Nekem van egy elmeleti 5letem. Arra gondoltam, hogy az anyagot kezd el forgatni a tengelye korul es a futoszalat egy felkor palyan mozgasd. Erre ket lehetoseg van. Vagy erintolegesen tartod a gomb feluletehez vagy nem. Az elobbi eset azt jelenteni, hogy a futoszal a sikkal bezart szoget kellene alitanod. Gondolom ezt "nehez" lenne megvalositani. Az masik 5letem az, hogy a futoszal a felkor palya sikrara meroleges legyen.
Törölt felhasználó
2005-06-12 21:54:00
[16]
Van 5letetek, hogyan tudnék hab anyagból gömböt kivájni ?
zsolt
victorhu | 225
2005-06-10 20:38:00
[15]
A vagohuzalt meg lehet nezni a www.kolofol.hu oldalon is.
Rezsospiral,(Vagy barmilyen nikkelin tekercselt fuyoszal) ami meg nem volt beizzasztva (ez fontos), beledugsz egy csavarhuzot es szepen egenletesen huzva letekered. Udv. Lampas
Picit tesztelgettem ezt a Foamwork nevezetü programot. Az első tapasztalatok eléggé negatívak. Borzalmas a manuális mozgatási lehetőségei, Látható nyomot hagy a windows miatti egyenlőtlen motorhajtása, Importálni még nem is sikerült saját rajzot (csak amit adnak hozzá), Szegényes és sokszór káoszos a setupolása/importálása, Nehézkes a használata. ...
Egyenlőre el ment a kedvem tőle 8pláne mert le is fog járni a próbaideje).
Sziasztok! Kellene nekem egy ilyen 2D-s habvágó gép, de sajnos én nem értek hozzá. Építene valaki nekem egy ilyen gépet? Üdv, Tamás E-mail címem: info@v8.hu
n/a (inaktív)
2005-04-26 07:04:00
[5]
Sajnos a program csak 1 db LPT portot kezel, ezért a meglévő 2D-s Vezérlőmből kellene egy speciális változatot készíteni ami egy LPT csatlakozóval rendelkezik és egymásra van 2 db építve valamint a hiányzó 2 tengely adatait átvezetni a másik Vezérlőbe amin nincs LPT csati. Ezenkívül még egyébb párhuzamosításokat kellene eszközölni (tápok, motor + -ok, stb.). De mivel a setup így már nem működik (teljesen új PWM Managert kéne írni) az egészet elvetettem és a 4D-s megvalósítást majd az új Profi2 Vezérlővel oldom meg (azzal egyszerübb lesz sokkal).
Gondolom 2db 2D-s vezérlővel, megférnek egymás mellett.
Kristály Árpád | 3080
2005-04-25 21:47:00
[3]
Hallihó mindenkinek! István hogy lehet megoldani ezt a kúpos vágást a te 2-D vezérlőddel? Nem értem, hogy ha két motort tudsz csak vezérelni, hol jön a képbe a harmadik, illetve hogyan lehet diferálni a két mozgást ami a kúphoz kell? üdv. Hallihó mindenkinek!
n/a (inaktív)
2005-04-06 19:14:00
[2]
Egy kép a progiról:
n/a (inaktív)
2005-04-06 19:05:00
[1]
Találtam egy érdekesnek igérkező 4D-s habvágó szoftvert ami használhatónak tűnik a 2D-s Vezérlőimmel. Ezzel már kúpot is lehet vágatni! Elképzelhető, hogy építek hozzá egy módosított Profi1 PWM Vezérlőt ami 4D-s lesz (dobozoltva), ha a tesztek során bizonyít a program! Letölthető innét: Foamwork 3 Van metrikus és colos mértékegységet kezelő változatai is. Ráadásul olcsó (49$)!!! A szerzőkkel is felvettem a kapcsolatot mert persze nem jól működött egyből, de segítettek megjavítani és most jónak tűnik (csak az első tesztek alapján itélve). Segítő készek és viszonylag gyorsak is. Modellezők nagy álma lesz (kúpolt száryak vágása)! Lehet használni 2D-ben már most is a meglévő 2D-s vezérlőkkel (csak párhuzamos éleket fog vágni). Van hozzá külön letölthető CAD program is amivel DXF-ből CUT file-okat lehet generáltatni (a CUT 4D-s formátum). Próbáljátok ki!!!