Most élesítek be ismét egy kis kliens PC-t és készítettem pár fotót, hogy én miként oldottam meg a hűtőt bele. Ha valaki megrekedne, a képek alapján jól működő és egyszerű megoldással csinálhat bele hűtést.
A chipset szinteltérését egy 1,5mm vastag szilikonpárnával (alapból a chipsetre volt ragadva) + 1,5mm-es kis alulemezzel oldottam meg. A hűtőborda 16mm magas 40mm széles és 100mm hosszú. Rögzítés a CPU körül lévő eredeti hűtő rögzítésénél, átmenő csavarral +8x4mm toll rugóval.
A HDD rögzítő lemezt leollóztam kb a HDD rögzítőfülek síkjánál.
Sziasztok, Multkor hozzajutottam egy Pedersen VP2000 tip. CNC marogephez. Mivel ez a hobbim, megcsinaltam magamnak, de az elet kozbeszolt: olyan munkalehetoseget kaptam kulfoldon, amit soksok gondolkodas utan nem tudtam visszautasitani, ezert nem tudok a tovabbiakban foglalkozni a geppel, eladnam annak, aki tenyleg tudja hasznalni. Par reszlet: mechanikailag kivalo allapotban, kottyanasmentes orsokkal, prizmakkal. A teljes gyari vezerlest ledobtam rola, es kapott egy Mach3 + SanyoDenki PY sorozatu vezerlest (1,5 kw-os AC szervo motorokkal, 5000-es optikai encoderekkel). A foorso a gyari 10kW-os DC motor. A vezerles teljesen sajat tervezes es epites a gep minden funkcioja mukodik (pl. a vezerles alu elolapjat a geppel keszitettem), par apro kivetellel (ld. kesobb). Amit tud a gep: foorso ket sebesseges valtoval van szerelve, gyorsabb fokozatban Mach3-bol allithato 0-3000 kozott, forgasiranyvaltas kapcsoloval. ISO40-es orso hidraulikus befogassal (vizszintes is). Vertikalfej lecsavarozhato es felrehajthato vizszintes hasznalathoz. X400, Y 360, Z 360 kb. elmozdulas. Mach3-ba bekotve a vegallas kapcsolok tengelyenkent. Elotolas most max. kb. 1000mm/perc, de ez a szervo programozasaval allithato. Pontossag +/- 0.01mm. 3*16A-rol stabilan mukodik. Van benne egy PC amin a Mach3 fut, eleg eros (Core I3 vas), internetezni/CAM-ezni is tud megmunkalas kozben. Nagyon sok szerszammal, kiegeszitolvel (fotok). Gep tomege 2T. Mint a fenykepeken is lathato, a vezerlest be kell fejezni, a keszultsege 95%, ami nem mukodik meg: foorso hidraulikus rogzites, geplampa, emulzio (szivattyu megvan csak 3 fokozat bekotese hianyzik), illetve a tulfutas visszajelzes (Mach3 fele megvan), valamint fordulat visszajelzes. Illetve a billentyuzetet / egeret kell befaragni, 2 db acel bill. van, amiken nincs funkciogomb, nem tudom Mach3 ala igy jo-e). Van hozza egy ISO30-as vertikalfej, ra kell faragni a gepre (mar elkezdtem), ebben egy 3:1-es gyorsitasu orso van, azaz felrakva a gepre lesz kb. 10e-s foorso fordulat. Teljes dokumentaciot, +4-ik tengelyhez valo szervot+motort, regi vezerlest + motorokat adom hozza.
Vákuumszivattyúról származik, kitűnő állapotú! Elsősorban nagyfordulatú gyorsítóáttételekhez használatos. 15.000-20.000 fordulat közt volt eredetileg meghajtva a vákuumszivattyú.
Nagy kerék: külső átmérő 160mm Kis kerék : külső átmérő 30mm
Az aktuátor árát egy 5ezressel mérséklem. Új ára 55 ezer Ft személyes átvétel esetén. Futár költségét megfelezhetjük. Bővebben az előzmény linkre (jobb alsó sarok) kattintva olvashatsz. Egy közepes gép mozgó hídja is lehet, viszonylag könnyű (16 kg) de mégis merev. Hasznos hossza (mozgása) 71 cm.
Eladó Siemens Sitop tápok 1-3fázis 10-20A ára: 7-10E. Sorbakötve 2db kb. 60V. Eladó lépteto motor,adatok a képen, ára:20E/2db
gravomark | 965
2018-09-24 22:54:33
[92496]
Vennék gumi laposszíjat, kb. 310-320mm közötti hosszú, 7-8mm szélességű, és 1mm vastag kellene. (hol gyártják le épeszű áron, ha nem lesz ilyen méret?)
Sharp alfanumerikus kijelzok, touch paddal, tobb darab van, ami a kepen van a kupac egyben 1000Ft. az egyik panelen megvan a nagyfesz tap a hattervilagitasnak
Acsudicsu | 729
2018-09-24 21:08:51
[92489]
Elado a kepen lathato nema 17-es motorok, tokeletes allapotban, ar/darab 2500Ft. 6vezetekes bipolaris motorok.
Acsudicsu | 729
2018-09-24 21:04:44
[92488]
Elado a kepen lathato Lepteto motor vegrehajto ic-k, adatok, hasznaltak de tokeletesen mukodnek,100 % mint az uj, ar/darab 350FT, tobb tipus van bipolaris 6 vezetekes motorokhoz voltak, megvannak a nema 17-23 motorok is.
Igen, ilyen volt az eredeti hűtő benne. Lehet is kapni gyárit hozzá, arany árban... Sajnos az egyik "rezes kolléga" kitermelte azt a kemény 120g-nyi rezet belőlük...
Amiket megcsináltam, azokat úgy oldottam meg, hogy a belső lemezt kivettem, egy 20mm magasságú húzott bordaprofilt tettem bele ami a hátsó szellőzőig elér, a cpu felé a borda tetejére raktam egy kis ventit, a profil elejét a ventinél és a zászlók tetejénél lezártam öntapadós 1mm-es plexivel. Így a házból húzza a levegőt és a hátuljánál fújja ki. A chipset és a cpu közötti szintkülönbséget szilikon párnával oldottam meg. A hűtés több mint bőven elegendő aktív használat mellett is, a hűtőborda is elegendő ha 15mm magasságú. Rögzíteni pedig a gyári proci körülötti csavarozási pontoknál.
Én egy akkora hűtőbordát tettem rá, ami befért a házba úgy, hogy a fedél nincs rajta. Mindkét IC-t hűti, de az egyik IC kicsit alacsonyabban van, így ott trükközni kell. Ventillátor nélkül működik egy zárt, kb. 40x40x80cm-es helyen, és így kb. 85°C-os a proci alaphelyzetben. Ha csinál is valamit, akkor kb. 105°C-os.
Az UCCNC futásához a teljesítménye elég, de az a kérdés, hogy az integrált videó tudja-e a megfelelő OpenGL funkciókat. Ha van egy ilyen géped összerakva, akkor ha letöltöd a programot és elindul, minden nyomógomb és mező megjelenik, akkor jó. Letöltés innen.
A sorozat típusa DE7000 A képet csatoltam a belsejéről. Van egy elválasztó lemez amire az optikai meghajtót és a HDD-t lehet szerelni, ezt el lehet távolítani belőle, így nagyobb hely marad a procihűtőnek és könnyebben illeszthető bele akár nagyobb hűtő is. Akár a lemeztől függetlenül is belelehet rakni a meghajtókat. Én kivettem belőle és így raktam bele procihűtőt.
Semmi olyan specifikus dolog nincs ami miatt nem menne rajta! Szóval elvileg ugyanúgy kompatibilis a legtöbb hardverrel és szoftverrel mint egy sima lakossági felhasználásra szánt gép! Annyi, hogy az ipari gépekben jobb és minőségibb alkatrészek vannak , tervezésileg és szűrésileg is jobbak.