsolási rajzzal talán mennék valamire. Relék vannak benne , bánat érti a működését . Az akkukat sem tölti . De rákeresek kapcsolási rajra hátha . Ki kéne dobjam , akkor nem cseszném el vele az időmet
morfeus | 826
2017-09-28 00:16:19
[35257]
Köszönöm szépen a segítségedet,és a gyors választ!
Solid Edge St8-al megterveztem egy munkadarabot. Hogy tudom megcsinalni, hogy a CNC maro gep (match3) a *.par kiterjesztessel elboldoguljon ?
morfeus | 826
2017-09-27 18:46:34
[35253]
Sziasztok! Nem tudja valaki a képen látható fúrógép csapágyainak tipusát? Mert mindenképpen szétszedem egy karbantartás végett,csak gondoltam hátha megtudom rendelnin a csapágyakat is hozzá! Köszönöm előre is a segítséget!
Törölt felhasználó
2017-09-25 17:18:37
[35252]
Csak az első sor lesz veszélyes utána már a maró csak a digitalizálás lépésével fog vinni. Az a kb 0.1mm-es fogás meg 30mm mélyen sem okoz problémát egy normális gépnek. (már ha tud ennyit a maró élszalagja)
Köszönöm nektek úgy gondolom hogy tudok meríteni ezekből az ötletekből a pipa már nagy segítség.Ha túl nagy a fogás legfeljebb z-be eltolom a nullpontot igaz így lenne üresjárat is de próbanak kísérletnek jóó!!!!!Ha vannak még jó ötletek szívesen várom és köszönöm mégegyszer
Sőt, hogy még jobbat mondjak volt aki forgatóval digitalizált asztal és széklábat majd ebből a pontfelhőből marta egyből a nagyolást! Mint szoktam mondtam az elmélet és a gyakorlat köszönő viszonyban sincs !
Nem egy asztalos ismerős így csinálta a nagyolást a pontfelhőből és emberünk is nagyoláshoz szeretné használni ! Mondjuk kell hozzá gép is ami akár 20-30mm fogástól se rezzen meg. Igaz a legkönnyebb masina is 1 tonna volt. Tehát gondold át mégegyszer !