Furofilet tudsz generalni a CAM process alatt. En anno a Excellon furofilet hasznaltam. Igaz en sajat vezerlot epitettem ami soros porton kommunkalt igy nem tudom, hogy a szokasos CNC progik ismerik-e az Excellon filet. Ha nem akkor at kell kovnvertalni.
Motoros | 4772
2006-01-18 14:54:00
[2]
Sziasztok! Ha már adott a lehetőség akkor idemásolom a "vegyes"-ből az Eagle nyáktervezővel hogyan lehet kigravírozni a vezetőrészek kontúrjait (telifóliás változat)
Tehát csináld meg a tervet a Top-on, majd a "DISPLAY" menüben adj hozzá egy réteget New number:101... name.(mondjuk) kontur...OK Az "ULP"-t nyisd meg és válaszd ki az "outlines ilp"-t. Itt a "DEVICE"- ban jelöld ki a SCRIPT.et Width-nek adj mondjuk 0.01-et LAYER legyen a TOP az output file-nak ami neked tetszik aztán OK. Ha vége a villogásnak akkor válaszd ki az "SCR" menüt ..itt keresd meg a keletkezett filet. Ha rákattintasz elkezdi rajzolni a konturt a 101. fóliára
A "Mill outlines" ulp ben egyéb csodákat lehet művelni de azt nem ismerem. Akinek kedve van érdemes lenne vele kisérletezni.
Ha ez kész válaszd a CAM menüt. Ott az output device-nak jelöld ki a HPGL-t. Scale =1, file: ahova menteni akarod a keletkező .hpgl-t. A "style"-ban a mirrort pipáld ki, nekem csak így lett jó, (de ezt az éles munka előtt azért próbáld ki, mondjuk úgy hogy az ABC egy betűjével az egész procedúrát vidd végig és csinálj egy próbamarást nem fordul e tükörbe az ábra). A "layer"-nél terészetesen a 101-est válaszd ki, aztán katt a PROCESS JOB-ra. A keletkezett hpgl filet valamivel fordítsd le G kóddá és mehet a marás. A furatokkal persze baj lesz mert azok a kontúrban nem jelennek meg, ezért egyenként kell a rajzra pici kereszteket felvinni, a kereszt metszéspontja adja a fúró hegyének a megvezetést a fúrásnál. Az igazi elegáns megoldás az lenne, ha gravírozás után szerszámcsere és berakva a megfelelő fúrót a furatokat is egy felfogásból megcsinálni. A gravírozásnál 1mm-es vagy vékonyabb nyákot használj, mert ezt kétoldalas ragasztóval az asztalra le kell ragasztani. Ha akár 0.1 mm-t púposodik akkor már baj ban, a vonal csúnyán itt kiszélesedik, a vezetősáv leszűkül, szóval a legjobb lenne egy felületkövető ide is. Persze az asztalnak is tök párhuzamosnak kell lennie az x y tengely síkjával, ha nem az akkor síkba kell marni a saját marójával. A vezetősávok a tervezésnél ne legyenek túl keskenyek, mert esetleg csodálkozhatsz hogy eltűntek valahol a munka során. SMD-nél a 1206-os méretet még meg lehet célozni, de ez alatt már szerintem ez a technológia nem használható. Bár ki tudja? Jó munkát! Hali Motoros
n/a (inaktív)
2006-01-18 14:41:00
[1]
Üdv Mindenkinek! Az utóbbi napokban, hetekben több különböző topikban is szó esett a nyomtatott huzalozású lemezek elkészítési technikájáról. Mivel a témában lévő hozzászólások nagyon szétszórtak, nehézkessé vált a keresés. Szóval mostantól ide jöhet minden, ami NYÁK gyártás! Üdv Denkiki!