Analóg mérő-érzékelők, pl nyúlásmérő bélyegek, vibroszenzorok, PT100 hőmérséklet érzékelők, Heidenhein enkóderek stb. illetve ezek mérőerősítői ilyen csatival is lehetnek szerelve. O.
Nem vállalok én ilyet , haverok ,megsajnáltam őket . Lekellett venni a lökhárítót is hogy hozzáférjek lánggal egy kivágott lyukon a hátsó behegesztett anyához ,rendesen sárbanállt ... Bárki szinte letudta volna szaggatni a csavarokat , csak utána hogyan tovább . Azért tettem ide a képeket hátha kapásból küld valaki egy linket hol kapható új . Én eddig nem találtam .
Ráment szinte az egész nap míg kivarázsoltam . Méteres csőhosszabbító , akkus kerékkulcs , nem jön ... Na előbányásztam a láng hegesztőt , nagy keservesem kijött , a legmakacsabb csővel kihosszabbított vonóhorog csavar is . Hát ugye különálló alkatrész ,de eddig még nem találtam hogy lenne új . 6 ezer körül van csak a gumi bele . Hát most csináljak ilyent is ? Kicsit unom már
Az a zsírszerű dolog az inkább ,viaszos, pl. Lobakon cég üregvédő anyaga. Jobb autó festék boltban lehet venni , mipolán csöves , rücsi pisztolyra hasonlitó ,furatba dugható készüléket, s alváz -üregvédő anyagot.Azt hiszem én Würt-öt vettem, kiváló cucc. A fáradt olaj -gépzsir kombó már a múlté,bevallom tőlem is kértek olyan küszöbcserét, amiből nem folyik ki a fáradtolaj.
Akartam írni, hogy purhab kivételével, esetleg még ha kell én fogom hegeszteni. Egyik bontóban mondta a tulaj, hogy fáradt olajjal. Lehet, ő szétbontás kapcsán jobban tájékozott üregvédelemről.
Most, hogy autós témában vagyunk, lenne egy kérdésem.
Kihegesztettem a Suzuki küszöbét, mivel lehetne, és hogyan jól megcsinálni az üregvédelmét. Eredetileg valami zsíros anyag volt rajta, ott ahol még rajta van eredeti állapotban van.
jani300 | 12201
2022-08-17 23:55:37
[49115]
Sose lesz olyan szilárdságú mint eredetileg ! De szerintem nem a Józsibácsi sufnijának tűnik . A munka nekem tetszik , és nem is sablonos , inkább egyedi munkák .
Platós kisteherautó . Van alváza . A fülke ugyan nem levehető , de benne van az alváz . A motorja ezeknek nagyon jó . Az lenne az igazán ződ ha a bódé is bírná . De szét kell válogatni és a megfelelő konténerbe dobni . Had pörögjön a gazdaság . "De" értem mire célzol . A fellépő részük hamar eltűnik . Egyébként is ,a neten találtam a képet Most azért keresek egy alváz egyengetős videót , ott is szakszerűtlen a dolog meg egyengetik a gombóccá gyűrt dolgot ,pedig nem is pakisztánok . Nem tehetek róla nekem tetszik , de tudom hogy az eredeti tartása már sosem lesz meg . Egyébként szinte hibátlan kis kocsikon is eltud fogyni a bölcső . Azt is el kell dobni ! Fékdob ... Kicsit ledöbbentem ,egyet alig lehet venni , párban erőltetik . De a csere a szakszerű , hiába hibátlan a másik ! A fiatalok azt sem tudják mi az hogy szabályozás ,csak a csere jó ! De megértem ,mert igazából nem olcsóbb .
Az autószerelők tényleg úgy dolgoznak ahogy írod..
De a karosszérialakatos is "valahol" autószerelő, mert a(z) (önhordó)karosszéria(felépítmény), ugyanolyan fontos része egy járműnek mint a motor, vagy a futómű.
Akkor most kérdezek egyet.
Te mint nem régi meg nem is öreg, de tapasztalt forgácsoló elvállalnál olyan fékdob/féktárcsa szabályzást aminél már a többszöri szabályozás illetve kopás után a falvastagság a megengedett méret alatt van jócskán, ráadásul még repedt is..?
A repedést is meg a szabályozást is meg lehet oldani, mert elvileg javítható, -és még pénzt is lehet vele keresni, vagy éppen kisegíteni egy jó ismerőst/barátot- (hegesztő van, eszterga van, szaktudás van) semmi nem hiányzik.
DE...!! A DE.. után kell elgondolkodni egy kicsit, hogy mit vállaltál, és mit csináltál felelősséggel..
Én kedvelem Janit, de ő írta hogy: "Gazdasági totálkáros , nem éri meg ,tudja ezt más is ." Ennek ellenére elvállalta és szerintem meg is fogja csinálni. DE.. Megint ez a fránya DE...
"Korrekt szakemberek vannak most is,-nem is kevesen- csak azok nem vállalják el az ilyen járművek javítását"
A mai korrekt autószerelő szakemberek is számítógéppel dolgoznak mint ahogy mi is, próbálgatjuk, hogy kéne kevesebb munkával megoldani egy bonyolult feladatot. Az autó javító műhelyek már csak cserélnek alkatrészeket! A számítógép megmondja mi a hiba, a számítógép megmondja hol lehet kapni, a számítógép megrendeli, másnap hozza a futár, kiszerel,beszerel, kész, 100 ezer. Az ilyen szétrohadt kasztnik meg a 'régi öregeknél' kötnek ki! akik nem mondják azt: hogy ez javíthatatlan! Hanem fogják, és megcsinálják! nem egy nap alatt, mert kell hozzá lemez is, meg egyébb felkészültségek ami Janinak meg van!
Köszönöm ! Nem használták , így vették. Nem érdekel semmilyen kuncsaftkör , legalább ötöt küldtem el a héten . Ja , ma hívott egy jóember ,kellene egy folt a küszöbre ,csak egy lemez kell rá ő már kifújta púrhabbal ... Csak annyit mondtam ,jól van majd kivakargatod .... Nincs kuncsaftkör ! Előveszik a sajátjukat !!!!!!!!!!!!!!! Ismerősök vannak , de gondolkodom akarom e ismerni őket
" ...Akik nem a végletekig használják az autójukat, és hajlandóak áldozni a karbantartásra is? Mindenhol azt hallani hogy nem lehet találni korrekt szakembereket." =======
-Akik a végletekig használják az autójukat,azok nem igazán szoktak áldozni a karbantartásra...
-Korrekt szakemberek vannak most is,-nem is kevesen- csak azok nem vállalják el az ilyen járművek javítását.. -Lehetetlenre nem vállalkoznak, ettől korrektek-
-Jani meg elvállalja..
Ő tudja, ő vállalta, neki kell megcsinálni valahogy.. Az hogy megéri-e az ilyen vas(oxidokkal) foglalkozni(?), arra megint csak Jani tudja a választ.
A szeptember 15 már nagyon közel van, kívánok előre is hosszú és egészségben töltött nyugdíjas éveket! Arra nem gondoltál hogy másik kuncsaftkört kéne megcéloznod? Akik nem a végletekig használják az autójukat, és hajlandóak áldozni a karbantartásra is? Mindenhol azt hallani hogy nem lehet találni korrekt szakembereket.
Egy pár gondolatra visszatérve a samsung plasma TV-hez... 'Segítség, béna vagyok!!!' téma, 49083. hozzászólás Többen ajánlottátok -itt is, magánban is- pikk-pakk megoldásként a szervíz menü "képforgatási" lehetőségét. Nos... Ennek a TV-nek a szervíz menüjéből valamiért...hiányzik a "HV Flip" opció. Menüből, nem tudom a képet "kedvem szerint" forgatni, se "H" se "V" dimenzióban. Viszont... Ezen az oldalon találtam a TV-hez egy szoftverfrissítést. Lesz ami lesz alapon... Letöltöttem és egy pen drive-n odaadtam neki. Elfogadta, két perc alatt telepítette, újra indult és láss csodát... Helyreállt a fejreált világ!
Szeptember 15 ,akkor töltöm a 65 évet . Én látom milyen volt . Amit mutattam az csak a fellépő része nem igazán van tartó szerepe . A törésteszt valóban érdekes lenne . Agyon van már foltozva azt nem én csináltam . Amit mutattam azt szépen megcsinálom viszonylag ,mert ott muszáj , megnézték már hivatalosan is ,azt a részét . Az első hídtest csatlakozása a nyúlványhoz az a betegségük ezeknek , ott kell nagyon megnézni ha vesz az ember , de mind ott korrodált - Egyébként volt hogy keresni kellett tranzitot , hogy egyáltalán hogy nézhetett ki a hátsó laprugó csatlakozása , mert annyira agyon volt gányolva mindenféle vasakkal ... Az biztos hogy ez az utolsó . Biztos csinálok még , de úgy nem hogy mindent , csak egy körbejrétázott részt , de azt rendesen akkor . De inkább semmit . Egyszerűen nincs vége esik szét mindenhol . Nem hagytak békén ,megnéztem most egy büszke merci töltését, hát nincs . A hossz bordás szíj helyén egy vezérműszíj van , lazán , teljesen más módon feltéve , és mégsincsen töltés
Ezen már nem is nagyon látni milyenre kéne csinálni, hogy nézett ki gyárilag. Vagy tudod fejből? Érdekes lenne egy törésteszt eredménye... Mikor kezded a nyugdíjas létet?
4kilót mondtak a munkára látatlanban ... De én se láttam mielőtt megvették , volt már hegesztve , de már az is elporladt .Tudtam pedig jobbat neki ugyanilyen árban ... Nagyon benéztem ezt ,ha nem csinálom meg ,biztos méhtelep . Ki volt valami gumis franccal kenve utoljára . Egy pozitívuma van ,purhab nincs benne . Azt hittem platós , azon kevesebb a luk . Hát nem . Levettük tegnap a platót is . Most már félre kell tenni a platót is hogy kidobjam . Pedig befejeztem ezeket a rozsdaboglyákat már elvileg , ráfáztam hogy próbáltam segíteni . Nem igen vannak ilyen rosszak még a méhben sem ... Egyébként a kép nagyon kiemeli , de ilyen az állapota . Mindegy megyek nyugdíjba ezután
Ismerős vette .... Ebbből megyek nyugdíjba ,az már tuti . Szakember pedig . Kormányművet akartak cserélni mert nagyon himbi limbi . Alánéztem tegnap ,momdom neki ha talán meghúznátok a maradék 3 csavarját a kormányműnek ? Ide többet teherató egy rakomány arannyal se biztos hogy bejöhet mégegyszer . Nekik ez az első és egyben utolsó (itt) , én meg hülye vagyok . Ha bár volt a kettétört kismerci ,az is az övék . Azt else bírták törni ahol megcsináltam ,csak jóval hátrébb Fogja a mágnes , találtam egyet a plató alatt , anyagvizsgáló műszer , le se tagadhatták kiktől vették .
De egy érdemi kérdés ... Van e jogosultsága a sok agyagedénynek a műszaki vizsgán kismirglizni az alvázszámot . No nem kajakra egyből , hanem az évek során apránként . Hajlok rá hogy ez szándékos rongálás is lehet .
Már csak azt kellene tudni hogy mennyire mér pontosan? Ott van az előlapon 75 r/kwh, vagyis az alu tárcsának a jelöléssel, itt piros, 75 fordulatot kell tennie mire a számláló 1kw/h változik.
Mi esztergályosok nem vágjuk ennyire a villanyórát! Ordasi Gábor a mi emberünk ebben a témában.
Na működik!csak csinálni kell,persze reggel kezdtem 8kor és 11re lett kész! Itt egy kép a délutáni fogyasztásról. Az előző állás az első képen látszik.
Semmi problémád nem lesz belőle, feltéve, hogy te jelented be és nem a leolvasó/ellenőr, stb. veszi észre. Tavaly én is hasonlóképpen jártam, kölyök vizslám lerágta a plombazsinórokat, plombástól. Felhívtam az eon-t és amikor kijöttek, lefotózták és cserélték a plombákat mindenhol. Mázli kutyám miatt persze elláttam egy nyitható ajtóval az egész hensel mérőszekrényt.