NIST RS274NGC interpreter fut benne (mint az EMC2-ben), ha jól rémlik egy korábbi kommentből, tehát gondolom ezzel kompatibilis. Kissé félrevezető, hogy a fájlmegnyitás ablakban a geometriafájlokat is "CNC files"-nak nevezi, nem pedig geometria fájlnak. NC fájlokat az Operate fülöm lehet megnyitni F5 után, a geometria fájlokat pedig a Program fülön.
letőltöttem a V3.52.5 feltelepítettem, újra indítottam a az Xp és eddig semmilyen hibát nem írt ki nem fagyott le , pedig egy órája nyüstölöm. Igaz nekem sincs hardwer,, sőt azt sem tudom hogy milyen is kellhet ehhez, de a progi nagyon tetszik, És Vectric csinálja hozzá a G-kódokat persze Mach 3 Post-val de eddig minden úgy csinált ahogy kell.
n/a (inaktív)
2011-05-15 17:40:00
[22]
bár én most hadwer nélkül nézegetem de elveszti a fonalat a szoftver pár inditás után Connection to CncSever.exe failed! problémával.... nálam nc kod megnyitásakor egy x van csak a kordináta redszerben semi grafika.... az az szerszám pálya kontur...
Nálam simán eszi a Mach-os progik és simán ki is rajzolja. De nem vágom hol tudom beállítani , hogy mennyi a maximum gyorsjárati sebbesség? Ja és ezt a progik milyen szétosztóra lehet kapcsolni?
A nagy kérdés milyen postproceszor tud ez értelmezni mert a mach3 nckod neki kinai.... az az nem rajzol visza semit mind a mach3 ha odadok neki egy kész szerszám pályát!
Szünet(szóköz) gombot nyomod akkor rámpa szerint leáll, ha ujranyomod akkor onnan folytat. Ha esc.-t nyomsz akkor megáll, ez amolyan szoftveres vészstop. Referenciára állás után ha megadod hanyadik sortól folytassa akkor odamegy, beolvas és folytat. Itt fontos az hogy az usb-n bizonyos elemi mozgásutasításokat küldözget amiket betárol és kvarcpontosan kiad, tehát ez azért más mint az lpt -s variáció.
Felraktam a szoftvert, elindítottam, kattintgattam mint a hülye gyerek az ablakok közt, egyszer csak lefagyott valamilyen hibával. Azóta uninstall és újratelepítés után is indításkor azt írja hogy: "Connection to CncServer.exe failed!" Ilyenkor mi van?
svejk | 32972
2011-05-15 15:22:00
[11]
Később a Firmware-t otthon lehet a hardverben frissíteni újabb verziók kijöttekor?
svejk | 32972
2011-05-15 15:21:00
[10]
A teljes 122 oldalas angol doksi fordításra kerül?
elektron | 15859
2011-05-15 15:19:00
[9]
Ha megáll, mint a satu az nem jó ugye ? Illetve attól függ, mi a megállás oka, HIBA vagy csak szimpla leállítás.
Látom hogy a végállásokat nem kezeli(jobb is, ezt a vezérlők elintézik) de azért jó ha tud róla a szoft. Itt az USBCNC-nél melyik bementére érdemes kötni a vezérlőktől jövő hiba jelet?
svejk | 32972
2011-05-15 15:16:00
[7]
Engem pl. ilyen érdekel hogy ha megnyomom a képernyőn az állj gombot akkor elveszi a step jelet megáll mint a satu, vagy a beállított rámpa szerint áll le?
Motoros | 5053
2011-05-15 15:03:00
[6]
Erről megy: Gren 320 (mostmár ide is beírom) 14,1'' kijelző (1024x768) VIA C3 1000MHz proci 256MB RAM 20GB HDD DVD-ROM VIA CastleRock VGA Soros port, Párhuzamos port, LAN, Modem, 4db USB2.0
Én is beszálnék ebbe, ha lehet :D Bármi érdekel ami nem MACH és használható.
svejk | 32972
2011-05-15 11:44:00
[3]
Sz.József írta:
"Mivel nem értek hozzá, kérdezném, hogy miben nyilvánul meg ha egy oprendszer (vista) nem támogatott? A felülettel barátkozom (ismerkedem) vista alatt ... Vagy csak gyakorlati használat közben panaszkodna a vista? (pl. driver vagy ilyesmi?)"
svejk | 32972
2011-05-15 11:43:00
[2]
Sz.József írta:
" Motoros! Milyen laptoppal próbáltad? (proci és ram szempontjából) Gyurék honlapján az ajánlott konfig: Használható operációs rendszer: Windows XP Windows 7 Vista nem támogatott
Minimum PC követelmény: 1.4GHz processzor 1GB RAM USB2 port"
svejk | 32972
2011-05-15 11:41:00
[1]
Lökjétek a kérdéseket és a válaszokat, hátha ki tudunk kerülni a MACH bűvöletéből.