HobbyCNC fórum
FTP tárhely: http://cnctar.hobbycnc.hu v0.9.6 Régi HobbyCNC oldal: http://archiv.hobbycnc.hu

Új regisztráció / Átregisztráció a régi fórumról
    
   


Frekvenciaváltó

Frekiváltó

 

Időrend:
Oldal 3 / 101 Ugrás ide:
Sorok:
|◄ Első  ◄ Előző   1  2  3  4  5  6  7   Következő ►  Utolsó ►|

  Fórum főoldal  |  A lap aljára

Nagy Csaba | 112    2020-03-20 18:32:40 [4926]

ha jól emlékszem 200 volt beirva és valóban oda 400 Hz kellet volna az biztos hiba. Holnap beírom ezeket az értékekek és megnézem mit mutat köszönöm szépen !

Előzmény: horcsab, 2020-03-20 18:21:00 [4924]


horcsab | 424    2020-03-20 18:25:07 [4925]

No, akkor:
P210.00 0 (mehet az 100Hzalá is)
P211.00 400
P220.00 10
P221.00 10
P300.00 6
P302.00 0
P303.01 220
P303.02 400
P323.00 9


horcsab | 424    2020-03-20 18:21:00 [4924]

A max freki nem 400Hz??? Szerintem elírtad.
Ha a frekiváltóba 200Hz-et írtál max-ra, akkor már megvan a hiba.

Előzmény: Nagy Csaba, 2020-03-20 18:13:13 [4923]


Nagy Csaba | 112    2020-03-20 18:13:13 [4923]

Újra kéne kezdeni a komplett configurálást.
Amiket tudok a motoromról a kinai oldalkról:
max amper 9
min fordulat 6000 max fordulat 24000
minimum 100 Hz maximum 200 Hz
a 2,2 Kw és a 220V defaulton is ennyi az biztos jó
van fellelhető oldal vagy akinek megvan jegyzetben ahol csak ezek beállítása és amit még kell beállítanom meg van egy helyen mert az 520 oldalas könyvben nem boldogulok el sajnos


Nagy Csaba | 112    2020-03-20 17:44:39 [4922]

Csinaltam egy deafultot most mar az idtásra sem csinalsemmit a 400 nal bealotottam itt leírtakat.

Előzmény: horcsab, 2020-03-20 17:11:14 [4919]

Nagy Csaba | 112    2020-03-20 17:42:06 [4921]

Akkor ide kell egy kapcsolót bekötni valahova jól értem ??

Előzmény: TBS-TEAM, 2020-03-20 17:11:44 [4920]


TBS-TEAM | 428    2020-03-20 17:11:44 [4920]

Alap bekötés és program potival szabályozhatod a fordulatot.
Ha S1 BE P220 Felfutás aktív.

S1 ki kapcsolod akkor a P221 Lefutás aktív.

S2 bekapcsolva gyors fékezés: P225 aktív.

  

Előzmény: Nagy Csaba, 2020-03-20 16:34:10 [4916]


horcsab | 424    2020-03-20 17:11:14 [4919]

Először töltsd be a gyári default-ot.
P700.01 állítsd 1-re, majd ettől kezdve próbáld.
Ha ez megvolt, akkor többre mennénk egy paraméter táblával ami neked bevan írva.
Plusz bekötés is kellene (digit bemenetek mire vannak konfigurélva?)

Előzmény: Nagy Csaba, 2020-03-20 16:34:10 [4916]


Nagy Csaba | 112    2020-03-20 17:00:30 [4918]

Ezek mind 5 secre vannak állítva ez jónak tűnik

Előzmény: TBS-TEAM, 2020-03-20 16:56:07 [4917]


TBS-TEAM | 428    2020-03-20 16:56:07 [4917]

P220 Felfutás 1
P221 Lefutás 1
P222 Felfutás 2
P223 Lefutás 2

Gyári beállítás: 5.0S

Előzmény: Nagy Csaba, 2020-03-20 16:34:10 [4916]


Nagy Csaba | 112    2020-03-20 16:34:10 [4916]

Kozben próbáltam megfejteni miért van. Egyből maxra akarja forgatni amotort 1 sec aalatt 24.000 viszi a fordulatot de a rampsot hiába állotottam 5 secre valamot még biztos be kell kapcsolni hogy működjön. Amikor forog maxon nem is tudok szabályozni rajta nem tudom hol kell levenni a tempót a fel le nyílra nen reagál semmit


B_B_ | 17    2020-03-20 15:49:01 [4915]

túl terhelés jelent a beállított értéknél nagyobb áramot vesz fel. vagy a rámpa túl gyors

Előzmény: Nagy Csaba, 2020-03-20 13:48:40 [4914]


Nagy Csaba | 112    2020-03-20 13:48:40 [4914]

Első hibaüzenetem ez volna :

  


Nagy Csaba | 112    2020-03-20 11:25:49 [4913]

Sziasztok ! Használ valaki lenze i510 / 2,2 kw os frekiváltót kínai 2,2 kw os motorral?
Pár tanácsot elfogadnék a beállításokkal kapcsolatosan mit hol kell, és mire kell nagyon figyeljek köszönöm.


kly | 140    2020-03-10 07:18:32 [4912]

De az is szinte biztos hogy nem "tervezett" leállás történik. Mivel amikor hivatalosan csak kihúzom a 220 ból akkor kb 1-2 mp után UU-t ír a kijelzőre és ezt kb 1-2 mp ig tarja majd kikapcsol a cucc. Na amikor előjön a hiba akkor nincs ilyen kiírás. egyszerűen megáll minden és elsőtétül a kijelző. szinmplán összeomlik benne a táp. az az érdekes hogy ilyenkor ha nem húzom ki a 220ból akkor örökre ebben az állapotban marad és nem indítható el bármeddig is várok. Csak akkor tudom elindítani ha áramtalanítom 5 percig várok mí kisűl benne az összes kondi majd bedugom , na akkor elindul és megy pár percig. És mindíg 2-3-4 percig. Sosem kevesebb és sosem több ideig megy.

Viszont ha türelmetlen vagyok és csak 3 percet várok áramtalanítás után és úgy dugom be akkor nem indul sőt az 5 perces várakozás is ujraindul ilyenkor...
fura az egész.
tegnap átforrasztottam az összes gyanús forrasztást de semmi.
még játszom vele de közeleg a végső ítélet.......

Előzmény: kly, 2020-03-10 07:05:52 [4911]

kly | 140    2020-03-10 07:05:52 [4911]

Ha arra gondolsz hogy néha leesik a küszöbérték alá és "valahogy letilt" akkor lehet de egyébként mikor ebben a kikapcsolt állapotban van akkor ott van a DC nagyfesz a kondikon egészen addig míg ki nem húzom a konnektorból és akkor is kb 5 perc mire 10V alá csökken a fesz. Energiát is tárolnak ezt tapasztaltam
véletlenül kisütöttem a mérőzsinórral egyszer , hát volt nagy durr. látzik is a fémköd a fotókon.
Valóban abból a DC ből állítja elő a belső tápot. Egy FET el szaggatja a kis trafón keresztül. na ott omlik össze a dolog valahol.

Előzmény: izbeki, 2020-03-09 19:51:03 [4910]


izbeki | 932    2020-03-09 19:51:03 [4910]

Nem lehet, hogy a közbenső köri DC fesz (320V=) megy el?Szerintem abból csinálja az összes többi tápot. A két nagy kondit lehet cserélni kellene?

Előzmény: kly, 2020-03-08 16:04:53 [4906]


kly | 140    2020-03-09 10:50:50 [4909]

Itt egy link pár fotóval a belsejéről.
Ezek még nem túl jó fotók de majd csinálok olyanokat is amin jobban látszanak a dologok. Ezek többnyire csak azért készültek hogy el tudjam olvani pár IC típusát.
lesznek majd sokkal jobb képek ugyanitt estére.

https://drive.google.com/drive/folders/1B2DWaspfxqp_Jb6VGEdLRsrRSLtfBev9?usp=sharing

Előzmény: kly, 2020-03-09 10:19:17 [4908]


kly | 140    2020-03-09 10:19:17 [4908]

AZ a baj hogy ha így kapcsol ki akkor belül is elmegy a táp és leáll minden amit a processzor csinál.
megméretem ilyenkor elűnik belül a -15 és a +15 volt. tehát leáll a táp. a CPU tápja meg a +15 ből van csinálva. És ha nem megy a CPU nem fog elindulni bármit állítok be.
AZ a baj hogy nem értem a beső táp működését. nem találtam benne kapcsolóüzemű táp IC-t. viszont találtam egy táp ellenőrző IC-t ami hibajelet generál a CPU-nak ha gond van a táppal.
valami nagyon furmányos táp van benne hogy még meg se találtam pedig nem ma kezdtem.....

Előzmény: TBS-TEAM, 2020-03-09 09:43:15 [4907]


TBS-TEAM | 428    2020-03-09 09:43:15 [4907]

Keress a menüben olyan beállítást ha a táp visszajön induljon újra.
Lehet a betápod vacakol.

Előzmény: kly, 2020-03-08 16:04:53 [4906]


kly | 140    2020-03-08 16:04:53 [4906]

Sziasztok

Van egy Dinverter A típusú frekiváltóm. Eddig szépen ment gond nélkül. Most elkezdte csinálni hogy kb 2-3-4-5 perc üzem után mindenféle hibakód nélkül kikapcsol. Mintha kihúznám a 220 ból. Vagyis még ugyse mert ha kihúzom akkor ad egy UU jelet a kijalzőre és nem rögtön kapcsol ki hanem 1-2 mp után. De amikor magától áll meg akkor nincs ez az UU üzenet csak egyszerűen megáll és be se tudom kapcsolni csak ha kíhúzom a 220ból és várok 5 percet hogy kisüljön benne minden kondi. bedugom megint indul viszi a motort is pár percig aztán megint kikapcsol.szétszedtem , kicseréltem benne az összes elkó kondit. nem segített. van benn 2db 470uF/400V azokat nem cseréltem ki mert ilyen azért nem volt itthon de nem hinném hogy rosszak.
szerintetek mi a fene lehet vele? tuti nem kontakt hiba. néha kiírja hogy PS hiba ami a PowerSupply hibát jelenti a gépkönyv szerint. szóval a tápjával van valami de mi lehet ha nem kondi? félvezetők nyilván jók mert megy egy darabig. nem melegszik túl benne semmi. mégcsak nem is lagyos , üresjáratban motor nélkül is produkálja a hibát. már két napot ültem felette de nem találom mi a baja.
van öltet?
köszönöm


bilcsi41 | 7    2020-02-24 18:48:54 [4905]

Kösz a tippet.
Nem külső hiba volt, hiszen nincs rákötve semmi a betápon kívül. Viszont a c7 0-ra állítva a hiba megoldódott.

Előzmény: Bencze András, 2020-02-01 17:06:16 [4877]


Bencze András | 622    2020-02-20 19:00:39 [4904]

Ha egy fázison se jön ki fesz/áram akkor a gatemeghajtó tápja szállt el, esetleg valami tiltja a meghajtást. Mivel 1000 éves az első a valószínűbb.

Előzmény: Miki2, 2020-02-17 16:49:13 [4901]


B_B_ | 17    2020-02-20 11:46:52 [4903]

pár hónapja csináltam egy mentést de én nem ütköztem problémába

Előzmény: svejk, 2020-02-17 16:44:37 [4900]


B_B_ | 17    2020-02-20 11:43:26 [4902]

az a u-01 referencia frekvencia lesz
a kimeneti lenne a lényeg az u-02
de az u-06-ot kellene nézni miközben elindítod ha nem változik semmi valószínű hogy vezeték szakadás csak

Előzmény: Miki2, 2020-02-17 16:49:13 [4901]


Miki2 | 1989    2020-02-17 16:49:13 [4901]

Elindítás után a kijelzőn megjelenik az aktuális frekvencia.
Ha módosítom a fordulatszámot, arányosan változik a frekvencia is.
Egyenlőre ennyit láttam rajta.

Előzmény: TBS-TEAM, 2020-02-17 16:29:36 [4899]


svejk | 29934    2020-02-17 16:44:37 [4900]

Keresek emberkét aki került már közelebbi kapcsolatba SEW MDX61B hajtással.

Pár kérdés erejéig zaklatnám a paraméterek le és feltöltésével kapcsolatban


TBS-TEAM | 428    2020-02-17 16:29:36 [4899]

Milyen módban használod?
Ha elindítod:
U-03 mit ír ki?
U-04 mit ír ki?
U-06 input státusz mit ír ki?

Előzmény: Miki2, 2020-02-17 15:31:35 [4898]


Miki2 | 1989    2020-02-17 15:31:35 [4898]

Szervusztok!

Segítséget szeretnék kérni.
Van egy 3G3MV-A4075 7.5 kW 3×400-V AC bemenetű OMRON
frekvencia váltóm.
Eddig tökéletesen tette a dolgát, ám a minap úgy döntött,
nem indítja el a motort.
A kijelzőn megjelenik az aktuális frekvencia,
de a motor meg sem mozdul.
Kérem, ha valaki sejti mi lehet a gond segítsen kideríteni, mi lehet az oka.
Ha lehet javítani, azt is írja meg aki el tudja végezni.
A kézikönyvet el tudom küldeni.

Köszönöm a segítséget.


ANTAL GÁBOR | 4176    2020-02-17 06:51:02 [4897]

Van egy primitív teszt : veszel 3 db 230 V os 60-100 wattos izzólámpát . Talán még lehet kapni ( csirkekeltetőbe árulják ) Aztán csinálsz egy delta kötést és ráteszed a frekiváltó kimenetére . Jó lassú accelerációt állítasz és elindítod a frekiváltót . A lámpák szépen mélyvörösen izzva ,vibrálva világítanak majd gyorsul a folyamat és erősebb a fényük . A végén már teljes fénnyel , vibrálás nélkül világítanak

Közben nézed hogy mit ír ki a frekiváltó

Egyébként a nagyfrekis motornál jó U/f értéket állítottál? .. Mert a kezdők szokásos hibája hogy a névleges feszültséghez ( 220-230V ) az 50 Hz et állítják , holott oda a 300-400 Hz kell ( a motor adatai szerint )

Előzmény: borcz, 2020-02-16 22:30:02 [4896]


borcz | 234    2020-02-16 22:30:02 [4896]

Valami biztos nem jó, mert nem.
Át lett forrasztva jóra és működő frekvenciaváltóval sem megy.

Ami frekivel próbálkoztunk azzal meg nem megy a jó motor. Már az se akar rendesen menni Nem értem. Eddig felfutott a frekvencia ha a kezembe volt a motor kábele és nem volt csatlakoztatva.

Egyelőre nem értem.

Előzmény: Bencze András, 2020-02-16 16:00:46 [4895]


Bencze András | 622    2020-02-16 16:00:46 [4895]

No és múkod?

Előzmény: borcz, 2020-02-16 12:33:47 [4894]


borcz | 234    2020-02-16 12:33:47 [4894]

Nincs sok beállítási lehetőségem.

De lehet hogy megvan a gond. A rossz összeszerelési útmutató alapján a csatlakozó rosszul lett megforrasztva.

Az ellenállás értékek Jók voltak.

Előzmény: Bencze András, 2020-02-15 15:11:40 [4892]


Miki2 | 1989    2020-02-16 10:28:24 [4893]

Szervusztok!

Segítséget szeretnék kérni.
Van egy 3G3MV-A4075 7.5 kW 3×400-V AC bemenetű OMRON
frekvencia váltóm.
Eddig tökéletesen tette a dolgát, ám a minap úgy döntött,
nem indítja el a motort.
A kijelzőn megjelenik az aktuális frekvencia,
de a motor meg sem mozdul.
Kérem, ha valaki sejti mi lehet a gond segítsen kideríteni, mi lehet az oka.
Ha lehet javítani, azt is írja meg aki el tudja végezni.
A kézikönyvet el tudom küldeni.

Köszönöm a segítséget.


Bencze András | 622    2020-02-15 15:11:40 [4892]

Valószínű megpörkölted a motort. A motoradatokat beállítottad a frekiváltón?

Előzmény: borcz, 2020-02-15 13:03:51 [4891]

borcz | 234    2020-02-15 13:03:51 [4891]

Üdv mindenki
Vettem egy Frekvenciaváltót motorral és 45 Hz-nél nem akar feljebb menni és kiáll hibára. (HOC)
A típusa Best...
https://shop.cncdrive.hu/termek/507-800w-leghuteses-maromotor-_-frekvenciavalto22

A felfutás be van állítva, Kötések jók. A motoron Két különböző tekercs értéket mérek. Ami baj szerintem.

De nem jutottam többre.

Van valami tapasztalat?

Üdv
Borcz


bilcsi41 | 7    2020-02-13 20:59:29 [4890]

Hi!
Én is megvizsgáltam és jónak látszik.Ha sikerül kérlek értesíts. Köszi.

Előzmény: IGBT, 2020-02-04 12:19:52 [4886]


onagy | 69    2020-02-13 00:28:55 [4889]

Szervusz
Nekem is van egy ugyanilyen hibás. Ha elküldöd csinálok a kettőből egy jót.
Üdv.
O.

Előzmény: Nagy Csaba, 2020-02-12 19:28:12 [4888]


Nagy Csaba | 112    2020-02-12 19:28:12 [4888]

Szeretném kérdezni van olyan köztetek aki Kinai 2.2kw VFD 220V os frekiváltót meg tud javítani valami zárlat következtében tönkretettem feltételezem, hogy egy nagy fet pukkanhatott el benne Aki vállal ilyen javítást kérem privátban keresen meg köszönöm !


IGBT | 4    2020-02-04 12:48:30 [4887]

Sziasztok.
Adott egy ATV11H18M2E frekvenciaváltó, amelyből eltávolitották a puffer elkót és eltörték a kerámia lapkás ellenálást(R102) ami valószinű a belső fékező ellnálás szerepét hivatott beltölteni.
Nos, mindkét alkatrész értékére lenne szűkségem.
Aki tud segitsen.
Nagyon szépen köszönöm!


IGBT | 4    2020-02-04 12:19:52 [4886]

Szia.
Nekem is van egy Lenze frekiváltóm és úgyanezt a hibakódot adja....minden mérés jó! Az IGBT blokk mérésre jónak mútatkozik,...de 90%-ban mégis hogy ez útóbbi a hibás.

Előzmény: bilcsi41, 2020-01-29 22:31:08 [4866]


simarex | 1286    2020-02-02 21:15:50 [4885]

Ez egy 110kw váltó és egy extrudert hajtana, ill hajtott is egy kis ideig.Kézibe megy is de nem férek a paraméterekhez.Ezért keresnék egy kártyát ami remélhetőleg nincs kódolva.

Előzmény: onagy, 2020-02-02 21:11:57 [4884]


onagy | 69    2020-02-02 21:11:57 [4884]

Egy rs485-ös adapter sztem kell. Tíz éve nem láttam elin-t, meg kellene nézni a könyvét. Docu módban letölteni a teljes paramétertáblát, ott van a 6.01 értéke, ha van. Ha nem kell a tartalma, akkor kiindulásnak factory default. Valaminek a valamije ez, vagy csak életre akarod kelteni általános célra?

Előzmény: simarex, 2020-02-02 20:58:38 [4883]


simarex | 1286    2020-02-02 20:58:38 [4883]

Szia

Kaptam gyári szervízkódot mivel az előzőt nem ismertem,
ez működött is de egy makro váltás után "kitiltott"
most csak a bevitelt lehet a billentyűzetről kiválasztani
(keypad vagy RS 232 )
A szoftwert még nem próbáltam.
Letöltöm és remélem hozzá tudok csatlakozni.Esetleg kell hozzá spec kábel? utána nézek.

Előzmény: onagy, 2020-02-02 20:51:08 [4882]


onagy | 69    2020-02-02 20:51:08 [4882]

6.01 azért 0, mert ott kell megadnod a jelszót és 0-t mutat beírás előtt.
Olvasd ki, ha lehet.

Előzmény: simarex, 2020-02-02 20:45:53 [4880]


onagy | 69    2020-02-02 20:48:47 [4881]

Hm.
Akkor a progival összekötve sem paraméterezhető?
Ezt használod, vagy a régit?
https://www.se.com/at/de/download/document/matrix/
Rs485 csati a kezelő alatt...

Előzmény: simarex, 2020-02-02 20:45:53 [4880]


simarex | 1286    2020-02-02 20:45:53 [4880]

Szia
igen, de jelenleg 0 hiszen minden kikapcsolás után ide ugrik.A 6.00 adod be de ez is code zár alatt van .

Előzmény: onagy, 2020-02-02 20:33:50 [4879]


onagy | 69    2020-02-02 20:33:50 [4879]

Elin frekiváltónál az F6.01 tárolja a panel lock/ code lock jelszót. MatriX-al lehetőség van kiolvasni a teljes set táblát, ott az F6.01 értéke decimálisan a jelszó. 0 és 9999 között kell lennie.
O.

Előzmény: simarex, 2020-02-02 19:18:04 [4878]


simarex | 1286    2020-02-02 19:18:04 [4878]

Keresek VA tech (elin )MXplus típusú hajtáshoz vezérlő "kártyát", sajnos az enyémet coddal levédték és nem férek hozzá a paraméterekhez.
Esetleg ha tudja valaki hogy lehet felülírni az is nagy segítség lenne


Bencze András | 622    2020-02-01 17:06:16 [4877]

Tán el kéne olvasni a gépkönyvet:
"If the function TRIP set is activated, the unit detects external faults that can thus be taken intoaccount. The controller indicates the fault EEr and sets controller inhibit."
Magyarul: külső hiba aktiválódik. A C007 Paramétert nézd meg és a könyvét.

Előzmény: bilcsi41, 2020-01-31 22:12:21 [4876]


  Fórum főoldal  |  A lap tetejére

Időrend:
Oldal 3 / 101 Ugrás ide:
Sorok:
|◄ Első  ◄ Előző   1  2  3  4  5  6  7   Következő ►  Utolsó ►|


 ◊