Üdv talán ha szűkítenénk a lényegesebb(cnc vezérlésű gépek készítésben érdekelt ) dolgokra akkor hány oldal? - bár ezt csak a vegyészetben járatos ember tudja kiválogatni! Vagy a fórumtársak kérései alapján!
jogos afelvetés,és énis töröm azagyam,hogy hogyan kellene digitalizáni,és ide föltenni,azt a könyvet,amiböl a receptek vannak.egyébbként Inzelt István:vegyi receptek cimű kőyvről vanszo.nagyon ritka könyv,és a benne találhato receptek átölelik a könnyű és nehéz iparban használatos vegyi készitményeket!tűz és mérgezés veszélyeire van utalás a receptekben.várom az ötleteket.
Mindenkihez szólnék ha lehet, mivel itt konkrét receptekről lenne szó, ha javasolhatom, a közreadó ne ide írja a "vegyi receptet" hanem készítsen el egy dokumentumot ráutaló címmel és gyűjtsük őket egy könyvtárban a tárhelyen, később könnyebb lesz megtalálni, itt csak a tapasztalatokról és az esetleges javításokról értekezzünk, természetesen mindenki itt tegye közzé a recept témáját, hogy tudjunk róla és arról, hogy ki találta ki vagy ki a szerző stb... (Fontos lenne még, hogy a felhasználás esetleges veszélyeire is kitérjen a dokumentum, mert Hobbysták vagyunk nem vegyészek )
tosa | 132
2009-08-15 21:17:00
[6]
Örök téma!: http://www.cnccookbook.com/CCMillEpoxyFill.htm
vas acél feketitése:200r terpentinolajat és 20 r ként,100 r forrásbanlévő vizbe öntűnk.barna folyadék keletkezik,amellyel a tárgyat vékonyan bekenjűk.majd forro vas lemezre tesszűk,és magátol feketére szineződik.
n/a (inaktív)
2009-07-31 20:04:00
[3]
ilyenekkel,és leirni inehéz hgy hányféle recept létezik a könyvbe!egyébbként inzelt istván műve.mindjárt felteszekkedv csinálonak pár őtletet!
köszönöm Istvánnak hogy létre jöhetett ez topic,és a célbol,hogysokakat érint munkájábol kifolyolag a vegyészet,és itt szeretném,szeretnénk,ha meg oszthatnánk egymásal sok el járást,őtletet.nem vegyészmérnőkök vagyunk,csak hobbisták,akik szeretik ha az elkészűlt munka darabjaink,esztétikusak lennének,egy kis vegyi huncutsággal!:)))
Miki2 | 2334
2009-07-31 19:56:00
[1]
Szerintem kiváló ötlet. Én a régi fotó eljárások megszállotja voltam vagy 25 évvel ezelőtt. Akkoriban még fénnyel képeztük le a képet (előhívtuk, nagyítottuk). Rengeteget lehet az ilyen könyvekből tanulni. Az alu eloxálás, színezés, A vas barnítása, kékítése (rozsda ellen kiváló), kénmáj, és még nagyon sok, a számunkra érdekes recept lehet benne.